Metallurg Magnitogorsk – Čeljabinsk 4:3 (po pr.) | Jaroslavľ – Helsinki 3:1 (kon.) | Petrohrad – Togliatti 2:1 (kon.)
S.Moskva – Kazaň 3:2 (kon.)
koniec
Lokomotiv Jaroslavľ
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Jokerit Helsinki
cz Nedeľa 18.10.2015, 16:00 • Arena 2000 • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Jegor AVERIN - 3:1
     
    57:51
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Obránce Jokeritu prohrál souboj o puk v rohu kluziště s Petrim Kontiolou, který kotouč okamžitě poslal přímo před branku na zcela volného JEGORA AVERINA. Ten už nemusel nic řešit, stačilo mu trefit prázdnou branku.
    Asistence: Petri Kontiola.
     
    57:37
    Jokerit to při buly v útočném pásmu zkouší v šesti hráčích v poli!
     
    56:16
    Ve stejném čase vyloučel Pavel Kraskovskij (JAR) na dvě minuty za hrubost.
     
    56:16
    Niko Kapanen (JOK) vyloučen na dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    53:35
    Atte Ohtamaa (JOK) vyloučen na dvě minuty za vyhození puku mimo hrací plochu.
    Sergej KONKOV - 2:1
     
    50:59
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Domácí svou přesilovku využívají! Pašnin obral o puk již vyhazujícího protihráče, rychle jej poslal před branku na čekajícího SERGEJE KONKOVA, který nejen, že mohl bez problémů pálit z první do odkryté brány, ale se vší bravurou si kotouč zpracoval, položil si brankáře Karlssona na zem a poslal puk do zcela prázdné svatyně.
    Asistence: Mikhail Pašnin, Andrej Loktionov.
     
    50:33
    Jani Rita (JOK) vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    49:30
    Konkov měl na hokejce rozdílovou branku! Po tvrdé střele od modré čáry stál těsně před brankou a jeho dorážka mířila chytře mezi betony přesouvajícího se Karlssona. Ten dráhu puku sice zastavit nedokázal, ale černý kotouč alespoň usměrnil pár milimetrů vedle své pravé tyče.
     
    45:12
    Kraskovskij pálil do rozhozené obrany Jokeritu ránu z první, odkrytou branku sice dokázal trefit, jenže před ní stál bránící obránce Helsinek, který posléze kotouč posunul ke svému brankáři a hra se přerušuje. Obrovská šance Jaroslavle.
     
    40:24
    Domácí začínají třetí třetinu pořádně z ostra. Po úvodním buly se okamžitě probojovali do útočného pásma a po střele jednoho z jejich útočníků zazvonila dokonce tyč!
     
    39:52
    Závěr zápasu byl velmi dramatický. Pašnin společně s celým zbytkem lajny dokázal Jokerit zamknout do jeho pásma sérií několika střel, z nichž zvláště ta poslední byla velmi nebezpečná. Přišla totiž po nečekaném odrazu kotouče do rozhozené obrany Helsinek. Nakonec však kotouč skončil mimo tři tyčky.
    Daniil APALKOV - 1:1
     
    36:47
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    DANIIL APALKOV našel na branku soupeře velmi rychlou odpověď a srovnává! Po střele z mezikruží brankář Karlsson vyrazil puk před sebe, kde stál osamocený Apalkov. Útočník Jaroslavle neměl problém skórovat do poloodkryté branky soupeře.
    Asistence: Patrik Hersley, Ilja Gorokhov.
     
    35:32
    Arturs Kulda (JOK) vyloučen ve stejném čase rovněž na dvě minuty za hrubost.
     
    35:32
    Mikhail Grigorijev (JAR) vyloučen na dvě minuty za hrubost.
    Pekka JORMAKKA - 0:1
     
    34:22
    Jokerit právě vstřelil branku!
    PEKKA JORMAKKA využívá přesilovou hru Jokeritu! Vybojovaný kotouč posílal na branku z vrcholu levého kruhu, a i když trefil pouze obránce soupeře, kotouč se znovu odrazil k němu a na druhý pokus už se finský útočník nemýlil.
    Asistence: Philip Larsen, Tommi Huhtala.
     
    32:55
    Dmitrij Maltsev vyloučen na dvě minuty za hrubost
     
    29:00
    Jormakka s Reginem si dobře počínali s pukem v útočném pásmu. Jormakka posléze vypálil z velkého úhlu po přihrávce Regina zpoza branky a brankář Murygin měl s jeho pokusem co dělat. I když byl totiž nalepený ke své tyčce, neměl tušení, kam se puk po jeho zákroku odrazil.
     
    19:46
    Olimb nabízel přihrávku spoluhráči mezi kruhy, ale kotouč nakonec svého adresáta nenašel. Obránci Jaroslavle do něj stačili vložil své hole, v tribunách to teď ale pouze zahučelo, velká pouhých pár vteřin před koncem první části.
     
    15:59
    Jesse Joensuu vyloučen na dvě minuty za hákování, takže poměr sil na ledě se srovná.
     
    15:28
    Emil Galimov vyloučen na 2+10 minut za úder do oblasti hlavy a krku poté, co atakoval útočníka Jokeritu stojícího ve vyložené šanci mezi kruhy.
     
    08:20
    Murygin o malou chvíli později vytahuje famózní semafor proti bombě z první z levého kruhu.
     
    07:56
    Aaltonen stál s pukem zcela sám před brankou, když na něj bránící čtveřice Jaroslavle tak trochu zapomněla, avšak útočník Jokeritu stál proti brance opačně a po rychlé otočce a následné střele uviděl pouze vystrčený beton brankáře Murygina.
     
    06:53
    Staffan Kronwall vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    05:03
    Niko Kapanen vyloučen na dvě minuty za hákování a přesilovka Helsinek měla tak velmi krátkého trvání.
     
    04:57
    Ilja Gorokhov vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl poté, co musel hatit první velkou příležitost Jokeritu plynoucí z útočného tlaku soupeře.
     
    01:31
    To už ale neplatí. Konkov si sjel pro přihrávku těsně před branku, puk však mířil velkou rychlostí a projel také jeho čepelí. Velká šance hned z úvodu zápasu.

    David Motloch

    Góly a asistencie: 37. Apalkov (Hersley, Gorokhov), 51. Konkov (Pašnin, Loktionov), 58. Averin (Kontiola) – 35. Jormakka (Larsen, Huhtala)


    Lokomotiv Jaroslavľ: Murygin (Kolešnik) – Koledov, Grigorijev, Hersley, Kronwall, Pašnin, Gorokhov, Ljubuškin – Averin, Apalkov, Kontiola – Konkov, Loktionov, Mosaljov – Galimov, Maltsev, Karťajev – Enlund, Kapustin, Korškov, Kraskovskij
    Jokerit Helsinki: Karlsson (Kautto) – Jaakola, Kulda, Larsen, Jensen, Lajunen, Ohtamaa – Jormakka, Kapanen, Aaltonen – Kozun, Huhtala, Regin – Hagman, Rita, Olimb – Wirtanen, Joensuu, Poysti

    Rozhodca: Buturlin – Ravodin – Kuchava, Novikov

    Diváci: 9000