Crystal Palace – Arsenal 1:2 (kon.) | Manchester City – Chelsea 3:0 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
1:2 (1:1)
Arsenal FC
Nedeľa 16.08.2015, 14:30 • Selhurst Park (Londýn) • Anglická Premier League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, v druhom polčase sme videli jediný gól, nešťastníkom zápasu sa stal Delaney, ktorého vlastný gól dnes rozhodol o tom, že všetky tri body získa Arsenal.

    Ten si tak po dnešnom zápase pripíše do tabuľky prvé tri body. Domáci tím naopak dnes bodovo vyšiel naprázdno a tak bude mať v tabuľke po dvoch zápasoch rovnako 3 body.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (16:22:46)

     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci tím to ešte skúšal nakopávanou loptou, ani táto snaha nebola odmenená šancou na vyrovnanie, hostia sa oslobodili, čoskoro príde záverečný hvizd rozhodcovej píšťalky.
     
    90+2
    Domáci tím zakladá jeden z posledných, ak nie posledný útok dnešného zápasu. Hráčov ale obrana Arsenalu drží ďaleko od svojej brány a nedovoľuje im ohroziť ju.
     
    90+1
    Nad rámec riadneho hracieho času sa budú nadstavovať extra 3 minúty navyše.
     
    90
    Na opačnej strane po rýchlom protiútoku mohol rozhodnúť Cazorla, ktorý z bezprostrednej vzdialenosti iba napálil McCarthyho!
     
    89
    Obrovské zaváhanie striedajúceho Chung-Yong Leeho! Center mu ako na podnose sklepol Wickham, Kórejčan, namiesto toho aby pálil z prvej, ideálny okamih z dobrej pozície premrhal, prehadzoval si loptu na druhú nohu, čo dalo dostatok času protihráčom na jeho odzbrojenie.
     
    88
    Na letiacu loptu si naskakovalo hneď niekoľko hráčov, napokon sa do kontaktu s ňou dostal až Wickham, ktorý ju ale netrafil ideálne a tak lopta letí ponad bránu.
     
    87
    Bamford aspoň vybojoval rohový kop, jeho spoluhráči potrebujú nutne streliť gól.
     
    86
    Ak sa hráči Crystal Palace dostanú k šestnástke súpera, väčšinou idú do akcie bez rozumu, bez nápadu, ich centre smerujú iba do priestoru, kde sa nachádzajú protihráči.
     
    85
    Ani z tejto štandardnej situácie gól nepadol, to však hráčov v zlato-čiernych dresoch až tak mrzieť nemusí, nazbierali ďalšiu minútku, čas do konca zápasu sa rýchlo míňa.

     
    84
    McCarthy zasahovať nemusel, hráči Arsenalu ale hrajú umne, zbierajú cenné sekundy a budú v tom pokračovať aj naďalej, keďže získali ďalší priamy kop.
     
    83
    Najprv však príde posledné striedanie v zápase, Özila na ihrisku vystrieda Gibbs.
     
    82
    Už sa zdalo, že domáci tím bude môcť zaútočiť a vymaniť sa tak spod tlaku hostí, prišiel faul striedajúceho Bamforda a hostia tak budú zahrávať priamy kop.
     
    81
    Hostia držia loptu na súperovej polovici, ďaleko od svojej brány, zdá sa, že prvé tri body v tejto sezóne sú na dosah ruky.
     
    80
    Crystal Palace strieda v dnešnom zápase posledný krát, McArthurovo miesto a trávniku zaujme Bamford.
     
    80
    Tentoraz sa tak ale nestane, dlhým odkopom jeden z hráčov poslal loptu až k McCarthymu, ktorý bude ďalšiu akciu zakladať od vlastnej brány.

    Andrej Marienka

    Góly: 28. Ward – 16. Giroud, 55. Delaney (vla.)

    Karty:   45+1. McArthur (CRP) – 42. Coquelin (ARS)


    Crystal Palace FC: McCarthy – Ward, Dann, Delaney (C), Souaré – McArthur (80. Bamford), Cabaye – Zaha (76. Čung-Jong), Puncheon, Bolasie (46. Mutch) – Wickham.
    Náhradníci: Hennessey – Mariappa, Jedinak, Mutch, Bamford, Murray, Čung-Jong.

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Coquelin (64. Oxlade-Chamberlain), Cazorla – Ramsey, Özil (83. Gibbs), Alexis Sánchez (75. Arteta) – Giroud.
    Náhradníci: Ospina – Debuchy, Gibbs, Gabriel, Arteta, Walcott, Oxlade-Chamberlain.

    Rozhodca: Mason – Ledger, Smart