Senica – Trnava 0:0 (kon.) | Žilina – Dunajská Streda 1:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Ružomberok 2:1 (kon.)
koniec
ŠK Slovan Bratislava
2:1 (0:1)
MFK Ružomberok
Nedeľa 09.08.2015, 19:00 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 591 miest) • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri zápase 4. kola Fortuna ligy medzi ŠK Slovan Bratislava a MFK Ružomberok! Budeme svedkami mimoriadne dôležitého zápasu, ktorý výrazne ovplyvní vyznenie úvodu sezóny pre oba tímy. A ako dobre vieme, práve úvod ročníka má v konečnom účtovaní veľký význam!

    Domáci sú v plnom zápasovom tempe už od 2. júla, odkedy odohrali 9 majstrovských zápasov (6 v Európskej lige a 3 vo Fortuna lige). Prvé duely Slovan zvládol, v prvých dvoch predkolách Európskej ligy vždy zvíťazil, treba však dodať, že proti poloprofesionálnym tímom Europa FC (Gibraltár) a UCD Dublin (Írsko).

    Po úvodnom ligovom víťazstve však prišlo 2. kolo domácej súťaže a prekvapujúca prehra 0:1 s Myjavou. Odvtedy Slovan nevyhral, v lige ešte remizoval v Dunajskej Strede 1:1 a po výsledkoch 0:2 (vonku) a 3:3 (doma) s Krasnodarom vypadol z Európskej ligy. V tabuľke Fortuna ligy sa belasí nachádzajú až na 7. mieste so 4 bodmi a skóre 3:3.
    Sme veľmi zvedaví, ako Slovan zvládne návrat do tvrdej ligovej reality. Belasých trápi aj výrazná maródka, dlhšie budú mimo hry Simovič a Dobrotka, pre virózu nenastúpi Zreľák a pre trest za vylúčenie v Dunajskej Strede bude chýbať Sekulič.

    Ružomberok je v porovnaní so Slovanom v úplne inej pozícii. V sezóne zatiaľ odohral len 2 zápasy s odlišným priebehom. V prvom kole v prechodnom azyle v Poprade (v Ružomberku dokončujú rekonštrukciu štadióna) prehrala ,,Ruža" s nováčikom zo Skalice prekvapujúco 1:3, aby v druhom kole siahala v Senici po víťazstve, ktoré neudržala, inkasovala v poslednej minúte a domov si viezla bod za remízu 1:1. Zápas tretieho kola s Trnavou bol pre virózu v tíme Spartaku odložený. ,,Ruža" je v tabuľke na 10. mieste so ziskom 1 bodu a skóre 2:4, treba ale dodať, že má spomínaný zápas s Trnavou k dobru.
    Aj Liptákov trápia absencie, dlhodobo je mimo brankár Senecký, pre zranenie nenastúpi ani obranca Rosa, viróza trápi Lovása a otáznik visí nad štartom Vavríka. Pozitívom je pre ,,Ružu" príchod macedónskeho reprezentanta Darka Tofiloskiho, ktorý by mal pri zranení Seneckého zaujať post brankárskej jednotky.

    V posledných rokoch dominuje vo vzájomných zápasoch Slovan. V uplynulom ročníku zvíťazil doma 2:1 (góly Soumah, Kolčák – Gerát) a 1:0 (Saláta), vonku belasí vyhrali 2:1 (Práznovský vl., Peltier – Vavrík).
    V ročníku 2013/2014 sa dvakrát radoval Slovan (doma aj vonku 3:2) a raz vyhral Ružomberok (v Bratislave 2:1).

    Zápas ponúka viacero ťahákov:

    1. Belasí v prvom polčase s Krasnodarom herne ,,vybuchli" a výrazne znížili šancu na postup, v druhom dejstve ale predviedli diametrálne odlišný výkon a predviedli parádny obrat. Nadviažu na tieto pozitívne okamihy?

    2. V prvom polčase zápasu s Krasnodarom sa tvrdé jadro fans Slovana prezentovalo kritickými chorálmi voči trénerovi Tittelovi či vedeniu klubu, potom títo fanúšikovia zo štadióna odišli. V druhom polčase však fandili ostatné tribúny a hráči na konci zožali potlesk. Koľko divákov príde na Ružomberok?

    3. Ivan Galád je výborný stratég a motivátor. Ružomberok má v tejto sezóne vyššie ambície, ktoré sa pri jednom bode z dvoch zápasov zatiaľ nenapĺňajú. Budeme s napätím sledovať, s čím ,,Ruža" vyrukuje a či si z hlavného mesta odvezie domov bod či tri.

    4. Darko Tofiloski prišiel na Liptov v priebehu týždňa a zapojil sa do tréningového procesu. Nastúpi táto výrazná posila už v Bratislave, a ak áno, ako sa uvedie?

    Všetky odpovede nájdete v našom priamom prenose. Z bratislavských Pasienkov sa vám v nedeľu od 19:00 prihlási Tomáš Schügerl.
     
    Úvodné zostavy:

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Gorosito, Hudák, Saláta, Podaný – M. E. González, Štefánik – Mészáros, Milinkovič (C), Kubík – Priskin.
    Náhradníci: Krnáč – Záhumenský, Kotula, Oršula, Vittek.

    MFK Ružomberok: Tofiloski – Lupták, Maslo, Maslo (C), Kružliak – Zošák, Boszorád, Nagy, Ďubek – Jakubko, Masaryk.
    Náhradníci: Šavol – Ferenčík II., Cheptine, A. Lovás, Ondrek, Daghbashyan, Faško..
     
    Príjemné nedeľný podvečer vám prajem z bratislavských Pasienkov, kde sa o niekoľko minút začne súboj 4. kola Fortuna ligy medzi Slovanom a Ružomberkom. Známe sú už základné zostavy, v tej domácej len na lavičke začína Vittek, v hosťujúcom tíme sme zvedaví najmä na útočnú dvojicu Masaryk – Jakubko.

    V hlavnom meste dnes vládne horúce a dusné počasie, ktoré láka ľudí na kúpaliska či výlety, a tak sa dnes na Pasienkoch zatiaľ zišla veľmi slabá návšteva, tribúny sa zapĺňajú naozaj pomaly. Ja sa vám prihlásim ešte tesne pred výkopom, zatiaľ prajem príjemný športový zážitok!
     
    V strede ihriska práve prebieha pekná choreografia s vlajkami Slovana, my už netrpezlivo očakávame príchod oboch mužstiev na ihrisko.
     
    Začiatok zápasu sa mierne oneskorí, oba tímy sú totiž ešte stále v šatniach, resp. v tuneli, ktorý vedie z kabín na hraciu plochu.
     
    Oba tímy už na ihrisku! Slovan v tradičných belasých dresoch, hostia v oranžovo-čiernom. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hneď v úvode rohový kop hostí, keď Hudák hlavou odvrátil dlhý nákop mimo Muchovho dosahu, hra sa sťahuje pred bránu Slovana.
     
    2
    Hneď po rohu zaujímavá situácia pred domácou bránou, center síce Saláta odvrátil, ale len na hranicu šestnástky k Ďubekovi, ktorému strela dobre nesadla. Zrazený pokus odkopol z pravej strany šestnástky pred Masarykom Hudák.
     
    3
    Prvý náznak šance aj na opačnej strane, Milinkovič vyšiel s loptou od pravej postrannej čiary a načechral pred šestnástku Priskinovi, jeho tvrdý pokus zrazil J. Maslo.
     
    4
    Akcie oboch tímov sú zatiaľ rozhárané, teraz pre zmenu neuspela ,,Ruža," keď si Zošák na pravej strane nedokázal spracovať dlhý nákop, vhadzovať môžu domáci.
     
    5
    Pri lopte trochu častejšie hostia, ktorí sa silného súpera nezľakli a snažia sa o kombinačnú hru. Zatiaľ hlavne v strede poľa, Slovan ich nepúšťa pred Muchu.
     
    6
    Priskin bol pri hlavičkovom súboji na hrote útoku belasých v postavení mimo hry, rozohrávať tak môžu obrancovia Ružomberka, prvý raz si na loptu siahol aj novic v ich drese Tofiloski.
     
    7
    O impulz do domácej ofenzívy sa pokúšal Podaný, keď sa rozbehol popri ľavej čiare a chcel si naraziť loptu s Kubíkom, Bozsorád vystihol úmysel tejto dvojice, včas vyštartoval a poslal loptu za čiaru.
     
    8
    Jeden z domácich hráčov teraz v bolestiach na zemi, už je však všetko v poriadku a po krátkej prestávke pokračujeme v hre.
     
    9
    Tvrdý súboj v strede poľa, Gonzáles tam zostrelil Ďubeka, karta z toho nie je, štandardka hostí približne z 35 metrov však áno.
     
    10
    Po nízkom centri, ktorý ešte predlžoval za seba Maslo lopta nebezpečne poskakovala pred Muchovou bránou, všetko vyriešil Saláta, ktorý odhlavičkoval do bezpečia
     
    11
    Pekná akcia Slovana, Kubík využil trochu otvoreného priestoru v obrane hostí a okamžite sa vydal dopredu po ľavej strane, adresoval krížny strieľaný center na nabiehajúceho Mészárosa, ktorý bol na zadnej žrdi, pred ním odvrátil v poslednej chvíli Lupták.
     
    12
    Vzrušenie aj na opačnej strane, kde sa chcel popri čiare presadiť Masaryk, z jeho aktivity rezultuje pre Ružomberok aspoň rohový kop po tečovanom centri.
     
    13
    Ružomberok dal gól!
    Neskutočný futbalový okamih, Ružomberok z nevinnej akcie šokoval domácich a otvára skóre! Ďubek mal dostatok priestoru na ľavej strane a takmer od postrannej čiary vyslal nádherný krížny center až na vzdialenejšiu stranu šestnástky, kde ostal za obranou zabudnutý PAVOL MASARYK, Mucha s ním išiel do súboja, avšak márne a Masaryk loptu hlavou umiestnil do odkrytej časti brány!
     
    14
    Nagy teraz spálil nemožné! Mohlo to byť 0:2! Mucha najprv zlikvidoval Zošákovu strelu k ľavej žrdi, akcia však pokračovala, hostia si to rozohrali pred bránou Slovana a Nagy strieľal z hranice bieleho bodu, prekopol odkrytú bránu!
     
    15
    Končí sa nám prvá štvrťhodina a zápas má zatiaľ prekvapujúci vývoj, keď Ružomberok vedie a pred malou chvíľou mohol pridať druhý gólový úder. Mucha len bezmocne rozhodil rukami, defenzíva Slovana zatiaľ nemá dobrý deň.
     
    16
    Slovan sa snaží odpovedať, Milinkovič sa presadil pri rohovej zástavke a dal za seba Podanému, jeho prudký center si bez väčších ťažkostí stiahol Tofiloski.
     
    17
    Tvrdé súboje pri pravej postrannej čiare, rezultuje z nich outové vhadzovanie Slovana, aj keď si obe mužstvá pýtali faul tej druhej strany. Rozhodca Chmura píska zatiaľ s prehľadom.
     
    18
    Po ďalšom vhadzovaní Slovana sa k strele z pravého rohu šestnástky dostal Milinkovič, jeho dobre mierený pokus k ľavej žrdi zrazil obranca na roh.
     
    19
    Nasledoval ďalší rohový kop, po ktorom mohol Gorosito vyrovnať! Milinkovič mu poslal presný center do stredu šestnástky, Tofiloski ostal na čiare a dobre urobil, Gorositovu hlavičku vytiahol spod brvna na roh!
     
    20
    Po treťom rohu Slovana v rade znovu center Milinkoviča a hlavička Hudáka, v záklone mieril tesne vedľa pravej žrde, toto boli dobré okamihy v podaní domácich.
     
    21
    Hudák trochu zazmätkoval pred dotierajúcim a dobre fyzicky vybaveným Jakubkom, hostia získali out, potom ale stratili loptu, keď si pýtali rohový kop, ktorý im rozhodca neprisúdil. Ich protesty zarazil ráznym upozornením tréner Galád. Citujem: ,,Počúvajte ma, ticho! Sústreďte sa na hru, nie na rozhodcu!"
     
    22
    Mészáros najprv udržal loptu na ihrisku a volejom cez celú šírku bránkovej čiary našiel na protiľahlej strane Kubíka, potom ale akcia domácich skončila, keď sa lopta vrátila až na poliacu čiaru.
     
    23
    Žltú kartu dostáva Štefan Zošák (MFK Ružomberok).
     
    23
    Domáci mali k dispozícii štandardku z 25 metrov z pravej strany, Milinkovič to skúšal ponad múr, ktorý síce obstrelil, prekopol však aj bránu a tak môže vykopávať Tofiloski.
     
    24
    V krátkom slede ďalší faul hostí, ktorí sa teraz trochu stiahli a viac z hry má Slovan, je to však zatiaľ bez šancí. Tréner hostí sa rozčuľuje, že jeho tím ,,prestal hrať."
     
    25
    Ďalšia vyložená šanca na vyrovnanie! Milinkovič zahrával štandardku od postrannej čiary a ideálny center našiel v strede šestnástky Gorosita, ten chrbtom k bráne skvele hlavičkoval k pravej žrdi, Tofiloski bol prekonaný, zachránila ho žrď!
     
    26
    Akcia domácich pokračovala a tesne spoza šestnástky strieľal po zemi Priskin, len tesne minul ľavú žrď, nápor belasých sa začína stupňovať!
     
    27
    Ružomberok mohol ísť do prečíslenia piatich proti trom, Zošák ale ťahal loptu popri čiare a nevšimol si spoluhráčov, ktorí mu nabiehali v strede. Pri individuálnom prieniku ho dobehol Podaný a odkopol za čiaru.
     
    28
    Slovan rozohráva na svojej vlastnej polovici, hostia bránia pred šestnástkou a čakajú na brejky. Tento obraz hry dnes zrejme budeme sledovať najčastejšie.
     
    29
    Priskin sa z hrotu útoku belasých stiahol do stredu poľa, jeho pokus o prihrávku na Milinkoviča však nevyšiel, lopty sa ujímajú Liptáci.
     
    30
    Ani ich akcia nemala dlhé trvanie, a tak vpred vyrazil Slovan, Kubík to skúsil centrom z ľavej strany, namieril však presne na päťku, kde si loptu stiahol Tofiloski.
     
    31
    Domáci spaľujú tutovky ako na bežiacom páse! Kubík našiel krásnym krížnym centrom na pravej strane Mészárosa, ten nebol v ofsajde a takmer z bránkovej čiary vracal pred päťku Priskinovi, ktorý tam bol úplne sám a zblízka prekopol bránu!
     
    32
    Teraz bol Ďubek faulovaný v strede ihriska, Ružomberok zahráva štandardku a môže sa upokojiť, hostia prežili ďalší nebezpečný okamih.
     
    33
    Mohlo sa potvrdiť pravidlo nedáš – dostaneš! Ružomberok vpredu zakombinoval a k strele z pravej strany šestnástky sa dostal Masaryk, jeho volej tesne minul bližšiu žrď!
     
    34
    Hra sa presúva zo strany na stranu, Milinkovič teraz zahrával štandardku belasých a po Tofiloskiho zásahu zostávajú na trávniku dvaja hráči, po jednom z oboch tímov. Chvíľu nebudeme hrať kvôli ošetrovaniu.
     
    35
    Hráči sa medzitým občerstvujú, ošetrenie jedného z Ružomberčanov sa už pomaly končí, nasleduje rohový kop Slovana.
     
    36
    Tofiloski dokázal center MIlinkoviča vyboxovať, po nepresnom pokračovaní akcie vykopáva brankár hostí. Ošetrovaným hráčom bol Jakubko, drží sa bolestivo za rameno, už je však späť na trávniku.
     
    37
    Po vydarenej kombinácii Slovana sa sám na bránu rútil Kubík, malo to však chybičku krásy – postranný rozhodca signalizoval jeho postavenie mimo hry.
     
    37
    Ružomberok však potom veľmi zle rozohral a takmer tu bola šanca pre belasých! Milinkovič získal loptu a bežal po ľavej strane, skúsil to prudkým centrom na Kubíka, ktorý si nabiehal v šestnástke. Ešte pred ním sa však do lopty vrhol Tofiloski a dokázal ju kryť.
     
    38
    Na druhej strane mal čo robiť Mucha, keď si na dlhú loptu za obranu nabehol Masaryk a brankár domácich len s námahou odkopol loptu spred šestnástky. Následný strieľaný center Ďubeka z krídla Mucha chytil.
     
    39
    Tréner hostí Galád zápas intenzívne prežíva, dokonca s hráčmi behá popri čiare, teraz to ale Luptákovi nepomohlo, keď dlhý center na ihrisku nezachytil.
     
    40
    Slovan to znovu skúsil rýchlou kombináciou, Kubík si ale na ľavej strane loptu predkopol príliš dopredu, vykopávať môže Tofiloski.
     
    41
    Domáci sa ešte s blížiacim sa koncom polčasu snažia vyrovnať, takto to však nepôjde, keď narážačka Milinkoviča s Kubíkom nebola dostatočne presná a loptu získala obrana ,,Ruže."
     
    42
    Teraz sme videli už aj zakončenie akcie domácich, keď Milinkovič sklepol na hranicu šestnástky Gorositovi, ktorého prízemný volej tesne minul ľavú žrď.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Martin Jakubko (MFK Ružomberok).
     
    43
    Jakubko krátko po napomínaní v tvrdom súboji s Mészárosom, lepšie z toho vyšli hostia, ktorí môžu zahrávať štandardku z polovice ihriska.
     
    44
    Nepresnosti na oboch stranách, u hostí najprv akciu nerozbehol Jakubko, Slovan potom neuspel s dlhou prihrávkou na hrot, ktorú si neprebral Priskin.
     
    45
    Bozsorád pri čiare umne kombinoval s Masarykom, takto udržali loptu pred bránou Slovana a získali pre hostí cenné sekundy plynúce do konca polčasu.
     
    45
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45+1
    Mészáros posielal do stredu šestnástky strieľaný center na Priskina, pred ním ale stihol loptu odvrátiť stopér hostí J. Maslo.
     
    45+2
    Kubíkovi nevyšiel krížny center na Mészárosa, lopta v držaní Tofiloskiho a Pasienky už čakajú na hvizd rozhodcu, ktorý by ukončil polčas.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Sledovali sme pomerne zaujímavý prvý polčas zápasu, po ktorom prekvapujúco vedie Ružomberok tesne 1:0. Hostia oveľa lepšie zachytili úvod, okrem gólu mohol skórovať aj Nagy, ktorý prekopol odkrytú bránu. Slovan sa potom otriasol a bol aktívnejším mužstvom, mohol aj vyrovnať, Gorositove hlavičky však úspech neslávili. Najväčšiu šancu domácich mal Priskin, z päťky ale prekopol bránu. Je to pomerne rušný zápas so šancami na oboch stranách a môžeme sa len tešiť, čo sa ešte stane v druhom dejstve. Pri jeho začiatku sa na vás teším od 20:05.
     
    Štatistiky po 1. polčase:

    Strely celkom: 7:6
    Strely na bránu: 2:3
    Žlté karty: 0:2
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza František Kubík, prichádza Róbert Vittek.
     
    46
    Saláta teraz skosil prenikajúceho Bozsoráda, ten ostáva ležať na trávniku, bol to tvrdý zákrok. Hostia majú k dispozícii štandardku z 30 metrov.
     
    47
    Ďubek centroval do šestnástky, Saláta tam situáciu zvládol a odhlavičkoval loptu preč z nebezpečného priestoru pred Muchom.
     
    48
    Gonzáles síce obetavo zabojoval v strede poľa a založil akciu domácich, Milinkovič však potom od čiary nahrával loptu dopredu nepresne, rozohrávať bude Tofiloski.
     
    49
    Vittek mohol po štyroch minútach na trávniku vyrovnať! Mészáros mu ideálne prihral z pravej strany, Vittek sa obtočil okolo obrancu na päťke a zblízka strieľal, mieril tesne nad bránu!
     
    50
    Na opačnej strane séria vhadzovaní v podaní hosťujúceho celku, Masaryk dokázal nasadiť jasličky Podanému, belasí to napokon zvládli a odkopli za čiaru.
     
    51
    Po vhadzovaní Liptákov odzbrojil Milinkovič tvrdo, ale čisto Jakubka, ktorý ostal ležať na zemi a pýtal si faul. Schytal spŕšku ,,hodnotení" od skalných fans na tribúne.
     
    52
    Znovu v akcii dvojica Milinkovič – Jakubko, prvý menovaný opäť čisto odobral Jakubkovi loptu, jeho jednostranný vzťah s hlavnou tribúnou sa tým len tak vystupňoval.
     
    53
    Slovan síce mal veľkú šancu na vyrovnanie, zatiaľ je to ale v podaní domácich statické a málo hrajú s loptou, po dlhšom čase až teraz, kombinujú však len pred Muchom.
     
    54
    Jakubko mohol zvýšiť náskok hostí! Nagy mu adresoval zo stredu poľa ideálnu nahrávku do behu a Jakubko skúšal prehodiť Muchu, ten úmysel vystihol a kryl jeho lob!
     
    54
    Na opačnej strane druhá tutovka Vitteka! Milinkovič prestrčil loptu pomedzi obrancov a vyslal dopredu krásnu kolmicu, Vittek išiel sám na brankára a jeho zakončenie k ľavej žrdi vytlačil Tofiloski exportne na roh!
     
    55
    Po centri z rohu hlavičkoval v dobrej pozícii Saláta, zablokovaná hlavička mierila tesne vedľa pravej žrde.
     
    56
    Slovan dal gól!
    Je vyrovnané, šance Slovana rezultujú vo vytúžený vyrovnávajúci zásah! Po dvoch rohových kopoch v krátkom slede pokračovala aktivita Slovana, od ľavej postrannej čiare centroval Podaný a v na bližšej žrdi hlavičkoval neobsadený DÁVID HUDÁK, ktorý vymietol pravý horný roh brány!
     
    57
    Slovan už mohol aj vyhrávať! Pretiahnutý center na zadnú žrď vracal ešte Vittekovi pred bránu Priskin, kanonier domácich však už loptu nedostihol, inak by zakončoval do odkrytej brány!
     
    58
    Zápas okamžite dostal nový náboj, belasí po vyrovnaní evidentne ožili. Posledné slovo určite nepovedali ani hostia, ktorí chcú v Bratislave bodovať.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 851 divákov.
     
    59
    Milinkovič centroval zo štandardky do šestnástky Ružomberka, loptu sa tam snažil zasiahnuť Vittek, napokon po hlavičke P. Masla uvidíme rohový kop.
     
    60
    Center z rohu smeroval pred päťku, kde dokázali zasiahnuť obrancovia hostí, ktorí odvrátili loptu do bezpečia. Slovan ale stále pri lopte.
     
    60
    Hostia potom získali loptu a mohli ísť do brejku, miesto toho zaútočil Slovan a Mészáros vyslal nebezpečný strieľaný center, ktorý ešte mohol tečovať Vittek, lopta napokon preletela tesne vedľa brány!
     
    61
    Slovan dal gól!
    Tak to je neuveriteľné, Slovan v rozmedzí piatich minút otáča zápas a dostáva sa do vedenia! Predchádzala tomu hrubá chyba v defenzíve hosťujúceho tímu. Róbert Vittek priťukol Priskinovi hlavou loptu po dlhom centri, TAMÁS PRISKIN uspel v tvrdom osobnom súboji s obrancom, dostal sa k lopte a zoči-voči Tofiloskému presnou strelou k ľavej žrdi nezaváhal!
    Asistencia: Róbert Vittek
     
    63
    Ružomberok kombinoval v pokutovom území belasých, Jakubko si tam zasekol Hudáka a mal trochu priestoru na strelu, napokon ešte prihrával Masarykovi, tento pokus zastavil Saláta.
     
    64
    Priskin mohol ešte zvýšiť eufóriu na strane domáceho tímu! Spracoval si totiž center na hranici šestnástky, presne z osi ihriska strieľal volejom a mieril tesne nad bránu!
     
    65
    Hostia to znovu skúšali kombináciou cez stred ihriska, Nagy sa tam presadzoval na ľavej strane, proti nemu vystúpil Saláta a nepustil ho k bráne belasých.
     
    66
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Martin Jakubko, prichádza Andrej Lovás.
     
    66
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Peter Maslo, prichádza Michal Faško.
     
    67
    Pekný futbalový moment v podaní Maura Gonzálesa! Bol s loptou na osi ihriska cca 25 metrov od brány a veľmi neváhal, vypálil smerom na hosťujúcu bránu a Tofiloski s námahou na dvakrát zasiahol!
     
    68
    Séria vyložených príležitostí domácich pokračuje! Štefánik parádnym oblúčikom vysunul za obranou Priskina, ten išiel sám na brankára, ešte však prihrával na stred Vittekovi, ktorému nevyšiel krok a nestihol zasunúť loptu do prázdnej brány!
     
    69
    Slovan má dnes šancí na dva zápasy! Po postupnej akcii centroval z pravej strany Mészáros a pred päťkou našiel nekrytého Vitteka, jeho strelu z prvej exportne vyrazil Tofiloski na roh!
     
    70
    V horúcom počasí nariadil rozhodca prestávku na občerstvenie, do konca nám ostáva 20 minút a tri body by momentálne ostali v Bratislave. Tréner hostí odovzdáva svojim zverencom rázne taktické pokyny.
     
    71
    Pokračovali sme rohovým kopom Slovana, po ktorom na zadnej žrdi hlavičkoval Hudák, svoj druhý gól v zápase ale nepridal, keď jeho hlavičku kryl Tofiloski.
     
    72
    Ružomberok to stále skúša futbalovo a podniká kombinácie hlavne popri postrannej čiare, v tomto prípade to však nevyšlo, lopta skončila pri akcii Ďubeka až za čiarou a vykopáva Mucha.
     
    73
    Tutovka Slovana...s koľkým poradovým číslom už?! Gonzáles centroval spoza šestnástky a ideálne našiel pred päťkou Milinkoviča, jeho hlavička smerovala tesne vedľa!
     
    74
    Hostia sa napriek nepriaznivému vývoju stále snažia, Nagyov prienik ale zastavil obetavým sklzom Podaný, zožal potlesk od divákov.
     
    75
    Lopta teraz lietala vzduchom ihriska, asi nám chceli aktéri napriek reflektorom ,,zasvietiť." Na konci je z toho ofsajd Masaryka a výkop v podaní Muchu.
     
    76
    Zaujímavá situácia po rohu Slovana, kedy sa hostia nedohodli po vysokej lopte a takmer sa k nej dostal Vittek, bol tam podozrivo stiahnutý na zem, penalta sa nepíska.
     
    77
    Akcie hostí v týchto chvíľach končia veľmi rýchlo, ako aj teraz v podaní Faška, ktorý na ľavej strane nedokázal vysunúť nabiehajúceho Zošáka.
     
    78
    Gonzáles patrí k najlepším hráčom na ihrisku, individuálne sa presadil v strede poľa a centrom hľadal v šestnástke Vitteka, dobre tam zapracoval J. Maslo.
     
    79
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Tomáš Ďubek, prichádza Anatol Cheptine.
     
    79
    Vittek zakombinoval s Mészárosom, ktorý mohol strieľať z ľavej strany šestnástky, jeho pokus bol zrazený na rohový kop.
     
    80
    Milinkovič to skúšal centrom pred päťku, kde ale kraľovali stopéri hosťujúceho celku. Potlesk si potom vyslúžil Podaný, ktorý udržal loptu pre Slovan aj proti dvojnásobnej presile protihráčov.
     
    81
    Hostia teraz držia loptu pred šestnástkou Slovana, po faule Gonzálesa budú rozohrávať štandardku z 35 metrov z osi ihriska.
     
    82
    Faškovi exekúcia štandardky vôbec nevyšla, keď si jeho vysoký center bez problémov stiahol vybiehajúci Mucha.
     
    83
    Milinkovičovi teraz nesadla dobre lopta, keď krížnym centrom hľadal Mészárosa a tak sa dopredu vydali hostia. Luptákov prienik popri čiare zatiaľ zastavil odkopom do outu Gonzáles.
     
    84
    Ružomberok si napokon vybojoval právo zahrávať rohový kop, center smerujúci pred päťku domáci odhlavičkovali, nebezpečie neprišlo ani po odrazenej lopte.
     
    85
    Priskin na zemi po tvrdom súboji s jedným z hosťujúcich hráčov, potrebuje aj ošetrenie a chvíľu sa teda hrať nebude. Na ihrisko sa už chystá vybehnúť Oršula.
     
    86
    Milinkovič zahrával po predchádzajúcom faule štandardku, center bol tečovaný a lopta končí na hornej sieťke hosťujúcej brány, uvidíme rohový kop belasých.
     
    86
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Karol Mészáros, prichádza Filip Oršula.
     
    87
    Center z rohu smeroval na bližšiu žrď, kde operovali stopéri Slovana a odhlavičkovali loptu do bezpečia. Liptáci sa vydávajú vpred a skúsia si vytvoriť záverečný nápor.
     
    88
    Loptu ale častejšie na kopačkách držia domáci, tí získavajú cenné sekundy. Ružomberok až teraz vyslal nákop dopredu a bojuje tam o loptu.
     
    89
    Tak predsa len tu ešte bude šanca pre hostí! Saláta vo vzdušnom súboji tvrdo poslal na zem Lovása, Ružomberok má k dispozícii štandardku z 25 metrov!
     
    90
    Faško to skúsil tvrdou strelou, trafil však len do múru stojaceho pred ním, Ružomberok však ostáva pri lopte!
     
    90
    Lupták centroval pred bránu Slovana a lopta tam letela do nebezpečného priestoru, domáci obrancovia to aj so šťastím zvládli o odvrátili loptu až k postrannej čiare!
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+1
    Ružomberok v držaní lopty, všetci jeho hráči sa vysúvajú pred Muchu. Slovan však zatiaľ bráni veľmi konsolidovane a nepúšťa hostí do šancí.
     
    90+2
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Marko Milinkovič, prichádza Juraj Kotula.
     
    90+2
    Milinkoviča odprevádza z ihriska skandovaný potlesk, dnes patril k jedným zo strojcov obratu Slovana.
     
    90+2
    Oršula si ešte pekne vyšiel od čiary poza šestnástku a jeho krížna strela opečiatkovala ľavú žrď brány!
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Slovan sa raduje zo zaslúženého víťazstva 2:1, keď v druhom polčase otočil nepriaznivo sa vyvíjajúci zápas a z množstva šancí vyťažil dva góly. Hostí môže mrzieť, že sa v druhom polčase tak stiahli do obrany a v útoku už potom boli prakticky neškodní. Zápas výrazne zmenil aj príchod Róberta Vitteka, ktorý priam neuveriteľne oživil domácu ofenzívu. Vy ešte ostaňte s nami, prinesieme vám dojmy trénerov z tlačovej konferencie.
     
    Hodnotenie trénera hostí I. Galáda: ,,Niekde robíme chybu, keď vždy vedieme 1:0 a potom zápasy nezvládame. Rozhodujúcim okamihom podľa mňa bolo, keď sme za stavu 1:0 netrafili prázdnu bránu. Slovan vyhral zaslúžene, ja som prekvapený, lebo som čakal, že tu uspejeme. Od mnohých hráčov z hľadiska výkonu očakávame oveľa viac."
     
    Hodnotenie trénera domácich D. Tittela: ,,My sme v prvom polčase nehrali dobre, hrali sme pomaly a bez pohybu a dovolili hosťom ujať sa vedenia. Potom sme si vytvorili dostatok šancí, musím vyzdvihnúť výkon brankára hostí Tofiloskiho. Je dobré, že končí tá dlhá séria zápasov v rýchlom tempe a tešíme sa z víťazstva."
     
    D. Tittel o L. Peltierovi:
    ,,Nie je 100%-ne pripravený, má aj zdravotné problémy. Nie sme však úplne spokojní s jeho výkonmi."
     
    S konštatovaním, že Slovan v druhom polčase otočil zápas s Ružomberkom a vyhral 2:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera! (21:05:02)

    Tomáš Schügerl

    Góly: 56. Hudák (Podaný), 61. Priskin (Vittek) – 13. Masaryk (Ďubek)

    Karty:   23. Zošák (RUZ), 42. Jakubko (RUZ)


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Gorosito, Hudák, Saláta, Podaný – M. E. González, Štefánik – Mészáros (86. Oršula), Milinkovič (C) (90+2. Kotula), Kubík (46. Vittek (C)) – Priskin.
    Náhradníci: Krnáč – Záhumenský, Kotula, Oršula, Vittek (C).

    MFK Ružomberok: Tofiloski – Boszorád, Maslo (66. Faško), Maslo (C), Kružliak – Zošák, Lupták, Nagy, Ďubek (79. Cheptine) – Jakubko (66. A. Lovás), Masaryk.
    Náhradníci: Šavol – Ferenčík II., Cheptine, A. Lovás, Ondrek, Daghbashyan, Faško.

    Rozhodca: Chmura – Chládek, Žákech

    Diváci: 851