Ajoie – Pardubice 1:1 (Nedohr.) | Bardejov – Žilina 4:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:5 (kon.)
Hradec Králové – Olomouc 1:2 (1:2 po s.n.) | Plzeň – Chomutov 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 6:3 (kon.)
K. Vary – Slavia 5:3 (kon.) | Zlín – HC Slovan 2:3 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
6:3 (1:0, 3:1, 2:2)
Banes Motor České Budějovice
cz Štvrtok 13.08.2015, 18:00 • Hala Rondo • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Martin Heřman se s tím rozhodně nemazal a z mezikruží napálil puk příklepem do šibenice – 1:0! Motor v nájezdech vítězí!
     
    58:58
    Ještě jedna přesilovka domácích. Vyloučen hostující David Kuchejda na dvě minuty za hákování.
     
    57:59
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí si nepřipouští drama a odskakují hostů po další pohledné akci znovu na rozdíl tří branek! Petr Mrázek se proháčkoval až před Gábu, kde se svou střelou neuspěl. Puk se odrazil před prázdnou branku ke zcela volnému RADIMU ZOHORNOVI, který svou druhou brankou v dnešním utkání zvyšuje na 6:3! Asistence: Petr Mrázek.
     
    57:22
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Drama je na světě! Hosté snižují dvě a půl minuty před koncem na rozdíl dvou branek. Po vyhraném buly se puk na modré čáře zmocnil hostující kapitán JÁN MUCHA, který napřáhl a trefil přesně do šibenice – 5:3! Asistence: Radek Prokeš.
     
    56:56
    Přesilovku si zahrají v závěru utkání také hosté. Vyloučen Ondřej Dlapa na dvě minuty za hrubost.
     
    55:26
    Dnešní utkání sleduje 4095 diváků. Další vynikající návštěva na utkání brněnské Komety!
     
    52:53
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté oplácejí během dvou minut stejnou mincí. Kuchejda přenechal puk za brankou Švihálkovi, jež si všiml mezi kruhy najetého ROKA PAJIČE, který krásnou střelou z první pod horní tyč snižuje na rozdíl tří branek – 5:2! Asistence: Michal Švihálek, David Kuchejda.
     
    51:36
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa proměňuje přesilovku a zvyšuje svůj náskok! Burian nabil na modrou čáru Vágnerovi, který se poté nerozpakoval a pohotově nahodil puk na hostující branku. Jeho pokus na poslední chvíli tečoval MARTIN DOČEKAL, který naprosto změnil dráhu puk, a ten se zastavil až v síti brankáře Gáby – 5:1! Asistence: Lukáš Vágner. Vilém Burian.
     
    49:56
    Další přesilovka pro domácí. Vyloučen David Kuchejda na dvě minuty za hákování.
     
    47:41
    Přesilovka pro domácí. Vyloučen hostující Tomáš Gurman na dvě minuty za podražení.
     
    41:57
    Jan Káňa dostává 2+2 minuty za hrubost a hostující Jakub Suchánek 2+2 minuty za hrubost a také 2+10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    41:57
    Na ledě jsme byli svědky nefalšované bitky. Její aktéry byli Jan Káňa a Jakub Suchánek. Domácímu útočníkovi se nelíbil zákrok obránce hostí v předchozí situaci, a tak si to oba vyříkali v pěstním souboji. Mírnou převahu měl vyšší hostující bek, ovšem dle mého názoru skončila bitka nerozhodně.
     
    36:30
    Přesilovka pro hosty! Vyloučen Jakub Koreis na dvě minuty za hrubost.
     
    35:51
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí se trefují podruhé v rozmezí čtyř sekund! Prostor na ledě využila také čtvrtá formace domácích, kdy Mrázek zakombinoval s Raškou, který poté vypálil. Jeho ránu Gába vyrazil jen na hůl RADIMA ZOHORNY, který zvyšuje na rozdíl tří branek – 4:1! Asistence: Adam Raška, Petr Mrázek.
     
    35:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš! Domácí se vymanili z tlaku a ujeli do přečíslení 2 na 1. Káňa nejprve přihrál na pravou stranu Čermákovi, ten se však neukvapil a počkal na svého parťáka dojíždějícího před branku. LEOŠ ČERMÁK přihrávkou hledal právě hůl volného parťáka ze třetí útočné formace, avšak jeho přihrávku srazila do sítě hostující obrana – 3:1! Asistence: Jan Káňa.
     
    34:59
    Velká šance hostí! Puk se odrazil před branku na volného Suchánka, který ale nedokázal svůj bekhendový blafák dotáhnout a Čiliak tak jeho šanci zastavil betonem.
     
    32:47
    Domácí se dostali do přečíslení 2 na 1, avšak po přihrávce Rašky nedokázal Mrázek zvednout skákající puk nad ležícího brankáře hostí.
     
    30:02
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí si berou zpět ztracené vedení! Nejprve se jim nepovedlo zakončit úspěšně akci 3 na 2. Poté vybojovali puk opět na své hole a k ráně z mezikruží se dostal Hruška, jehož pokus sice dokázal Gába ještě zlikvidovat, ale puk se odrazil pouze na bekhend TOMÁŠE SVOBODY, který se trefuje snadnou dorážkou do prázdné branky – 2:1! Asistence: Jan Hruška, David Ostřížek.
     
    28:11
    Obrovská šance také na opačné straně. Rána Stehlíka se od zadního mantinelu odrazila před prázdnou branku na volného Čermáka, který nedokázal puk zvednout nad ležícího Gábu!
     
    27:30
    Velká šance hostujícího celku! Mezi kruhy se s pukem objevil zcela volný Pařízek, ovšem rána hostující útočníka zamířila pouze do hrudi Čiliaka.
     
    23:37
    Přesilovka pro domácí Kometu. Vyloučeným je Roman Vráblík, který si odsedí dvě minuty za držení hole.
     
    21:14
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté vyrovnávají! Domácí zachybovali v zadních řadách a hosté ujeli do přečíslení 2 na 1. LUKÁŠ ŽALČÍK vzal odpovědnost na sebou a přesně mířenou střelou na zadní tyč nedal Čiliakovi šanci. Vyrovnáno 1:1! Asistence: Josef Mikyska.
     
    17:49
    Kometa velmi pomalu střídala, což se jí mohlo vymstít! Na modré čáře převzal dlouhou přihrávku Švec, který si nabruslil na střed, následnou ránu vyrazil Čiliak na poslední chvíli pohotovým zákrokem vyrážečkou.
     
    14:29
    Tlak domácích je nyní hodně velký. Kometu navíc čeká další přesilovka. Vyloučen hostující Tomáš Pařízek na dvě minuty za podražení.
     
    12:13
    Dobrou ránu vyslal z levého kruhu Vilém Burian! Gába jeho rána na poslední chvíli vyškrábl ramenem nad branku.
     
    10:42
    První přesilová hra také pro domácí celek. Vyloučen Tomáš Guman na dvě minuty za sekání. Kometa může vystupňovat svůj tlak.
     
    07:01
    První vyloučení dnešního utkání a přesilovka pro Motor. Kapitán domácích Leoš Čermák je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    05:05
    Dobrou příležitost si vypracovala také čtvrtá brněnská formace! Po přihrávce Zohorny se mezi kruhy objevil volný Raška, který svižnou střelou trefil pouze konec vyrážečky brankáře Gáby.
     
    01:39
    Šance střídá šanci! Richard Stehlík podpořil akci domácích příjezdem z druhé vlny, dostal puk osamocený mezi kruhy, ale z vynikající pozice trefil pouze připraveného Gábu v brance hostí.
     
    00:52
    Hned z následné akce mohlo být vyrovnáno. Za kruhy se s pukem otočil Heřman, který však v nadějné pozici trefil pouze hruď Čiliaka!
     
    00:25
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se po necelé půlminutě ujímá vedení! Domácí se po úvodním buly ihned vrhli do první útočné akce, Tomáš Svoboda vybojoval puk, který poté předložil na pravý kruh volnému JANU HRUŠKOVI, který se trefil přesně mezi betony Gáby a stejně jako v minulém utkání otevřel brankový účet zápasu – 1:0! Asistence: Tomáš Svoboda.

    Daniel Kinc

    Góly a asistencie: 1. Hruška (Svoboda), 31. Svoboda (Hruška, Ostřížek), 36. Čermák (Káňa), 36. R. Zohorna (Raška, Mrázek), 52. Dočekal (Vágner, Burian), 58. Zohorna (Mrázek) – 22. Žalčík (Mikyska), 53. Pajič (Švihálek, Kuchejda), 58. Mucha (Prokeš)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Šnajnar, Kaberle, Vágner, Malec, Kováčik, Stehlík, Ptáček, Dlapa – Svoboda, Hruška, Ostřížek – Vondráček, Koreis, Burian – Zohorna H., Čermák (C), Káňa – Mrázek, Raška, Zohorna R., Dočekal.
    Trenér: Alois Hadamczik

    Banes Motor České Budějovice: Gába (Kůdela) – Mucha (C), Bohunický, Pařízek, Vráblík, Žovinec, Suchánek, Kříž – Kuchejda, Mikyska, Švihálek – Žalčík, Pajič, Záhora – Guman, Heřman, Prokeš – Švec, Rob, Vaniš
    Trenér: Petr Rosol

    Rozhodca: Jeřábek, Král – Měkýš, Otáhal

    Diváci: 4095