Vítkovice – Novgorod 2:5 (kon.) | Třinec – Košice 4:2 (2:1 po s.n.)
koniec
HC Vítkovice Ridera
2:5 (0:1, 0:3, 2:1)
HC Torpedo Nižnij Novgorod
cz Štvrtok 13.08.2015, 14:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 diváků) • STEEL CUP • 2. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
    Jiří BURGER - 2:5
     
    58:28
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak přeci jen se Ostravané dočkali přesilovkové trefy! JIŘÍ BURGER udržel útočnou třetinu, najel si na osu kluziště a nahodil puk na Proskurjaka! Tomu kotouč prošel mezi betony! Asistence: Jan Štencel, Vojtěch Tomi.
     
    57:25
    Uvidíme ještě jednu přesilovku, k dispozici ji budou mít Vítkovičtí. Na trestnou lavici usedá Alexandr Makarov, který se provinil krosčekem.
     
    54:13
    Před Dolejšovu klec se natlačil Carl Klingberg. Švédský forward ve službách Torpeda sice dokázal zakončit, Dolejše ale nepřekonal. Důvodem mohl být i faul Jakuba Illéše, který Klingberga hákoval.
    Daniil ILJIN - 1:5
     
    52:36
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Nižní Novgorod přidává pátou trefu a bere si zpět čtyřbrankové vedení! Dolejš pouze vyrazil střelu Alexandra Makarova, na brankovišti si pak důrazně počínali Rudenkov s DANIILEM ILJINEM, který nadvakrát zametl puk za Dolejše! Asistence: Igor Rudenkov, Alexandr Makarov.
    Rostislav OLESZ - 1:4
     
    51:09
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravané se přeci jen dočkávají prví trefy! ROSTISLAV OLESZ si nabruslil na vrchol pravého kruhu pro vhazování a mezi nohama bránícího hráče propálil Proskurjakova mezi betony! Asistence: Jan Štencel.
     
    48:53
    Šurakov se po pravé straně natlačil až před Dolejše, střelou švihem otřel pravou tyč vítkovické klece!
     
    47:05
    Teď ale Torpedo dostává příležitost dvojnásobné přesilovky! Na trestnou lavici usedá Petr Kolouch, Nižní Novgorod čeká 26 vteřin hry pěti proti třem!
     
    45:31
    Přesilovka tentokrát na druhé straně. Na trestnou lavici usedá Jan Káňa, který u mantinelu nešetrně srazil jednoho z protihráčů. Káňa si odsedí dvě minuty.
     
    42:12
    Vojtěch Tomi byl opět aktivní u branky Torpeda a pro svůj tým vybojoval početní výhodu. Na trestnou lavici usedá Daniil Iljin, který si odsedí dvě minuty za držení.
    Carter ASHTON - 0:4
     
    38:19
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Torpedo přidává třetí branku v této třetině a vede již 4:0! Stanislav Jegoršev zachytil nepřesnou rozehrávku z hole Dolejše a nahazoval od modré. Dolejš sice dokázal jeho pokus vytěsnit, na dorázku CARTERA ASHTONA z bezprostřední blízkosti už ale nedosáhl! Asistence: Stanislav Jegoršev.
    Igor RUDENKOV - 0:3
     
    34:18
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Tak to je studená sprcha pro Ostravany! Torpedo se ve vlastním oslabení dostalo do přečíslení dvou proti jednomu a odskakuje do tříbrankového trháku! Daniil Iljin nahrával najíždějícimu IGORU RUDENKOVOVI, který z voleje zametl puk za Dolejše! Asistence: Daniil Iljin.
     
    33:56
    Početní výhoda pro Vítkovice. Jevgenij Belochvostikov hákoval Olesze, půjde si tak odsedět dvě minuty.
    Igor RUDENKOV - 0:2
     
    32:17
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Nižní Novgorod dlouho nepustil Vítkovice z jejich třetiny, svou kombinaci nakonec zakončil druhou trefou! IGOR RUDENKOV dostal perfektní pas od Denise Šurakova na osu kluziště a z první nedal Dolejšovi sebemenší šanci! Asistence: Denis Šurakov.
     
    31:05
    Jevgenij Mozer odjel na střídačku s velmi bolestivou grimasou. Příčinou jeho bolestí je nebezpečná hra vysokou holí v podání Jakuba Illéše. Torpedo čeká další přesilovka.
     
    30:00
    Andrej Kosticyn zastavil rozjetého Szturce a sám se hnal do protiakce. Napoprvé se snažil najít dojíždějícího spoluhráče, pas však byl zablokován. K volnému kotouči se opět dostal starší z bratrů Kosticynů, střelou po ledě ale jen vyprášil Dolejšovy betony!
     
    24:28
    Po úspěšně ubráněném oslabení si Vítkovice zahrají přesilovku. Na trestnou lavici odjíždí Jevgenij Mozer, který se provinil podražením.
    Rudenkov trefil pouze tyč Dolejšovi branky!
     
    23:33
    Neskutečná akce Torpeda a obrovské štěstí na straně Dolejše! Rudenkov si třikrát vyměnil kotouč se Šurakovem, střelou z první ale jen zacinkal na levé tyči Dolejšovy branky!
     
    22:03
    Vítkovičtí si navíc nedokázali pohlídat střídání a chvíli hráli v šesti. Rozhodčím to neuniklo, Torpedo si tak zahraje přesilovku. Trest odpykává Jakub Illéš.
    Zajímavá šance Vítkovic zůstala neproměněna.
     
    22:03
    Vítkovičtí se dostali do přečíslení dvou proti jednomu! Akci vedl Patrik Zdráhal, který v útočné třetině přihrával najíždějícímu Jiřímu Burgrovi. Do kotouče ale šikovně šťouchl Alexandr Makarov, čímž zhatil Ostravanům celou akci!
     
    16:45
    Přesilová hra pro Nižní Novgorod. Na trestnou lavici usedá Tomáš Kudělka, který u hrazení nedovoleně srazil jednoho z protihráčů. Kudělka odsedí dvě minuty.
     
    16:26
    Roman Szturce sebral puk ve střední třetině, nabruslil si do střelecké pozice a tvrdě vystřelil! Proskurjakov dokázal první střelu vyrazit, ani dorážka Koloucha nepřekonala brankáře Torpeda!
     
    12:27
    Vítkovicím se naskytá šance na srovnání stavu. Ostravané si zahrají první početní výhodu, na trestnou lavici usedá Carter Ashton, který se provinil hákováním.
    Linus VIDELL - 0:1
     
    11:27
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    A protiakce Torpeda končí první brankou! Vítkovická obrana nedokázala uhlídat dvojici Vladimír Galuzin – LINUS VIDELL, přičemž druhý jmenovaný zametl kotouč za záda bezmocného Dolejše! Asistence: Vladimír Galuzin, Andrej Kosticyn.
    Gřeš v samostatném úniku nedokázal prostřelit Proskurjakova.
     
    10:14
    A další velká šance pro Vítkovice! Tomáš Gřeš se protlačil kolem bránícího Makarova a jel sám na Proskurjakova! Gřeš zvolil kličku do bekhendu, kotouč se mu ale nepovedlo zvednout nad beton hostujícího brankáře!
     
    09:35
    Chybná rozehrávka Proskurjakova se stala kořistí Patrika Zdráhala! Ten se snažil obkroužit branku a zasunout kotouč do odkryté klece, vítkovický útočník však neměl dostatek času, aby dokázal zakončit!
    Tomi nedokázal prostřelit střelou mezi betony brankáře Proskurjakova.
     
    06:03
    To Proskurjakov se musel vytáhnout! Obrana Nižného Novgorodu úplně zapomněla na projíždějícího Vojtěcha Tomiho, který se rázem dostal do úniku. Tomi najížděl z levé strany, střelou mezi Proskurjakovy betony ale neuspěl.

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 52. Olesz (Štencel), 59. Burger (Štencel, Tomi) – 12. Videll (Galuzin, Kosticyn A.), 33. Rudenkov (Šurakov), 35. Rudenkov (Iljin), 39. Ashton (Jegoršev), 53. lljin (Rudenkov, Makarov)


    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Šindelář) – Kudělka, Štencel, Štich, Sloboda, Klok, Čerešňák, Puzič, L. Kovář – Szturc, Kolouch, Olesz (A) – Kucsera, Húževka (A), Vandas – Tomi, Burger (C), Zdráhal – Gřeš, Illéš, J. Káňa. Trenér: Ladislav Svozil.
    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Proskurjakov (Lisutin) – Jegoršev, Rybnickij, Piganovič, Chomitskij (A), Makarov, Belochvostikov, Kondratjev, Aljajev – A. Kosticyn, Galuzin (A), Videll – Klingberg, Mozer, Ashton – Rudenkov, Iljin, Šurakov – Kuljomin, Potapov (C), Tolpeko. Trenér: Peteris Skudra.

    Rozhodca: René Trombik, Vladimír Baluška – Jiří Ganger, Lukáš Puczok