Bayern – Hertha 2:0 (kon.) | Brémy – Hamburger 1:3 (kon.) | Hannover – Ingolstadt 4:0 (kon.)
Hoffenheim – Mönchengladbach 3:3 (kon.) | Mainz – Frankfurt 2:1 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
2:1 (2:0)
Eintracht Frankfurt
Sobota 28.11.2015, 15:45 • Coface Arena, Mainz • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 9:11. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 24:19. (17:39:53)
    Derby mezi Mainz 05 a Eintrachtem přineslo vzrušující zápas, který vyzněl lépe pro domácí, kteří se mohou radovat z vítězství 2:1.

     
    Zápas tak napokon dospel k svojmu koncu. 1. FSV Mainz zdolal Eintrach Frankfurt 2:1 po tom, čo si dvojgólový náskok vypracoval vďaka presným zásahom Muta a Malliho. Hostia od 40. minúty hrali s desiatimi hráčmi. Pod sprchy predčasne putoval Meier po dvoch žltých kartách. Napriek hre v oslabení dokázali hostia zdramatizovať zápas gólom Seferovića, no vyrovnať sa im už nepodarilo a v súboji dvoch tabuľkových susedov tak boli úspešnejší domáci futbalisti, ktorí sa tak po víťazstve vzďaľujú dnešnému súperovi na rozdiel troch bodov.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    A do konca zápasu ostáva už len niekoľko sekúnd, všetci domáci fanúšikovia netrpezlivo očakáva záverečný hvizd rozhodcu.
     
    90+3
    V záverečných minútach prichádza na rad taktické striedanie. Do hry sa dostáva Gonzalo Jara, ktorý na strane domácich v hre nahradí Yunusa Malliho.
     
    90+3
    Žltú kartu v závere zápasu vidí domáci futbalista Julian Baumgartlinger.
     
    90+3
    Lopta je teraz v moci domáceho brankára Kariusa, ktorý bude dlhým výkopom posielať do stredu ihriska.
     
    90+2
    Niederlechner teraz zviedol pri rohovej zástavke súboj o loptu s hosťujúcim hráčom, lopta končí v aute a rozohrávať ju budú hráči Eintrachtu Frankfurt.
     
    90+1
    Domáci futbalisti ale majú loptu na svojich kopačkách a svojho súpera si držia na dištanc.
     
    90
    Zápas sa bude hrať ešte ďalšie štyri minúty, rozhodcovia sa rozhodli nadstaviť ešte 240 sekúnd a Mainz tak ešte ani zďaleka nemá vyhrané.
     
    90
    Na ihrisku sa teraz objavil jeden z fanúšikov, usporiadatelia ho ale teraz dokázali spacifikovať a bude sa pokračovať v hre.
     
    89
    A Mijat Gaćinović plný frustrácie teraz dostáva žltú kartu za faul na Jaira, ktorý sa teraz prezentoval peknou individuálnou akciou a pozbieral opäť cenné sekundy.
     
    89
    V strede poľa sa domáci dopustili faulu, Frankfurt poslal dlhú loptu do šestnástky Mainzu, no táto akcia sa neskončila gólom.
     
    88
    V ofenzívnej aktivite teraz opäť sledujeme hostí. Aigner sa s loptou predral až do šestnástky, no brankár Karius odvážnym zákrokom teraz doslova ukradol protihráčovi loptu z nohy a skryl ju vo svojom náručí.
     
    87
    Hostia z Frankfurtu teraz mali jednu z posledných možností na vyrovnanie, no center z ľavej strany zo štandardnej situácie nedokázal žiadny z hráčov upratať do brány domáceho celku, ktorý tak tri minúty pred koncom zápasu stále vedie o jeden gól.
     
    86
    Domáci teraz po faule hostí mali k dispozícii priamy kop, no Jairo nedokázal svoju strelu usmerniť medzi tri žrde a jeho pokus tak končí nad bránou brankára Hrádeckého.
     
    86
    A do záverečnej päťminútovky dnešného duelu zasiahne aj Christian Clemens, ktorý sa na ihrisko dostáva na úkor Pabla de Blasisa.
     
    85
    Päť minút pred koncom stretnutia sa Mainz snaží uspať súpera, hráči domáceho celku sa snažia držať loptu v strede poľa a čakajú za záverečným hvizdom rozhodcu.
     
    84
    A do hry sa dostáva český internacionál Václav Kadlec, ktorý na strane hostí na ihrisku nahradí Makota Hasebeho.
     
    83
    Niederlechner je hneď po príchode na ihrisko veľmi aktívny. Najprv hlavičkou vystrašil hostí, no minul bránu a teraz faulom zastavil útok hostí, za čo vidí žltú kartu.
     
    83
    Brosinski teraz z pravej strany vyslal vynikajúci center do šestnástky hostí, no Niederlechner nedokázal hlavičkou usmerniť loptu medzi tri žrde.
     
    82
    Maint opäť kontroluje hru, má loptu na svojich kopačkách a nikam sa neponáhľa.
     
    81
    A v zápase vidíme prvé striedanie. Čerstvú sily do hry posiela domáci kouč. Z ihriska sa porúča strelec otváracieho gólu Yoshinori Muto. Jeho miesto v hre zaujme Florian Niederlechner.
     
    81
    De Blasis teraz pri autovej čiare získal loptu, Mainz pokračoval v útoku, no Zambrano teraz odviedol výbornú prácu a 1. FSC sa nedostal k strele.
     
    80
    Ďalšia sľubná šanca domácich, no prihrávka smerujúca medzi stopérov hostí bola príliš razantná a skončila v náručí brankára Eintrachtu Hrádeckého.
     
    79
    Domáci to teraz skúšali veľmi dobrým centrom z ľavej strany, no Hrádecký vynikajúco prečítal hru a vyboxoval loptu ďaleko od šestnástky svojho tímu.
     
    79
    1. FSC Mainz opäť útočí, loptu si posúva v strede poľa a snaží sa zbierať cenné sekundy.
     
    78
    Domáci hráči teraz držia loptu na svojich kopačkách a nikam sa neponáhľajú. Carlos Zambrano bol ale teraz faulovaný a hostia sa tak budú snažiť otočiť hru.
     
    77
    Hostia teraz chceli zahrávať rohový kop, no hlavný rozhodca správne posúdil situáciu a nasledovať bude odkop od domácej brány.
     
    76
    Malli sa teraz po dobrej individuálnej akcii uvoľnil, snažil sa nájsť prihrávkou lepšie postaveného spoluhráča, no lopta napokon končí na kopačkách hostí.
     
    75
    Hostia ale nedokázali vyrovnať a nasledovať bude odkop od brány domáceho tímu, ktorý bude v záverečnej pätnásťminútovke brániť najchudobnejšie jednogólové vedenie.
     
    74
    Hostia teraz budú zahrávať rohový kop po veľmi dobrom zákroku domáceho brankára Kariusa.
     
    73
    Pred nami je už len necelých 20 minút dnešného súboja, v ktorom Mainz stále vedie nad Frankfurtom 2:1 a má namierené k veľmi cennému trojbodovému zisku.
    Yunus Malli (Mainz 05) dnes vstřelil svůj osmý gól v letošní sezóně a ze všech záložníků Bundesligy má na svém kontě nejvíce gólů.

     
    72
    Pri lopte je ale opäť Eintracht, ktorý sa s desiatimi futbalistami v hre snaží o vyrovnanie. Obrana Mainzu ale zatiaľ odoláva náporu nemeckého celku.
     
    71
    Ďalšia nebezpečná akcia hostí. Centrovanú loptu z ľavej strany smerujúcu do šestnástky Mainzu ale napokon domáca obrana odvrátila mimo ohrozenia brány Kariusa.
     
    70
    Mainz sa všemožne snaží prinavrátiť si dvojgólové vedenie, no defenzíva Frankfurtu je v druhom polčase zatiaľ stopercentná.
     
    69
    Akciu 1. FSC prerušilo ofsajdové postavenie domáceho futbalistu, k lopte sa tak dostáva hosťujúci tím, ktorý duel od 40. minúty dohráva s desiatimi hráčmi.
     
    69
    A ďalší faul spáchaný na domácom futbalistovi, Mainz sa tak opäť o niekoľko metrov približuje k bráne Frankfurtu.
     
    68
    Na zemi teraz skončil domáci futbalista, Slobodan Medojević ale potrestaný žltou kartou nebude.
     
    67
    Hráči Mainzu sa teraz snažili uspať súpera, dostali sa až na dostrel brankára Hrádeckého, no pred bránou Eintrachtu mali prevahu hostia, ktorí sa zmocnili lopty a vyrazili do rýchleho protiútoku.
     
    66
    Frankfurt sa snažil presadiť dlhým centrom do šestnástky domáceho tímu, no defenzíva Mainzu si na túto akciu dala pozor a dostala sa k lopte.
     
    65
    Žltou kartou je teraz za tvrdý súboj sklzom v strede poľa potrestaný domáci stopér Alexander Hack.
     
    65
    Napriek inkasovanému gólu Mainz zrejme nebude meniť svoju taktiku. Stále sa snaží držať čo najdlhšie loptu na kopačkách a zbierať cenné sekundy.
     
    64
    Oczipka poslal centrovanú loptu pred bránu Mainzu, no ani jeden z hráčov hostí nedokázal usmerniť center do brány.
     
    63
    Eintrach Frankfurt je po strelenom góle pri chuti a opäť sa snaží dobyť domácu defenzívu. Po ruke De Blasisa bude nasledovať štandardná situácia hostí.
     
    62
    Žltú kartu za tvrdý zákrok na Hasebeho teraz vidí domáci futbalista Danny Latza. Frankfurtu sa z ničoho nič podarilo streliť kontaktný gól a v záverečných tridsiatich minútach rozhodne je ešte o čo hrať!
    61. Haris SEFEROVIĆ - 2:1
     
    61
    Frankfurt dal gól! A Haris Seferović teraz výrazne dramatizuje priebeh dnešného stretnutia, keď po krásnej kombinácii s Aignerom znižuje na 2:1!
     
    61
    Hosťujúca obrana si ale teraz poradila s akciou domácich a postupuje dopredu.
     
    61
    Mainz polhodiny pred koncom súboja vedie o dva góly, kontroluje hru a navyše opäť nebezpečne útočí a snaží sa o spečatenie dnešného víťazstva.
     
    60
    De Blasis teraz po ukážkovom protiútoku domácich síce dopravil loptu do brány, no jeho akciu prerušil hvizd rozhodcu, ktorý domácemu hráčovi odpískal ofsajd.
     
    59
    Mainz teraz opäť hodnú chvíľu obliehal šestnástku súpera, no nedokázal sa dostať do žiadnej vážnejšej gólovej príležitosti a lopta je momentálne v strede poľa.
     
    58
    Mainz sa odhodlal zahrať rohový kop nakrátko, krátkymi prihrávkami sa snažil dopracovať až pred bránu hostí, no akcia domácich sa napokon skončila neúspechom.
     
    57
    Malli sa napokon odhodlal k strele spred šestnástky. Jeho strelecký pokus bol veľmi dobre namierený, no Hradecký teraz podržal svoj tím a loptu vytlačil na roh.
     
    57
    Eintracht niekoľko minút obliehal domácu bránu, nedokázal si vypracovať žiadnu výraznejšiu streleckú príležitosť a domáci teraz vyrazili do nebezpečného protiútoku.
     
    56
    Výbornú prácu teraz odviedol Hasebe, no jeho razantnú prihrávku pred bránu Kariusa zastavila domáca defenzíva.
     
    55
    Hostia sa síce nasťahovali pred domácu bránu, no rohový kop vôbec nezahrali dobre. Frankfurt ale má šancu na reparát, tentoraz bude roh zahrávať z opačnej strany Oczipka.
     
    55
    Center Ignjovskeho zblokoval Bengtsson, Eintracht bude zahrávať rohový kop.
     
    54
    Po nepresnej prihrávke domácich lopta končí mimo brány, nasledovať bude odkop od brány v podaní Lukáša Hrádeckého.
     
    53
    Domáci v druhom polčase hrajú doslova profesorský futbal, držia loptu na svojich kopačkách, kontrolujú hru a sebavedomo kráčajú za trojbodovým ziskom.
     
    52
    Na ofenzívny výlet sa teraz vybrali hostia, ktorí azda prvýkrát v druhom polčase obliehajú šestnástku Mainzu, no ich akcia skončila hneď v zárodku, domáci futbalisti sa dostali k lopte.
     
    52
    Domáci si po malej chvíli rohový kop opäť zopakujú, lopta po zásahu jedného z hosťujúcich hráčov končí za bránkovou čiarou.
    51. Lukas Hradecky (Eintracht Frankfurt) předvedl úžasný zákrok proti tečované střele Yunuse Malliho (Mainz 05).
     
    51
    Hradecký teraz musel po strele Malliho zasahovať. Jeho strelecký pokus bol totiž zblokovaný hosťujúcim obrancom a lopta nepríjemne zmenila smer. Nasledovať bude rohový kop Mainzu.
     
    51
    1. FSC síce nedokázal využiť stopercentnú gólovú šancu, no naďalej má loptu vo svojej moci a dobýja hosťujúcu bránu.
    50. Jošinori Muto (Mainz 05) spálil obrovskou příležitosti.
     
    50
    Malli teraz výbornou prihrávkou našiel pred bránou Muta, no domáci útočník nepochopiteľne nedokázal usmerniť loptu do brány hostí. Mainz mohol viesť už o tri góly!
     
    49
    Hostia hrajú druhý polčas po vylúčení Meiera v oslabení o jedného hráča a Mainz tak môže mať uľahčenú cestu za dnešným trojbodovým ziskom.
     
    48
    Centrovaná lopta do šestnástky hostí skončila na hosťujúcej obrane a následná strela Jaira spred šestnástky minula bránu Hrádeckého.
     
    47
    Domáci majú ďalšiu vynikajúcu príležitosť na skórovanie. Po faule hostí pri rohovej zastávke budú hostia zahrávať štandardnú situáciu.
     
    46
    Druhý polčas sa začal. Futbalisti Mainzu majú po rozohrávke zo stredu ihriska loptu vo svojej moci.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
    Radost fotbalistů Mohuče po druhém gólu z kopačky Malliho.

     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:46.
     
    Po 45 minútach 1. FSC Mainz je na dobrej ceste za ziskom troch bodov, keď po góloch Muta a Malliho vedie 2:0. Hostia z Frankfurtu si v priebehu prvého polčasu vypracovali viacero sľubných streleckých príležitostí, no ani raz nedokázali dopraviť loptu do brány Lorisa Kariusa. Domáci tak odchádzajú do šatní s vedomím výborného dvojgólového náskoku.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Rozhodca teraz musí mierniť emócie oboch aktérov súboja, ktorí sa pochytili pri autovej čiare na polovici hostí. Napokon sa situácia zaobišla bez žltej karty.
     
    45
    V prvom polčase sa bude nadstavovať jedna minúta.
     
    44
    Eintracht Frankfurt sa ale zjavne nevzdáva boja o body. Hostia si teraz vypracovali sľubnú príležitosť, no ani po tejto ich akcii nedokázali dopraviť loptu do brány.
     
    43
    Domáci futbalisti tak prakticky okamžite využili početnú prevahu o jedného hráča a súperovi strelili gól do šatne.
    42. Yunus MALLI - 2:0
     
    42
    Mainz dal gól!A Mainz vedie už o dva góly! Jairo síce nedokázal zakončiť svoju výbornú akciu gólom, no k lopte sa dostal Yunus Malli, ktorý bez väčších problémov poslal loptu za Hrádeckého.
     
    41
    Mainz má tak skvelú príležitosť streliť v závere prvého polčasu gól. Hostia po vylúčení Meiera budú dohrávať zápas s desiatimi.
    40. Faul Alexe Meiera (Eintracht Frankfurt) znamenající druhou žlutou a následně červenou kartu.
     
    40
    A hostia budú dohrávať dnešný duel s desiatimi hráčmi! Meier nešetrne poslal k zemi Jaira, za čo od hlavného rozhodcu zápasu vidí druhú žltú kartu a predčasne tak mieri pod sprchy.
     
    38
    Domáci futbalisti teraz mohli navýšiť svoje vedenie, no proti bol brankár Lukáš Hrádecký, ktorý teraz vytiahol veľmi dobrý zákrok proti strele z pravej strany.
     
    38
    Mainz si dal pozor na rohový kop hostí, dostal sa k lopte a smeruje do útoku.
     
    37
    Oczipka teraz priamy kop z necelých 20 metrov zahral ukážkovo, no Karius teraz vytiahol perfektný zákrok a podržal svoj tím, keď loptu smerujúcu pod brvno vytlačil na roh.
     
    36
    Seferović bol teraz faulovaný pred šestnástkou hostí. Nasledovať bude priamy kop hostí.
     
    35
    Strelec otváracieho gólu v zápase Muto sa teraz ocitol vo výbornej šanci. Jeho prvý strelecký pokus skončil na brániacom Oczipkovi, následná dorážka si nenašla cestu medzi tromi žrďami a lopta skončila tesne mimo brány Frankfurtu.
     
    34
    Brosinski sa teraz snažil preniesť hru na druhú stranu, no jeho úmysel hostia prečítali a k lopte sa síce nedostali, no jeho loptu odvrátili na polovicu Mainzu.
     
    33
    Mainz sa v záverečnej pätnásťminútovke bude snažiť udržať jednogólové vedenie. Frankfurt si po inkasovanom góle vypracoval viacero sľubných šancí, no ani jednu z nich nedokázal využiť.
     
    32
    Domáci si teraz zavarili pred vlastnou šestnástkou, no situáciu napokon zvládli. Lopta ale napokon končí v aute po nepresnej prihrávke jedného z hráčov Mainzu.
     
    31
    Po polhodine hry je tak stále stav 1:0, Mainz vedie o jeden gól vďaka gólu Muta z piatej minúty.
     
    30
    Jairo teraz nedostihol dlhú loptu, tá skončila za bránkovou čiarou a nasledovať bude odkop od brány Frankfurtu.
     
    29
    V posledných minútach sledujeme medzišestnástkový futbal, v ktorom sa zatiaľ hostia snažia o vyrovnanie.
     
    28
    A v rýchlom slede vidia hostia druhú žltú kartu. Po Davidovi Abrahamovi je teraz za svoj faul "odmenený" Alexander Meier, ktorý v súboji o loptu tvrdo atakoval Dannyho Latza.
     
    27
    De Blasis sa odhodlal k strele, z veľmi dobre pozície spred šestnástky síce obstrelil múr Frankfurtu, no jeho inak dobre kopnutému priamemu kopu chýbala väčšia razancia.
     
    26
    Nasledovať bude priamy kop domácich.
     
    25
    David Abraham teraz dostal žltú kartu po tom, čo pred šestnástkou nekompromisne poslal k zemi Yunusa Malliho.
     
    25
    Po 25 minútach je stav stále 1:0, no nutno uznať, že viac z hry majú hostia, ktorým ale chýba v koncovke väčšia istota i presnosť.
     
    24
    Lopta po rýchlom brejku Frankfurtu skončila na istej domácej defenzíve, ktorá si poradila s pokusom hostí o rýchly úderný útok.
     
    24
    Pri lopte sú opäť hostia, ktorí rozohrávajú ďalšiu akciu od vlastnej šestnástky.
     
    23
    Frankfurt zatiaľ márne dobýja domácu bránu. Hostia si dokázali vypracovať viacero sľubných príležitostí, no ani jednu zatiaľ nedokázali využiť.
    22. Nebezpečná hlavička Alexe Meiera (Eintracht Frankfurt).
     
    22
    A Larius Karius v bráne domácich naďalej drží Mainz nad vodou. Tentoraz vytiahol výborný zákrok proti hlavičke Meiera po centri Hasebeho z pravej strany.
    21. Haris Seferović (Eintracht Frankurt) se ocitl ve slibné šanci po nádherné kombinaci.
     
    21
    V obrovskej šanci sa teraz ocitol Haris Seferović, ktorý mal v šestnástke dostatok času na zakončenie, no jeho strela smerovala do stredu brány a Karius si tak poradil aj s týmto streleckým pokusom.
     
    20
    Domáci brankár Loris Karius sa teraz opäť musí plne sústrediť na ďalší útok hostí. No lopta napokon končí v jeho náručí.
     
    19
    Abraham si teraz dal pozor na strelca otváracieho gólu Muta a domácim nedovolil dostať sa do šance.
     
    18
    Hasebe teraz dlhou loptou zo štandardnej situácie hľadal v šestnástke svojich spoluhráčov, no ani z tejto akcie hostia nedokázali vyťažiť gól.
     
    17
    Domáci teraz prepadli v obrane a k lopte sa dostal Stefan Aigner, no jeho strelecký pokus tesne minul pravú žŕdku domácej brány.
     
    16
    Medojević teraz fauloval protihráča v strede poľa, k lopte sa dostane Mainz.
     
    15
    Meier sa teraz dostal k strele spred šestnástky, no lopta skončila ďaleko vedľa domácej brány.
     
    14
    Po necelých 15 minútach Mainz vedie 1:0, no loptu na svojich kopačkách majú predovšetkým hostia, ktorým sa ale zatiaľ nedarí strelecky presadiť.
     
    13
    Meier sa teraz dopustil útočného faulu na Seferovića a k lopte sa dostávajú domáci futbalisti.
     
    12
    Center Gaćinovića teraz narobil domácim veľké problémy, hostia si rohový kop po malej chvíli opäť zopakujú.
     
    12
    V plnej permanencii je ale teraz domáca obrana. Frankfurt zahrával autové vhadzovanie od pravej rohovej zástavky, dlhý aut ale jeden z domácich hráčov upratal na roh.
     
    11
    Štadiónom sa teraz ozýva mohutný piskot po tom, čo sa na zemi ocitol jeden z domácich hráčov pred šestnástkou hostí. Eintracht je pri lopte a snaží sa o rýchly protiútok.
     
    10
    Mainz teraz výborne atakoval rozohrávku hostí a obrane Frankfurtu teraz narobil veľké problémy.
     
    9
    Brosinski sa teraz pri rohovej zástavke snažil zbaviť Gaćinovića, no lopta po jeho akcii skončila v aute.
     
    8
    Po centrovanej lopte nasmerovanej do šestnástky domácich ale brankár Karius zasahovať nemusel. Obrana Mainzu si s touto situáciou poradila.
     
    7
    Akciu hostí teraz prerušil hvizd rozhodcu po faule domácich. Nasledovať bude štandardná situácia z pravej strany.
     
    6
    Na štadióne v Mainzi to po strelenom góle domácich okamžite žije a futbaloví priaznivci ženú 1. FSV dopredu.
    5. Jošinori MUTO - 1:0
     
    5
    Mainz dal gól! A hneď v piatej minúte sa o otvorenie skóre postarali domáci futbalisti. Yoshinori Muto zužitkoval vynikajúcu prácu Pabla de Blasisa v šestnástke hostí a po jeho prihrávke bez väčších problémov poslal z bezprostrednej blízkosti loptu do brány.
     
    4
    K lopte sa teraz dostali hostia, no Mainz teraz napravil chybu v strede poľa a opäť má loptu na svojich kopačkách.
     
    3
    Seferović sa teraz v boji o loptu dopustil faulu a k lopte sa tak opäť dostanú domáci futbalisti.
     
    3
    Domáci majú naďalej loptu na kopačkách, no zatiaľ sa nedokážu presadiť cez prehustený stred poľa.
    2. Coface Arena těsně před výkopem dnešního zajímavého derby.

     
    2
    Po faule hostí sa k lopte dostávajú domáci futbalisti, ktorí tak majú príležitosť rozohrať svoju prvú útočnú akciu v zápase.
     
    1
    Eintracht Frankfurt sa hneď odhodlal k prvému útoku. Gaćinović ale nedokázal vymyslieť finálnu prihrávku pre svojich spoluhráčov a lopta tak napokon skončila za bránkovou čiarou.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Všetko je pripravené pre úvodný výkop. Eintracht Frankfurt bude rozohrávať loptu.
     
    Plné tribúny v Mainze sú plné očakávania. Začiatok zápasu sa o pár minút posunul a futbaloví priaznivci už netrpezlivo očakávajú aktérov dnešného súboja, ktorí sú zatiaľ v útrobách štadióna.
    Fanoušci směřující do Coface Areny. Na vysvětlenou, na stadionu se nacházela volná místa, která chtěli pořadatelé vyprodat, a kvůli bezpečnostním opatřením začne zápas o 15 minut déle. Vyprodáno ale zřejmě nakonec nebude.

     
    Už o malú chvíľu sa začne dnešné stretnutie, v ktorom sa fanúšikovia Bundesligy rozhodne majú na čo tešiť.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FSV Mainz 05: Karius – Brosinski, Bell, Hack, Bengtsson – Baumgartlinger, Latza – Jairo, Malli, De Blasis – Muto.
    Náhradníci: Curci – G. Jara, Moritz, Bussmann, Clemens, Nedělev, Niederlechner.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Hasebe, Zambrano, Abraham, Oczipka – Medojević, Ignjovski – Aigner, Meier, Gaćinović – Seferović.
    Náhradníci: Lindner – V. Kadlec, Djakpa, Flum, Chandler, Waldschmidt, Kinsombi..
     
    14. kolo Bundesligy v sobotu prinesie aj duel tabuľkových susedov. 1. FSV Mainz 05 hostí Eintrach Frankfurt.

    Domáci futbalisti budú pred svojím súperom brániť jedenástu pozíciu v tabuľke. Po trinástich dueloch má na konte 17 bodov s trojbodovou stratou na najlepší poltucet nemeckej najvyššej futbalovej súťaže. Mainz v posledných troch zápasoch dokázal bodovať, keď najprv remizoval v Augsburgu 3:3, doma zdolal Wolfsburg 2:0 a naposledy si po bezgólovej remíze delil body s 1. FC Kolín.

    Eintrachtu Frankfurt síce v tabuľke patrí až dvanásta priečka, no v posledných dueloch preukázal nemecký tím výrazné zlepšenie. 5 zo svojich 14 bodov získal v posledných štyroch stretnutiach. Najprv vyhral v Hannoveri 1:2, doma po remíze 0:0 pripravil o body favorizovaný Bayern Mníchov, bez gólov skončil aj zápas Hoffenheimu s Eintrachtom a sériu troch duelov so ziskom bodu prerušil Frankfurt až v 13. kole, keď podľahol pred očami vlastných divákov Bayeru Leverkusen 1:3.

    Úvodný výkop je naplánovaný na 15:30 hod. Zatiaľ čo Mainz bojuje o vylepšenie svojej tabuľkovej pozície, Frankfurt by sa v prípade víťazstva bodovo dotiahol na svojho sobotňajšieho súpera.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Dávid Lech

    Góly: 5. Muto, 42. Malli – 61. Seferović

    Karty:   62. Latza (MAI), 65. Hack (MAI), 83. Niederlechner (MAI), 90+3. Baumgartlinger (MAI) – 25. Abraham (FRN), 28. Meier (FRN), 89. Gaćinović (FRN)   40. Meier (FRN)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 9:11. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 24:19.
    1. FSV Mainz 05: Karius – Brosinski, Bell, Hack, Bengtsson – Baumgartlinger, Latza – Jairo, Malli (90+3. G. Jara), De Blasis (86. Clemens) – Muto (81. Niederlechner).
    Náhradníci: Curci – G. Jara, Moritz, Bussmann, Clemens, Nedělev, Niederlechner.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Hasebe (84. V. Kadlec), Zambrano, Abraham, Oczipka – Medojević, Ignjovski – Aigner, Meier, Gaćinović – Seferović.
    Náhradníci: Lindner – V. Kadlec, Djakpa, Flum, Chandler, Waldschmidt, Kinsombi.