Plzeň – Slovácko 2:2 (kon.) | Sparta Praha – Zlín 3:0 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
3:0 (2:0)
FC Zlín
cz Nedeľa 09.08.2015, 19:15 • Generali Arena • První fotbalová liga (CZ) • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Sparta zdolala Zlín 3:0, se z pražské Letné loučí Tomáš Kohlmann a přeji úspěšný vstup do nového týdne. (21:17:21)
     
    V hlasování fanoušků se hráčem zápasu naprosto zaslouženě stal brankář Stanislav Dostál, jehož zásluhou hosté odjíždí poraženi "pouze" rozdílem tří branek, neboť Dostal dnes předvedl celou řadu skvělých zákroků.
     
    Zatímco hosté zaznamenali svoji první bodovou ztrátu po návratu mezi českou elitu, tak sparťané se poprvé v sezóně prodírají na samotné čelo ligového pelotonu, kde zůstanou minimálně do zítřejších zápasů Liberce a Jablonce, severočeské kluby by ale potřebovali Duklu, resp. Jihlavu porazit vysokým rozdílem k přeskočení Sparty.
     
    Na Letné je dobojováno! Sparta potvrzuje roli obrovského favorita a poráží nováčka ze Zlína díky dvěma penaltovým trefám Dočkala a zásahu kanonýra Lafaty 3:0!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Hlavní arbitr Hrubeš k dnešním devadesáti přidává dvě nastavené minuty.
     
    90
    Po dlouhém nákopu Dočkala zvládl dnes skvělý Dostál i vyběhnutí před vlastní pokutového území a uspěl v hlavičkovém souboji s Lafatou.
     
    89
    U rohového praporku na zlínské polovině trápí křeče Železníka, kterému sice pomáhá i oponent Steinhöfer, ale do práce budou muset i zlínští lékaři, kteří dostali povolení k vběhnutí na trávník.
     
    88
    Vácha ve středu pole ostře atakoval Janíčka a je dalším žlutě potrestaným sparťanem.
     
    85
    Po Marečkově přesném centru měl čtvrtou branku Sparty na hlavě Lafata, sparťanský kapitán ale těsně minul zlínskou svatyni!
     
    84
    Po hostujícím rohovém kopu hlavičkoval Diego Živulič, druhý ze střídajících Chorvatů nedokázal ale nasměrovat míč mezi tři tyče a poslal jej nad domácí branku.
     
    83
    Marko Jordan se hbitě protáhl s míčem kolem Hybše, ten mu ale ještě dokázal ukopnout míč na rohový kop.
    Střelec třetího gólu AC Sparta Praha David Lafata.

     
    82
    Souhra Konatého s Matějovským na levém křídle končí pouze odmáváním a posléze odpískáním postavení mimo hru, v němž se ocitl první jmenovaný.
     
    80
    Po Steinhöferově centru se před brankou dopustil nedovoleného zákroku Lafata, kopat se bude od Dostálovy branky.
     
    79
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Štěpán Koreš, přichází David Hubáček.
     
    78
    Hosté nevzdávají svoji snahu o alespoň zdramatizování zápasu a po zisku míče se ženou okamžitě dopředu, zatím ale bez úspěchu.
     
    76
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Kehinde Fatai, přichází Marek Matějovský.
     
    75
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané přidávají třetí branku! Po rychlé souhře se na pravém křídle uvolnil Fatai, jehož pas nedokázal před brankou usměrnit do sítě klouzající Konaté, Hušbauer ale vrátil míč před hostující branku, kde jej hokejovou tečí "doklep" za Dostálova záda DAVID LAFATA!

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 6. Dočkal (pen.), 45+2. Dočkal (pen.), 75. Lafata (Hušbauer)

    Karty:   27. Frýdek (SPA), 39. Mareček (SPA), 69. Konaté (SPA), 73. Nhamoinesu (SPA), 88. Vácha (SPA) – 5. Hájek (ZLN), 28. Kopečný (ZLN), 33. Jugas (ZLN)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 12:0. Střely mimo: 6:5.
    AC Sparta Praha: Bičík – Mareček, Nhamoinesu, Hybš – Frýdek (46. Steinhöfer), Dočkal, Vácha, Hušbauer, Krejčí (63. Konaté) – Lafata (C), Fatai (76. Matějovský).
    Náhradníci: Štěch – Brabec, Steinhöfer, Litsingi, Matějovský, M. Paixão, Konaté.

    FC Zlín: Dostál – Pazdera, Jugas, Hájek, Matějov – Kopečný (71. Jordan), Holík (54. Živulić), Janíček, Koreš (79. Hubáček) – Železník (C), Poznar.
    Náhradníci: Švec – Hubáček, Malý, Blanař, Motal, Živulić, Jordan.

    Rozhodca: Hrubeš – Blažej, Paták

    Diváci: 7 960