Senica – Trnava 0:0 (kon.) | Žilina – Dunajská Streda 1:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Ružomberok 2:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
2:1 (0:1)
MFK Ružomberok
Nedeľa 09.08.2015, 19:00 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 591 miest) • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Oršula si ešte pekne vyšiel od čiary poza šestnástku a jeho krížna strela opečiatkovala ľavú žrď brány!
     
    90+2
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Marko Milinkovič, prichádza Juraj Kotula.
     
    86
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Karol Mészáros, prichádza Filip Oršula.
     
    79
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Tomáš Ďubek, prichádza Anatol Cheptine.
     
    73
    Tutovka Slovana...s koľkým poradovým číslom už?! Gonzáles centroval spoza šestnástky a ideálne našiel pred päťkou Milinkoviča, jeho hlavička smerovala tesne vedľa!
     
    69
    Slovan má dnes šancí na dva zápasy! Po postupnej akcii centroval z pravej strany Mészáros a pred päťkou našiel nekrytého Vitteka, jeho strelu z prvej exportne vyrazil Tofiloski na roh!
     
    68
    Séria vyložených príležitostí domácich pokračuje! Štefánik parádnym oblúčikom vysunul za obranou Priskina, ten išiel sám na brankára, ešte však prihrával na stred Vittekovi, ktorému nevyšiel krok a nestihol zasunúť loptu do prázdnej brány!
     
    67
    Pekný futbalový moment v podaní Maura Gonzálesa! Bol s loptou na osi ihriska cca 25 metrov od brány a veľmi neváhal, vypálil smerom na hosťujúcu bránu a Tofiloski s námahou na dvakrát zasiahol!
     
    66
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Peter Maslo, prichádza Michal Faško.
     
    66
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Martin Jakubko, prichádza Andrej Lovás.
     
    64
    Priskin mohol ešte zvýšiť eufóriu na strane domáceho tímu! Spracoval si totiž center na hranici šestnástky, presne z osi ihriska strieľal volejom a mieril tesne nad bránu!
     
    61
    Slovan dal gól!
    Tak to je neuveriteľné, Slovan v rozmedzí piatich minút otáča zápas a dostáva sa do vedenia! Predchádzala tomu hrubá chyba v defenzíve hosťujúceho tímu. Róbert Vittek priťukol Priskinovi hlavou loptu po dlhom centri, TAMÁS PRISKIN uspel v tvrdom osobnom súboji s obrancom, dostal sa k lopte a zoči-voči Tofiloskému presnou strelou k ľavej žrdi nezaváhal!
    Asistencia: Róbert Vittek
     
    60
    Hostia potom získali loptu a mohli ísť do brejku, miesto toho zaútočil Slovan a Mészáros vyslal nebezpečný strieľaný center, ktorý ešte mohol tečovať Vittek, lopta napokon preletela tesne vedľa brány!
     
    57
    Slovan už mohol aj vyhrávať! Pretiahnutý center na zadnú žrď vracal ešte Vittekovi pred bránu Priskin, kanonier domácich však už loptu nedostihol, inak by zakončoval do odkrytej brány!
     
    56
    Slovan dal gól!
    Je vyrovnané, šance Slovana rezultujú vo vytúžený vyrovnávajúci zásah! Po dvoch rohových kopoch v krátkom slede pokračovala aktivita Slovana, od ľavej postrannej čiare centroval Podaný a v na bližšej žrdi hlavičkoval neobsadený DÁVID HUDÁK, ktorý vymietol pravý horný roh brány!
     
    54
    Na opačnej strane druhá tutovka Vitteka! Milinkovič prestrčil loptu pomedzi obrancov a vyslal dopredu krásnu kolmicu, Vittek išiel sám na brankára a jeho zakončenie k ľavej žrdi vytlačil Tofiloski exportne na roh!
     
    54
    Jakubko mohol zvýšiť náskok hostí! Nagy mu adresoval zo stredu poľa ideálnu nahrávku do behu a Jakubko skúšal prehodiť Muchu, ten úmysel vystihol a kryl jeho lob!
     
    49
    Vittek mohol po štyroch minútach na trávniku vyrovnať! Mészáros mu ideálne prihral z pravej strany, Vittek sa obtočil okolo obrancu na päťke a zblízka strieľal, mieril tesne nad bránu!
     
    46
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza František Kubík, prichádza Róbert Vittek.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Martin Jakubko (MFK Ružomberok).
     
    33
    Mohlo sa potvrdiť pravidlo nedáš – dostaneš! Ružomberok vpredu zakombinoval a k strele z pravej strany šestnástky sa dostal Masaryk, jeho volej tesne minul bližšiu žrď!
     
    31
    Domáci spaľujú tutovky ako na bežiacom páse! Kubík našiel krásnym krížnym centrom na pravej strane Mészárosa, ten nebol v ofsajde a takmer z bránkovej čiary vracal pred päťku Priskinovi, ktorý tam bol úplne sám a zblízka prekopol bránu!
     
    26
    Akcia domácich pokračovala a tesne spoza šestnástky strieľal po zemi Priskin, len tesne minul ľavú žrď, nápor belasých sa začína stupňovať!
     
    25
    Ďalšia vyložená šanca na vyrovnanie! Milinkovič zahrával štandardku od postrannej čiary a ideálny center našiel v strede šestnástky Gorosita, ten chrbtom k bráne skvele hlavičkoval k pravej žrdi, Tofiloski bol prekonaný, zachránila ho žrď!
     
    23
    Žltú kartu dostáva Štefan Zošák (MFK Ružomberok).
     
    19
    Nasledoval ďalší rohový kop, po ktorom mohol Gorosito vyrovnať! Milinkovič mu poslal presný center do stredu šestnástky, Tofiloski ostal na čiare a dobre urobil, Gorositovu hlavičku vytiahol spod brvna na roh!
     
    14
    Nagy teraz spálil nemožné! Mohlo to byť 0:2! Mucha najprv zlikvidoval Zošákovu strelu k ľavej žrdi, akcia však pokračovala, hostia si to rozohrali pred bránou Slovana a Nagy strieľal z hranice bieleho bodu, prekopol odkrytú bránu!
     
    13
    Ružomberok dal gól!
    Neskutočný futbalový okamih, Ružomberok z nevinnej akcie šokoval domácich a otvára skóre! Ďubek mal dostatok priestoru na ľavej strane a takmer od postrannej čiary vyslal nádherný krížny center až na vzdialenejšiu stranu šestnástky, kde ostal za obranou zabudnutý PAVOL MASARYK, Mucha s ním išiel do súboja, avšak márne a Masaryk loptu hlavou umiestnil do odkrytej časti brány!

    Tomáš Schügerl

    Góly: 56. Hudák (Podaný), 61. Priskin (Vittek) – 13. Masaryk (Ďubek)

    Karty:   23. Zošák (RUZ), 42. Jakubko (RUZ)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Gorosito, Hudák, Saláta, Podaný – M. E. González, Štefánik – Mészáros (86. Oršula), Milinkovič (C) (90+2. Kotula), Kubík (46. Vittek (C)) – Priskin.
    Náhradníci: Krnáč – Záhumenský, Kotula, Oršula, Vittek (C).

    MFK Ružomberok: Tofiloski – Boszorád, Maslo (66. Faško), Maslo (C), Kružliak – Zošák, Lupták, Nagy, Ďubek (79. Cheptine) – Jakubko (66. A. Lovás), Masaryk.
    Náhradníci: Šavol – Ferenčík II., Cheptine, A. Lovás, Ondrek, Daghbashyan, Faško.

    Rozhodca: Chmura – Chládek, Žákech

    Diváci: 851