Ajoie – Pardubice 1:1 (Nedohr.) | Bardejov – Žilina 4:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:5 (kon.)
Hradec Králové – Olomouc 1:2 (1:2 po s.n.) | Plzeň – Chomutov 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 6:3 (kon.)
K. Vary – Slavia 5:3 (kon.) | Zlín – HC Slovan 2:3 (kon.)
koniec
HC Kometa Brno
6:3 (1:0, 3:1, 2:2)
Banes Motor České Budějovice
cz Štvrtok 13.08.2015, 18:00 • Hala Rondo • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky hokeje! Brněnská Kometa dnes odehraje druhé domácí utkání v rámci letošní přípravy, kdy přivítá od 18:00 účastníka 1.ligy ČEZ Motor České Budějovice.
     
    HC Kometa Brno
    Bronzový medailista loňského ročníku Tipsport Extraligy má přes sebou znovu sezonu plnou očekávání. Klub již opustil Michal Kempný, který zamířil do Avangardu Omsk. Místo něj našli brněnští náhrady v podobě Tomáše Kaberleho a Richarda Stehlíka. Velká rošáda byla proveden i na trenérském postu, kde po dvou medailových sezonách skončil Vladimír Kýhos, kterého nahradil reprezentací ostřílený Alois Hadamczik.

    Brno má za sebou již čtyři přípravná utkání. Své první utkání přípravy na nový ročník sehráli Brňané 28. července na Hané, kde po slibně rozehraném zápase remizovali s domácí Olomoucí 3:3. V dodatečných nájezdech pak ovšem tahali za kratší konec a prohráli 3:0.
    O dva dny později zamířili svěřenci Aloise Hadamczika na led Třebíče, kde za mohutné podpory svých fanoušků a výborném kolektivním výkonu zvítězili 6:2.
    Poslední utkání sehráli na hřišti právě dnešního soupeře. Slovan v utkání dlouho vedl, nicméně Kometa dokázala skvěle zvládnutou 3. třetinou zápas vyrovnat, a ten tak skončil nerozhodně 4:4. V dodatečných nájezdech vyšli Brňané opět naprázdno a prohráli 2:0.
    V úterý se hráči Komety představili poprvé v přípravě také na domácím ledě, kdy přivítali Slovan Bratislava. Domácí celek utkání zcela ovládl a především díky skvěle zvládnuté hře v početní výhodě zvítězil vysoko 5:1. V dodatečných nájezdech se radovali také hráči v bílém, kteří díky povedeným střelám Zohorny a Hrušky zvítězili 2:0.
     
    ČEZ Motor České Budějovice
    Celek z jihu Čech dnes odehraje své třetí přípravné utkání v rámci přípravy na nový ročník 1.ligy. A dnes je to také potřetí, co Motor změří síly se soupeřem z Tipsport Extraligy.
    První utkání letní přípravy odehráli svěřenci kouče Petra Rosola 30.7. na ledě Plzně, kde po slibně rozehrané první třetiny nakonec padli těsně 2:1.
    O týden později se představili také na domácím ledě, kde přivítali Dynamo Pardubice. Jihočeši tento zápas zvládli a po brankách Žovince a Roba z konce první třetiny zvítězili 2:1.
    České Budějovic před novou sezonou opustilo hned několik klíčových hráčů. Do Slavie Praha zamířil obránce Petr Punčochář a do Zubru Přerov přestoupil další obránce Jihočechů Lukáš Chmelíř. Naopak nové smlouvy podepsali útočníci Martin Heřman a Adam Přibyl.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Šnajnar, Kaberle, Vágner, Malec, Kováčik, Stehlík, Ptáček, Dlapa – Svoboda, Hruška, Ostřížek – Vondráček, Koreis, Burian – Zohorna H., Čermák (C), Káňa – Mrázek, Raška, Zohorna R., Dočekal.
    Trenér: Alois Hadamczik

    ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Kůdela) – Mucha (C), Bohunický, Pařízek, Vráblík, Žovinec, Suchánek, Kříž – Kuchejda, Mikyska, Švihálek – Žalčík, Pajič, Záhora – Guman, Heřman, Prokeš – Švec, Rob, Vaniš
    Trenér: Petr Rosol

    Rozhodčí: Jeřábek, Král – Měkýš, Otáhal.
    Hráči Českých Budějovic při rozcvičce.

    @hc_motor dnes na ledu #drfgarena #rozbrusleni #KOMvCEB

    Fotka zveřejněná uživatelem HC Kometa Brno (@hckometa),


     
    Oba celky jsou již nastoupeny na hrací ploše. Domácí nastupují v bílých dresech, zatímco hosté nastupují v modré kombinaci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se po necelé půlminutě ujímá vedení! Domácí se po úvodním buly ihned vrhli do první útočné akce, Tomáš Svoboda vybojoval puk, který poté předložil na pravý kruh volnému JANU HRUŠKOVI, který se trefil přesně mezi betony Gáby a stejně jako v minulém utkání otevřel brankový účet zápasu – 1:0! Asistence: Tomáš Svoboda.
     
    00:52
    Hned z následné akce mohlo být vyrovnáno. Za kruhy se s pukem otočil Heřman, který však v nadějné pozici trefil pouze hruď Čiliaka!
     
    01:39
    Šance střídá šanci! Richard Stehlík podpořil akci domácích příjezdem z druhé vlny, dostal puk osamocený mezi kruhy, ale z vynikající pozice trefil pouze připraveného Gábu v brance hostí.
     
    02:10
    Dobrou možnost měl poté také Petr Mrázek, ten však rychlou střelou z otočky branku Motoru netrefil.
     
    02:43
    Brněnští dlouho svírali svého soupeře v útočném pásmu, nyní však hosté vyhazují puk až k Čiliakovi.
     
    03:15
    Ihned po buly se Kometa vydala opět směr brána hostí. Ke střele se dostal Jan Káňa, jehož pokus ukryl Gába v rukavici.
     
    03:47
    Po dobré práci druhé brněnské formace v útočném pásmu se ke střele dostal Kováčik, jemuž rána příliš nesedla a Gába puk bezpečně přikryl.
     
    04:29
    Znovu se dostal ke střeleckému pokusu Jan Káňa, který tentokrát vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře z levého kruh, avšak ani tato rána nemířila přesně.
     
    05:05
    Dobrou příležitost si vypracovala také čtvrtá brněnská formace! Po přihrávce Zohorny se mezi kruhy objevil volný Raška, který svižnou střelou trefil pouze konec vyrážečky brankáře Gáby.
     
    05:23
    Do útočné akce zamířili také hosté, nicméně rána Pajiče Čiliaka neohrozila.
     
    05:58
    Poté ale dostal puk mezi kruhy Mucha, který ranou příklepem trefil pravý beton vyjetého Čiliaka.
     
    06:53
    Domácí se znovu usadili na puku v útočném pásmu více než minutu. Hosté puk po nepřesné přihrávce vybojovali, avšak raději vyhodili přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    07:01
    První vyloučení dnešního utkání a přesilovka pro Motor. Kapitán domácích Leoš Čermák je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    07:16
    Domácí ihned úspěšném buly Ostřížka vyhodili puk přes všechny čáry.
     
    07:47
    Hostům se zatím nedaří rozjet přesilovou hru dle svých představ, domácí se prezentují dobrým napadáním.
     
    08:20
    Motor se nakonec usadil v útočném pásmu, kde dlouho motal brněnskou čtveřici. Na konci celé kombinace stál střílející Mikyska, jehož ránu přizvedl Kaberle do ochranné sítě.
     
    08:51
    Poté se dostal po dobré přihrávce Pajiče také Žalčík, ale jeho ránu ukryl Čiliak bezpečně v náručí. Přesilovka hostí se chýlí ke konci.
     
    09:01
    Domácí v plném počtu.
     
    09:34
    Kometa nyní postupovala do rychlého brejku, avšak jejich akce je zastavena kvůli ofsajdu.
     
    10:42
    První přesilová hra také pro domácí celek. Vyloučen Tomáš Guman na dvě minuty za sekání. Kometa může vystupňovat svůj tlak.
     
    11:12
    Do dobré pozici se dostával střelec první branky Hruška, jemu však puk v rozhodující chvíli sjel z čepele.
     
    11:50
    Poté se neujala ani rána Kaberleho od modré čáry, hosté se osvobozují.
     
    12:13
    Dobrou ránu vyslal z levého kruhu Vilém Burian! Gába jeho rána na poslední chvíli vyškrábl ramenem nad branku.
     
    12:42
    Hosté v plném počtu.
     
    12:53
    Po skončení přesilovky se hosté okamžitě pustili do útoku, z čehož rezultovala střela Švihálka. Čiliak na jeho ránu viděl a v poklidu ji zlikvidoval.
     
    13:31
    Domácí si opět vytvořili slušný tlak kolem branky Gáby, nicméně se o dobrou střeleckou příležitost připravili sami nepřesnou přihrávkou.
     
    14:29
    Tlak domácích je nyní hodně velký. Kometu navíc čeká další přesilovka. Vyloučen hostující Tomáš Pařízek na dvě minuty za podražení.
     
    14:58
    Úvod přesilovky je velmi rozpačitý, domácí se nemohou dostat do pásma.
     
    15:27
    Hosté dokonce zahrozili v oslabení, kdy v akci 1 na 1 zakončoval Kuchejda, jehož ránu vyrazil Čiliak pravým betonem do rohu hřiště.
     
    15:56
    Tato přesilovka se domácím vůbec nedaří. Hosté se již potřetí osvobodili vyhozením a odjíždějí střídat.
     
    16:29
    Hosté v plném počtu.
     
    16:57
    Budějovičtí chtěli překvapit domácí obranu dlouhou přihrávku na sjíždějícího útočníka na modré čáře. Ten ale na puk nedosáhl, a následně je pískáno zakázané uvolnění.
     
    17:09
    A další akci hostí zastavila píšťalka čárového rozhodčího – ofsajd.
     
    17:49
    Kometa velmi pomalu střídala, což se jí mohlo vymstít! Na modré čáře převzal dlouhou přihrávku Švec, který si nabruslil na střed, následnou ránu vyrazil Čiliak na poslední chvíli pohotovým zákrokem vyrážečkou.
     
    18:30
    Na opačné straně kluziště dostal prostor ke střele Ostřížek, který dlouho mířil, ovšem horní roh brankáře Gáby minul.
     
    19:00
    Poslední minuta hry v první třetině.
     
    19:42
    Poslední akci Komety zakončil střelou Jakub Koreis, jehož ránu do horní poloviny branky vyrazil hostující brankář vyrážečkou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:51.
     
    První třetina svižného hokeje je za námi. Domácí se bleskurychle ujali vedení již ve 25. vteřině, kdy se po přihrávce Svobody trefil mezi betony Gáby pohotový Jan Hruška. Poté si oba celky vytvořili ještě spoustu možností, nicméně žádná z nich nebyla využita, a domácí si tak donášejí do kabin jednobrankové vedení.
    Souhrn událostí dosavadního průběhu utkání.

     
    Oba celky již krouží na hrací ploše, druhá dvacetiminutovka za malou chvíli začne.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Hned první akce domácích v druhé periodě končí ofsajdem.
     
    20:30
    Kometa nyní dobře sevřela svého soupeře v pásmu, nicméně Šnajnar nenalezl přesně Hrušku a domáíc přicházejí o pásmo.
     
    21:14
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté vyrovnávají! Domácí zachybovali v zadních řadách a hosté ujeli do přečíslení 2 na 1. LUKÁŠ ŽALČÍK vzal odpovědnost na sebou a přesně mířenou střelou na zadní tyč nedal Čiliakovi šanci. Vyrovnáno 1:1! Asistence: Josef Mikyska.
     
    22:31
    Domácí mohli ihned vrátit vedení na svou stranu po dobré práci čtvrté formace v útočném pásmu, avšak rány Mrázka a Rašky si cestu za Gábova záda nenašly.
     
    23:00
    Hosté poté předvedli další rychlý útok, který domácí obrana zastavila jen za cenu vyhození přes všechny čáry – zakázané uvolnění.
     
    23:37
    Přesilovka pro domácí Kometu. Vyloučeným je Roman Vráblík, který si odsedí dvě minuty za držení hole.
     
    24:01
    Dobrou možnost měl po přihrávce Káni Čermák, který však z mezikruží prostor mezi betony Gáby netrefil.
     
    24:20
    Poté měl dobrou možnost také Ostřížek, avšak hostující brankář jeho střelu ukryl v rukavici.
     
    24:59
    Další střelecký pokus vyslal Tomáš Svoboda, s jehož ranou si Gába bez potíží poradil.
     
    25:12
    Brněnští pálí na hostující branku jeden pokus za druhým. Dobrou možnost měl opět Svoboda, ale Gába se znovu předvedl a jeho rána ukryl v náručí.
     
    25:37
    Hosté v plném počtu.
     
    26:05
    Hosté teď sevřeli svého soupeře na dlouho dobu v útočném pásmu, ovšem proti značně unavené brněnské pětici si žádnou vážnější šanci nevypracovali.
     
    26:47
    Domácí rychle vystřídali a ke střele od modré se dostal Koreis, nicméně jeho tečovaný pokus skončil mimo tři tyče hostující branky.
     
    27:30
    Velká šance hostujícího celku! Mezi kruhy se s pukem objevil zcela volný Pařízek, ovšem rána hostující útočníka zamířila pouze do hrudi Čiliaka.
     
    28:11
    Obrovská šance také na opačné straně. Rána Stehlíka se od zadního mantinelu odrazila před prázdnou branku na volného Čermáka, který nedokázal puk zvednout nad ležícího Gábu!
     
    28:54
    Na druhé straně se v útoku opět připomněli po menší odmlce hosté, ale jejich akce tentokrát končí již na modré čáře – ofsajd.
     
    29:20
    A po vyhraném vhazování se Budějovičtí opět sami připravili o držení kotouče, když dlouhá a skákavá přihrávka zamířila jen na zakázané uvolnění.
     
    30:02
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí si berou zpět ztracené vedení! Nejprve se jim nepovedlo zakončit úspěšně akci 3 na 2. Poté vybojovali puk opět na své hole a k ráně z mezikruží se dostal Hruška, jehož pokus sice dokázal Gába ještě zlikvidovat, ale puk se odrazil pouze na bekhend TOMÁŠE SVOBODY, který se trefuje snadnou dorážkou do prázdné branky – 2:1! Asistence: Jan Hruška, David Ostřížek.
     
    30:51
    Domácí stále pokračují v aktivním napadání, kterého hostů dělá zjevné problémy.
     
    31:23
    Další dobrou střeleckou pozici měl kapitán domácích Čermák, ovšem ani tentokrát neuspěl. Jeho rána byl zablokována.
     
    32:10
    Poté vyzkoušel pozornost hostujícího brankáře také Jan Káňa. Gába na střelu viděl a odrazil ji do ochranné sítě.
     
    32:47
    Domácí se dostali do přečíslení 2 na 1, avšak po přihrávce Rašky nedokázal Mrázek zvednout skákající puk nad ležícího brankáře hostí.
     
    33:21
    Hosté opět na více než minutu sevřeli Kometu ve vlastním pásmu. Celá akce byla zakončena přihrávkou mezi kruhy, kde však dobře zasáhl Tomáš Kaberle. Domácí se poté osvobodili a odjeli střídat.
     
    34:02
    Žalčík se probil s pukem do pásma a poté zkoušel chytře zakončit bekhendem, ale branku přestřelil.
     
    34:59
    Velká šance hostí! Puk se odrazil před branku na volného Suchánka, který ale nedokázal svůj bekhendový blafák dotáhnout a Čiliak tak jeho šanci zastavil betonem.
     
    35:47
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš! Domácí se vymanili z tlaku a ujeli do přečíslení 2 na 1. Káňa nejprve přihrál na pravou stranu Čermákovi, ten se však neukvapil a počkal na svého parťáka dojíždějícího před branku. LEOŠ ČERMÁK přihrávkou hledal právě hůl volného parťáka ze třetí útočné formace, avšak jeho přihrávku srazila do sítě hostující obrana – 3:1! Asistence: Jan Káňa.
     
    35:51
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí se trefují podruhé v rozmezí čtyř sekund! Prostor na ledě využila také čtvrtá formace domácích, kdy Mrázek zakombinoval s Raškou, který poté vypálil. Jeho ránu Gába vyrazil jen na hůl RADIMA ZOHORNY, který zvyšuje na rozdíl tří branek – 4:1! Asistence: Adam Raška, Petr Mrázek.
     
    36:30
    Přesilovka pro hosty! Vyloučen Jakub Koreis na dvě minuty za hrubost.
     
    37:05
    Hostům se přesilovka vůbec nedaří, domácí již podruhé vyhazují.
     
    38:30
    Domácí v plném počtu.
     
    39:00
    Poslední minuta hry ve druhé třetině!
     
    39:32
    S koncem třetiny měli ještě jednu možnost domácí, avšak Vondráček v přečíslení 2 na 1 nedokázal prostřelit blokujícího obránce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:41.
     
    Druhá dvacetiminutovka je za námi. Hosté sice v úvodu druhé části vyrovnali díky povedené střele Lukáše Žalčíka, který úspěšně vyřešil přečíslení 2 na 1. Poté se však trefovali jen a pouze domácí. V 31. minutě vrátil vedení domácím dorážkou bekhendem Tomáš Svoboda. Náskok domácích zdvojnásobil v 36. minutě Leoš Čermák, jehož ránu srazila za záda Gáby hostující obrana. Další branka domácích přišla o čtyři sekundy později, kdy se úspěšnou dorážkou prezentoval Radim Zohorna, který stanovil výsledek po druhé třetině na 4:1!
    Souhrn nejdůležitějších momentů druhé třetiny!

     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Dobrou ránu vyslal z kraje třetiny hostující kapitán Mucha, Čiliak byl připraven a včas sklapl betony.
     
    40:58
    Na druhé straně pálil nebezpečně obránce Lukáš Vágner, ovšem i hostující Gába se vyznamenal zákrokem betonem.
     
    41:30
    Znovu mohli zahrozit Budějovičtí! Nebezpečně vypálil Kuchejda, ovšem branku minul.
     
    41:57
    Na ledě jsme byli svědky nefalšované bitky. Její aktéry byli Jan Káňa a Jakub Suchánek. Domácímu útočníkovi se nelíbil zákrok obránce hostí v předchozí situaci, a tak si to oba vyříkali v pěstním souboji. Mírnou převahu měl vyšší hostující bek, ovšem dle mého názoru skončila bitka nerozhodně.
     
    41:57
    Jan Káňa dostává 2+2 minuty za hrubost a hostující Jakub Suchánek 2+2 minuty za hrubost a také 2+10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    43:57
    Hosté jsou ve čtyřech.
     
    44:56
    Dobrou možnost měl při přesilovce Kováčik, ovšem z první puk netrefil ideálně.
     
    45:38
    Hosté v plném počtu.
     
    46:57
    Domácí jsou teď více než dvě minuty aktivnějším týmem, ovšem jim chybí klid na přihrávce a přesnější zakončení, hosté se pouze brání.
     
    47:30
    Nyní se hosté hosté osmělil, když vypálil Mykiska, jehož ránu skryl Čiliak v rukavici.
     
    47:41
    Přesilovka pro domácí. Vyloučen hostující Tomáš Gurman na dvě minuty za podražení.
     
    48:05
    Dobrou možnost měl opět Jozef Kováčik, který pálil příklepem po přihrávce Ptáčka, avšak branku netrefil.
     
    48:57
    Oba si posléze role vyměnili. Kováčik nabil Ptáčkovi, jehož rána skončila pouze na betonech Gáby, který puk raději přikryl.
     
    49:09
    Další příležitost měl Richard Stehlík, ale jeho pokus nezamířil přesně do horní části branky, hosté se následně osvobozují.
     
    49:41
    Hosté v plném počtu.
     
    49:56
    Další přesilovka pro domácí. Vyloučen David Kuchejda na dvě minuty za hákování.
     
    50:23
    Dobrou ránu vyslal z hranice kruhu mladý obránce Šnajnar, avšak jeho pokus skončil nad brankou.
     
    51:36
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa proměňuje přesilovku a zvyšuje svůj náskok! Burian nabil na modrou čáru Vágnerovi, který se poté nerozpakoval a pohotově nahodil puk na hostující branku. Jeho pokus na poslední chvíli tečoval MARTIN DOČEKAL, který naprosto změnil dráhu puk, a ten se zastavil až v síti brankáře Gáby – 5:1! Asistence: Lukáš Vágner. Vilém Burian.
     
    52:53
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Hosté oplácejí během dvou minut stejnou mincí. Kuchejda přenechal puk za brankou Švihálkovi, jež si všiml mezi kruhy najetého ROKA PAJIČE, který krásnou střelou z první pod horní tyč snižuje na rozdíl tří branek – 5:2! Asistence: Michal Švihálek, David Kuchejda.
     
    53:13
    Domácí mohli opět ohrozit branku soupeře, ale přihrávka Čermáka nenalezla přesně hůl Zohorny.
     
    54:40
    Vilém Burian se v individuální akci dobře natlačil přes obránce až před branku, ovšem zakončit v těžké pozici nedokázal.
     
    55:26
    Dnešní utkání sleduje 4095 diváků. Další vynikající návštěva na utkání brněnské Komety!
     
    55:56
    Domácí se snažili založit akci rychlou přihrávkou, avšak ta proletěla bez dotyku až za branku Gáby – zakázané uvolnění.
     
    56:12
    I hosté se snažili rychle přejít do protiakce, ovšem oni se provinili proti pravidlům – ofsajd.
     
    56:56
    Přesilovku si zahrají v závěru utkání také hosté. Vyloučen Ondřej Dlapa na dvě minuty za hrubost.
     
    57:14
    Prokeš se snažil ihned po buly vypálit, ale Tomáš Malec byl pozorný a jeho pokus zblokoval do ochranné sítě.
     
    57:22
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Drama je na světě! Hosté snižují dvě a půl minuty před koncem na rozdíl dvou branek. Po vyhraném buly se puk na modré čáře zmocnil hostující kapitán JÁN MUCHA, který napřáhl a trefil přesně do šibenice – 5:3! Asistence: Radek Prokeš.
     
    57:59
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí si nepřipouští drama a odskakují hostů po další pohledné akci znovu na rozdíl tří branek! Petr Mrázek se proháčkoval až před Gábu, kde se svou střelou neuspěl. Puk se odrazil před prázdnou branku ke zcela volnému RADIMU ZOHORNOVI, který svou druhou brankou v dnešním utkání zvyšuje na 6:3! Asistence: Petr Mrázek.
     
    58:58
    Ještě jedna přesilovka domácích. Vyloučen hostující David Kuchejda na dvě minuty za hákování.
     
    59:23
    Domácí už nikam nepospíchají a kombinují ve středu hřiště. Kometa vyhraje i své druhé domácí utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    Po konci utkání budou následovat ještě tradiční samostatné nájezdy, na každé straně se připraví tři střelci.
     
    Jako první pojedou hosté.
     
    Josef Mikyska neuspěl střelou na vyrážečku – 0:0.
     
    Petr Mrázek nedotáhl svou kličku do bekhendu do zdárného konce – 0:0.
     
    Střelu Davida Kuchejdy zlikvidoval Čiliak skvělým zákrokem lapačkou – 0:0.
     
    Adam Raška neuspěl se střelou na lapačku – 0:0.
     
    Lukáš Žalčík přestřelil branku – 0:0.
     
    Ani Tomáš Svoboda netrefil přesně pod břevno – 0:0.
     
    Pořadí se otočilo, ale Hynek Zohorna bekhendovým blafákem neuspěl – 0:0.
     
    Rok Pajič nevyzrál na Čiliaka kličkou do forhendu – 0:0.
     
    Jan Hruška nenalezl mezírku mezi betony Gáby – 0:0.
     
    Martin Heřman se s tím rozhodně nemazal a z mezikruží napálil puk příklepem do šibenice – 1:0! Motor v nájezdech vítězí!
     
    Nejlepší hráči dnešního utkání
    HC Kometa Brno – Marek Čiliak
    ČEZ Motor České Budějovice – Josef Mikyska
     
    Ve třetí třetině inkasovali nejprve hosté, kdy se v 52. minutě prezentoval přesnou tečí Martin Dočekal. O minutu později snížil opět na rozdíl tří branek Rok Pajič, který se trefil přesně po horní tyčku. Motor poté dokonce dokázal v 58. minutě snížit na rozdíl dvou branek, když se od modré čáry trefil přesně do šibenice Ján Mucha. Domácí však nepřipustili žádné drama a přidali ještě jednu branku, o kterou se postaral dorážející Radim Zohorna, který svou druhou přesnou trefou dnešního klání stanovil výsledek na konečných 6:3! Kometa tak zvládla i své druhé domácí utkání, v následných nájezdech však prohrála po přesně ráně Martina Heřmana.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše, a tak Vám přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera. U sledování dalších online přenosů na počtenou! (20:28:31)

    Daniel Kinc

    Góly a asistencie: 1. Hruška (Svoboda), 31. Svoboda (Hruška, Ostřížek), 36. Čermák (Káňa), 36. R. Zohorna (Raška, Mrázek), 52. Dočekal (Vágner, Burian), 58. Zohorna (Mrázek) – 22. Žalčík (Mikyska), 53. Pajič (Švihálek, Kuchejda), 58. Mucha (Prokeš)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Šnajnar, Kaberle, Vágner, Malec, Kováčik, Stehlík, Ptáček, Dlapa – Svoboda, Hruška, Ostřížek – Vondráček, Koreis, Burian – Zohorna H., Čermák (C), Káňa – Mrázek, Raška, Zohorna R., Dočekal.
    Trenér: Alois Hadamczik

    Banes Motor České Budějovice: Gába (Kůdela) – Mucha (C), Bohunický, Pařízek, Vráblík, Žovinec, Suchánek, Kříž – Kuchejda, Mikyska, Švihálek – Žalčík, Pajič, Záhora – Guman, Heřman, Prokeš – Švec, Rob, Vaniš
    Trenér: Petr Rosol

    Rozhodca: Jeřábek, Král – Měkýš, Otáhal

    Diváci: 4095