Shirak – Štokholm 0:2 (kon.) | Alaškert – Almaty 2:1 (kon.) | Minsk – Cherno More 4:0 (kon.)
Debrecín – Skonto FC 9:2 (kon.) | Keşla FK – Hafnarfjördur 2:2 (po pr.) | Jūrmala – Novi Sad 1:1 (kon.)
Omonia Nikózia – Jagiellonia 1:0 (kon.) | Qäbälä – Čukarički Belehrad 2:0 (kon.) | Željezničar Sarajevo – Ferencvároš 2:0 (kon.)
Kalju – Vaduz 0:2 (kon.) | Brøndby – Beroe 0:0 (kon.) | Rosenborg – Reykjavík 3:0 (kon.)
Botoşani – Légia Varšava 0:3 (kon.) | Solún – Lok. Záhreb 6:0 (kon.) | UC Dublin – Slovan Bratislava 1:5 (kon.)
Odd – Shamrock 2:1 (kon.) | Göteborg – Śląsk 2:0 (kon.) | Riteriai – Limassol 0:0 (kon.)
Hajduk Split – Koper 4:1 (kon.) | Strømsgodset – Mladá Boleslav 0:1 (kon.) | Differdange – Trabzonspor 1:2 (kon.)
Beitar Jeruzalém – Charleroi 1:4 (kon.) | Thun – Be'er Sheva 2:1 (kon.) | Žilina – Dacia Kišinev 4:2 (kon.)
Newtown – Kodaň 1:3 (kon.) | Giurgiu – Inverness Caledonian 0:0 (kon.) | FK Rabotnički – Jelgava 2:0 (kon.)
Wolfsberger – Soligorsk 2:0 (kon.) | Podgorica – Kukësi 2:4 (kon.) | Linfield – Trnava 1:3 (kon.)
Aberdeen – Rijeka 2:2 (kon.) | Birkirkara – West Ham 1:0 (3:5 po pen.)
koniec
AC Omonia Nikózia
1:0 (1:0)
Jagiellonia Białystok
cz Štvrtok 23.07.2015, 18:00 • GSP stadium, Nikósie • Európska liga (predkolá) • 2. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u odvetného zápasu druhého předkola Evropské ligy, ve kterém proti sobě nastoupí AC Omonia Nikósie z Kypru a polský celek Jagiellonia Białystok Výkop zápasu je na programu v 18:00.
     
    Úvodní zápas: Jagiellonia – Omonia 0:0:

    Jagiellonia Białystok:
    Drągowski – Modelski, Madera, Tarasovs, Tomasik – Romančuk (23. Vassiljev, 85. Sekulski), Grzyb (C), Dzalamidze, Gajos, Frankowski (78. Swiderski) – Tuszyński.
    Náhradníci: Baran – Góralski, Vassiljev, Grzelczak, Pawlik, Sekulski, Swiderski
    AC Omonia Nikósie: Panayi – Lobzhanidze, Goulon, Runje, Margaça – Economides – Fofana (81. Demetriou), Nuno Assis (C) (89. Luciano Bebé), Schembri (65. Kirm), Cristovão – Sheridan.
    Náhradníci: Giorgallides – Mendy, Luciano Bebê, Fylaktou, Kim, Demetriou, Roushias
     
    Postupová matematika:

    Protože první zápas na hřišti polského týmu skončil bez branek, oba dva týmy mají k postupu stejně daleko. Mírným strašákem pro domácí může být, že pokud Jagiellonia vstřelí gól, musí Nikósie kvůli pravidlu o brance vstřelené na hřišti soupeře vyhrát.

    Jakákoliv výhra posune daný tým do 3. předkola. Bezgólová remíza znamená prodloužení a remízy 1:1, 2:2 a vyšší dávají postupové trumfy polskému týmu.
     
    Ať už dnešní zápas dopadne jakkoliv, je jasné, že postupující z této dvojice narazí na lepšího ze zápasu Beroe Stara Zagora / Bröndby Kodaň. Vzhledem k tomu, že tým z hlavního dánského města vyhrál na hřišti soupeře 1:0, má k postupu výrazně blíže.
     
    Hlavní překážka Omonie opět bude stát v brance polského týmu. Sedmnáctiletý gólman Bialystoku a jeho odchovanec Bartlomiej Dragowski je hlavní hvězdou týmu. Tržní hodnota tohoto gólmana je kolem 1,7 milionů Eur, což už je při jeho věku a zkušenostech výborná cena.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Omonia Nikósie: Panayi – Lobžanidze, Goulon, Runje – Nuno Assis (C), Economides, Margaça – Luciano Bebê, Luciano Bebê – Sheridan, Schembri. Trenér: Costas Kaiafas
    Náhradníci: Giorgallides – Mendy, Fylaktou, Kirm, Demetriou, Roushias, Fofana

    Jagiellonia Białystok: Dragowski – Modelski, Madera, Tarasovs, Tomasik – Grzyb (C), Romančuk, Dzalamidze – Tuszyński, Frankowski – Gajos. Trenér: Michal Probierz
    Náhradníci: K. Baran – Góralski, Vassiljev, Grzelczak, Pawlik, Sekulski, Swiderski

    Rozhodčí: Grujić – Petrović, Jovanović – Dimitrijević (vš. Srbsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Białystok je zatím v úvodu zápasu aktivnějším celkem a za obrovského pískotu fanoušků bude Tomasik kopat přímý volný kop.
     
    3
    Odražený míč se dostal za šestnáctku k Frankowskému, který poprvé vyzkoušel pozornost gólmana. Střelu však namířil jen do středu branky, kde byl připravený Panayi.
     
    3
    Domácí jsou poprvé výrazněji na půlce soupeře.
     
    4
    Dlouhý odkop Tomasika se zastavil u Margaçi, který vrací míč zpět na půlku soupeře.
     
    4
    Také dalšímu útoku se hosté ubránili a vzápětí mohli zahrozit rychlým útokem, jenže Frankowski na půlce hřiště z první nepřiťuknul míč Gajosovi, výborně se vrátil Goulon.
     
    5
    První roh budou mít k dipozici také hráči Nikósie.
     
    6
    Obrovská šance domácích. Luciano Bebê zahrál míč nakrátko na Nuno Assise, ten se bleskově dostal do vápna, kde mu narazil balon Schembri. Náslendě Nuno Assis posílal střílený pas podél brankové čáry a Sheridanovi chyběl metr k tomu, aby dorazil míč ve skluzu k levé tyči.
    6. Nuno Assis branku netrefil a Sheridan měl k míči o kousek dále
     
    8
    Omonia Nikósie právě vstřelila branku!
    Jedno je jasné, prodlužovat se dneska rozhodně nebude. Kapitán Nuno Assis vysunul nádhernou uličkou CILIANA SHERIDANA, který převzal ve vápně míč, zaseknul jej, zbavil se beka Tarasovse a následně poslal střelu mezi pravou ruku a pravou tyč Dragowského, který toho příliš dělat nemohl, navíc se po míči ještě natahoval právě Nuno Assis a Schembri. Asistence: Nuno Assis.
    8. Cillian SHERIDAN - 1:0
     
    9
    Poláci jsou nečekaně rychlým gólem šokováni a hned po výkopu ztratili míč, když Romančuk zastavil nedovoleným způsobem Cristovãa,
     
    10
    Schembri se z pravé strany znovu dostával do vápna, nicméně praporek sudího byl zdvižen nahoru. Útočník Omonie nemůže pokračovat, ale i tak trošku nesportovně dopravil míč do sítě. Toto mohlo být za žlutou.
     
    11
    Domácí tým nepřestává s útočením a když už míč ztratí, tak jej některý hráč v bílém dresu vybojuje, jako nyní Luciano Bebê, jenž skluzem odzbrojil Dzalamidzeho.
     
    13
    Domácí budou stále u míče, neboť Frankowski si počínal nedovoleně v souboji s Margaçou. Polský tým zatím vůbec neví, co hrát.
     
    15
    Nuno Assis vybojoval na Tarasovsovi rohový kop a sám jej jde rozehrát.
     
    16
    Lobžanidze si počínal ve vápně příliš tvrdě, když se mezi něj a Tuszyńského dostal míč. Polský hráč však u něj byl dříve a Lobžanidze se provinil ukázkovým šlapákem.
     
    16
    Také Jagiellonie po delším čase zahrozila. Panayi se bude muset mít v permanenci proti rohu Tomasika.
     
    17
    Roh se jinak levému bekovi polského týmu vůbec nepovedl, dlouhý centr skončil až na druhé straně hřiště.
     
    18
    Na půli hřiště uzmul míč do bezpečí Lobžanidze a raději poslal malou domů na svého gólmana.
     
    19
    Následný postupný útok se však kyperskému družstvu vůbec nepovedl, Cristovão poslal na své spoluhráče po pravé straně příliš dlouhý míč.
     
    20
    Sheridan si výborně naběhl na centr Nuno Assise do vápna a z první vystřelil levačkou. Tentokrát však mířil pouze do míst, kde byl připravený sedmnáctiletý gólman Dragowski.
     
    21
    Jenže krátce poté se Omonia znovu dostala k míči a již kombinuje na půli soupeře.
     
    21
    Další výborný centr předvedla Nikósie, tentokrát z nohy Margaçy. Ten posadil míč přímo na hlavu Sheridana, do jehož pokusu strčil hlavu Tarasovs a sráží míč na roh.
     
    22
    Rohový kop Luciana Bebêho žádné ohrožení Dragowského branky nepřinesl, talentovaný polský brankář má míč ve své moci.
     
    23
    Po autu poslal Frankowski míč nazdařbůh do vápna, kde si na něj počkal Panayi, ale při výskoku byl lehce postrčen Tuszyńskim a sudí píská faul. Hned poté se budou hráči obou týmů občerstvovat, v Nikósii panuje obrovské teplo.
     
    24
    Po minutovém osvěžení opět můžeme pokračovat ve hře, u míče budou hosté.
     
    25
    Jenže polský tým ztratil balon, což byla voda na mlýn pro Omonii. Rychlý kontr byl zakončen nakopávaným míčem do vápna, kde si pro něj šel Sheridan, ale byl atakován Tarasovsem. Kdyby byla za jeho mírné podkopnutí písknuta penalta, nemohl by bek Jagiellonie nic namítat.
     
    26
    Další útočnou akci domácího týmu ukončila střela Sheridana. Islandský forvard je při chuti a po úvodním gólu to zkouší z více pozic, nyní však zamířil nepřesně.
     
    27
    A tentokrát ukázal i svojí odvrácenou tvář, neboť na půlce hřiště zasáhl Maderu a bude muset odevzdat vybojovaný balon.
     
    29
    Jagiellonia se téměř nedostává k vážnějšímu ohrožení branky Omonie. S herním stylem svých svěřenců bude mít jistě trenér Michal Probierz výhrady, pokud se tedy jeho svěřenci ve zbylé části poločasu neproberou.
     
    30
    Tarasovs dneska vyvádí neuvěřitelné kousky. Nejenže při prvním gólu přes něj přešel Sheridan, nyní se pustil v hloubi pole do souboje s dvěma hráči soupeře a měl štěstí, že hned vedle něj byl Tomasik, který míč sebral a odkopnul.
     
    31
    Panayi rozhodně nemůže mít při tomto rohu čisté svědomí. Podbělhl centr Dzamiladzeho a může být rád, že jej před branou zastoupili obránci.
     
    32
    Jagiellonia bude zahrávat rohový kop také z druhé strany, zprava. Exekutorem bude Gajos.
     
    33
    Fantastický zákrok předvedl dvacetiletý gólman Nikósie Kostas Panayi. Taras Romančuk totiž při náběhu na roh přeskočil dva spoluhráče a hlavičkoval do levého horního roku, kde však ztlumil míč do rukavic strážce svatyně Omonie.
    33. Taras Romančuk ve výtečné pozici gólmana Panayiho nepřekonal
     
    34
    Domácí fanoušci nyní na své miláčky lehce pískají, protože se dvakrát nechali zbytečně zatlačit a nyní mohou být rádi, že Frankowskému nesedl míč a poslal jej hodně mimo branku.
     
    35
    Luciano Bebê při výkopu Panayiho trefil na půlce hřiště ve výskoku Romančuka a nic jiného než žlutou kartu nemohl vidět.
     
    36
    Kyperský tým ukazuje svojí horkokrevnou povahu. Je sice pravda, že Cillian Sheridan si v souboji s Tarasovsem pokryl míč, byť jej hráč hostí fauloval, jenže střelec zatím jediné branky neudržel nervy na uzdě, pravou nohou seknul za sebe a za toto nesportovní chování vidí také žlutou kartu.
     
    37
    Hosté však u míče nikterak dlouho nezůstali, protože Gajos fauloval Luciana Bebêho. Omonia tak bude opět blíže k udržení slibného náskoku do poločasové přestávky. A náskoku postupového.
     
    39
    Hra je nyní hodně kouskována fauly, na obranné polovině Jagiellonie nebude Omonia moci pokračovat v ataku, neboť Goulon fauloval Grzyba, kapitána polského týmu.
     
    39
    Hosté rychle přenesli hru na druhou stranu. Tomasik na nic nečekal a pokusil se vystřelit, ale Panayi byl opět pozorný a drží postupovou nulu.
     
    40
    Po jeho rozehrávce nakrátko byl při presinku příliš důrazný Tuszyński a domácí tak postoupí znovu blíže k brance soka.
     
    41
    Teď se asistent Dejan Petrović umávl, jen co je pravda. Zřejmě Nuno Assis chtěl vyslat do uličky Cilliana Sheridana, který jeho záměr vycítil a naběhl si na míč, jenže chybně odmávaný ofsajd zastavil slibnou akci domácích. Sheridan byl na stejné úrovni jako poslední hráč Jagiellonie.
     
    43
    Hosté se nyní pořádně nemohou dostat na půlku soupeře, natož k vápnu Omonie. Kyperský tým je v průběhu celého prvního poločasu lepším družstvem.
     
    44
    Možná to přijde nyní. Zhruba na polovině hřiště u levé lajny fauloval Cristovão záložníka Dzalamidzeho, kterého zezadu přistrčil, což sudí viděl. Na přímé ohrožení branky to není, hosté budou centrovat do vápna.
     
    44
    Kapitán Grzyb si našel nejlepší prostor na střelu, ale míč mu nesedl nejlépe, sjel mu po noze a zamířil hodně vedle levého rohu Panayiho svatyně.
     
    45
    Asistent Petrović zvedá znovu praporek nad hlavu, ale nyní je třeba uznat, že hraniční ofsajd zvládl odmávat dobře. Sice o kousek, ale bylo to tak. Schembri měl vyběhnout za míčem o setinu sekundy pomaleji.
     
    45
    V prvním poločase uvidíme dvě minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    45+2
    Klasická kočkovaná se udála na půli hřiště. Romančuk fauloval Luciana Bebêho, ale míč měl i po odpískání stále v moci a nechtěl ho odevzdat. Bebê spadl na balon a zalehl jej, hned poté jej ale Romančuk přistrčil. Vypadalo to jako strkanice malých dětí na pískovišti.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi a domácí zaslouženě vedou nad svým soupeřem 1:0. Již v šesté minutě volala akce Omonie po gólu, ale Cillian Sheridan míč ve skluzu do branky nedostal. O dvě minuty později si napravil chuť, když si parádně naběhl na pas Nuna Assise a poslal míč kolem pravé strany Dragowského do sítě. I nadále byla Omonia aktivní. Největší šance Jagiellonie přišla ve 33. minutě, kdy Panayi vytáhl gólovou hlavičku Romančuka do levé šibenice. Pokud bude chtít Jagiellonia postoupit, bude muset vyrovnat.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 1-0.
    Střely celkem: 5-4.
    Střely na branku: 2-3.
    Zásahy gólmanů: 3-1.
    Střely mimo: 2-1.
    Zblokované střely: 1-0.
    Ofsajdy: 3-0.
    Rohy: 3-4.
    Žluté karty: 2-0.
    Červené karty: 0-0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté poprvé střídají, a to přesně o poločasové přestávce. Z placu odešel Gruzínec Nika Dzalamidze, kterého nahradil Piotr Grzelczak.
     
    46
    Hned první útočná akce hostí ve druhém poločase končí ofsajdem, ve kterém byl přistižen Tuszyński.
     
    47
    Goulon byl po faulu na Grzelczaka lehce nahněvaný a vysvětluje rozhodčímu, že on určitě nefauloval. Hlavní sudí Grujić si však do svých výroků příliš mluvit nenechá.
     
    48
    Na půlce hřiště zastavil rozvíjející se akci hostí Goulon. Po autovém vhazování Jagiellonie musel Modelski zahrát míč zpět ke svým bekům, protože vepředu se mu nikdo nenabídl.
     
    49
    Atmosféra je nyní lehce napjatá. Romančuk vzal přes nohy Nuno Assise, který se po hráči hostí podíval asi jako býk po červeném hadru. Mezi oba hráče ale rychle vtrhnul Margaça, aby nedošlo k nějakému nesportovnímu činu.
     
    50
    Taras Romančuk vidí za svůj zákrok jako první hráč Jagiellonie žlutou kartu.
     
    51
    Nuno Assis si krásně narazil s Economidesem a hned po narážečce do něj zajel znovu Romančuk. Měl štěstí, že nejprve trefil míč. Sudí nechal pokračovat ve hře a balon se dostal až na levou stranu obranné půlky polského týmu. Cristovão odtud napřáhl, ale netrefil pravý horní roh branky.
     
    53
    Portugalský záložník Margaça zkoušel najít Nuno Assise povedenou patičkou, která však o kousek nevyšla a Madera zastavil míč.
     
    54
    Jako blesk z čistého nebe se objevil Grzelczak před vápnem domácích po tom, co si naběhl na dlouhý nakopávaný míč. Zkusil vystřelit z halfvoleje, ale branka mu byla malá, mířil těsně nad.
    54. Piotr Grzelczak zamířil z halfvoleje nad
     
    54
    Sheridana na půlící čáře popostrčil k zemi Romančuk, jenž má tedy hodně rudo před očima. Myslím si, že za další faul už mu srbský sudí dá druhou žlutou kartu.
     
    56
    Před hodinou hry přichází první střídání domácího celku. Z placu odchází brazilský záložník Luciano Bebê, jehož nahrazuje Gaoussou Fofana z Pobřeží Slonoviny.
     
    57
    Schembri se před střídačkami stal obětí nájezdu Modelskiho, který jej zezadu povalil na zem. Domácí mají převahu a Jagiellonia začíná hrát hodně tvrdě, ale stále jí stačí vstřelit pouze jednu branku k postupu.
     
    58
    Naprosto evidentní faul. Nuno Assis si výborně pokryl míč a ještě se zkusil technicky dostat přes Modelskiho. Ten jej držel za dres, za záda a nevím za co všechno dohromady, aby jej nakonec opravdu povalil na zem.
     
    59
    Cristovãův centr byl tečován jedním z beků hostí na rohový kop, který bude z pravé strany kopat Nuno Assis.
     
    61
    Naprosto v pohodě hrají fotbalisté Omonie. Mají míč častěji na svých kopačkách a až na střelu Grzelczaka nedovolují žádné ohrožení svojí svatyně.
     
    62
    Hosté podruhé střídají. Z placu míří Przemysław Frankowski, dvacetiletého forvarda nahradí o čtyři roky starší Łukasz Sekulski.
     
    63
    Cristovão stáhl k zemi po míči se dívajícího a nabíhajícího Grzelczaka, který je zatím hodně nebezpečný. Obrana domácích však komplikace nepřipustila a po centru do vápna odvrací na roh.
     
    64
    Gajos jej sice kopnul pomerně dobře, ale ve vápně se projevila převaha domácích a balon je ke smůle Jagiellonie opět daleko od vápna Panayiho.
     
    65
    Vrátivší se míč přiskákal až k Panayimu a ten s výkopem rozhodně chvátat nebude. Nakonec se mu to povedlo, jenže dlouhý míč ještě protáhli jeho útočníci až k Dragowskému.
     
    66
    I sedmáctiletý mistr tesař se utne. Výkop se Dragowskému vůbec nepovedl a poslal míč za lajnu někde u půlící čáry.
     
    67
    Cillian Sheridan se při snaze dostat se k míči dříve jak Madera zaklínil právě do pravého beka polského týmu a vzájemný souboj posoudil sudí jako faul domácího hráče, který možná svého soka lehce popostrčil.
     
    69
    Na druhé straně si Goulon výborně pokryl míč před dotírajícím Tuszyńskim a také si zřejmě pomohl faulem, ale sudí nechal hru pokračovat, jelikož míč stejně pokračoval do autu a bude se hrát odkopem.
     
    70
    Také ve druhém poločase vidíme krátkou přestávku, sudí nechal osvěžit hráče a poté se bude pokračovat dále.
     
    71
    Runjeho střelecký pokus neměl příliš šancí na úspěch, Dragowski byl tentokrát bezpečně na místě.
     
    72
    U levého rohového praporku se strhla menší potyčka mezi Nuno Assisem a Grzybem. Oba dva kapitáni si asi mají co říci, protože Assis chtěl rychle rozehrávat a Grzyb si stoupl vedle něj. Rozhodčí však jasně ukazoval, že bude možno navázat hru až po jeho zapískání.
     
    73
    Po skončení dohadů poslal Nuno Assis míč do vápna, kde jej sebral Goulon a jeho táhlou střelu k levé tyči lapí Dragowski.
     
    74
    Střídající Łukasz Sekulski naprosto nesmyslně zajel do gólmana Kostase Panyiho, nabral jej na záda jako čert kozu. Může být rád, že je jeho zákrok potrestán jen žlutou kartou, tohle opravdu nebyl pěkný fotbalový moment a gólman kyperského týmu je ošetřován.
     
    75
    V době ošetřování brankáře Panayiho je hra přerušena, takže hosté šetří čas a střídají právě teď. Je zřejmě správné rozhodnutí, že Taras Romančuk míří ze hřiště, protože svými zákroky byl za posledních patnáct minut na vyloučení. Nakonec viděl jen žlutou. Nahrazuje ho Karol Swiderski.
     
    75
    Zřejmě za protesty po zákroku Sekulského na Panayiho viděl žlutou kartu také Cristovão, portugalský ofenzivní záložník ve službách Omonie.
     
    76
    Panayi stále není připraven ke hře, nyní musí jít k lavičkám dokonce na ošetření, na jeho pravém nadočnicovém oblouku je možná k vidění i krev.
     
    77
    Kostas Panayi už je snad v pořádku a vrací se mezi tři tyče.
     
    78
    Po takovéto situaci je pro gólmana asi ze všeho nejlepší uvést se příznivým zákrokem, což se Panayimu podařilo, když lapil střelu Madery.
     
    79
    Domácí podruhé střídají. Ze hřiště míří zhruba patnáct minut před koncem francouzský bek Herold Goulon, na jeho místo přichází Gerasimos Fylaktou.
     
    80
    První střídající hráč domácích Fofana se nyní dostal do své vůbec první střelecké pozice, ale napodruhé by to chtělo lépe seřídit mířidla. Hodně vedle.
     
    81
    Probíhá posledních deset minut normální hrací doby. Uvidíme jak velké bude nastavení, dle odhadů mě jako okresního sudího to bude tak pět minut.
     
    82
    Omonia ušetří další cenné vteřinky a ještě bude mít možnost ohrozit branku soupeře. Rohový kop jde zahrát Nuno Assis.
     
    83
    Na hranici velkého čtverce vznikla klasická trma vrma, ze které vyšel nejlépe Economides. Napřáhl ke střele, ale míč mu sjel z kopačky a kvůli tomu nepříliš povedený pokus sotva dojel k Dragowskému.
     
    84
    Více střídání již dnes neuvidíme. Maltský útočník André Schembri miří ze hřiště a defenzivu Omonie na zbytek zápasu posílí slovinský záložník Andraž Kirm.
     
    85
    Kirm se ihned pokusil vysunout Fofanu, jenže to by musel mít forvard Pobřeží slonoviny křídla, aby míč zachytil. Přesto svému spoluhráči zatleskal.
     
    86
    Zatím na hřišti v kyperském hlavním městě – které je jako jediné hlavní město na světě rozděleno do dvou států, jednoho uznaného a druhého nikoliv – není k vidění žádný velký tlak, který by si Jagiellonia jistě chtěla vypracovat. Pokud zápas skončí takto, bude to derniéra pro polský tým s evropskými poháry již ve druhém předkole Evropské ligy.
     
    87
    Sekulski nemohl pokračovat v útoku, protože byl nachytán v ofsajdu, Když už se hosté dostanou na půli soupeře, nepohlídají si tuto herní situaci.
     
    88
    Mohlo být vymalováno. Nuno Assis se skvostnou zasekávačkou zbavil dvou hráčů, posunul si míč blíže k brance a z levé strany našel na malém vápně zcela volného Cilliana Sheridana, který zblízka těsně minul pravou tyčku Dragowského.
    88. Domácí Cilian Sheridan v jasné pozici minul branku
     
    89
    Hned po niketerak dobrém Dragowského výkopu fauloval Grzyb, kapitán hostí, právě Sheridana a je z toho nebezpečná standardka zhruba třicet metrů od branky pro domácí.
     
    90
    Sheridan se vydýchal, připravil si palebnou pozici a vystřelil, jenže příliš podebral míč a kulatý nesmysl proletěl vysoko nad brankou.
     
    90
    Ve svém odhadu nastaveného počtu minut jsem se trefil přesně, bude se hrát 300 vteřin nad rámec normální hrací doby.
     
    90+1
    Economides fauloval na své polovině hřiště Sekulského a je z toho rázem šance pro poslký tým. Na tvářích domácích fanoušků jsou vidět jisté obavy, toto není špatná vzdálenost na dobrý centr.
     
    90+1
    Kostas Panayi si krásně vyšel z branky pro centrovaný míč a Tomasikův polocentr – polostřelu vyboxoval k pravému rohovému praporku do autu.
     
    90+3
    Na ukazateli skóre svítí přesně 2:30 minuty z nastaveného času. Jsme tedy v polovině nastavení a Omonie se stáhla hodně hluboko před svojí branku.
     
    90+4
    Madera bude házet z autu z pravé strany dlouhý míč do vápna, který ale odvrátila obrana domácích a následný centr zpět do vápna, zřejmě v podání Gajose, nebyl přesný.
     
    90+4
    Kostas Panayi s odkopem od své svatyně nikterak nechvátá.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    S konstatováním, že po úvodní remíze 0:0 v polském Białystoku se kyperský tým Omonia Nikósie raduje díky domácí výhře 1:0 gólem Cilliana Sheridana z postupu do třetího předkola Evropské ligy, ve kterém narazí na atraktivní Borussii Dortmund, se s Vámi loučí a zase někdy napočtenou u Evropských pohárů se těší Tomáš Lysý. (19:56:38)

    Tomáš Lysý

    Góly: 8. Sheridan

    Karty:   35. Bebê (OMO), 36. Sheridan (OMO), 75. Cristovão (OMO) – 50. Romančuk (JAG), 74. Sekulski (JAG)


    AC Omonia Nikózia: Panayi – Lobžanidze, Goulon, Runje – Nuno Assis (C), Economides, Margaça – Luciano Bebê, Cristovão – Sheridan, Schembri. Trenér: Costas Kaiafas
    Náhradníci: Giorgallides – Mendy, Fylaktou, Kirm, Demetriou, Roushias, Fofana

    Jagiellonia Białystok: Dragowski – Modelski, Madera, Tarasovs, Tomasik – Grzyb (C), Romančuk, Dzalamidze – Tuszyński, Frankowski – Gajos. Trenér: Michal Probierz
    Náhradníci: K. Baran – Góralski, Vassiljev, Grzelczak, Pawlik, Sekulski, Swiderski

    Rozhodca: Grujić – Petrović, Jovanović – Dimitrijević (vš. Srbsko)
    16.07.2015
    Jagiellonia - Omonia Nikózia 0:0

    Karty:   77. Tomasik (JAG) – 43. Economides (OMO), 66. Fofana (OMO), 76. Runje (OMO), 90+1. Cristovão (OMO)