Sparta Praha – Storhamar 1:2 (kon.) | Třinec – Stavanger 4:3 (po pr.) | Mníchov – Košice 1:0 (kon.)
Davos – Färjestad 0:1 (po pr.) | Bern – IFK Helsinky 3:2 (2:0 po s.n.) | Frölunda – Jyväskylä 3:2 (kon.)
koniec
EHC Red Bull Mníchov
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
HC Košice
Piatok 28.08.2015, 19:30 • Olympia-Eisstadion, Mníchov • Liga majstrov • Skupina 8
Partner:
     
    Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní prestížnej nadnárodnej súťaže Champions Hockey League. Košice sa jej ako jediný slovenský tím zúčastňujú už druhýkrát po sebe a dnes ich v ročníku 2015/2016 čaká druhý duel, ktorý odohrajú na klzisku nemeckého Mníchova.

    HC Košice je aktuálny slovenský majster a držiteľ celkovo 17 medailí zo samostatnej slovenskej najvyššej hokejovej súťaže. Košický hokejový klub má na svojom konte okrem 8 slovenských titulov aj dva federálne majstrovské tituly, čo je najviac spomedzi všetkých slovenských tímov, ktoré pôsobili v československej lige. Košičania patria na Slovensku už dlhé roky k absolútnej hokejovej elite a v posledných 8 rokoch si vždy zahrali v extraligovom finále. Z tohto obdobia majú na svojom konte až 5 majstrovských titulov, pričom tri z nich získali počas 3 sezón v rade, čo je slovenský unikát. Do sezóny 2015/2016 vstúpia opäť v pozícii majstra, pretože v uplynulom ročníku obhájili zisk titulu a v prípade ďalšieho zisku zlata by si tak zopakovali už druhý majstrovský hetrik v rozpätí 8 rokov. Svoje domáce zápasy hrávajú v modernej Steel aréne, ktorá má kapacitu 8347 divákov. Košičania sa v uplynulom ročníku ako jediný slovenský klub predstavili v Champions Hockey League a v základnej skupine skončili na treťom mieste.

    Red Bull Mníchov je nemecký hokejový klub založený v roku 1998, kedy začínal až v 6. nemeckej súťaži. V priebehu 14 rokov sa ale prepracoval až medzi elitu, kde svoj doterajší najväčší úspech zaknihoval v uplynulej sezóne, kedy sa prebojoval až do štvrťfinále. Tímové farby mníchovského klubu sú modrá, biela a červená. Hokejisti tohto celku hrávajú svoje domáce zápasy v aréne Olympia Eishalle, ktorá bola postavená v roku 1965 a pojme 6 256 divákov. Hlavným trénerom tohto celku je Kanaďan Don Jackson, ktorý ešte ako hráč dvakrát získal Stanley Cup s Edmontonom Oilers a ako tréner päťkrát vybojoval nemecký titul s Eisbärenom Berlin a raz rakúsky titul so Salzburgom.
    Košičania do Mníchova odlietali ešte v stredu večer.

    Košickí hokejisti odchádzajú na zápasy do Mníchova a Klagenfurtu

    Posted by HC Košice (oficiálna stránka) on Wednesday, 26 August 2015
     
    Prvý zápas skupiny:
    Košice – Mníchov 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)
    Góly a asistencie:
    35. Bicek (Suja, Macejko), 53. Bicek (Bartánus, Suja) – 12. Wolf (Smaby, Jaffray), 23. Wolf (Jaffray), 27. Wolf, 31. Dehner (Aucoin, Soderholm)

    V prvom zápase začali Košičania na ľade v Steel aréne veľmi dobre a súpera poriadne potrápili. Mníchovčania ale potom zvýšili svoju aktivitu, Wolf bez väčších problémov dosiahol hetrik a trénerský tandem Oremus – Šimíček dokonca siahol po zmene brankára, keď Melicherčíka nahradil Riečický. Oceliari ale aj napriek stavu na kocke nehrali zle a súper sa musel obracať. Slovenskí zástupcovia sa do hry dostali dvoma gólmi skúseného Biceka, no tie prišli pomerne neskoro a Košičania už duel výraznejšie zdramatizovať nestihli.
    ____________________

    Druhý zápas skupiny:
    Klagenfurt – Mníchov 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
    Góly a asistencie:
    32. Geier – 39. Boyle (Pinizzotto), 46. Kahun (Kastner, Dehner), 60. Maurer (Kahun), 60. Mauer

    Prvý trip skupiny H absolvoval nemecký Mníchov, ktorý sa po zápase v Košiciach presunul do Rakúska. Tam natrafil na veľmi vzdorovitý domáci Klagenfurt, ktorý v prvej tretine predviedol dobrú aktivitu, ale diváci presný zásah nevideli. Prvý gól prišiel až po zmene strán a vedenia sa ujali rakúski hokejisti, no príliš dlho si ho neužili. Mníchovčania aj v tomto dueli predviedli svoje kvality, zápas bez väčších problémov otočili a do tabuľky si pripísali ďalšie tri body. Aj v tomto stretnutí sa medzi tromi žrďami nemeckého celku predstavil Danny Aus den Birken, ktorý po prvom zápase chválil Košičanov.
    Hokejisti Košíc v Mníchove.

    Pohľadnica z Mníchova.Košickí hokejisti našli základňu v hoteli Leonardo Royal a v Olympijskom parku. Pozdravujeme našich priaznivcov do Košíc!

    Posted by HC Košice (oficiálna stránka) on Friday, 28 August 2015
     
    Aktuálna tabuľka skupiny H:
    1. Mníchov – 6 bodov (8:3)
    2. Košice – 0 bodov (2:4)
    3. Klagenfurt – 0 bodov (1:4)
    Oceliari pred dopoludňajším tréningom.

    V príprave na dnešný tréning

    Posted by HC Košice (oficiálna stránka) on Friday, 28 August 2015
     
    Košické trénerské duo Peter Oremus – Roman Šimíček bude mať v metropole Bavorska k dispozícii takmer kompletný káder. Jedinou chýbajúcou oporou aktuálneho majstra Slovenska je urastený obranca Martin Dudáš (193 centimetrov, 110 kilogramov), ktorý má zranené koleno a chýbať bude podľa aktuálnych informácií do konca septembra. Pre 28-ročného obrancu je toto zranenie veľmi smolné, pretože po prestupe z Dukly Trenčín do Košíc sa tešil aj na medzinárodné stretnutia, avšak minimálne v základnej skupine Champions Hockey League si žiadne neužije.
    HC Košice na dopoludňajšom tréningu.
    V Mníchove finišujú s prípravami.

    Mníchovský ľad je nachystaný, sledujte nás na webe CHL od 19.30!

    Posted by HC Košice (oficiálna stránka) on Friday, 28 August 2015
     
    Zápas sa odohrá v mníchovskom Olympijskom parku na Olympijskom zimnom štadióne s kapacitou 6142 sedadiel. Postavený bol ešte v roku 1967 pre Olympiádu v roku 1972. Východniarov cestovala do metropoly Bavorska podporiť aj skupina priaznivcov.
    Mníchovská aréna viac ako hodinu pred začiatkom zápasu.


     
    Úvodné zostavy:

    EHC Red Bull Mníchov: Aus den Birken (Lang) – Boyle, Soderholm, Dehner, Regehr, Smaby, St. Denis, Kettemer, Herpich – Christensen, Wolf, Jaffray – Aucoin, Pinizzotto, Sparre – Kahun, Mauer, Maurer, Eder

    HC Košice: Melicherčík (Riečický) – Štrbák (C), Slovák, Šedivý, Philipp, Pavúk, Cebák, Macejko – Jenčík, Lelkeš, Lapšanský – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Hričina, Bartoš (A), Hrnka – Sojčík, Češík, Chovan, Bortňák

    Rozhodca: Daniel Gamper (AUT), Martin Rohatsch (GER) – Thorsten Lajoie (GER), Markku Büse (GER).
     
    V mníchovskej hale je už všetko pripravené na začiatok stretnutia. Domáci Mníchovčania nastúpia v modrých dresoch, hostia z Košíc v bielej farbe. Duel povedie rozhodcovská štvorica Daniel Gamper (AUT), Martin Rohatsch (GER) – Thorsten Lajoie (GER), Markku Büse (GER).

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:12
    Prvé buly tohto zápasu vyhral hosťujúci Lelkeš a Košičania sa ihneď presunuli do útoku. Tam síce puk nahodili na zadný mantinel, ale Mníchov sa pohodlne ubránil.
     
    00:48
    Mníchovčania presunuli hru na opačnú polovicu ľadovej plochy, ale hostia ich tam zatlačili iba k mantinelu a následne dokonca puk z pásma vyhodili. Sledujeme úvod bez šancí.
     
    01:10
    Mníchov napokon v ofenzívnej aktivite vytrval a prinieslo mu to veľmi zaujímavú možnosť na skórovanie. Z ľavej strany sa pred bránku Melicherčíka natlačil Sparre, ale košikého brankára neprekonal.
     
    02:18
    Košickí hokejisti sa do Nemecka neprišli iba brániť. Za vlastnou bránkou si už prevzali puk a hru chcú preniesť na opačnú polovicu.
     
    02:43
    Oceliarom sa to napokon podarilo a dostalo sa do zaujímavej streleckej pozície. Tvrdo pálil Češík, ale len do Birkena.
     
    03:20
    Mníchov sa vrátil spť do útoku a ihneď to skúša strelecky. Od modrej čiary pálil Jaffray, ale jeho pokus bol zrazený obranou.
     
    03:31
    Košice sa budú brániť! Na dve minúty za podrazenie smeruje na trestnú lavicu Miroslav Macejko.
     
    04:09
    Košičania začali hru vo vlastnom oslabení dobre a puk vyhodili cez všetky čiary. Mníchov sa nevie dostať do lepšej pozície.
     
    04:46
    Domáci hokejisti sa do pásma vrátili, ale Košičania obetavo blokovali ich strely. Napokon prišla delovka od modrej čiary od Regehra, ale tá skončila iba na hrudi Melicherčíka.
     
    05:10
    Mníchov ihneď vyhral buly a naďalej drží útočné pásmo. Od modrej čiary teraz pálil Soderholm, ale aj jeho rana bola zblokovaná.
     
    05:31
    Košice po zblokovaní strely puk vyhodili cez všetky čiary a súpera už späť do pásma nepustili. Macejko sa vracia na ľad a náš majster hrá v plnom počte.
     
    06:10
    Oceliarom teraz nevyšiel pokus o rýchlu rozohrávku spoza svojej bránky a dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia. Hrať sa bude opäť pri Melicherčíkovi.
     
    06:25
    Košičania sa mohli ujať vedenia! Adam Lapšanský to spravil veľmi dobre, dostal sa do menšieho úniku a prudko pálil, ale domáci brankár Birken puk zachytil.
     
    06:53
    Košičania ešte ostávajú v útočnej tretine, ale nevedia sa dostať k puku. Za bránkou o neho bojoval Jenčík, no súper mu ho odmietol požičať.
     
    07:16
    Mníchovčania mali vo vlastnej obrane problém aj s pukom na hokejkách, a preto ho radšej iba vysunuli do stredu klziska. Oceliari hrajú veľmi dobre a aktívne.
     
    07:38
    Košice sa dostali späť do pásma. Bartoš tam na pravom kruhu dobre zapracoval a naviazal si hráča, čo chcel následne využiť prihrávkou do medzikružia, ale tam nikoho zo svojho tímu nenašiel.
     
    08:08
    Mníchovčania vybojovali puk v strede klziska a presunuli sa do útoku. Tam prišlo na Melicherčíka zaujímavé nahodenie a mohla prísť aj dorážka, ale Češík puk upratal.
     
    08:54
    Češík chcel následne puk zaviesť do pásma, ale po pravej strane pri mantineli sa mu to nepodarilo. Mníchov sa dobre bráni a hru nateraz upokojil.
     
    09:30
    Košičania sa stále pokúšajú dobyť súperovu defenzívu, ale Mníchov sa teraz drží iba pri svojom gólmanovi. Veľmi defenzívne poňatá minúta.
     
    09:54
    Mníchov prestiredal, ale puk sa mu nepodarilo prehodiť cez prehustený stred klziska. Stále sa hrá zo zabezpečených defenzív na oboch stranách.
     
    10:19
    Mníchovčania to teraz napokon skúsilinahodením spoza modrej čiary a puk nebezpečne poskakoval, tak si ho Melicherčík pre istotu prikryl.
     
    10:52
    Domáci sa stále nevedia udržať v pásme, pretože aktivita Košíc je obrovská. Mníchov opäť iba nahadzuje puk na zadný mantinel.
     
    11:33
    Obrovská šanca domáceho tímu na otvorenie skóre! Aktivita Mníchovčanov sa napokon vyplatila, domáci nastrelili puk na brankára a o dorážku sa ešte pokúšal Wolf, ale neúspešne.
     
    11:42
    Košičania sa bleskovo presunuli na opačnú polovicu klziska a hru upokojili. Od modrej čiary pálil Macejko, Birken pre istotu kryl.
     
    Kapitánom Košíc je urastený zadák Martin Štrbák. Dnes už štyridsiatnik z Prešova je bývalý reprezentačný rekordér, ktorý odohral v drese Slovenska 162 zápasov, v ktorých sa ako obranca postaral o 13 gólov. O tento rekord ho dokázal zatiaľ obrať iba útočník Miroslav Šatan. Štrbák má na svojom konte striebro z Petrohradu 2000, zlato z Göteborgu 2002 a bronz z Helsínk 2003. So svojimi skúsenosťami a veľkým herným prehľadom patrí v extralige medzi najväčšie osobnosti celej súťaže.
     
    12:08
    Mníchov sa vrátil do pásma a pokračoval vo svojej aktivite. Z uhla nadvakrát zakončoval Pinizzotto, ale na Melicherčíka ani raz nevyzrel.
     
    12:59
    Na ľadovej ploche sa strhla menšia potýčka! Bol v nej domáci Pinizzotto a hosťujúci Pavúk, ale rozhodcovia situáciu rýchlo upokojili a napokon sa nebude ani vylučovať.
     
    13:32
    Košičania sa dostali spred svojej bránky, ale v útoku nič nevymysleli. Hrnka nakorčuľoval na pravý kruh, ale prihrávka mu smerovala iba na päty a strieľať nemohol.
     
    13:38
    Košičania si takmer vyrobili veľký problém! Mladík Pavúk chcel puk rozohrávať spred vlastnej bránky, ale nešťastne mu poskočil cez hokejku a smeroval do bránky, ale Melicherčík bol na svojom mieste a pohotovo zasiahol.
     
    14:12
    Mníchov ešte pokračoval vo svojej útočnej aktivite. Puk tam ale za bránkou zobral Slovák, ktorý ho dobre postráži.
     
    14:56
    Košičania napokon za svojou bránkou zaváhali až príliš dlho a hru na opačnú polovicu lepšie ani nepreniesli. V týchto chvíľach je hokej pomalší než na začiatku.
     
    15:01
    Mníchov si puk pozbieral za vlastnou bránkou a presunul sa do útoku. Tam to strelecky skúsil Eder, ale Phillip bol následne natlačený do bránky a hra sa prerušuje.
     
    15:07
    Košice si zahrajú presilovku! Za podrazenie Češíka smeruje na trestnú lavicu St. Denis.
     
    15:14
    Košičania okamžtie začali aktívne a puk poslali pred bránku súpera. Tam síce vznikol menší zmätok, ale Birken sa napokon zorientoval a hru prerušil.
     
    15:22
    Mníchovčania následne buly vyhrali a puk poslali cez všetky čiary. Košičania musia začínať spoza Melicherčíka.
     
    15:57
    Košičania sa sáce po veľkej snahe do útoku dostali, ale domáci im puk opäť vzali a opäť ho vyhodili cez všetky čiary. Oba celky odchádzajú striedať.
     
    16:14
    Dobrú aktivitu teraz predviedol hosťujúci Bartánus, ktorý si puk vzal pri svojej bránke a dostal sa s ním až do útoku, ale tam domáci všetkých Košičanov pokryli a košický útočník nemal komu prihrávať.
     
    16:30
    To isté sa teraz podarilo aj Bicekovi, ale toho súperi o puk ihneď obrali. Mníchov sa stále bráni veľmi dobre.
     
    17:07
    Mníchov oslabenie predýchal bez vážnejších problémov a už hrá v plnom počte.
     
    17:10
    Košičania však vzápätí mohli udrieť proti plnému počtu hráčov súpera! Spoza bránky našiel Bartoš Hričinu, ktorý ihneď pálil, ale v rýchlosti trafil iba korčuľu Hrnku.
     
    17:58
    Mníchov sa rýchlo presunul do útoku a pokúša sa tam niečo vymyslieť. Kahun prudko pálil spoza obrany a Maurer chcel tečovať, ale Melicherčík bol rýchlejší.
     
    18:03
    Košičania si puk prevzali na svoje hokejky a poslali ho preč z pásma. Tam ho ale opäť získal iba Mníchov, ale ten pri pokuse o prechod do pásma zastavil ofsajd na modrej čiare.
     
    18:39
    Košice si opäť zahrajú presilovku! Za podrazenie smeruje na trestnú lavicu na dve minúty Keith Aucoin.
     
    19:13
    Mníchovčania začali hru v početnej nevýhode veľmi dobre a puk ihneď vyhodili cez všetky čiary. Oceliari musia začínať od začiatku.
     
    19:28
    Hra je prerušená a na ľadovú plochu smeruje klubový lekár Košíc! Ten si do opatery berie Eduarda Šedivého, ktorý bol zrejme pri niektorom zo súbojoval zasiahnutý do ruky, ktorú si s bolestivým výrazom v tvári drží. Pevne veríme, že to nebude nič vážne.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou. Videli sme v nej bojovný výkon an oboch stranách a šance pri oboch bránkach. Gólmani sú ale zatiaľ stopercentní a svoje tímy držia nad vodou, takže na prvý presný zásah stále iba čakáme.

    Druhá tretina sa začne približne o 20:22.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:01
    Druhá tretina sa začala výherným buly pre domácich. Len pripomeňme, že Košice majú k dispozícii ešte 38 sekúnd presilovky.
     
    20:26
    Mníchovčania puk ihneď vyhodili cez všetky čiary a Košičania museli začínať spoza vlastnej bránky. Oceliari ďaleko nezašli a o puk na modrej čiare opäť prišli.
     
    20:37
    Košičania mali vo vlastnej presilovke pred Melicherčíkom vážnejšie problémy, ale Štrbák napokon puk odvrátil na opačnú polovicu klziska. Tam od modrej príklepom pálil Šedivý, ale jeho rana bola zrazená.
     
    21:11
    Medzičasom už domáci hokejisti hrajú v plnom počte a pokúšajú sa dostať do pásma. Úvod tretiny je opúť veľmi aktívny.
     
    21:56
    Mníchov sa napokon prepracoval až do útoku a mohol sa ujať vedenia! Pinizzotto prediedol veľmi dobrú strelu, ale Melicherčík reflexívne zasiahol a puk vytlačil.
     
    22:11
    Mníchov sa bude brániť! Toni Söderholm podrazil Bartoša a inkasuje dvojminútový trest.
     
    22:34
    Mníchovčania puk pohodlne vyhodili cez všetky čiary a bránia sa bez akéhokoľvek zaváhania. Oceliari musia začínať spoza svojej bránky.
     
    23:10
    Košičania sa vrátili do útoku, kde Bartánus s pukom na hokejke urobil kusisko práce. Bartánus sa napokon od modrej čiary rozhodol aj strieľať, ale jeho rana bola zrazená do stredu klziska.
     
    23:29
    Mníchovčania stále držia puk mimo svojej obrannej tretiny a Košice sa so súperovou obranou stále trápia.
     
    24:02
    Oceliari sa napokon po urputnom boji dokázali dostať do pásma a k strele, ale ani na dvakráť Češík elpšie neuspel a Birken nebezpečnejšie nezasahoval.
     
    24:50
    Mníchov sa pomerne pohodlne ubránil a medzičasom už hrá v plnom počte. Obranu domácich musíme skutočne pochváliť!
     
    25:08
    Košičania sa už proti plnému počtu hráčov súpera udržali v útoku. Za bránkou tam s pukom operoval Lelkeš, ale Birken jeho pokus o prehodenie vystihol.
     
    25:41
    Mníchovčania puk ihneď vyhodili z pásma a Košičanov pri návrate do útoku zastavil ofsajd.
     
    26:19
    Mníchovčania sa nasťahovali do útočnej tretiny a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Košická obrana zatlačila súpera k mantinelu, kde nemá Maurer žiadnu šancu na úspech.
     
    26:46
    Košičania sa pohodlne ubránili a puk vysunuli do stredu klziska, ale zaútočiť už nestihli, pretože domáci všetko ustrážili.
     
    27:10
    V tejto chvíli sa hrá dlhšie bez prerušenia, ale na ľadovej ploche nevidíme žiaden strelecký pokus. Oba celky sa pokúšajú usadiť v pásme, ale defenzívy sú pozorné.
     
    28:11
    Mníchovčania to napokon skúsili strelou spoza obrany, ale tá bola zblokovaná iba na ochrannú sieť. Hra sa po dlhšej dobe prerušuje a nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    Najlepším strelcom Košíc v aktuálnom ročníku Champions Hockey League bol pred týmto zápasom Jiří Bicek, ktorý sa v prvom dueli postaral o oba góly slovenského majstra. Skúsený 36-ročný odchovanec košického hokeja je všetkým fanúšikom na Slovensku dobre známy najmä z pôsobenia v NHL, kde v drese New Jersey Devils vybojoval slávny Stanley Cup. Dnes patrí vo svojom rodnom klube k najväčším oporám tímu a jeho líderské kvality potvrdzuje aj asistentské „Áčko” na jeho hrudi.
     
    28:41
    Mníchov takmer otvoril skóre! Po dobrej práci v pásme sa pred bránku tlačil Pinizzotto, ktorý ale nedokázal strelou spoza obrany prekvapiť gólmana Melicherčíka.
     
    29:24
    Na opačnú polovicu klziska sa dostali aj Košičania. Z veľkého uhla to tam skôr propagačne skúšal Suja, ale trafil iba bočnú sieť Birkenovej bránky.
     
    29:36
    Košičania ešte vo svojej aktivite pokračovali. Phillip nahodil puk na bránku, lenže Birken puk podržal dlho a rozohrávka už neprišla.
     
    30:26
    Košičania to skúšajú strelami z každej možnej pozície. Bartánus si teraz puk od stredového kruhu stirahol až do útoku na ľavý kruh, ale jeho švih skončil iba nad bránkou.
     
    30:50
    Mníchovčania Oceliarom nedovolili puk dokorčuľovať v pásme a iba ho vysunuli do stredu klziska. Stále sledujeme vyrovnaný súboj.
     
    31:37
    Košičania dostali puk do pásma. Za bránkou sa ho tam pokúšal vybojovať Hričina, ale nebol úspešný a jeho tím radšej odišiel striedať.
     
    31:45
    Košičania sa ešte pokúsili udržať v pásme, ale strelecké zakončenie neprišlo. Nemeckí obrancovia sa prezentujú skvelou defenzívnou činnosťou.
     
    32:10
    Košičania sa stále držia v útoku. Od modrej čiary pálil Slovák, ale jeho pokus bol tečovaný iba mimo bránky Birkena.
     
    32:47
    Mníchovčania sa dokázali proti náporu súpera urbániť a chceli sa presunúť na opačnú polovicu klziska, ale tam natrafili iba na prehustený priestor.
     
    33:14
    Mníchov puk na druhý pokus iba nahodil za bránku, ale tam si všetko postrážil kapitán Košíc Štrbák. Košičania nemajú so súperom žiadne problémy.
     
    33:56
    Košičania sa ale napokon v defenzíve predsa len potrápili. Po pravej strane sa pred bránku nepozorovane predral Aucoin, ale Melicherčík pohotovo zasiahol.
     
    34:05
    Na opačnej strane predviedli Slováci rýchly brejk. Na jeho konci bol Suja, ale ani jeho zakončenie presný zásah neprinieslo.
     
    35:09
    Pred nami je posledná päťminútovka tejto tretiny a na ľadovej ploche stále sledujeme obrovský boj. Hráči oboch celkov sa snažia o nebezpečnejšie zakončenie, ale gólmani sú pozorní.
     
    35:50
    Košičania v útoku opäť siahali po puku, ale opäť sa im ho nepodaril získať. Nemeckí hokejisti sa stále dobre bránia.
     
    37:29
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za obranca Radek Philipp.
     
    37:38
    Domáci hráči začali hru vo svojej početnej výhode aktívne. Z pravej strany puk pred bránku hľadal Kahun, ale nikomu z Mníchovčanov sa ho nepodarilo tečovať.
     
    38:04
    Košičania ale v defenzíve predviedli dobrú prácu a orientáciu a puk dokázali poslať cez všetky čiary. Oceliari sa zatiaľ bránia bez akýchkoľvek problémov.
     
    38:25
    Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovania aj Jiří Bicek a Košičania sa budú dokonca brániť aj v trojici!
     
    38:53
    Košičania sa v trojici bránia dobre a puk vyhodili cez všetky čiary. Pred nami je už iba posledná minúta tretiny, Mníchov bude začínať od svojej bránky.
     
    39:05
    Mníchov sa bleskovo vrátil do útočnej tretiny a pokúša sa tam rozostaviť. Košičania ale súpera do lepšej pozície nepúšťajú, aj keď stále hrajú v trojici.
     
    39:31
    Košičania už medzičasom hrajú aspoň v štvorici, ale stále sa musia brániť. Mníchov je aktívny a cíti šancu na otvorenie skóre.
     
    39:46
    Mníchovčania si nerozumeli v útoku a po zlej prihrávke sa sami vyhodili z pásma. Košičania sa už ubránia.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je minulosťou. Opäť sme v nej videli dobrý a vyrovnaný výkon na oboch stranách, ale na gól stále iba čakáme. Na strely vyhráva domáci Mníchov pomerom 17:12, aj to najmä kvôli svojej presilovkovej aktivite.

    Tretia tretina sa začne približne o 21:05
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    Domáci hokejisti vyhrali prvé buly tretej tretiny. Pred sebou majú ešte 25 sekúnd presilovky.
     
    40:42
    Košičania súpera ani len nepustili do streleckého zakončenia a už hrajú v plnom počte.
     
    41:18
    Košickí hokejisti sú aj po tejto zmene strán aktívni. Po ľavej strane sa do útoku tlačil Hričina, ale na mantineli bol prudko odstavení a páliť napokon nemohol.
     
    41:56
    Košičania to napokon skúsili strelou spoza obrany, ale tú si Birken podržal. V aréne stále počuť priaznivcov hostí, ktorí ale na gól čakajú zatiaľ márne.
     
    42:07
    Košičania puk nahodili z pravej strany od mantinelu a pred bránkou sa ho pokúšal lepšie nasmerovať Sojčík. Aktivita sa síce počíta, ale nebezpečnejšia nebola.
     
    42:19
    Košičania vyhrali ďalšie buly pri súperovej bránke a opäť začali útočiť, ale Mníchov sa ubránil iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    43:12
    Výborná šanca Mníchova! Pinizzotto vysunul puk kolmo na Sparrea, ale ten zoči-voči Melicherčíkovi nepochodil a ani len nevystrelil!
     
    43:44
    Pinizzotto sa opäť tlačil do košickej bránky, ale Pavúk ho opäť tvrdo odtlačil. Mladík v defenzíve slovenského majstra robí pred Melicherčíkom poriadok veľmi suverénne!
     
    43:54
    Košickí hokejisti museli túto útočnú akciu zakladať spoza vlastnej bránky, ale ich snaha im nevyšla a po prudkom pase v smere na Birkena sa dopustili iba zakázaného uvoľnenia.
     
    44:31
    Mníchov sa musel do pásma dostať na druhý pokus, ale mohol dosiahnuť gól! Priamo pred bránku si nakorčuľoval Maurer, ale puk mu mieril na zadnú časť hokejky a zakončenie z anjlepšej možnej pozície napokon neprišlo.
     
    44:52
    Mníchov nabral sebavedomie a stále ostáva pri bránke svojho súpera. Košičania sa musia brániť.
     
    45:27
    Oceliari však napokon situáciu pri vlastnom mantineli zvládli a puk vysunuli na opačnú polovicu klziska. Tam zabojoval Lapšanský, ale zatiaľ bez úspechu.
     
    45:34
    Košičania to napokon ešte skúsili v útoku. Puk z uhla nahadzoval Bortňák, ale pred bránkou Birkena nikoho zo spoluhráčov nenašiel.
     
    46:08
    Mníchov sa z vlastnej obrany prepracoval do útoku, ale teraz už skutočne mohol otvoriť skóre tohto zápasu! Skvelé prečíslenie dvoch proti jednému zakončil strelou spred bránky Jaffray, ale Melicherčík predviedol dokonalý zákrok lapačkou a Nemcom pokazil gólovú radosť.
     
    46:47
    Mníchovčania pokračujú v obrovskom tlaku na košickú bránku! Puk teraz priamo pred svätyňu hostí dostal Boyle, ale ten bol tvrdo bránený a napokon aj s pukom vytlačený za bránku.
     
    47:17
    Košičania teraz mali v defenzíve skutočne veľké problémy, ale vďaka Melicherčíkovi sa im podarilo neinkasovať. Mníchov s pribúdajúcim časom pridáva na aktivite, sledujeme stále veľmi dobrý súboj.
     
    47:51
    Košice sa po dlhšom čase dokázali oslobidiť a puk poslali preč zo svojej tretiny. Birken však nezaváhal ani na sekundu, vykorčuľoval proti nemu a bleskovo ho rozohral.
     
    48:49
    Košičania sa presunuli do útoku a dokonca sa im tam podarilo aj nebezpečne zakončiť. Strela z hokejky Biceka ale smerovala nepríjemne a hlavne neplánovane iba do Smabyho, ktorý v bolestiach odchádza rovno do šatne.
     
    49:15
    Košičania ešte chceli pokračovať v útočnej aktivite, ale snaha im nevyšla. Mníchov sa dobre ubránil a puk poslal preč z pásma.
     
    49:46
    Košičania sa opúť museli stiahnuť pred svoju bránku, kde prišlo hneď niekoľko streleckých pokusov ich súpera. Jedným z nich sa prezentoval Eder, no Melicherčík si stále drží čisté konto.
     
    50:08
    Zápas sa nám prehupol do poslednej desaťminútovky riadnej hracej doby. Priamo na štadióne v Mníchove ho sleduje 3173 divákov.
     
    Druhé asistentské „Áčko” má v tíme slovenského majstra na hrudi Peter Bartoš, ktorý je vo veku 41 rokov aktuálne najstarším členom košického kádra. Bartoš sa narodil v Martine, ale v Košiciach odohral už deväť sezón a v metropole východu našiel aj domov pre svoju rodinu. Peter Bartoš je vďaka svojim skúsenostiam a poctivému prístupu jedným z lídrov košickej kabíny a je vzorom pre mnohých mladších spoluhráčov nie len z klubu, ale aj z celej súťaže.
     
    50:48
    Košice nahodili puk do pásma, ale pri mantineli si na neho počkali iba domáci, ktorí sa opúť pokúsia o útok.
     
    51:20
    Tím EHC Red Bull Mnichov dal gól!

    Košičania nechali súpera v pásme osamoteného a Jason Jaffray s pukom na hokejke dobre zapracoval za súperovou bránkou. Napokon ho spoza svätyne prehodil do najnebezpečnejšieho priestoru, kde ho jemne nasmeroval MADS CHRISTENSEN, na čo Melicherčík nestihol zareagovať a Mníchov oslavuje prvý gól zápasu. Asistencie: Jason Jaffray a Florian Kettemer.
    51:20. CHRISTENSEN - 1:0
     
    51:49
    Košičania napokon doplatili na malinkú nepozornosť a ich súper sa ujíma vedenia vo veľmi dôležitom čase.
     
    52:13
    Mníchov je po svojom presnom zásahu psychicky povzbudený a pokračuje v útočnej snahe. Nemci sú vo veľmi dobrej pozícii.
     
    52:54
    KKošickí priaznivci ale neprestávajú povzbudzovať svoj tím a aj to by malo Košičanom v Nemecku pomôcť. Do konca tretej tretiny ostáva približne šesť minút.
     
    53:32
    Mníchov stále pokračuje v aktivite. Kohun to skúsil nahodením na Meliherčíka, pretože domáci sa skutočne nemusia nikam ponáhľať.
     
    54:48
    Na opačnej polovici ľadovej plochy teraz zaujímavo zakončoval Bicek, ale ani jemu pokus nevyšiel. Biken predvádza stále výborný výkon.
     
    54:55
    Mníchov hrá dobre, ale Košice sú mu vyrovnaným súperom. Oceliarov mrzí smolný inkasovaný gól, a preto sa to pokúšajú napraviť vyrovaním.
     
    55:19
    Čas sa kráti a Mníchov sa stále lepšie a lepšie bráni. Oceliari síce puk nahodili do pásma, ale tam sa vôbec nedokážu presadiť.
     
    56:01
    Košičania predviedli obrovskú snahu. Na pravesj strane si puk v kruhu v útočnom pásme prevzal Jenčík a prudko pálil, ale jeden z mníchovských obrancov sa mu do strely obetavo hodil a zblokoval ju.
     
    56:16
    Na opačnej polovici ľadovej plochy sa o prechod pokúsil aj Mníchov, ale dopustil sa iba ofsajdu. Hra sa upokojí, čo by malo vyhovovať obom celkom.
     
    57:35
    Košičania sa natlačili do pásma a skutočne odhodlane sa pokúšali dostať puk do bránky. Po nahodení spoza obrany ho najskôr tečoval Suja a potom sa ho snažil dorážať Bicek, ale Birken sa zvalil na zem a hru prerušil.
     
    57:48
    Mníchov sa na opačnej polovici klziska pokúsil upokojiť hru. Puk iba nahodil na Melicherčíka, ktorý nemohol riskovať a hru radšej prerušil.
     
    58:15
    Košičania dostali puk po buly pred svojou bránkou na opačnú stranu, ale tam im ho nemecká obrana vzala. Pred nai sú necelé dve minúty tretej tretiny.
     
    58:46
    Košičania chceli puk rýchlo rozohrať spred svojej bránky, ale dopustili sa iba nešťastného zakázaného uvoľnenia. Hra sa teda opúť presunie pred Melicherčíka, ktorý nemôže vykorčuľovať na striedačku.
     
    59:07
    Prebieha posledná minúta tretiny a Košičania sús tále vo vlastnom obrannom pásme. Mníchov hrá aj v závere výborne a súpera k ničomu nepúšťa.
     
    59:23
    Košice si napokon ešte zahrajú presilovku a majú skvelú šancu na vyrovnanie! Na trestnú lavicu smeruje domáci Wolf, ktorý si na vylúčenie skutočne nevybral vhodnú dobu.
     
    59:23
    Košický tréner Oremus si vyžiadal oddychový čas, Melicherčík po ňom ostane na striedačke!
     
    59:45
    Košičania sa síce snažia, ale Mníchov puk vytlačil z pásma. Ostáva už iba 15 sekúnd hry.
     
    Koniec zápasu.
     
    Košickí hokejisti napokon v Mníchove prehrali veľmi smolne rozdielom jediného gólu a na prvý bodík v tabuľke stále iba čakajú. Naopak, domáci Mníchov potvrdil výbornú formu a právom si vylepšil pozíciu na prvej priečke tabuľky. (22:14:31)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 52. Christensen (Jaffray, Kettemer)


    EHC Red Bull Mníchov: Aus den Birken (Lang) – Boyle, Soderholm, Dehner, Regehr, Smaby, St. Denis, Kettemer, Herpich – Christensen, Wolf, Jaffray – Aucoin, Pinizzotto, Sparre – Kahun, Mauer, Maurer, Eder
    HC Košice: Melicherčík (Riečický) – Štrbák (C), Slovák, Šedivý, Philipp, Pavúk, Cebák, Macejko – Jenčík, Lelkeš, Lapšanský – Bartánus, Suja, Bicek (A) – Hričina, Bartoš (A), Hrnka – Sojčík, Češík, Chovan, Bortňák

    Rozhodca: Daniel Gamper (AUT), Martin Rohatsch (GER) – Thorsten Lajoie (GER), Markku Büse (GER)

    Diváci: 3173