Bayern – Hertha 2:0 (kon.) | Brémy – Hamburger 1:3 (kon.) | Hannover – Ingolstadt 4:0 (kon.)
Hoffenheim – Mönchengladbach 3:3 (kon.) | Mainz – Frankfurt 2:1 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
2:1 (2:0)
Eintracht Frankfurt
Sobota 28.11.2015, 15:45 • Coface Arena, Mainz • Nemecká Bundesliga • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    V záverečných minútach prichádza na rad taktické striedanie. Do hry sa dostáva Gonzalo Jara, ktorý na strane domácich v hre nahradí Yunusa Malliho.
     
    90+3
    Žltú kartu v závere zápasu vidí domáci futbalista Julian Baumgartlinger.
     
    89
    A Mijat Gaćinović plný frustrácie teraz dostáva žltú kartu za faul na Jaira, ktorý sa teraz prezentoval peknou individuálnou akciou a pozbieral opäť cenné sekundy.
     
    86
    A do záverečnej päťminútovky dnešného duelu zasiahne aj Christian Clemens, ktorý sa na ihrisko dostáva na úkor Pabla de Blasisa.
     
    84
    A do hry sa dostáva český internacionál Václav Kadlec, ktorý na strane hostí na ihrisku nahradí Makota Hasebeho.
     
    83
    Niederlechner je hneď po príchode na ihrisko veľmi aktívny. Najprv hlavičkou vystrašil hostí, no minul bránu a teraz faulom zastavil útok hostí, za čo vidí žltú kartu.
     
    81
    A v zápase vidíme prvé striedanie. Čerstvú sily do hry posiela domáci kouč. Z ihriska sa porúča strelec otváracieho gólu Yoshinori Muto. Jeho miesto v hre zaujme Florian Niederlechner.
     
    65
    Žltou kartou je teraz za tvrdý súboj sklzom v strede poľa potrestaný domáci stopér Alexander Hack.
     
    62
    Žltú kartu za tvrdý zákrok na Hasebeho teraz vidí domáci futbalista Danny Latza. Frankfurtu sa z ničoho nič podarilo streliť kontaktný gól a v záverečných tridsiatich minútach rozhodne je ešte o čo hrať!
    61. Haris SEFEROVIĆ - 2:1
     
    61
    Frankfurt dal gól! A Haris Seferović teraz výrazne dramatizuje priebeh dnešného stretnutia, keď po krásnej kombinácii s Aignerom znižuje na 2:1!
     
    60
    De Blasis teraz po ukážkovom protiútoku domácich síce dopravil loptu do brány, no jeho akciu prerušil hvizd rozhodcu, ktorý domácemu hráčovi odpískal ofsajd.
     
    57
    Malli sa napokon odhodlal k strele spred šestnástky. Jeho strelecký pokus bol veľmi dobre namierený, no Hradecký teraz podržal svoj tím a loptu vytlačil na roh.
    51. Lukas Hradecky (Eintracht Frankfurt) předvedl úžasný zákrok proti tečované střele Yunuse Malliho (Mainz 05).
     
    51
    Hradecký teraz musel po strele Malliho zasahovať. Jeho strelecký pokus bol totiž zblokovaný hosťujúcim obrancom a lopta nepríjemne zmenila smer. Nasledovať bude rohový kop Mainzu.
    50. Jošinori Muto (Mainz 05) spálil obrovskou příležitosti.
     
    50
    Malli teraz výbornou prihrávkou našiel pred bránou Muta, no domáci útočník nepochopiteľne nedokázal usmerniť loptu do brány hostí. Mainz mohol viesť už o tri góly!
    42. Yunus MALLI - 2:0
     
    42
    Mainz dal gól!A Mainz vedie už o dva góly! Jairo síce nedokázal zakončiť svoju výbornú akciu gólom, no k lopte sa dostal Yunus Malli, ktorý bez väčších problémov poslal loptu za Hrádeckého.
    40. Faul Alexe Meiera (Eintracht Frankfurt) znamenající druhou žlutou a následně červenou kartu.
     
    40
    A hostia budú dohrávať dnešný duel s desiatimi hráčmi! Meier nešetrne poslal k zemi Jaira, za čo od hlavného rozhodcu zápasu vidí druhú žltú kartu a predčasne tak mieri pod sprchy.
     
    37
    Oczipka teraz priamy kop z necelých 20 metrov zahral ukážkovo, no Karius teraz vytiahol perfektný zákrok a podržal svoj tím, keď loptu smerujúcu pod brvno vytlačil na roh.
     
    35
    Strelec otváracieho gólu v zápase Muto sa teraz ocitol vo výbornej šanci. Jeho prvý strelecký pokus skončil na brániacom Oczipkovi, následná dorážka si nenašla cestu medzi tromi žrďami a lopta skončila tesne mimo brány Frankfurtu.
     
    28
    A v rýchlom slede vidia hostia druhú žltú kartu. Po Davidovi Abrahamovi je teraz za svoj faul "odmenený" Alexander Meier, ktorý v súboji o loptu tvrdo atakoval Dannyho Latza.
     
    25
    David Abraham teraz dostal žltú kartu po tom, čo pred šestnástkou nekompromisne poslal k zemi Yunusa Malliho.
    22. Nebezpečná hlavička Alexe Meiera (Eintracht Frankfurt).
     
    22
    A Larius Karius v bráne domácich naďalej drží Mainz nad vodou. Tentoraz vytiahol výborný zákrok proti hlavičke Meiera po centri Hasebeho z pravej strany.
    21. Haris Seferović (Eintracht Frankurt) se ocitl ve slibné šanci po nádherné kombinaci.
     
    21
    V obrovskej šanci sa teraz ocitol Haris Seferović, ktorý mal v šestnástke dostatok času na zakončenie, no jeho strela smerovala do stredu brány a Karius si tak poradil aj s týmto streleckým pokusom.
    5. Jošinori MUTO - 1:0
     
    5
    Mainz dal gól! A hneď v piatej minúte sa o otvorenie skóre postarali domáci futbalisti. Yoshinori Muto zužitkoval vynikajúcu prácu Pabla de Blasisa v šestnástke hostí a po jeho prihrávke bez väčších problémov poslal z bezprostrednej blízkosti loptu do brány.

    Dávid Lech

    Góly: 5. Muto, 42. Malli – 61. Seferović

    Karty:   62. Latza (MAI), 65. Hack (MAI), 83. Niederlechner (MAI), 90+3. Baumgartlinger (MAI) – 25. Abraham (FRN), 28. Meier (FRN), 89. Gaćinović (FRN)   40. Meier (FRN)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 9:11. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 24:19.
    1. FSV Mainz 05: Karius – Brosinski, Bell, Hack, Bengtsson – Baumgartlinger, Latza – Jairo, Malli (90+3. G. Jara), De Blasis (86. Clemens) – Muto (81. Niederlechner).
    Náhradníci: Curci – G. Jara, Moritz, Bussmann, Clemens, Nedělev, Niederlechner.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Hasebe (84. V. Kadlec), Zambrano, Abraham, Oczipka – Medojević, Ignjovski – Aigner, Meier, Gaćinović – Seferović.
    Náhradníci: Lindner – V. Kadlec, Djakpa, Flum, Chandler, Waldschmidt, Kinsombi.