Skalica – Trnava 2:3 (kon.) | Ružomberok – Žilina 2:2 (kon.)
koniec
MFK Ružomberok
2:2 (1:1)
MŠK Žilina
Nedeľa 16.08.2015, 16:30 • NTC Poprad • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní 5. kola futbalovej Fortuna ligy! V národnom tréningovom centre v Poprade v úvode sezóny nachádza MFK Ružomberok svoje domáce pôsobisko a čaká ho druhý súper, s ktorým odohrá zápas tu pod Tatrami. Do Popradu zavíta MŠK Žilina. Zápas sa začne o 16:30 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    MFK Ružomberok
    Ružomberčania príliš lichotivo neodštartovali nový ročník našej najvyššej futbalovej súťaže, v troch zápasoch víťazstvo nezaznamenali. Niektoré kluby majú už aj po štyri alebo päť zápasov, ale zápas, ktorý sa mal pôvodne v Poprade odohrať 2. augusta a Ružomberok hostil Trnavu sa neodohral a presunul sa na 19. augusta. V úvodnom kole Ružomberok podľahol Skalici 1:3, ďalej remízoval na pôde Senice 1:1 a v Bratislave s tamojším Slovanom prehral tesne 2:1.

    MŠK Žilina
    Náš jediný zástupca na medzinárodnej pôde odohral doposiaľ rovnaký počet zápasov, dvakrát zvíťazil a raz remízoval. Na úvod si so Zlatými Moravcami poradil hladko 5:1, potom na kopaniciach nedal šancu domácej Myjave (víťazstvo 1:4) a v poslednom zápase pred týždňom remízoval s Dunajskou Stredou 1:1. Šošonov čaká ťažký zápas najmä 20. augusta, keď pod Dubňom privíta tohtoročného víťaza španielskeho superpohára Athletic Bilbao. Predtým však Žilinčanov čaká ešte prekážka pod Tatrami, a to Ružomberok.

    V minulej sezóne sa raz tešila Žilina po víťazstve 5:1 zo zápasu 28. septembra a neskôr 22. marca sa pod Čebraťom zrodila remíza 1:1. Ružomberok naposledy zaznamenal ligové víťazstvo proti Žiline pred dvomi sezónami, keď ju doma zdolal 3:2.

    Ako sa bude zápas postupne vyvíjať, to môžete sledovať v našom on-line prenose na webe Onlajny.eu. Od 16:30 teda sledujte náš prenos a fandite slovenskému futbalu. Prajem vám pekný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop získali futbalisti MŠK Žilina, ktorí sa nikam veľmi neponáhľajú a pomaly začínajú prihrávkami z vlastnej polovice
     
    2
    Lupták prihral Faškovi do šestnástky, pri ňom ale následne stál pozorný Pečovský, ktorý ho odzbrojil a loptu vyprevadil von z pokutového územia.
     
    3
    Káčer dával do vápna center naslepo, ktorý bezpečne odrazili ružomberskí hráči. Následne sa o výpad po ľavej strane pokúšal Bojan Letić, ale loptu mu Ružomberčania zblokovali na rohový kop.
     
    4
    Z pravej strany posielal center do vnútra šestnástky Antonín Rosa, našiel tam však iba hráčov Žiliny, ktorí loptu odrazili preč z nebezpečného priestoru.
     
    5
    Faško chcel na ľavej strane predĺžiť na Luptáka, znemožnil mu to ale Jakub Paur, ktorý hlavičkou odrazil loptu.
     
    6
    V dobrej šanci na skórovanie sa ocitol Miroslav Káčer, ktorý si našiel voľný priestor v šestnástke a center mu tam ponúkol Letić, no lopta nakoniec letela tesne vedľa brány.
     
    7
    Hostia zo Žiliny mohli opäť skórovať, keď si do pokutového územia nebezpečne nabehol Jakub Paur, ale loptou dokázal trafiť iba telo brankára Tofiloskeho.
     
    8
    Ruža získala loptu po faule Šošonov, aktérom rozohrávky bude Antonín Rosa.
     
    9
    Letić posielal z ľavej strany center do šestnástky, no chýbalo ešte veľa, aby sa dostal na Jelićovu kopačku. Zablokoval ho totiť Martin Boszorád.
     
    11
    Ružomberčania z útočnej línie posunuli loptu iba ku brankárovi Volešákovi, ktorý teda môže v pokoji rozohrať novú útočnú akciu.
     
    12
    Letićov center z ľavej strany zachytil iba bezpečne v rukách brankár Darko Tofiloski, následne rozohral svojim spoluhráčom, ale tí sa ďaleko nedostali. Boszorád bol zastavený pred pokutovým územím.
     
    13
    Ružomberok dal gól!
    Krásna akcia Ruže sa končí gólom v žilinskej sieti! Lupták sa šikovne dostal na ľavej strane cez Špaleka, následne sa priblížil ku brankárovi a posunul do malého vápna na kopačku TOMÁŠA ĎUBEKA, ktorý sa už z tesnej blízkosti nemýlil!
     
    14
    Šošoni sa snažili o bleskurýchlu odpoveď, ale center z kopačky Jaroslava Mihalíka z ľavej strany si s istotou pokryli ružomberskí (domáci) hráči.
     
    15
    Ľahký center od Lászla Bénesa zo stredu ihriska zachytil nakoniec iba brankár Tofiloski, ktorý následne prudkým nákopom na útočnú polovicu rozohráva.
     
    17
    Škriniar sa z ľavej strany snažil o presunutie hry na opačnú stranu, tak posúval loptu do priestorov, kde sa ju snažil dobehnúť Špalek, ale napokon to nedokázal. Aut má teda Ružomberok.
     
    18
    Boszorád hľadal centrom z pravej strany v šestnástke Zošáka, v hlavičkovom zakončení mu ale prekazil cestu pozorný a rýchly Špalek.
     
    19
    Z pravej strany prichádzal do pokutového územia ďalší center od Boszoráda, ale Špalek mohol v tomto momente v pokoji rozohrať a posunúť loptu na Volešáka.
     
    20
    Lászlo Bénes rozohrával štandardku Žiliny spoza šestnástky, center však jeden z hráčov Ružomberka bezpečne odstránil mimo vápna.
     
    21
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Jaroslav Mihálik, ktorý pomaličky odkrivkáva ku striedačke a na jeho miesto prichádza Lukáš Čmelík.
     
    22
    Paur poslal z priestoru pri rohovej zástavke prudký center do vnútra šestnástky, kde si poň už nabiehal Čmelík, ale nakoniec bol v pozore viac brankár Tofiloski.
     
    23
    Žilinský kapitán Viktor Pečovský sa rozhodol pre priamu strelu na bránu spoza šestnástky, lopta mala dobrú razanciu, nakoniec trafila sieť, ale iba tú vonkajšiu!
     
    24
    Nebezpečná šanca aj na opačnej strane. Tomáš Ďubek sa po zlej rozohrávke Žiliny a nedorozumení v obrane dostal k lopte v pokutovom území a vyslal prízemný projektil, no mieril ním mimo bránky!
     
    25
    Hra sa nám teraz pekne prelieva zo strany na stranu! Útočný výpad skúšal po ľavej strane Miroslav Káčer, ktorý už mál gól na kopačke, ale v poslednej chvíli sa mu do strely sklzom hodil Ján Maslo!
     
    27
    Žilinčania šikovne zahrali štandardku, najmä Jakub Paur, ktorý spoza šestnástky vyslal na bránu peknú strelu, ale našťastie ju ešte excelentnejšie dokázal vyraziť brankár Tofiloski.
     
    29
    Paur hľadal priamočiarou prihrávkou do vnútra šestnástky kanoniera Mateja Jelića, ale rýchlejšie na tom mieste bol brankár Tofiloski, ktorý má zatiaľ omnoho viac práce.
     
    31
    Žilina dala gól!
    Šošoni vyrovnávajú skóre o 18 minút! Z pravej strany sa do šestnástky dostal center, s ktorým mali Ružomberčania problémy a loptu sa snažili čo najrýchlejšie odkopnúť. Dostal sa najprv k nej Káčer, ktorého Tofiloski ešte vychytal, ale na následnú dorážku od MATEJA JELIĆA už nesiahol!
     
    33
    Bénes hľadal vo voľnom priestore v šestnástkou prihrávkou Miroslava Káčera, toho si ale čiarový rozhodca všimol v ofsajde, a tak mu prekazil zakončenie.
     
    34
    Opatrovateľský tím MŠK prichádza už ku Lászlovi Bénesovi, ktorý bol nepríjemne zrazený na hraciu plochu a je potreba ho prebudiť naspäť k hre.
     
    36
    Bénes sa v tejto chvíli vrátil späť do hry, vyzerá byť v poriadku a Žilinčania teda môžu pokračovať v rozbehnutej útočnej akcii.
     
    38
    Lupták sa snažil pred bránkou nájsť Andreja Lovása, ale lepší bol v tomto priestore žilinský brankár Miloš Volešák.
     
    39
    Za prudký faul na Martina Nagya na obrannej polovici Ružomberka dostáva žltú kartu žilinský hráč László Bénes.
     
    40
    Nagy bol opäť zasiahnutý, tentokrát o neho nejako zakopol Káčer a hráč Ruže smeroval k zemi. Ružomberčania majú k dispozícii štandardku.
     
    41
    Po nevydarenom žilinskom centri sa s loptou na kopačke ocitol za šestnástkovým oblúkom Nikolas Špalek, ale jeho prudká delovka smerovala vysoko nad bránku.
     
    42
    Škriniar mal dobrý úmysel vysunúť na ľavú stranu Paura, ale nakoniec to bola pre neho dlhá lopta, na ktorú nemal nárok.
     
    43
    Paurovi sa v šestnástke otváral priestor, loptu mu z pravej strany servíroval Špalek, ale k zakončeniu sa napokon žilinský hráč nedostal.
     
    44
    Jakub Paur tvrdo atakoval Antonína Rosu, za čo právoplatne videl žltú kartu.
     
    45+1
    Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu.
     
    45+1
    Lupták získal aut pre svoj tím, Ružomberčania a aj Žilinčania sa pravdepodobne už len v pokoji pokúsia dohrať polčas.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V priebehu prvého polčasu sme videli dva presné zásahy, najprv skóre otvoril Ďubek v 13. minúte a v priebehu 31. minúty vyrovnal Jelić.
    Druhý polčas začne približne o 17:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    O rýchly útok sa pokúsil Štefan Zošák, ktorý si nabiehal po pravej strane, ale odstavil ho od lopty Bojan Letić. Loptu nakoniec získala Žilina.
     
    48
    Ružomberok dal gól!
    Ružomberčania strieľajú v úvode polčasu druhý gól! MICHAL FAŠKO sa šikovne vyhol ofsajdovej pasci a z vnútra šestnástky podstrelil ruku brankára Volešáka a posiela Ružu do vedenia!
     
    49
    Ružomberčania sú od úvodu druhej štyridsaťpäťminútovky aktínvnejší, teraz tri metre spoza hranice šestnástky pálil Lukáš Lupták, ale jeho tvrdá strela mierila iba do bočnej siete.
     
    51
    Ďalšia pekná akcia Ružomberka. Lovás zachytil loptu v strede ihriska, potiahol akciu až ku pokutovému územiu a odtiaľ nahral na ľavú stranu Rosovi, lenže jeho zakončenie smerovalo vedľa protiľahlej žrde.
     
    52
    Čmelík posielal z pravej strany center do vápna, kde hľadal napríklad Káčera, ale do rúk loptu bezpečne zachytil brankár Tofiloski.
     
    53
    Faško vyslal dopredu Andreja Lovása, ktorý sa už dostal do výhodnej pozície na zakončenie, ale čiaroví rozhodcovia mu to neumožnili, pretože odpískal sa ofsajd.
     
    54
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Nikolas Špalek, prichádza William Alves de Oliveira.
     
    55
    Káčer chcel dopredu priamočiarou prihrávkou vysunúť Williama alebo Jelića, bližšie k lopte mal nakonec William, ale skôr stihol pri nej byť ružomberský hráč Boszorád.
     
    57
    Miroslav Káčer sa snažil vp okutovom území prebojovať do koncovky, nakoniec ho ale Ružomberčania zdvojili a už sa ku strele nedostal.
     
    58
    Milan Škriniar pravdepodobne vo vlastnej šestnástke zahral rukou, rozhodcovia ju však s istotou nezaregistrovali a nechali Žilinčanov ďalej pokračovať v rozohrávke.
     
    59
    Letić sa mohol dostať do šance z hranice šestnástky, ale v poslednej chvíli ho dokázal čisto odzbrojiť Ján Maslo a loptu poslať preč od nebezpečia.
     
    61
    Bénes zahrával štandardku pre MŠK Žilina, Ružomberčania sa ale dokázali ubrániť. Nasledoval aj rohový kop pre Žilinu, po ktorom ale rukou zahral Škriniar.
     
    63
    Paur bežal s loptou po pravej strane, ale nedokázal nad ňou držať kontrolu, unikla mu teda spod dozoru a prekročila postrannú čiaru.
     
    65
    Faško zo štandardky rozohrával do vápna, kde sa snažil na hlavičku nájsť Dominika Kružliaka, ten dokázal hlavičkovať nakoniec iba mimo bránky.
     
    67
    Boszorád pre istotu zo stredu poľa odkopol loptu až ku brankárovi Volečšákovi, ktorý následne presunul hru po pravej strane.
     
    68
    Darko Tofiloski si so svojím zákrokom nebol stopercentne istý, vyrazil loptu iba pred seba, ale našťastie v blízkom okolí boli jeho spoluhráči, ktorí mu pomohli.
     
    69
    Lukáš Čmelík sa síce najprv pekne prebojoval po pravej strane, potom ale svoju akciu nedokončil do úspešného konca, keď prihral naslepo do priestoru, kde nebol žiaden žilinský hráč.
     
    70
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Denis Vavro, prichádza Michal Škvarka.
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Andrej Lovás, prichádza Pavol Masaryk.
     
    71
    Spoza šestnástky sa ku strele odhodlal Bojan Letić, ale jeho tvrdý projektil smeroval nad bránu a bol ešte aj zblokovaný.
     
    72
    Škvarka odohral rohový kop, ale Ružomberčania si so situáciou dokázali poradiť.
     
    73
    Tentokrát už mali menšie problémy s ubránením Williama, ktorému loptu z pravej strany servíroval Čmelík, ale napokon sa nepodarilo hosťom zakončovať.
     
    74
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Michal Faško, prichádza Gagyk Daghbashyan.
     
    75
    Žilinčania pekne v trojici zakombinovali, Jelić posunul na Williama, ten nakrátko ešte prihrával Škvarkovi, ktorý sa potom odhodlal k strele spoza šestnástky, ale nedokázal trafiť priestor brány.
     
    76
    Škriniar posunul centrom do šestnástky loptu Čmelíkovi, ktorý počas spracovania spadol a pýtal si pokutový kop pre svoj tím, no hlavný rozhodca mu na to nenaletel a nechal hrať hráčov ďalej.
     
    78
    Žltú kartu dostal Antonín Rosa, ktorý nedovolene zozadu zasiahol v súboji Williama. V akcii pokračujú Šošoni.
     
    79
    Žilina dala gól!
    Žilinčanom sa druhýkrát v priebehu zápasu podarilo vyrovnať! William získal loptu pred šestnástku a pekne ju mimo ofsajdu posunul na MATEJA JELIĆA, ktorý tvrdou strelou nedal šancu Tofiloskemu! V priebehu zápasu to je jeho druhý gól.
     
    80
    Žilinskí hráči mohli byť už vo vedení po krásnej Škvarkovej prihrávke do vnútra šestnástky, po ktorú si išli súbežne William s Letićom, ale navzájom o seba zakopli, a tak z tejto dobrej šance nebolo nakoniec nič!
     
    81
    Obrovská šanca pre hostí! Škvarka vypálil spoza pokutového územia, Tofiloski pekne vyrazil na ľavú stranu, kde však ešte prišiel Čmelík, jeho strela bola zblokovaná smerom na Williamovu kopačku, ale následne už letela mimo brány!
     
    82
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Tomáš Ďubek, prichádza Peter Maslo.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 887 divákov.
     
    84
    Jelić sa rozbehol po ľavej strane a následne prihrával do malého vápna, kde mohol zakončovať William alebo Čmelík, ale brankárovi Tofiloskemu pomohol Ján Maslo, ktorý loptu odkopol do bezpečia.
     
    85
    Škvarka as snažil posunuť loptu Paurov tak, aby mohol ísť už Paur sám do zakončenia, ale pohyb týchto dvoch žilinských hráčov prečítal Rosa a nedovolil im preniknúť ku bráne.
     
    87
    László Bénes sa pokúsil z väčšej diaľky nečakane prekvapiť ružomberského brankára, ale svoj prízemný projektil napokon neusmernil do priestoru brány.
     
    88
    Martin Nagy sa rozbehol po pravej strane, jeho následný zblokovaný center ale bezpečne zachytil brankár Volešák a rozohrával.
     
    89
    Bénes usmernil svoj center z ľavej strany ku vzdialenejšej žrdi, ale tam stáli iba ružomberskí hráči, ktorí odrazili na ďalší roh pre Žilinu.
     
    90
    Pečovský presunul zo stredu ihriska na ľavú stranu ku Čmelíkovi, ale ten už následne nedokázal nijak vytvoriť šancu pre svoj tím.
     
    90+1
    Nebezpečne bránu ohrozil Milan Škriniar, ktorý svojou pravačkou spoza šestnástky vyslal tvrdú delovicu, Tofiloski ju len tak-tak dokázal vyraziť!
     
    90+2
    Škriniar v strede ihriska zahral rukou, čo sa mu rozhodne nepáčilo a následne sa medzi oboma timámi hráči nepohodli a začali do seba mierne narážať.
     
    90+2
    Martin Boszorád je za svoje počínanie v bitke vylúčený, nemusí ho to však mrzieť, zápas čo chvíľa končí.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Antonín Rosa (MFK Ružomberok).
    Žltú kartu dostáva Michal Škvarka (MŠK Žilina).
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    V priebehu druhého polčasu sme opäť videli dva góly, Ružomberčania sa dostali do vedenia hneď v 48. minúte po presnom zásahu Faška, ale Žilinčania v 79. minúte dokázali vyrovnať z kopačky kanoniera Jelića. Oba tímy teda získavajú po bode do tabuľky.

    Ďakujem vám za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. (18:20:24)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 13. Ďubek (Lupták), 48. Faško – 31. Jelić (Káčer), 79. Jelić (Alves de Oliveira)

    Karty:   78. Rosa (RUZ), 90+2. Rosa (RUZ) – 39. Bénes (ZIL), 44. Paur (ZIL), 90+2. Škvarka (ZIL)   90+2. Boszorád (RUZ)


    MFK Ružomberok: Tofiloski – Kružliak, Maslo, Ďubek (82. Maslo), Faško (74. Daghbashyan) – Rosa, Lupták, Nagy, A. Lovás (70. Masaryk) – Boszorád, Zošák.
    Náhradníci: Šavol – Cheptine, Ondrek, Maslo, Daghbashyan, Masaryk, Jakubko.

    MŠK Žilina: Volešák – Škriniar, Káčer, Paur, Špalek (54. Alves de Oliveira) – Pečovský, Vavro (70. Škvarka), Letić, Bénes – Mihálik (21. Čmelík), Jelić.
    Náhradníci: Le Giang – Hučko, Michlík, Alves de Oliveira, Mazáň, Čmelík, Škvarka.

    Rozhodca: Smolák – Pozor, Roszbeck

    Diváci: 1 887