Shirak – Štokholm 0:2 (kon.) | Alaškert – Almaty 2:1 (kon.) | Minsk – Cherno More 4:0 (kon.)
Debrecín – Skonto FC 9:2 (kon.) | Keşla FK – Hafnarfjördur 2:2 (po pr.) | Jūrmala – Novi Sad 1:1 (kon.)
Omonia Nikózia – Jagiellonia 1:0 (kon.) | Qäbälä – Čukarički Belehrad 2:0 (kon.) | Željezničar Sarajevo – Ferencvároš 2:0 (kon.)
Kalju – Vaduz 0:2 (kon.) | Brøndby – Beroe 0:0 (kon.) | Rosenborg – Reykjavík 3:0 (kon.)
Botoşani – Légia Varšava 0:3 (kon.) | Solún – Lok. Záhreb 6:0 (kon.) | UC Dublin – Slovan Bratislava 1:5 (kon.)
Odd – Shamrock 2:1 (kon.) | Göteborg – Śląsk 2:0 (kon.) | Riteriai – Limassol 0:0 (kon.)
Hajduk Split – Koper 4:1 (kon.) | Strømsgodset – Mladá Boleslav 0:1 (kon.) | Differdange – Trabzonspor 1:2 (kon.)
Beitar Jeruzalém – Charleroi 1:4 (kon.) | Thun – Be'er Sheva 2:1 (kon.) | Žilina – Dacia Kišinev 4:2 (kon.)
Newtown – Kodaň 1:3 (kon.) | Giurgiu – Inverness Caledonian 0:0 (kon.) | FK Rabotnički – Jelgava 2:0 (kon.)
Wolfsberger – Soligorsk 2:0 (kon.) | Podgorica – Kukësi 2:4 (kon.) | Linfield – Trnava 1:3 (kon.)
Aberdeen – Rijeka 2:2 (kon.) | Birkirkara – West Ham 1:0 (3:5 po pen.)
koniec
Alaškert Jerevan
2:1 (1:1)
FC Kajrat Almaty
cz Štvrtok 23.07.2015, 17:00Európska liga (predkolá) • 2. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Alaškert FC v odevtě zabojoval a Kajrat Almaty porazil 2:1, nicméně to na postup nestačilo! Dál míří kazašský celek, který trénuje slovenský trenér Vladimír Weiss!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (18:55:37)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. HÉBER DOS SANTOS - 2:1
     
    90+3
    Tým Alaškert právě vstřelil branku!
    V samotném závěru se Alaškert přecijen prosazuje! Po obrovském zaváhání gólmana Plotnikova střílí branku HÉBER DOS SANTOS!
     
    90+3
    V samotném závěru měl ještě Kajrat k dispozici rohový kop. Rozehrávky se ujal Isael, jehož centr však domácí obrana odvrátila.
    90+1. Despotovič svou obrovskou šanci neproměnil
     
    90+1
    V samotném závěru měl obrovskou šancí střídající Despotovič, kterému přiťukl míč Gohou. Střela srbského hráče však prolétla těsně mimo levé tyče branky Kasparova!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Gerard Gohou teď vyvinul opravdu velké úsilí, aby míč na hrací ploše dostihl. Při skluzu však poslal k zemi stopera Fofanu. Rozhodčí však nedovolený zákrok neodpískal.
     
    87
    Střídající Hovsepjan se dostal do ideální pozice na útočné polovině a vypálil. Jeho skrytá rána však branku Plotnikova minula.
     
    86
    Rozehrávky standardní situace se ujal sám postižený, jehož centr našel ve vápně hlavu Gerarda Gohoua. Gólman Kasparov byl však připraven a míč lapil!
     
    85
    Střídání v týmu Kajrat Almaty: ze hřiště odchází Markovič, přichází Gorman.
     
    84
    Na druhé straně byl ošklivě faulován Isael, kterého poslal k zemi Vahagn Minasjan. Domácí hráč za svůj zákrok vidí žlutou kartu!
     
    83
    Vladimír Weiss už u postranní čáry sleduje hodinky a kontroluje, kolik času zbývá do konce. Je již jasné, že jeho tým postupuje do dalšího předkola!
    81. Héber měl na kopačce druhý gól Alaškertu, Plotnikov byl však proti
     
    81
    Na pravé straně svedl souboj Kuanajev s Usenjou. Hostující hráč odehrál míč do vápna, nicméně do tohoto prostoru si naběhl Héber, který vypálil z první. Skvělý zákrok vytáhl Plotnikov!
     
    80
    Hostující hráči se již po zisku míče chystali do protiútoku, nicméně ten zastavil hvizd rozhodčího, který odpískal faul Gohoua na Fofanu.
     
    78
    Střídání v týmu Alaškert FC: ze hřiště odchází Karen Muradjan, přichází Aram Hovsepjan.
    77. Žlutá karta
     
    77
    Žlutou kartu dostává také střídající hráč Miram Manasjan, který nepříjemně atakoval stopera Markoviče.
     
    76
    Alaškert se dostal ke svému třetímu rohovému kopu v zápase. Exekuce se zhostil Bareghamjan, jehož centr se následně odrazil zpět k exekutorovi a Bareghamjan se opřel do míče. Jeho střelu však zablokoval bránící hráč.
     
    75
    Další rychlou akci předvedl Kajrat. Po levé straně pláchl Despotovič, který poslal do vápna nadýchaný centr, na ten si naběhl Gerard Gohou. Jeho hlavička však mířila mimo!
     
    74
    Ve středu dostal hodně prostoru Isael, který neváhal a vystřelil. Kasparov však mohl zůstat v klidu, neboť jeho rána mířila mimo.
     
    72
    Střídání v týmu Kajrat Almaty: ze hřiště odchází Sito Riera, přichází Despotovič.
     
    70
    První žlutou kartu dostává domácí Grigorjan, který poslal k zemi hostujícího kapitána Islamchana. Kajrat má navíc k dispozici zajímavou standardní situaci.
     
    69
    Po delší době se domácí tým dostal také do zakončení. Celou akci vzal na sebe střídající Manasjan, který vypálil z hranice vápna. Jeho pokus však Plotnikov lapil bez problému.
     
    68
    Domácí tým momentálně vyčkává na vlastní polovině. U míče je Arakeljan, který se nemůže rozhodnout, kam míč poslat.
     
    67
    Střídání v týmu Kajrat Almaty: ze hřiště odchází Kuat, přichází Konysbajev.
     
    65
    Na pravé straně se dokázal uvolnit Kuantajev, který odcentroval do vápna. Obrana Alaškertu však zůstala v klidu a míč dokázala odehrát do bezpečí.
     
    62
    Muradjan prošel středem hřiště a poslal míč do běhu pro Hébera. Brazilský útočník si udělal místo a vystřelil. Plotnikov však jeho pokus zlikvidoval.
     
    61
    Iniciativu teď převzal také domácí tým, který se pokouší dostat na dostřel branky Plotnikova.
     
    58
    Střídání v týmu Alaškert FC: ze hřiště odchází Norayr Gyozaljan, přichází Manasjan.
    Střídání v týmu Alaškert FC: ze hřiště odchází Veranjan, přichází Gevorg Poghosjan.
     
    57
    Kajrat se teď postupnou kombinací dostal až na útočnou polovinu. Sito Riera se pokoušel posunout míč na útočníka Isaela, tomu se však zpracování nevydařilo.
     
    55
    Hostující tým opravdu kontroluje výsledek a dopředu se nikterak nežene. Kombinace Plotnikova – Markoviče a Soarese byla opravdu hodně pomalá.
     
    54
    Stoper Markovič poslal zpáteční přihrávku ke gólmanovi Plotnikovi, kterému se však odkop nepovedl a poslal míč do zámezí.
     
    52
    Na trávníku zůstal leřet domácí střelec úvodní branky Ararat Arakeljan, který si pravděpodobně ublížil při skluzu. Po krátkém ošetřetní však vstal a odchází za postranní čáru.
     
    51
    Kajrat Almaty v posledních minutách kontroluje hru na vlastní polovině a v poklidu kombinuje. Alašker navíc nikterak aktivně nenapadá, což hostům práci ulehčuje.
     
    49
    Ve středu pole se prezentoval další ztrátou Muradjan a Kajrat se mohl dostat rychle dopředu. Situaci však zachránil skvěle načasovaným skluzem Usenja.
     
    48
    Domácí tým se po ztrátě svého soupeře dostával do rychlého protiútoku, ten však zastavil útočným faulem Héber, který nejprve ztratil míč a následně fauloval.
    46. Sito Riera trefil břevno
     
    46
    Hostující Kajrat začal druhý poločas velmi aktivně! Na levou stranu dostal ideální přihrávku Španěl Sito Riera, který napálil břevno!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nabídl velmi zajímavou podívanou. Od úvodních minut byli velmi aktivní hosté, kteří se dostali hned do několika šancí. Tu největší měl Gohou v 23. minutě, avšak Kasparova nepřekonal. Ve 28. minutě se domácí dostali do vedení, když krásně prosadil Ararat Arakeljan. Domácí ožili a i nadále útočili. V závěru poločasu však fanoušci v Jerevanu ztichli. Gerard Gohou se i s trochou štěstí dokázal prosadit.

    Druhý poločas začně přibližně v 18:03!
     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+2. Gerard GOHOU - 1:1
     
    45+2
    Kajrat právě vstřelil branku!
    Hostující celek se v samotném závěru poločas prosazuje a pravděpodobně rozhoduje o své postupu! Vše zahájila velká chyba v rozehrávce, kterou udělal Muradjan. K míči se dostal Riera, jenž vypálil. Jeho ránu tečoval Isael a následně i GERARD GOHOU. Míč se po nepřesném zákroku Kasparova odrazil mimo, nicméně útočník Kajratu míč stihl a poslal jej do branky!
     
    45+2
    V samotném závěru poločasu se ještě ke střele dostal Gyozaljan, který však Plotnikova neohrozil a poslal míč vysoko nad branku.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    45
    Kajrat získal další rohový kop, kterého se ujal Isael. Jeho přízemní centr na malé vápno však žádné nebezpečí nezpůsobil, neboť stoper Fofana míč s ledovým klidem odkopl.
     
    44
    Ve středu hřiště se odrazil míč k Bareghamjanovi, který pohotově vysunul Hébera dos Santose. Brazilský útočník však vybíhal z ofsajdové pozice.
     
    43
    Na druhé straně dostal zajímavou přihrávku za obranu Norayr Gyozaljan, kterého však dobře napadal Kuat. Domácí hráč spadl, nicméně dle názoru rozhodčího se o faul nejednalo.
     
    42
    Poprvé v akci jsme viděli pomezního sudího, který odmával ofsajd Ismaela. Akce hostů tak velmi rychle končí.
     
    41
    První poločas se pomalu blízí ke svému konci. Kajrat Almaty se ještě pokouší před odchodem do šaten srovnat, nicméně jeho kombinace na útočné polovině není příliš přesná.
     
    39
    Standardní situaci měl na druhé straně k dispozici i Kajrat. Rozehrávky se ujal Isael, který poslal míč k Gerardu Gohou, jenž přiťukl míč Tymoščukovi. Bývalý záložník Dynama Kyjev vyslal tvrdou ránu, tu však zablokoval jeden z bránících hráčů.
     
    38
    Velmi tvrdou hrou se zatím prezentuje hostující tým. Poslední nedovolený zákrok provedl Kuat, který poslal k zemi zatím jediného střelce Ararata Arakeljana. Žlutá karta však v tomto případě udělena nebyla.
     
    37
    Sergej Usenja dokonale uspal obranu Kajratu a ve vhodný moment poslal do vápna centr, který lízl hlavu Hébera dos Santose. Překvapený Plotnikov reagoval pozdě, nicméně míč letěl naštěstí pro hosty mimo!
     
    36
    Exekuce standardní situace se zhostil Bareghamjan, jehož nadýchaný centr odvrátil ve vápně Kuantajev. Domácí zachytili míč za vápnem a pokračují v kombinaci.
     
    35
    Hostující Kuantajev se provinil nedovoleným zákrokem v souboji se Senjou a domácí Alaškert má k dsipozici opět zajímavou standardní situaci!
     
    34
    Baujržan Islamchan předvedl pěknou individuální akci středem hřiště, kdy obešel hned trojici hráčů. Vybral si však cestu velmi zahuštěným prostorem a míč následně ztratil.
     
    33
    Ani kombinace Alaškertu k ničemu nevedla. Héber dos Santos se do zakončení nedostal a míče si teď užívá Plotnikov.
     
    32
    Hostující Kajrat se pokouší odpovědět na tlak svého soupeře, nicméně kombinace na útočné polovině se svěřencům Vladimíra Weisse příliš nedaří.
     
    30
    Na levé straně operoval s míčem tentokrát Arakeljan, který odcentroval. Jeho centr však našel pouze stopera Markoviče, jenž s problémy dokázal dostat míč ke svému brankáři. Toho atakoval Usenja, nicméně Plotnikov míč nepustil.
     
    29
    Domácí tým rázem ožil a probudili se i domácí fanoušci, kteří mocně podporují svůj tým! Před malou chvílí dostal na levé straně hodně prostoru Héber, který dokázal odcentrovat. Ve vápně si však na jeho centr nikdo z jeho spoluhráčů nenaběhl.
    28. Ararat ARAKELJAN - 1:0
     
    28
    Tým Alaškert právě vstřelil branku!
    Alaškert nabídnutou šancí nepohrdl a dostává se do vedení! K rozehrávce standardní situace se dostal ARARAT ARAKELJAN, který nádhernou střelou do šibenice otevírá skóre utkání!
     
    27
    Na druhé straně se před vápnem prezentoval naprosto hloupým nedovoleným zákrokem Markovič, který poslal k zemi Hébera. Alaškert tak má k dispozici zajímavou standardní sitauci!
     
    26
    Po dalším rohu Islamchana se však hra přerušila. Na trávníku zůstal ležet stoper Arakeljan, který se srazil se svým spoluhráčem. Vypadá to však, že domácí hráč by měl pokračovat ve hře.
     
    24
    První rohový kop Kajratu v tomto zápase rozehrál Islamchan, jehož centr však nikoho z jeho spoluhráčů ve vápně nenašel. Následně však dostal do vápna přihrávku Isael, který pohotově odcentroval. Stoper Fofana odehrál raději míč na rohový kop.
    23. Gerard Gohou předvedl krásnou akci, nicméně Kasparova nepřekonal
     
    23
    O minutu později se dostal před vápnem k míči Gerard Gohou, který obešel dvojici hráčů a vypálil k tyči. Jeho rána však vytáhl na rohový kop skvělý Kasparov!
     
    22
    V obrovské příležitosti se před malou chvíli objevil španělský záložník Sito Riera, kterého vysunul Isael. Riera však nepřekonal Kasparova, který předvedl parádní zákrok!
     
    21
    Gólman Kasparov hledal dlouhým výkopem na hrotu Hébera. Domácí útočník však prohrál souboj s Markovičem a k míči se dostal Lumin. Levý obránce vše vyřešil zpětnou přihrávkou k Plotnikovi.
     
    20
    Tentokrát se již Kajrat do zakončení dostal. Na pravé straně zakombinoval Lumin s Isaelem a druhý jmenovaný vypálil z dobrých 25 metrů. Jeho tvrdá rána však letěla nad branku!
     
    19
    Lumina se pokoušel uvolnit Gerarda Gohoua, nicméně ten byl obsazený Fofanou, který míč odkopl do bezpečí.
     
    18
    Arakeljan výborně přenesl hru na levou stranu, kam si naběhl Usenja, který vyhrál hlavičkový souboj s Luninem, nicméně do zakončení se následně nedostal.
     
    17
    Ismael se nakonec dostal na pravé straně k odcentrování míče. Obrana Kajratu však zafungovala na jednikčku a armésnký tým může zaútočit!
     
    16
    Anatolij Tymoščuk teď i s trochou štěstí dokázal održet míč v souboji s Muradjanem a kombinace Kajratu může pokračovat. Momentálně je u míče Isael.
     
    14
    Na druhé straně zahrozil také Kajrat. Gerard Gohou prošel kolem dvojice hráčů a následně předal míč Isaelovi. Jeho rána však byl hodně nepovedená a Kasparov zasahovat nemusel.
     
    13
    Teď však hosté v obranné fázi chybovali a do úniku se dostal Héber dos Santos, který však byl křižován Markovičem. I tak se domácí kanonýr dostal ke střele, ta však mířila těsně mimo!
     
    12
    V posledních minutách má více ze hry domácí Alaškert, který proti silnému soupeři statečně bojuje. Kajrat však zatím v obraně pracuje velmi dobře.
     
    11
    Domácí hráči si zatím v útoku opravdu nerozumí! Na levé stran operoval s míčem Veranjan, kterého již nebavilo čekat, a tak poslal vysoký centr do vápna. Héber však toto vůbec nečekal a do náběhu nešel.
     
    10
    Na polovině Alaškertu ztratil míč Isael, který tak založil protiútok soupeře. Héber dos Santos se pokoušel rychlou křížnou přihrávkou najít za obranou Usenju. Ten však svůj náběh špatně načasoval.
     
    8
    To je velká škoda pro hosty! Výborně to udělal ve středu hřiště Gohou, který si naběhl na pas od Lunina a postupoval do vápna. Jeho následná přihrávka propadla k nohám Sita Riera, jehož rána však skončila vysoko nad brankou Kasparova.
     
    7
    Domácí tým se pokoušel přejít rychlou kombinací na útočnou polovinu. Muradjan si však vůbec nerozuměl s Grigorjanem a je po akci.
     
    6
    Na pravé straně se pokoušel odcentrovat Kuantajev, nicméně dvojice Arakeljan – Bareghamjan hostujícího hráče zdvojila a míč získala.
     
    5
    První střelu utkání vyslal domácí Arakeljan, který však branku Plotnikova neohrozil.
     
    4
    Velmi riskantně to teď udělal hostující stoper Markovič, který si špatně zpracoval přihrávku od Soarese a míč mu utekl. Héber dos Santos se však naštěstí pro hosty k míči nedostal.
     
    3
    Aktivnější je zatím kazašský celek, který v poklidu kombinuje na vlastní polovině a vpřed se nikterak nehrne.
     
    1
    Hned v úvodu utkání se prezentoval nedovoleným zákrokem domácí Héber dos Santos, který poslal k zemi Tymoščuka.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Alaškert FC: Kasparov – Minasjan, Fofana, Arakeljan – Usenja, Veranjan, Muradjan, Grigorjan, Bareghamjan – Gyozaljan – Heber
    Náhradníci: Voskanjan, Manasjan, Ghazarjan, Balabekjan, Gevorg Poghosjan, Hovsepjan, Armen Chachartjan

    Kajrat Almaty: Plotnikov – Kuantajev, Markovič, Soares, Lunin – Tymoscuk, Islamchan, Kuat – Isael, Gohou, Riera
    Náhradníci: Rudoselskij, Gorman, Tkačuk, Darabajev, Serginho, Konysbajev, Despotovič

    Rozhodčí: Carlos Capela – Nuno Pereira, Rui Teixerira (vš.POR).
     
    Hezké čtvrteční odpoledne! Druhé předkolo Evropské ligy má dnes na programu odvety. My se společně zaměříme na utkání Alaškertu FC proti Kajratu Almaty. Úvodní výkop je naplánován v 17:00 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    PRVNÍ UTKÁNÍ
    Úvodní utkání, které se hrálo na půdě kazašského týmu, bylo v režii domácího celku. Almaty se dostaly do vedení již ve čtrnácté minutě zásluhou Baujržana Islamchana, který zkušeně proměnil pokutový kop. Na další branku čekali diváci na Ortaliq Stadion až do 55. minuty, kdy druhou branku vsítil domácí Gerard Gohou. O čtrnáct minut později se trefil ještě Dorde Despotovič, jenž upravil na konečný 3:0.

    Do odvety tak vstupuje v lepší pozici kazašský celek, který má v zádech tříbrankový náskok. Arménský Alaškert však jistě neskládá zbraně a bude se pokoušet o postup ještě zabojovat!

    Jan Havlovic

    Góly: 28. Arakeljan, 90+3. Héber – 45+2. Gohou

    Karty:   70. Grigorjan (ALS), 77. Manasjan (ALS)


    Alaškert Jerevan: Kasparov – Minasjan, Fofana, Arakeljan – Usenja, Veranjan, Muradjan, Grigorjan, Bareghamjan – Gyozaljan – Heber
    Náhradníci: Voskanjan, Manasjan, Ghazarjan, Balabekjan, Gevorg Poghosjan, Hovsepjan, Armen Chachartjan

    FC Kajrat Almaty: Plotnikov – Kuantajev, Markovič, Soares, Lunin – Tymoscuk, Islamchan, Kuat – Isael, Gohou, Riera
    Náhradníci: Rudoselskij, Gorman, Tkačuk, Darabajev, Serginho, Konysbajev, Despotovič

    Rozhodca: Carlos Capela – Nuno Pereira, Rui Teixerira (vš.POR)
    16.07.2015
    Almaty - Alaškert 3:0

    Góly: 14. Islamchan (pen.), 55. Gohou, 69. Despotović

    Karty:   28. Bruno Soares (KAL), 90+1. Riera (KAL) – 50. Grigorjan (ALS)