Vítkovice – Novgorod 2:5 (kon.) | Třinec – Košice 4:2 (2:1 po s.n.)
koniec
HC Vítkovice Ridera
2:5 (0:1, 0:3, 2:1)
HC Torpedo Nižnij Novgorod
cz Štvrtok 13.08.2015, 14:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 diváků) • STEEL CUP • 2. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Hezké čtvrteční odpoledne z třinecké WERK ARENY! Druhým kolem dnes pokračuje předsezónní turnaj Steel Cup, který letos píše svůj druhý ročník. V turnaji soutěží čtyři týmy, které v zádech mají hutní koncerny. Z České republiky jimi jsou domácí Oceláři Třinec a jejich krajský rival Vítkovice Steel. Dalšími celky jsou slovenský mistr Košice, a také tým z KHL Torpedo Nižnij Novgorod.
     
    Druhé kolo započne duelem Vítkovic s Nižním Novgorodem. Torpedo dokázalo v prvním kole porazit Oceláře v poměru 4:3, na svém kontě tudíž má tři body a drží první příčku. Vítkovickým se povedlo otočit včerejší bitvu s Košicemi, které po dvou třetinách vedly 2:0. Ostravané nakonec urvali duel na svou stranu v prodloužení, v tabulce jim tedy se dvěma body patří druhá pozice. Třetí příčku okupují Košice s jednobodovým ziskem, čtvrtí jsou domácí Oceláři, kteří na svém kontě ještě nemají ani jeden bod.
     
    Zápasy prvního kola

    Oceláři Třinec – Torpedo Nižnij Novgorod 4:3 (0:1, 1:2, 2:1).

    Branky a nahrávky: 30. Plíhal (Rufer, Hrabal), 42. Dravecký (Růžička), 43. Matuš (Klesla, Nosek) – 6. Pepeljajev (Frolov), 22. Klingberg (Galuzin), 40. Kuljomin (Dvurečenskij), 56. Klingberg (Videll, Osipov).

    Vítkovice Steel – HC Košice 4:3 pp (0:1, 2:1, 1:1 – 1:0)

    Branky a nahrávky: Szturc (Sloboda, Zdráhal), 39. Kolouch (Štencel, Olesz), 44. Hlinka (Húževka, Káňa), 69. Sloboda – 9. Bicek (Bartánus), 21. Bicek (Bartánus), 49. Suja (Bicek, Philipp).
     
    Průběžná tabulka Steel Cupu

    1. T. Nižnij Novgorod 1 zápas, 3 body, 4:3
    2. Vítkovice Steel 1 zápas, 2 body, 4:3
    3. HC Košice 1 zápas, 1 bod, 3:4
    4. HC Oceláři Třinec 1 zápas, 0 bodů, 3:4
     
    Úvodní sestavy:

    HC Vítkovice Steel: Dolejš (Šindelář) – Kudělka, Štencel, Štich, Sloboda, Klok, Čerešňák, Puzič, Kovář – Szturc, Kolouch, Olesz (A) – Kucsera, Húževka (A), Vandas – Tomi, Burger (C), Zdráhal – Gřeš, Illéš, Káňa J. Trenér: Ladislav Svozil.

    Torpedo Nižnij Novgorod: Proskurjakov (Lisutin) – Jegoršev, Rybnickij, Piganovič, Chomitskij (A), Makarov, Belochvostikov, Kondratjev, Aljajev – A. Kosticyn, Galuzin (A), Videll – Klingberg, Mozer, Ashton – Rudenkov, Iljin, Šurakov – Kuljomin, Potapov (C), Tolpeko. Trenér: Peteris Skudra.

    Rozhodčí: René Trombik, Vladimír Baluška – Jiří Ganger, Lukáš Puczok.
     
    Oba týmy jsou na ledové ploše, nyní si vyslechneme ruskou a českou státní hymnu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    V první šanci zápasu se ocitli hráči Torpeda. Videll zavezl kotouč za Dolejšovu klec, pak předal kotouč Andreji Kosticynovi. Staršími z bratrské dvojice ale střela nesedla, vítkovický gólman nemusel zasahovat.
     
    01:08
    Teď už si Dolejš připisuje úspěšný zákrok. Torpedo rozjelo akci ve střední třetině, za modrou se puku zmocnil Tolpeko, který si nabruslil do kruhu pro vhazování, odkud ale trefil jen lapačku vítkovického gólmana.
     
    01:43
    Ostravané se z kotoučem dostali do útočné zóny, tam jej ale pouze přenechali hostujícím hráčům. Nižní Novgorod rozjíždí další akci.
     
    02:16
    Mozer s Ashtonem drželi kotouč v rohu útočné třetiny, přes bránícího Burgra a Čerešňáka ale rozehrát nedokázali.
     
    02:46
    První zákrok pro brankáře Proskurjakova. Z pravé strany švihem pálil Jan Káňa, brankář Torpeda ukryl kotouč v lapačce.
     
    03:27
    Po jedné šanci na obou stranách. Na Proskurjakova si nejprve nepřišel Illéš, na druhé straně pak jen do Dolejše pálil Rudenkov.
     
    03:44
    Další pokus Torpeda o založení útočné akce zastavuje ofsajd, buly v neutrální zóně.
     
    04:15
    Tolpeko z rohu kluziště našel na modré stojícího Kondratjeva. Ten chtěl obstřelit clonící dvojičku, kotouč ale trefil nohy Koljomina, od kterého se puk odrazil do opačného rohu vítkovické třetiny.
     
    05:06
    Torpedo je v úvodních minutách aktivnějším týmem. Na Dolejše se řítila další útočná vlna, ta ale nedokázala přejít skrz modrou čáru.
     
    05:37
    Třetí formace Torpeda sice držela kotouč v útočné třetině, Dolejše ale ohrozit nedokázala.
     
    06:03
    To Proskurjakov se musel vytáhnout! Obrana Nižného Novgorodu úplně zapomněla na projíždějícího Vojtěcha Tomiho, který se rázem dostal do úniku. Tomi najížděl z levé strany, střelou mezi Proskurjakovy betony ale neuspěl.
    Tomi nedokázal prostřelit střelou mezi betony brankáře Proskurjakova.
     
    06:45
    Vítkovičtí dorovnávají aktivitu Torpeda a jsou teď lehce aktivnějším celkem. Další útok Ostravanů ale končí na modré čáře.
     
    07:16
    V další dobré příležitosti se ocitl Tomáš Gřeš. Ten dostal kotouč mezi kruhy, než však ale si ho stačil srovnat ke střele, byl u něj Kuljomin, který ho dokázal odzbrojit.
     
    07:41
    Na druhé straně kluziště se musel předvést Dolejš. Rychlou protiakci Torpeda zakončoval Mozer, jeho střela zápěstím ale skončila jen v Dolejšově lapačce.
     
    08:43
    Rudenkov za Dolejšovou brankou hledal volného Šurakova. K němu se kotouč sice dostal, hned v dalším okamžiku ho o něj však připravil Kucsera. Ten pak sice nedokázal přesně rozehrát, Nižní Novgorod se ale dostal do ofsajdu.
     
    09:07
    Proskurjakov teď raději přikryl puk před dotírajícím Tomim. Vhazování po pravici brankáře Torpeda.
     
    09:35
    Chybná rozehrávka Proskurjakova se stala kořistí Patrika Zdráhala! Ten se snažil obkroužit branku a zasunout kotouč do odkryté klece, vítkovický útočník však neměl dostatek času, aby dokázal zakončit!
     
    10:14
    A další velká šance pro Vítkovice! Tomáš Gřeš se protlačil kolem bránícího Makarova a jel sám na Proskurjakova! Gřeš zvolil kličku do bekhendu, kotouč se mu ale nepovedlo zvednout nad beton hostujícího brankáře!
    Gřeš v samostatném úniku nedokázal prostřelit Proskurjakova.
     
    10:59
    Proskurjakov se dlouho rozmýšlel, jestli rozehrát puk nebo přerušit hru. Rozhodčí mu nakonec nechali dostatek času, hra tudíž pokračuje dál.
     
    11:27
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    A protiakce Torpeda končí první brankou! Vítkovická obrana nedokázala uhlídat dvojici Vladimír Galuzin – LINUS VIDELL, přičemž druhý jmenovaný zametl kotouč za záda bezmocného Dolejše! Asistence: Vladimír Galuzin, Andrej Kosticyn.
    Linus VIDELL - 0:1
     
    12:02
    Dolejš musel být opět v pohotovosti, střelu Kuljomina z ostrého úhlu ale dokázal zastavit.
     
    12:27
    Vítkovicím se naskytá šance na srovnání stavu. Ostravané si zahrají první početní výhodu, na trestnou lavici usedá Carter Ashton, který se provinil hákováním.
     
    12:57
    Bombu z první na Proskurjakova vyslal Kudělka, kotouč však před hostující brankou změnil směr a letěl do rohu kluziště. Torpedu se poté povedlo osvobodit, následná rozehrávka Vítkovic končí na zakázaném uvolnění.
     
    13:30
    Ostravanům se nedaří udržet útočnou třetinu, Nižní Novgorod se opět osvobozuje.
     
    13:58
    Odražený kotouč se dostal k Húževkovi, než se ale dokázal slovenský forward srovnat ke střele, byl u něj Mozer a vypíchl mu puk.
     
    14:27
    Torpedo je kompletní, Proskurjakov nemusel v oslabení řešit žádnou vážnější situaci.
     
    15:30
    Hra se na chvíli přesunula do střední třetiny, oba brankáři tak mají chvilku klid. Ani jednomu z týmů se nedaří přechod do útočné zóny.
     
    16:01
    Obdobně teď dopadl Andrej Kosticyn, který na modré trochu zpomalil a vystavil tak své spoluhráče do ofsajdu.
     
    16:26
    Roman Szturce sebral puk ve střední třetině, nabruslil si do střelecké pozice a tvrdě vystřelil! Proskurjakov dokázal první střelu vyrazit, ani dorážka Koloucha nepřekonala brankáře Torpeda!
     
    16:45
    Přesilová hra pro Nižní Novgorod. Na trestnou lavici usedá Tomáš Kudělka, který u hrazení nedovoleně srazil jednoho z protihráčů. Kudělka odsedí dvě minuty.
     
    17:13
    Torpedo se dokázalo rozestavit v útočné třetině, nepřesný pas se však stal kořistí pro Kloka, který poslal kotouč za Proskurjakovu branku.
     
    17:47
    Šurakov chtěl rychle přenést hru do útočného pásma, Vítkovičtí jej však zastavili už na své modré čáře. Torpedo musí začít znovu.
     
    18:23
    Nepřesná střela Andreje Kosticyna znamená další vyhození ze strany Vítkovic. Přesilovka Torpeda se chýlí ke konci...
     
    18:50
    Vítkovice jsou kompletní. Nižní Novgorod ještě chvíli držel útočné pásmo, pak ale přišel o puk.
     
    19:06
    Poslední minuta první třetiny. Ostravané se pustili do protiakce, ta ale končí na modré čáře. Kucsera vystavil své spoluhráče do ofsajdového postavení, vhazování ve střední třetině.
     
    19:25
    Szturc z rohu našel volného Olesze, ten pálil z první. Střela mu ale nesedla optimálně, Olesz trefil jen prvního bránícího hráče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut zápasu, o jednu branku je zatím lepší ruský tým. WERK ARENA vidí vyrovnanou hru s šancemi na obou stranách. Hráči ale zatím dokázali využít jen jednu, to když Vítkovičtí u Dolejše nechali nehlídaného Linuse Vidella, který zametl puk za záda bezmocného brankáře domácích.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 14:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    Vítkovičtí fanoušci, kteří do WERK ARENY dorazili v hojném počtu, si přejí vyrovnání. Jejich slova málem vyslyšel Szturc, proti však byl Proskurjakův beton.
     
    21:20
    Na druhé straně se do úniku dral Videll. Hostující forward ale byl křižován dvojici bránících hráčů, těsně před zakončením přišel o kotouč. Dolejš nemusel zasahovat.
     
    22:03
    Vítkovičtí se dostali do přečíslení dvou proti jednomu! Akci vedl Patrik Zdráhal, který v útočné třetině přihrával najíždějícímu Jiřímu Burgrovi. Do kotouče ale šikovně šťouchl Alexandr Makarov, čímž zhatil Ostravanům celou akci!
    Zajímavá šance Vítkovic zůstala neproměněna.
     
    22:03
    Vítkovičtí si navíc nedokázali pohlídat střídání a chvíli hráli v šesti. Rozhodčím to neuniklo, Torpedo si tak zahraje přesilovku. Trest odpykává Jakub Illéš.
     
    22:46
    Torpedo drží svého soka pod tlakem, Dolejš však zatím nemusel zasahovat. V dobré šanci se ocitl Klingberg, který mohl pálit z první do odkryté klece po přihrávce Vidella. Klingbergovi ale střela vůbec nesedla a kotouč letě do ochranné sítě.
     
    23:33
    Neskutečná akce Torpeda a obrovské štěstí na straně Dolejše! Rudenkov si třikrát vyměnil kotouč se Šurakovem, střelou z první ale jen zacinkal na levé tyči Dolejšovy branky!
    Rudenkov trefil pouze tyč Dolejšovi branky!
     
    24:03
    Vítkovice jsou v plném počtu. V závěru přesilovky ještě Dolejš řešil pokus Rudenkova, skóre se stále nemění.
     
    24:28
    Po úspěšně ubráněném oslabení si Vítkovice zahrají přesilovku. Na trestnou lavici odjíždí Jevgenij Mozer, který se provinil podražením.
     
    25:01
    Ostravané drží svého soka pod velkým tlakem. Domácím si však ještě nedokázali vypracovat dostatečně dobrou palebnou pozici, aby ohrozili brankáře Proskurjakova.
     
    25:20
    Ruský gólman už musel zasahovat, pokus Burgra skončil v jeho lapačce. Proskurjakov pak rychle rozehrál a Torpedo se osvobodilo.
     
    26:07
    Vítkovicím se druhá polovina přesilovku již nedaří tak, jak její úvodní minuta. Torpedo dobře brání modrou čáru, Ostravané se nemohou dostat do útočné třetiny.
     
    26:35
    A Nižní Novgorod je kompletní.
     
    27:08
    Galuzin vyslal Vidella do útočné třetiny, ten mu kousek za modrou chtěl opětovat přihrávku. Kotouč ale letěl strašně pomalu, Vítkovičtí jej dokázali zastavit a sebrat na své hole.
     
    27:49
    Húževka s Kucserou operovali v rohu útočné třetiny, dál se ale nedostali. Torpedo dobře brání předbrankový prostor a nepouští Ostravany do velkých šancí.
     
    28:44
    Piganovič nahazoval od modré, před Dolejšem se o teč ještě pokoušel Šurakov. Kotouč však letěl zhruba půl metru vedle.
     
    29:15
    Po další střele Torpeda končí kotouč v Dolejšově lapačce. Hra je přerušena, buly po Dolejšově pravici.
     
    30:00
    Andrej Kosticyn zastavil rozjetého Szturce a sám se hnal do protiakce. Napoprvé se snažil najít dojíždějícího spoluhráče, pas však byl zablokován. K volnému kotouči se opět dostal starší z bratrů Kosticynů, střelou po ledě ale jen vyprášil Dolejšovy betony!
     
    31:05
    Jevgenij Mozer odjel na střídačku s velmi bolestivou grimasou. Příčinou jeho bolestí je nebezpečná hra vysokou holí v podání Jakuba Illéše. Torpedo čeká další přesilovka.
     
    31:45
    Rudenkov hledal před brankou stojícího Chomitského, k němu se však kotouč nedostal. Od modré pak pálil Kosticyn, jeho střela ale nebyla přesná.
     
    32:17
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Nižní Novgorod dlouho nepustil Vítkovice z jejich třetiny, svou kombinaci nakonec zakončil druhou trefou! IGOR RUDENKOV dostal perfektní pas od Denise Šurakova na osu kluziště a z první nedal Dolejšovi sebemenší šanci! Asistence: Denis Šurakov.
    Igor RUDENKOV - 0:2
     
    33:00
    Vítkovičtí se po kratší odmlce opět dostali před brankáře Proskurjakova, Burger ale nedokázal skrz dva bránící hráče zakončit.
     
    33:49
    Kudělka hledal volného Olesze, k němu se ale kotouč nedostal. Torpedo pak posílá kotouč do pásma Vítkovic.
     
    33:56
    Početní výhoda pro Vítkovice. Jevgenij Belochvostikov hákoval Olesze, půjde si tak odsedět dvě minuty.
     
    34:18
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Tak to je studená sprcha pro Ostravany! Torpedo se ve vlastním oslabení dostalo do přečíslení dvou proti jednomu a odskakuje do tříbrankového trháku! Daniil Iljin nahrával najíždějícimu IGORU RUDENKOVOVI, který z voleje zametl puk za Dolejše! Asistence: Daniil Iljin.
    Igor RUDENKOV - 0:3
     
    35:26
    Klok pálil od modré, jeho střela však skončila u Ashtona. Ten pak založil protiakci, kterou i sám zakončil. Dolejš musel zasáhnout betonem.
     
    35:56
    Přesilovka Vítkovic je u konce, Ostravanům se v ní vůbec nevedlo. Nejen, že se jim nepovedlo ohrozit Proskurjakova, ještě sami po přečíslení inkasovali.
     
    36:28
    A Torpedo je opět tam, kde ho to baví nejvíc. Před brankou Vítkovic. První formace Nižního Novogordu točila vítkovickou obranu, Kosticyn, Galuzin ani Videll ale Dolejše nepřekonali.
     
    36:55
    Ostravané se brání jen za cenu icingu, hra se tedy vrací k Dolejšovi.
     
    37:29
    Piganovič nahazoval od modré, trefil však jen brusle clonícího Šurakova. Ten s bolestivou grimasou odjíždí na střídačku, Vítkovičtí posílají kotouč do střední třetiny.
     
    38:19
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Torpedo přidává třetí branku v této třetině a vede již 4:0! Stanislav Jegoršev zachytil nepřesnou rozehrávku z hole Dolejše a nahazoval od modré. Dolejš sice dokázal jeho pokus vytěsnit, na dorázku CARTERA ASHTONA z bezprostřední blízkosti už ale nedosáhl! Asistence: Stanislav Jegoršev.
    Carter ASHTON - 0:4
     
    39:20
    Do konce prostřední části zbývá necelá minuta. Ostravané drží útočnou třetinu, Proskurjakova ale zatím ohrozit nedokázali.
     
    39:48
    Povedlo se to až Štenclovi, jeho bomba od modré ale skončila jen na Proskurjakových betonech.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zatímco první třetina byla velmi vyrovnaná, prostřední dvacetiminutovka jednoznačně patřila hráčům Torpeda. Nižní Novogorod dokázal přidat tři branky, jednu z nich navíc ve vlastním oslabení. Úspěšnými střelci byli dvakrát Rudenkov a jednou Ashton.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 15:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Vítkovičtí začínají třetí třetinu úvodním tlakem. Před Proskurjakova se natlačili Olesz s Kolouchem, úspěšní však nebyli.
     
    41:01
    Na druhé straně zahrozil Chomitskij, ani on ale soupeřova brankáře nepřekonal.
     
    41:49
    Do dobré pozice se natlačil Tomi, jeho střela od modré ale nebyla nijak důrazná ani přesná, aby zaskočila brankáře Proskurjakova.
     
    42:12
    Vojtěch Tomi byl opět aktivní u branky Torpeda a pro svůj tým vybojoval početní výhodu. Na trestnou lavici usedá Daniil Iljin, který si odsedí dvě minuty za držení.
     
    42:40
    Burger si z rohu kluziště nabruslil k modré čáře, střelou švihem ale Proskurjakova nepřekvapil.
     
    43:04
    Vítkovickým se poté nepovedla rozehrávka, Torpedo se osvobozuje.
     
    43:45
    Ostravanům se v dalším průběhu přesilovky příliš nedaří. Torpedo se dokázalo dvakrát osvobodit, teď navíc Štencel poslal kotouč na hostující střídačku.
     
    44:15
    Torpedo je kompletní. Proskurjakov nemusel v oslabení řešit žádnou zapeklitou situaci.
     
    44:45
    Nižní Novgorod se podíval do útočné třetiny, snaha Ashtona a Aljajeva ale úspěšná nebyla.
     
    45:31
    Přesilovka tentokrát na druhé straně. Na trestnou lavici usedá Jan Káňa, který u mantinelu nešetrně srazil jednoho z protihráčů. Káňa si odsedí dvě minuty.
     
    46:21
    Andrej Kosticyn dostal nabito na modrou, při střele však zlomil hůl. Kotouč se zastavil u padajícího Zdráhala, který jej odpálil do pásma Torpeda.
     
    47:00
    Prudký pokus z hole Klingberga končí u Dolejše, Ostravané se poté okamžitě osvobozují.
     
    47:05
    Teď ale Torpedo dostává příležitost dvojnásobné přesilovky! Na trestnou lavici usedá Petr Kolouch, Nižní Novgorod čeká 26 vteřin hry pěti proti třem!
     
    47:05
    Oddechový čas pro hosty.
     
    47:25
    Videll hledal na druhé straně postaveného Klingberga, ten však nedokázal zpracovat prudký pas.
     
    47:41
    Ostravané jsou ve čtyřech, kotouč ve středním pásmu.
     
    48:03
    Torpedo kombinuje v útočném pásmu, Dolejše však k zákroku ještě nedonutilo...
     
    48:27
    A v dalších vteřinách ani nedonutí. Jan Káňa sebral kotouč a odpálil ho za Proskurjakovu branku.
     
    48:53
    Šurakov se po pravé straně natlačil až před Dolejše, střelou švihem otřel pravou tyč vítkovické klece!
     
    49:05
    Vítkovice jsou kompletní, Torpedo stále vede o čtyři trefy.
     
    50:00
    Kuljomin hledal volného Tolpeka, do přihrávky však sáhl Zdráhal a odrazil puk k modré čáře. Odtud z první pálil Rybnickij, jeho prudká rána trefila Zdráhalovy brusle.
     
    51:03
    Tempo hry opadlo, vidíme spoustu nepřesností na obou stranách. Torpedo vyhazuje na icing.
     
    51:09
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravané se přeci jen dočkávají prví trefy! ROSTISLAV OLESZ si nabruslil na vrchol pravého kruhu pro vhazování a mezi nohama bránícího hráče propálil Proskurjakova mezi betony! Asistence: Jan Štencel.
    Rostislav OLESZ - 1:4
     
    51:55
    Igor Rudenkov zachytil puk na útočné modré, najel si do střelecké pozice, pak však trefil jen Dolejšovy betony.
     
    52:36
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Nižní Novgorod přidává pátou trefu a bere si zpět čtyřbrankové vedení! Dolejš pouze vyrazil střelu Alexandra Makarova, na brankovišti si pak důrazně počínali Rudenkov s DANIILEM ILJINEM, který nadvakrát zametl puk za Dolejše! Asistence: Igor Rudenkov, Alexandr Makarov.
    Daniil ILJIN - 1:5
     
    53:30
    Vojtěch Tomi se sice dostal za hostující obranu, při přebírání puku si ale nepohlídal modrou čáru a dostal se do ofsajdu.
     
    54:13
    Před Dolejšovu klec se natlačil Carl Klingberg. Švédský forward ve službách Torpeda sice dokázal zakončit, Dolejše ale nepřekonal. Důvodem mohl být i faul Jakuba Illéše, který Klingberga hákoval.
     
    55:05
    Torpedo dlouho drželo útočnou třetinu, Dolejš musel zasáhnout proti Galuzinovu pokusu. Vítkovice se zatím brání, kotouč letí za hostující branku.
     
    55:52
    A Torpedo je opět před Dolejšem. Šurakov už sám stál ve velmi dobré pozici, ještě ovšem hledal své spoluhráče, čímž celou akci trochu překombinoval.
     
    56:19
    Vítkovice jsou kompletní. Kotouč letěl na Proskurjakova, který jej raději ukryl v lapačce. Buly v pásmu Nižního Novgorodu.
     
    57:00
    Tři minuty chybí do konce třetí třetiny, Torpedo opět okupuje vítkovickou třetinu. Nižnímu Novgorodu se ale nedaří propracovat do výhodné střelecké pozice.
     
    57:25
    Uvidíme ještě jednu přesilovku, k dispozici ji budou mít Vítkovičtí. Na trestnou lavici usedá Alexandr Makarov, který se provinil krosčekem.
     
    58:01
    Ostravanům se nedaří přechod modré čáry, Torpedo se zatím v klidu brání.
     
    58:28
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak přeci jen se Ostravané dočkali přesilovkové trefy! JIŘÍ BURGER udržel útočnou třetinu, najel si na osu kluziště a nahodil puk na Proskurjaka! Tomu kotouč prošel mezi betony! Asistence: Jan Štencel, Vojtěch Tomi.
    Jiří BURGER - 2:5
     
    59:10
    Makarov mohl zakončovat z bezprostřední blízkosti, ruský forward však ještě hledal své spoluhráče. Pas mu nevyšel, akce nedopadla dobře.
     
    59:42
    Tomáš Gřeš se dostal za obranu Torpeda, tváří v tvář Proskurjakovi však neuspěl.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas končí výhrou 5:2 pro Torpedo Nižní Novgorod. Po zápase ještě uvidíme po třech samostatných nájezdech na obou stranách. To až po rychlé úpravě ledu.
     
    Jen připomenu, že v poslední dvacetiminutovce jsme viděli celkem tři branky, dvě padly do sítě Torpeda. O vítkovické trefy se postarali Olesz a Burger, pátou branku Nižního Novgorodu vsítil Iljin.
     
    Nájezdy začne Torpedo, jako první jede Rudenkov.
     
    Rudenkov zkusil rozhýbat Dolejše a dát mu puk mezi betony. To se mu ale nepovedlo. Na straně Vítkovic jako první jede Petr Kolouch...
     
    A kličkou na pravou stranu překonává Proskurjakova!
     
    Druhý z Torpeda jel Denis Šurakov, ani on ale mezírku mezi Dolejšovými betony netrefil.
     
    Dalším v pořadí je Jiří Burger, střelou na lapačku ale neuspěl.
     
    Posledním z Torpeda je Daniil Iljin, ani jemu ale klička nevyšla. Dolejš zůstal v nájezdech nepřekonán.
     
    Nájezdy zakončí Lukáš Kucsera, který poslal kotouč do Proskurjakovy lapačky.
     
    V zápase tak vítězí Torpedo, v doplňkových nájezdech Vítkovice.
     
    Nejlepší hráči:

    Rostislav Olesz – Igor Rudenkov.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, Steel Cup však pokračuje od 18:30 zápasem HC Oceláři Třinec – HC Košice. Online přenosem vás provede Ondřej Zoubek, já se těším u zítřejšího přenosu HC Košice – Torpedo Nižnij Novgorod, na počtenou! (16:18:37)

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 52. Olesz (Štencel), 59. Burger (Štencel, Tomi) – 12. Videll (Galuzin, Kosticyn A.), 33. Rudenkov (Šurakov), 35. Rudenkov (Iljin), 39. Ashton (Jegoršev), 53. lljin (Rudenkov, Makarov)


    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Šindelář) – Kudělka, Štencel, Štich, Sloboda, Klok, Čerešňák, Puzič, L. Kovář – Szturc, Kolouch, Olesz (A) – Kucsera, Húževka (A), Vandas – Tomi, Burger (C), Zdráhal – Gřeš, Illéš, J. Káňa. Trenér: Ladislav Svozil.
    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Proskurjakov (Lisutin) – Jegoršev, Rybnickij, Piganovič, Chomitskij (A), Makarov, Belochvostikov, Kondratjev, Aljajev – A. Kosticyn, Galuzin (A), Videll – Klingberg, Mozer, Ashton – Rudenkov, Iljin, Šurakov – Kuljomin, Potapov (C), Tolpeko. Trenér: Peteris Skudra.

    Rozhodca: René Trombik, Vladimír Baluška – Jiří Ganger, Lukáš Puczok