Čeljabinsk – Jugra Chanty-Mansijsk 3:5 (kon.) | D. Moskva – Novokuzneck 4:3 (kon.) | Nižnekamsk – Jekaterinburg 1:2 (kon.)
Viťaz – Novosibirsk 1:5 (kon.) | Záhreb – Vladivostok 3:1 (kon.) | HC Slovan – Chabarovsk 0:1 (kon.)
koniec
HC Slovan Bratislava
0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Amur Chabarovsk
Piatok 28.08.2015, 19:30 • Slovnaft Aréna, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.
     
    HC Slovan vstúpil do novej sezóny KHL domácou prehrou s Vladivostokom, reparát bude mať k dispozícii už v piatok, Slovnaft Aréna bude hostiť Amur Chabarovsk.

    Amur Chabarovsk – hokejový tím z najvzdialenejšieho mesta celej KHL. Chabarovsk s takmer 600.000 obyvateľmi leží na pravom brehu rieky Amur len 30 km od hraníc s Čínou a 600 km severozápadne od Japonska. Hokejový klub v meste na ďalekom východe vznikol v roku 1958. Za čias sovietskej éry ako SKA, od roku 1996 niesol názov SKA Amur a od roku 1998 už len ako Amur. Chabarovsk moc vody v hokejovom svete nenamútil, vo svojej histórii nezaznamenal žiadny výraznejší úspech. V roku 2008 sa stal členom plejády KHL, v prvých troch ročníkoch sa nedostal do záverečného play-off a obsadil postupne 20., 21., a 22. miesto. V ďalšom, štvrtom ročníku, sa Amur prebojoval do play-off, no hneď v prvom kole ho vyprášil neskorší finalista, Avangard Omsk 4:0 na zápasy. Chabarovsk tak v konečnom účtovaní obsadil 12. miesto, čo je doposiaľ najväčší klubový úspech. V piatom ročníku tomu nebolo inak, Amur v konečnom účtovaní zaknihoval 25. pozíciu a v ostatných dvoch sezónach zhodne 28. priečku.

    Bielo-modro-zlatý dres Amuru obliekajú predovšetkým hráči z Ruskej federácie, doplnení dvomi hráčmi z Českej republiky – Jan Kolář a Tomáš Zohorna, po jednom hráčovi majú zastúpenie Fínsko, Švédsko a Slovenská republika – Michel Miklík.

    Vzájomné zápasy súperov z troch ročníkov vyznievajú mierne pre HC Slovan, súperi sa stretli spolu celkom päťkrát. V prvej sezóne Slovan na domácom ľade zvíťazil po výsledku 4:2, v odvete na ďalekom východe podľahol Amuru 0:3. V druhej sezóne belasých v KHL HC Slovan zvíťazil v oboch zápasoch, v Chabarovsku po výsledku 5:2, v Slovnaft Aréne sa zrodil výsledok 3:2. V ostatnej sezóne sa súperi stretli len v jednom zápase, v Bratislave Amur triumfoval po výsledku 3:1. Bookmakeri favorizujú domáci tím a na víťazstvo domácich vypísali kurz 1,80, o všetkom sa však rozhodne priamo na ľadovej ploche.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu druhého zápasu belasých v novej edícii KHL. Slovnaft Aréna v piatok večer privíta chlapcov z ďalekého východu, belasí budú hostiť družinu Amur Chabarovsk a onlajny.eu vám krátkymi písanými vstupmi sprostredkujú aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Slovan Bratislava:

    Garnett (Pavlas) – Kozák, Sersen (A), Starosta, Švarný, Mihalik, Valach, Luža – Kašpar, Nedorost, Nagy (A) – Jeglič, Skokan, Šťastný – Surový (C), Protasenja, Bartovič – Skalický, Viedenský, Lušňák

    Amur Chabarovsk:

    Metsola (Pečurskij) – Šulakov, Zub, Teriajev, Kolář (A), Veriovkin, Aťušov, Kurbatov, Podzinš – Tarasov (C), Zohorna, Miklík – Achmetov, Wandell, Gračiov (A) – Vladislav Ušenin, Viačeslav Ušenin, Litovčenko – Fajzullin, Byvaľcev, Baškirov

    Rozhodca:

    Bukin, Rogačiov – Majtak, Pronskich.
     
    Príjemný piatkový večer vám želám z Bratislavy, na ľadovej ploche už môžeme sledovať rozkorčuľovanie oboch tímov. Hostia nastúpia na zápas v bielomodrých farbách, domáci tím v tmavomodrej farbe.
     
    Zostava domácich s jedinou zmenou oproti ostatnému zápasu s Admiralom, Kašpar si vymenil miesto so Surovým. V drese hostí nastúpi kompletná Česko-Slovenská enkláva, uvidíme v akcii Michela Miklíka, ako aj Jana Kolářa a Tomáša Zohornu.
    Michel Miklík na rozkorčuľovaní v drese Amuru
    Dnešné tipy: Ľudovít vľavo 3:3, 4:3 predĺženie alebo nájazdy, Róbert 5:2...
     
    Na ľadovú plochu vykorčuľovali hráči Amuru, počkáme si na domáci tím, vypočujeme si hymny oboch krajín a všetko bude prichystané k úvodnému buly zápasu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:18
    Nagy prešiel s pukom na hokejke poza bránku hostí, na zakončenie to však nestačilo, puk hostia dostali pod kontrolu a vyrážajú do útoku.
     
    02:02
    Mihalik priklincoval na mantinel prenikajúceho Litovčenka a Slovan po záskaní puku v pásme vyráža do akcie.
     
    03:04
    Nedorost nakorčuľoval s pukom do pásma po ľavej strane, spoza kruhu vystrelil, Metsola v pokľaku puk schoval do svojej lapačky.
     
    03:32
    Nedorost za držanie oslabil svoj tím a usadol na lavicu hanby, presilovku si zahrá tím z ďalekého východu.
     
    04:08
    Amur dostal puk do pásma a zatiaľ to točí okolo mantinelu poza bránku zo strany na stranu, Slovan bráni svoje oslabenie.
     
    04:47
    Šťastný vyviezol puk z pásma až za bránku Metsolu, tam ho v súboji stratil, získal však cenné sekundy pre svoj tím.
     
    05:21
    Vladislav Ušenin krásne vystrelil spoza kruhov a pretiahol Garnetta v bránke belasých, Michael puk dokázal vyraziť späť do hry.
     
    05:32
    Slovan v plnom počte, hostia svoju prvú presilovú hru v zápase nevyužili.
     
    06:08
    Nagy sa dostal k zakončeniu spoza kruhov, jeho puk ale zblokoval bek hostí a pre Metsolu už nebol problém ho ukryť do lapačky.
     
    07:25
    Slovan točil hostí v pásme a Lužov pokus Metsola vykryl, Amur sa však dokázal ubrániť, aj keď zákrok na Starostu si priam pýtal vylúčenie.
     
    08:28
    Hostia pri prechode do útoku chybovali zakázaným uvoľnením, Slovan sa vráti do pásma Amuru.
     
    08:47
    Menšia skrumáž pred bránkou hostí, Lušňákov strelecký poku z ľavej strany v bránke ale neskončil.
     
    09:10
    Viedenský pekne vystrelil zápästím z pravej strany od kruhu, Metsola mal ideálny výhľad a puk schval vo svojom výstroji.
     
    09:26
    Garnett na striedačke, signalizované vylúčenie hráča hostí.
     
    09:36
    Za podrazenie opustil hraciu plochu Veriovkin, prvá presilová hra pre domácich v dnešnom zápase.
     
    10:07
    Amur poslal puk von z pásma až za bránkovú čiaru domácich, oba tímy prestriedali, Garnett začal akciu Slovana.
     
    10:32
    Bartovič sa dostal k zakončeniu pred bránkoviskom, Metsola však jeho pokus zblokoval do rohu klziska, Slovan to točí pred bránkou Amuru.
     
    11:36
    Hostia v plnom počte, ani Slovan ponuku na zmenu skóre neprijal.
     
    11:55
    Nagy poslal pekný puk na bránku hostí z vnútornej strany ľavého kruhu, ani táto strela sa neujala, Metsola puk poslal za svoju bránku.
     
    13:14
    Bartovič prešiel obranou hostí ako nôž maslom, vystrelil od vnútornej strany pravého kruhu po ľade, pre Metsolu poslať puk späť do hry to problém nebol.
     
    14:16
    Lušňák prešiel s pukom útočnú modrú, spoza kruhov a spoza obrancu pekne vystrelil švihom, Metsola však jeho puk ukryl vo svojom náručí.
     
    15:07
    Valachov strelecký pokus od modrej zblokoval hráč hostí, Slovan aktívnejším tímom, chcelo by to už konenčne vsietiť.
     
    15:39
    Skokan vystrelil po prechode modrou spoza ľavého kruhu, Metsola puk cez vyrážačku poslal na ochrannú sieť.
     
    15:50
    Starosta vypálil od modrej, puk bol zblokovaný na ochranné sklo, odrazil sa k bránkovisku, jeden z hráčov v modrom drese ho naservíroval Jegličovi, ktorý pálil spred bránkoviska, ani teraz sa aréna radovať nebude vďaka Metsolovi, ktorý ekvilibristicky puk nohou v páde na ľad vykopol do bezpečia.
    Metsola predviedol super krásny zákrok
     
    17:01
    Tarasov pekne vystrelil od pravého kruhu, Garnett puk vyrazil nad seba a mimo bránkovisko, defenzíva domácich puk upratala do bezpečia.
     
    18:22
    Slovan doviezol puk do pásma hostí, k streleckému zakončeniu sa však nedostal a Metsola puk, ktorý skončil v bránkovisku, zneškodnil.
     
    18:27
    Z ľavého kruhu pekne vystrelil po buly Jeglič, Metsola šiel do pokľaku a puk schoval do náručia.
     
    19:00
    Šťastný dostal od jedného hlavného dve minúty za hákovanie, od druhého hlavného zasa Šulakov dve minúty za nedovolené bránenie. Hráme štyria proti štyrom.
     
    19:25
    Slovan drží puk na hokejkách v pásme hostí, Amur ho však k streleckému zakončeniu nepúšťa.
     
    19:49
    Chyba na strane domácich a k puku sa dostal Wandell, ktorý sa rútil sám na Garnetta, švihom však puk poslal len na ochranné sklo.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa nám prvá tretina duelu, v ktorej Slovan prestrieľal Amur pomerom 16:3, no účet zápasu otvoriť zatiaľ nedokázal. Oba tímy hrali po jednej presilovke, druhú časť začneme minútovou hrou štyroch proti štyrom.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 20:19.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Akcia belasých po vyhranom buly končí strelou v podaní Kozáka, ktorý strieľal zápästím od modrej, Metsola puk ukryl do lapačky.
     
    20:28
    Sersen príklepom preveril pozornosť Metsolu, Michalov strelecký pokus spoza kruhov Metsola na dvakrát zneškodnil.
     
    20:53
    Nagy prešiel s pukom cez útočnú modrú na ľavý kruh, pekne vystrelil, Metsola cez lapačku puk poslal na ochranné sklo.
     
    21:00
    Oba tímy s plným počtom hráčov, hra štyroch proti štyrom zmenu skóre nepriniesla.
     
    21:41
    Amur chyboval na modrej ofsajdom, čiarový mu logicky hru musel zastaviť.
     
    23:00
    Puk skončil mimo hracej plochy, predtým lietal z pásma do pásma, oba tímy si ho požičiavali navzájom, strelu na bránku však diváci nevideli.
     
    23:43
    Luža vystrelil z pravej strany od kruhu, Skalický puk tečoval a od Metsola skončil na ochrannej sieti, vhadzujeme po ľavej ruke gólmana hostí.
     
    24:55
    Metsola vykorčuľoval na striedačku, Amur so šiestimi hráčmi na ľadovej ploche.
     
    25:05
    Nagy dostal dve minúty za krosček a presilovú hru budú hrať hostia.
     
    25:50
    Aťušov vystrelil od modrej z jej stredu, Garnett však puk poslal späť do hry a Slovan bráni naďalej svoje oslabenie.
     
    26:15
    Slovan puk vyhodil von z pásma a drží ho na hokejkách v pásme Amuru, ktorý sa pri presilovke bráni akcii domácich.
     
    27:05
    Slovan v plnom počte, kiež by Nagy dostal puk do brejku, nepodarilo sa, Amur pôjde s pukom späť do pásma belasých.
     
    27:55
    Litovčenko zachytil v strednom pásme rozohrávku domácich, puk po prechode útočnou modrou však onedlho stratil.
     
    30:03
    Trochu nepresností na oboch stranách, streleckých pokusov minimum, oba tímy hrajú na perfektne zabezpečenú obranu v snahe neurobiť chybu a neinkasovať.
     
    30:18
    Viačeslav Ušenin dostal dve minúty za podrazenie, Slovan má výhodu v podobe presilovej hry.
     
    30:47
    Slovanu sa ani táto presilovka nedarí, s pukom hrá mimo obranné pásmo Amuru.
     
    31:17
    Nedorost sa dostal s pukom na ľavý kruh, opäť sme videli strelu zápästím a Metsolovo zneškodnenie puku v pokľaku v náručí.
     
    32:00
    Až teraz zamkol Slovan hostí v pásme, ako to dopadne?
     
    32:13
    Nagy vystrelil od pravého kruhu z vnútornej strany, Metsola šiel do pokľaku a puk opäť ukryl vo svojom náručí.
     
    32:18
    Hostia v plnom počte, Slovan, až na záver presilovky, nevedel zamknúť hostí v pásme a vyvinúť tam tlak.
     
    33:01
    Arbitri útočné snaženie domácich vyhodnotili ako zakázané uvoľnenie a hra sa sťahuje pred Garnetta.
     
    33:51
    Garnett vykorčuľoval za pukom za svoju bránku, prišiel oň v súboji s hráčom hostí, ktorý puk poslal pred prázdnu bránku, našťastie to defenzíva belasých zvládla bez ujmy.
     
    35:39
    Kolář postavil Surovému v strednom pásme strom, no na ľadovej ploche skončil Jan, Tomáš tento súboj ustál bez ujmy.
     
    37:03
    Skalický vystrelil z ľavého kruhu a keďže Metsola mal odkrytý výhľad, puk lahodne zatočil do svojej roztancovanej lapačky.
     
    37:08
    Jeglič vystrelil z ľavého kruhu z ťažkého uhla, Metsola puk cez vyrážačku poslal za bránku a ten neskôr opustil hraciu plochu.
     
    38:01
    Akcia domáceho tímu skončila strelou v podaní Kozáka z pravého kruhu, Metsola aj tento puk bez problémov schoval vo svojej lapačke.
     
    39:00
    Za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou dostal trest Vladislav Ušenin, presilová hra pre belasých.
     
    39:18
    Sersenov strelecký pokus od pravého kruhu minul bránku Amuru, Kašpar už bol presný, Metsola však bol proti a puk schoval do lapačky.
     
    39:35
    Nagy vystrelil z pravého kruhu, Metsola puk usmernil za svoju bránku, Slovan oň bojuje pri zadnom mantineli.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj druhá tretina v Bratislave je minulosťou, diváci však gól nevideli. Na svetelnej kocke svieti pomer striel 26:7, výborný Metsola však naďalej drží čisté konto. Domácim nevychádzahú ani presilové hry, snáď to bude v tretej tretine lepšie a tri body zsotanú na domácom ľade.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 21:10.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:05
    Slovan pokračuje vo svojej presilovej hre, od Garnetta začala jeho útočná akcia.
     
    40:57
    Wandell sa presadil v pásme domácich, zbavil sa obrancu a vystrelil z ľavej strany sred bránkoviska, Garnett puk cez hruď poslal za svoju bránku.
     
    41:00
    Hostia v plnom počte, Slovan ani túto delenú presilovú hru nevyužil.
     
    41:09
    Trest pre hráčsku lavičku domácich, napokon ho odsedí Protasenja.
     
    41:22
    Amur s pukom v pásme domácich roztočil svoj presilovkový vzorec, Slovan sa úporne bráni svojmu oslabeniu.
     
    42:18
    Aťušov vystrelil od modrej z jej stredu, cez teče hráčov pred bránkoviskom puk minul bránku domácich.
     
    42:27
    Švarný dostal dve minúty za seknutie, Slovan ide do troch, 42 sekundová presilovka pre Amur o dvoch hráčov.
     
    42:49
    Mihalik zblokoval puk po strele hráčov hostí, Slovan sa bráni tlaku hostí pred svojou bránkou.
     
    43:09
    Slovan so štyrmi hráčmi bráni svoje oslabenie.
     
    43:12
    Zohorna preveril pozornosť Garnetta, ktorý puk poslal na ochrannú sieť.
     
    43:27
    Chabarovsk dal gól!
    Wandell dokonale clonil Garnettovi vo výhľade, ktorý nevidel puk po strele Teriajeva od modrej z jej stredu. TOM WANDELL puk pred bránkoviskom tečoval a usmernil do bránky domácich. Asistencie: Sergej Teriajev a Rafael Achmetov.
    43:27. WANDELL - 0:1
     
    45:14
    Tarasov vystrelil od ľavého kruhu od mantinelu, puk len preletel popred Garnetta a skončil v rohu klziska.
     
    45:48
    Slovan mohol ísť do prečíslenia, to by ale nesmel Surový puk ťahať do strany a Bartovič vletieť do pásma ako víchor, ofsajd na modrej.
     
    46:37
    Amur poslal puk za bránku domácich na zakázané uvoľnenie, hra sa tak presunie pred Metsolu.
     
    47:03
    Bartovič sa dostal k odrazenému puku a z medzikružia bližšie k pravému kruhu vystrelil, nezakončil však, Metsola v pokľaku na ľade puk zrazil pred seba a schoval pod rukavice.
     
    48:45
    Tribúnami znie mohutné Slovan, Slovan, Amur však zamuroval obranné pásmo a čo prejde cez múr, zneškodní výborný Metsola.
     
    49:43
    Slovan sa priveľmi ponáhľal do pásma, čiarový mu akciu zastavil pre ofsajd.
     
    50:34
    Amur už len vyhadzuje puky von z pásma, zakázané uvoľnenie, vhadzujeme pred Metsolom.
     
    50:58
    Slovan vyvíja tlak v pásme hostí, no chcelo by to vypracovať si vyloženú palebnú pozíciu, zatiaľ mu to Amur nedovoľuje.
     
    51:37
    Miklík pekne vystrelil švihom z pravej strany z kruhu, Garnett mal ideálny výhľad a tak, ako jeho náprotivok, aj on puk ukryl v pokľaku vo svojom náručí.
     
    52:56
    Viačeslav Ušenin nahodil puk z pravej strany na bránku, Tarasov sa k zakončeniu nedostal, Garnett vykryl priestor pri ľavej žrdi a puk zlikvidoval.
     
    54:14
    Slovan opäť drží puk na svojich hokejkách v pásme hostí, Amur zatiaľ jeho tlaku odoláva.
     
    55:00
    Tipnem si najlepších hráčov duelu, na strane hostí Metsola alebo Wandell, na strane domácich Mihalik alebo Jeglič.
     
    55:24
    Nagy vyfasoval dve minúty za podrazenie a nad belasým tímom visia čierne mračná.
     
    55:46
    Garnett podržal svoj tím, keď strelu hráča hostí ešte stihol pred bránkoviskom tečovať jeho spoluhráč, Slovan dostal puk mimo svoje pásmo.
     
    56:35
    Amur pri svojej presilovke chyboval a arbitri hru prerušili pre zakázané uvoľnenie, vhadzujeme pred Metsolom.
     
    57:23
    Viedenský vypracoval akciu belasých, ktorá skončila streleckým zakončením od modrej v podaní Kozáka, ani tento puk však v sieti Metsolu neskončil.
     
    57:24
    Domáci v plnom počte, Slovan hrá s pukom v pásme hostí.
     
    58:09
    Garnett opustil svoju klietku, Slovan hrá power play bez gólmana.
     
    58:38
    Tlak domácich v pásme hostí a nevidel som presne, kto strieľal, mám pocit, že Nedorost, puk tesne minul bránku hostí.
     
    59:15
    Dnešné stretnutie sleduje 7.218 divákov a Slovan melie Amur v pásme.
     
    59:51
    Jeglič poslal od ľavého kruhu puk po ľade na bránku, Metsola ho prikryl pod rukavicu a ukľudnil hru na ploche.
     
    59:51
    Oddychový čas domácich, tréner Říha dáva posledné pokyny svojim zverencom.
     
    59:58
    Sersen vystrelil od modrej z ľavej strany, Metsola roztiahol betóny a puk usmernil do rohu klziska.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas v Bratislave sa skončil víťazstvom hostí. Slovan síce prestrieľal súpera pomerom striel 34:14, jediný gól ale diváci videli v bránke domácich. Domácim opäť herne nevychádzali presilové hry a Amur niekoľkokrát podržal výborný gólman Juha Metsola. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: v tíme hostí Juha Metsola a v tíme domácich Žiga Jeglič. Ja sa s vami pre dnešok lúčim, želám všetkým pokojnú a dobrú noc, z Bratislavy Vladimír Korduliak, onlajny.eu (21:47:58)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 44. Wandell (Teriajev, Achmetov)


    HC Slovan Bratislava: Garnett (Pavlas) – Kozák, Sersen (A), Starosta, Švarný, Mihalik, Valach, Luža – Kašpar, Nedorost, Nagy (A) – Jeglič, Skokan, Šťastný – Surový (C), Protasenja, Bartovič – Skalický, Viedenský, Lušňák
    Amur Chabarovsk: Metsola (Pečurskij) – Šulakov, Zub, Teriajev, Kolář (A), Veriovkin, Aťušov, Kurbatov, Podzinš – Tarasov (C), Zohorna, Miklík – Achmetov, Wandell, Gračiov (A) – Vladislav Ušenin, Viačeslav Ušenin, Litovčenko – Fajzullin, Byvaľcev, Baškirov

    Rozhodca: Bukin, Rogačiov – Majtak, Pronskich

    Diváci: 7.218