Crystal Palace – West Bromwich 2:0 (kon.) | Norwich – Leicester 1:2 (kon.) | Manchester City – Newcastle 6:1 (kon.)
Aston Villa – Stoke City 0:1 (kon.) | Bournemouth – Watford 1:1 (kon.) | Sunderland – West Ham 2:2 (kon.)
Chelsea – Southampton 1:3 (kon.)
koniec
AFC Bournemouth
1:1 (1:1)
Watford FC
Sobota 03.10.2015, 16:00 • Goldsands Stadium • Anglická Premier League • 8. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Pekné sobotňajšie popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 8. kola najvyššej anglickej Premier League. V dnešnom zápase si sily zmerajú AFC Bournemouth a Watford FC.

    AFC Bournemouth

    Dnešnému domácemu tímu v tabuľke momentálne patrí 16. miesto v tabuľke so ziskom 7 bodov. Tie získal v posledných piatich zápasoch za dve víťazstvá a jednu remízu. Tri body hráči brali po prestrelke vo West Hame, kde zvíťazili 4:3 a domácim víťazstvom nad Sunderlandom. Zvyšný bod ukoristili v domácom zápase proti Leicesteru City. Zvyšné dva z posledných piatich zápasoch vyšli hráči bodovo naprázdno, keď podľahli Norwichu aj Stoke City. Práve Stoke City má len o bod menej ako Bournemouth, na dvojicu Chelsea, WBA stráca Bournemouth jeden bod. V dnešnom zápase sa však bude tréner musieť vyrovnať s viacerými absenciami v zostave. Pre rôzne zranenia by dnes nemali nastúpiť Elphick, Arter, Gradel, Wilson ani Mings.

    Watford FC

    Watford je na tom o niečo lepšie ako jeho súper, i keď nie o veľa. S 9timi bodmi mu patrí 13. miesto v tabuľke, takže je o bod pred už spomínanými Chelsea a WBA. Rovnaký počet bodov, no lepšie skóre má Southampton, Swansea aj Norwich City. Náskok dvoch bodov má pred nimi Liverpool. V posledných zápasoch sa Watfordu darilo striedavo, dva zápasy z posledných piatich bodoval naplno, keď zdolal Swansea a Newcastle. V jednom zápase sa zrodila remíza (0:0 proti Southamptonu) a v dvoch prípadoch sa z víťazstva tešil súper. Bolo to v dueloch proti Manchesteru City a Crystal Palace. Aj zo šatne hostí je dnes hlásená maródka, pre zranenie zrejme do hry nezasiahnu Doyley a Ekstrand. Pre dištanc nebude môcť nastúpiť ani Behrami.
     
    História vzájomných zápasov:

    Bournemouth 2-0 Watford
    Watford 1-1 Bournemouth
    Bournemouth 1-1 Watford
    Watford 2-0 Bournemouth
    Watford 6-1 Bournemouth
     
    Úvodné zostavy:

    AFC Bournemouth: Boruc – Francis (C), Cook, Distin, Daniels – Ritchie, Gosling, Surman, Pugh – King – Murray.
    Náhradníci: Federici – Smith, Kermorgant, Tomlin, O'Kane, J. Bennett, Cargill.

    Watford FC: Gomes – Nyom, Prödl, Cathcart, Aké – Abdi, Watson, Capoue, Anya – Ighalo, Deeney (C).
    Náhradníci: Arlauskis – Britos, Paredes, Guedioura, Ibarbo, Diamanti, Dyer.

    Rozhodca: Oliver – Beswick, Burt.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím dnes bude hrať v čierno-červených pruhovaných dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v žlto-čiernom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci futbalisti, no do prvého útoku sa pustili hostia. Tí operovali pred hranicou pokutového územia, k strele sa však nedostali.
     
    2
    Domáci tím sa teda oslobodil, vyviezol loptu do strednej časti ihriska, kde sa o ňu urputne bojuje.
     
    3
    King si peknou kľučkou vytvoril priestor na pravom krídle, zbavil sa protihráča a prudkou prihrávkou hľadal spoluhráča pred bránou. Tam ale všetko sledoval pozorný gólman, ktorý prihrávku zachytil.
     
    4
    Nepresná kombinácia na domácej strane ukončuje ďalšiu nádejne vyzerajúcu akciu Bournemouthu. Pri lopte sa nachádzajú hráči hostí.
     
    5
    Tentoraz sa center z pravej strany dostal až na hlavu Murrayho, ktorý z ideálnej pozície trestuhodne hlavičkuje nad!
     
    6
    Na opačnej strane vhadzoval Nyom, následný center ale končí v náručí pozorného Boruca.
     
    7
    Opäť hlavičkujúci Murray, tentoraz sa o hlavičku pokúšal v páde, jeho snaha však bola márna, lopta minula bránu, navyše sa nachádzal v ofsajde.
     
    8
    Domáci tím je aktívnejší, no hráči akoby o sebe nevedeli a často si prihrávajú do miest, kde sa nachádzajú iba hráči Watfordu.
     
    9
    Šancu vyraziť vpred mali práve hostia, no dobrá hra Bournemouthu v strede ihriska ich vytlačila až k svojmu vlastnému gólmanovi.
     
    10
    Murray svojou aktívnou hrou vybojoval priamy kop pre Bournemouth z veľmi sľubnej pozície. Uvidíme, čo domáci futbalisti vymyslia.
     
    11
    Tak to je sklamanie, Ritchieho center patril k tým biednejším a tak Gomes nemal najmenší problém skryť loptu vo svojom náručí.
     
    12
    Nyom sa aj s kusom šťastia dostal k lopte, vbehol si do šestnástky a pokúsil sa o strelu z ťažkého uhla. Lopta napokon do brány nedorazila, zastavil ju jeden z obrancov.
     
    13
    Hra sa presťahovala na polovicu hostí, domácim futbalistom sa však nedarí dostať sa na dostrel brány.
     
    14
    Hostia dobre napádali rozohrávku súpera a tak nakopávaná lopta na Murrayho bola veľmi nepresná. Lopta končí mimo, od brány bude rozohrávať Gomes.
     
    15
    Nyom si teraz v útoku dovolil až príliš, o loptu prišiel veľmi ľahko, do kontry okamžite vyštartovali jeho protihráči. Ani oni neuspeli, Murray v útoku fauloval.
     
    16
    Oba tímy o loptu bojujú, od samého začiatku sa nám však hromadia nepresnosti, čo je určite škoda, pretože by sme sa inak dočkali viacerých príležitostí.
     
    17
    Hostia opäť dobre napádajú súperovu rozohrávku, donútili ho stiahnuť sa až pred svojho brankára, tým však bohužiaľ klesá aj tempo hry.
     
    18
    Ponad šestnástku Watfordu preletelo niekoľko centrov, ani jeden z nich nenašiel svojho majiteľa, Gomes tak mohol zostať v kľude.
     
    19
    Watford to skúšal nakopávanou loptou na Deeneyho, toho si postrážila hneď dvojica hráčov, ktorá mu nedovolila prebrať si loptu.
     
    20
    Prvá dvadsaťminútovka zápasu bude čoskoro minulosťou, zrovna najkrajší futbal nesledujeme, hráčom určite nechýba bojovnosť, no kvalita trošku pokrivkáva.
     
    21
    Ighalo na svojej polovici ihriska fauloval, Bournemouth mal tak k dispozícii priamy kop z veľkej vzdialenosti od brány. Na prechod od útoku sa to ale hráčom využiť nepodarilo.
     
    22
    Hra sa presťahovala najmä do okolia stredového kruhu, tam momentálne nemá vyslovene navrch ani jeden z tímov.
     
    23
    Chaotická hra na jednej aj na druhej strane. Kvôli tomu neuspel ani jeden z tímov vo svojich krátkych útokoch.
     
    24
    Brankári dnes veru zatiaľ veľa práce nemali, hráči sa na dostrel brány dostávajú len sporadicky a ak sa im aj podarí vystreliť, ich pokusy sú blokované.
     
    25
    Oba celky sa navyše skôr zameriavajú na obrannú hru, do útoku sa vždy pustí len niekoľko hráčov, ktorí sú v drvivej menšine.
     
    26
    Domácim hráčom sa podarilo získať loptu na svojej polovici ihriska, následne okamžite vysunuli Kinga do úniku, no chýbala mu rýchlosť a postupne ho dvojica obrancov odzbrojila.
     
    27
    Pugh si zasekol protihráča, spoza šestnástky vystrelil nie príliš najprudšie. Aj preto s touto pozemnou strelou nemal Gomes veľké problémy.
     
    28
    Na opačnej strane snahu o rýchly prechod do útoku zastavil postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd útočiaceho hráča.
     
    28
    Tím Bournemouth práve strelil gól! Z ničoho nič prichádza prvý gól stretnutia! Gosling odviedol na pravej strane kus roboty, na roh šestnástky prihral Ritchiemu, ktorý pekným centrom našiel hlavu GLENNA MURRAYA a ten sa už tentokrát hlavou nemýlil a prekonal bezmocného Gomesa.
    28. Glenn MURRAY - 1:0
     
    30
    Hostia sa okamžite snažia o gólovú odpoveď, domáci tím sa stiahol a súpera zatiaľ do ničoho nepúšťa.
     
    31
    Domácemu tímu sa podarilo získať loptu, hráči sa teraz nikam neponáhľajú, držia ju na svojich kopačkách a vymieňajú si ju v strede ihriska.
     
    32
    Pokus o prechod dopredu po pravom krídle im nevyšiel, Aké sa stal obeťou útočného faulu, čo neušlo pozornosti hlavného rozhodcu.
     
    33
    Murray bol vo vzdušnom súboji faulovaný, previnil sa Prödl. Bournemouth tak môže ukľudniť hru.
     
    34
    Daniels chcel dlhočiznou vzdušnou prihrávkou vpredu nájsť Kinga, prihrávka bola však prisilná a končí mimo ihriska.
     
    35
    Začala sa nám posledná desaťminútovka riadnej hracej doby prvého polčasu, Ritchie a Francis pekne zakombinovali na pravej strane, stačila však jedna nepresná prihrávka a lopta končí za čiarou.
     
    36
    Bournemouth zostáva aktívnejším tímom, snaha Watfordu o vyrovnanie trošku upadla. Domáci tím by určite rád svoje vedenie do prestávky ešte navýšil.
     
    38
    O loptu sa bojuje v strede ihriska, nepresné prihrávky aj naďalej kazia obraz hry, pretože pre ne prichádzame o možné príležitosti na skórovanie na jednej či druhej strane.
     
    39
    Napokon sa King pokúsil o spracovanie si nakopávanej lopty od spoluhráča, bolo to však zbytočné, ocitol sa v ofsajde.
     
    40
    King bol na ľavom krídle okopávaný Nyomom, rozhodca však faul neodpískal, po malej chvíli sa Nyomovi podarilo loptu získať.
     
    41
    Nyom následne rozohral rýchlu akciu, Anya postupoval po pravom krídle, pri rohovej zástavke však aj vďaka smole o loptu prišiel, vhadzovať budú domáci hráči.
     
    42
    Po súboji v strede ihriska sa do seba pustili Murray a Capoue, rozhodca si k sebe privolal oboch a dôrazne ich napomína.
     
    43
    Netrvalo to dlho, už o pár sekúnd neskôr Murray Capouemu jeho zákrok úplne zbytočne oplácal, navyše oveľa tvrdšie, za čo vidí aj prvú žltú kartu.
     
    44
    To očividne nakoplo hráčov Watfordu, zlepšili svoj pohyb, uvidíme či sa ešte v tomto polčase o niečo pokúsia.
     
    45
    Tím Watford práve strelil gól! Tak takýto jednoduchý gól nevidíme každý deň! Po Distinovej malej domov sa Boruc s rozohrávkou neponáhľal, prihrať sa rozhodol až vtedy keď bol ODION IGHALO príliš blízko. Útočníkovi sa podarilo zachytiť prihrávku, Boruca si položil na zem a s prehľadom zakončil do prázdnej brány.
    45. Odion IGHALO - 1:1
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Tým sa skončil prvý polčas, po ktorom je skóre vyrovnané 1:1. Po necelej polhodine sa hlavou presadil Murray a keď sa už zdalo, že domáci tím si tesné vedenie udrží do prestávky prišla obrovská chyba Boruca a následne vyrovnávajúci gól Ighala. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 17:02.
     
    Hráči dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Počas prestávky neregistrujeme zmenu v zostave ani jedného z tímov, obaja tréneri tak majú k dispozícii všetky tri striedania.
     
    47
    Druhý polčas sa začal opatrne na obidvoch stranách, hru po dvoch minútach prerušil až faul Akého v strede ihriska.
     
    48
    Domáci hráči si pre Akého pýtajú aj kartový trest, hlavný rozhodca to tentoraz rieši iba dohovorom, no pri najbližšom podobnom zákroku môžeme kartový trest očakávať.
     
    49
    Ťažkú ďalekonosnú loptu si Ritchie dokázal na krídle spracovať, no na sekundu mu ušla za postrannú čiaru, čo neušlo pozornosti postranného arbitra.
     
    50
    Bournemouth ešte zotrval v útoku Pugh o loptu bojoval s Nyomom, svoj súboj prehral, o loptu prišiel a nezískal ani len rohový kop.
     
    51
    Ďalšia ľahká strata lopty na domácej strane pred svojou vlastnou šestnástkou, našťastie pre domáci tím si následne útočník pomohol faulom.
     
    52
    Peknou individuálnou akciou sa nám predviedol Ighalo, ktorý sa zbavil viacerých protihráčov, v šestnástke si zasekol protihráča, vystrelil, no svoj druhý gól zatiaľ nepridá, strela bola zablokovaná.
     
    53
    Watford zahrával rohový kop, lopta sa spred brány odrazila k Watsonovi, ten z prvej vypálil poriadnu bombu, no len opečiatkoval brvno!
     
    54
    Rýchla akcia aj na opačnej strane, lopta sa dostala do útoku po ľavej strane, odkiaľ prišiel center na Murraya, ten však pálil mimo.
     
    55
    Domáci tím sa ešte vrátil do útoku, všetky pokusy o strelu boli včas zablokované. Gomes tak zasahovať nemusel.
     
    56
    Ritchie získal rohový kop, ktorý aj sám zahrával, hráči si však v šestnástke nerozumeli a bránu opäť neohrozili.
     
    57
    Prichádza prvé striedanie v zápase, ihrisko opúšťa Pugh, ktorého vystrieda Smith.
     
    58
    Pred šestnástkou súpera sa teraz zdržiavali hráči Watfordu, kolmé vysunutie dobre prečítal Boruc, ktorý okamžite loptu odkopol do bezpečia.
     
    60
    Tempo hry nám mierne pokleslo, hra sa presťahovala do strednej časti ihriska, kde sa sily opäť vyrovnali.
     
    61
    Tento trend hry pokračuje aj naďalej, ani jednému z tímov sa nedarí prejsť do súvislejšej útočnej akcie.
     
    62
    Striedajúci hráč Smith dobre zabojoval na krídle, získal vhadzovanie a okamžite sa snažil rozohrať na Kinga. Toho si však obrana Watfordu stihla pokryť.
     
    63
    Z tohto útoku tak nič nebolo, naopak do útoku sa pustil Watford. Ritchie na krídle nepríjemne fauloval Nyoma, ktorý sa z trávnika zdvíha len ťažko.
     
    64
    Napokon to rozchodil a po zblokovanom centri pálil Watson. Domáca obrana mala kopec času zablokovať jeho pozemný pokus, čo sa jej aj podarilo.
     
    65
    Aj napriek tomu sa podarilo Watfordu udržať sa v útoku, Nyom po vzdušnom súboji v šestnástke padol k zemi, no pokutový kop nasledovať nebude.
     
    66
    Na opačnej strane sa rodila veľmi sľubná akcia Bournemouthu, ktorá znova stroskotala na tom, že King prihrával do miest, kde sa nenachádzal žiaden z jeho spoluhráčov.
     
    67
    To je najväčší problém domáceho tímu. Ten by si inak vypracoval veľké množstvo gólových šancí, no kvôli takýmto nepresnostiam o ne zbytočne prichádzajú.
     
    68
    Obrovská šanca na obrat Watfordu! Anya si výborne zabehol za obranné línie súpera, spracoval si kolmicu od Ighala a z ťažšej pozície narobil Borucovi problémy!
     
    69
    Boruc to napokon zvládol, loptu vyrazil na roh, po ktorom sa už Bournemouth oslobodil bez väčších problémov.
     
    70
    Gosling sa pustil dopredu sám po pravej strane, trúfol si proti dvojici brániacich hráčov, šancu na úspech ale nemal.
     
    70
    O'Kane bude druhým hráčom zo striedačky, ktorý v dnešnom zápase zasiahne do hry. Na ihrisku vystrieda Kinga.
     
    71
    Striedajú aj hostia, na približne dvadsať minút do hry zasiahne Ibarbo, zápas naopak predčasne končí pre Nyoma.
     
    72
    Ighalo sa na vlastnej polovici dopustil faulu pred hranicou svojej šestnástky. Nasledovať tak bude aj napriek protestom priamy kop pre Bournemouth.
     
    73
    Prudká strela z priameho kopu skončila iba na múre tiel na hranici pokutového územia, Watford sa oslobodil.
     
    74
    Navyše sa hostia pustili do rýchleho útoku, z ktorého pramenil rohový kop. Po ňom si center zo vzduchu uchmatol Boruc.
     
    75
    Tempo nám po tejto akcii opäť pokleslo, uvidíme či sa vo zvyšnej štvrťhodinke podarí niektorému z tímov skórovať a strhnúť tak vedenie na svoju stranu.
     
    76
    Snaha sa nedá uprieť ani jednému z mužstiev, oba celky si však od samého začiatku zápasu dávajú veľký pozor na defenzívu.
     
    77
    Hra je prerušená, na zemi sa ocitol Anya, zrejme sa jedná o svalové zranenie, už sa pri ňom nachádza aj tímový lekár.
     
    78
    Anya opúšťa ihrisko po svojich, no poriadne kríva, nevyzerá to dobre, zrejme bude musieť byť vystriedaný.
     
    79
    Je to tak, pre Anyu dnešný zápas končí, jeho miesto na trávniku zaujme Paredes.
     
    80
    Jedna nepresnosť za druhou, tentoraz bolo nepresné zakončenie, Gomes vôbec zasahovať nemusel, nasledovať bude rozohrávka od jeho brány.
     
    81
    Hostia zahrávali priamy kop, Watsonov center skončil iba na kopačkách hráčov v čierno-červenom.
     
    82
    Priamy kop na opačnej strane zahrávali domáci hráči, Ritchieho center bol najprv zablokovaný, lopta sa však odrazila ku Cookovi na hranicu pokutového územia odkiaľ nám predviedol nádherne nožničky, ktoré Gomes iba s obtiažou vyrazil na roh.
     
    83
    Rozhodca nariadil pokutový kop! Po rohovom kope sa do šestnástky s loptou predral Murray, ktorý bol pri svojom postupe zastavený faulom a tak pár minút pred koncom získava Bournemouth obrovskú výhodu.
     
    84
    Za následné protesty vidí Gomes žltú kartu.
     
    85
    Loptu si na biely bod postavil Murray, mieril to na pravú stranu, jeho úmysel však Gomes vystihol a jeho pokus zneškodnil!
     
    86
    Tak toto boli naozaj hektické minúty, ktoré zrejme budú domáci tím mrzieť ešte viac ako zbytočný gól na konci prvého polčasu.
     
    87
    Hra sa presťahovala do strednej časti ihriska, čas na strelenie rozhodujúceho gólu sa obidvom tímom rýchlo míňa.
     
    88
    Francis krásnym dlhým passom vysúval Murraya, ten sa vo svojom úniku dostal do kontaktu s obrancom, šiel k zemi, no bolo to už po odpískaní jeho ofsajdu.
     
    89
    Watford získal ešte jednu príležitosť streliť gól, center z rohového kopu však smeroval iba do miest, kde stál pripravený Boruc.
     
    90
    Loptu si na svojich kopačkách držia domáci futbalisti, tí sa dostali až do šestnástky Watfordu, O'Kane z ťažkej pozície síce prepálil obrancov, no Gomes jeho strelu chytil bez problémov.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby bude nadstavovať ešte 4 minúty navyše.
     
    90+1
    Po faule Francisa nasledoval priamy kop, Abdiho zatočená strela však skončila mimo brány.
     
    90+2
    Watfod sa aj naďalej drží na súperovej polovici, no veľmi ďaleko od brány, Boruc tak zatiaľ môže zostať v kľude.
     
    90+3
    Po zisku lopty sa na ľavej strane snažil zakombinovať O'Kane a Daniels, ich súhra im ale nevyšla, Danielsa čisto o loptu pripravil Prödl.
     
    90+4
    V samom závere prichádza posledné striedanie na strane Watfordu, ihrisko opúšťa Abdi, na pár sekúnd do hry ešte zasiahne Guédioura.
     
    90+5
    Hrá sa v strede ihriska, zdá sa, že sa už dnes gólu nedočkáme a tímy si body podelia.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec, v druhom polčase sme už gól nevideli a tak si tímy body spravodlivo podelia. V druhom polčase sme sledovali pomerne vyrovnanú hru, bližšie ku gólu však mali domáci hráči, ktorí navyše nepremenili pokutový kop. Hrdinom zápasu sa tak stal Gomes, ktorý zachránil svojmu tímu aspoň bod.

    Po dnešnom zápase sa Watford bodovo dotiahne na WBA, Bournemouth zase v tabuľke preskočí Norwich a usadí sa na 12. mieste tabuľky.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (17:56:04)

    Andrej Marienka

    Góly: 28. Murray – 45. Ighalo

    Karty:   43. Murray (BTH) – 84. Gomes (WAT)

    Nepremenená penalta: 85. Murray (BTH), brankár Gomes zneškodnil


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:9. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 8:13.
    AFC Bournemouth: Boruc – Francis (C), Cook, Distin, Daniels – Ritchie, Gosling, Surman, Pugh (57. Smith) – King (70. O'Kane) – Murray.
    Náhradníci: Federici – Smith, Kermorgant, Tomlin, O'Kane, J. Bennett, Cargill.

    Watford FC: Gomes – Nyom (71. Ibarbo), Prödl, Cathcart, Aké – Abdi (90+4. Guedioura), Watson, Capoue, Anya (79. Paredes) – Ighalo, Deeney (C).
    Náhradníci: Arlauskis – Britos, Paredes, Guedioura, Ibarbo, Diamanti, Dyer.

    Rozhodca: Oliver – Beswick, Burt