Poprad – Michalovce 2:1 (kon.) | Varnsdorf – Bohemians 2:3 (kon.) | Kraków – Ružomberok 3:1 (kon.)
Slavia – FK Dinamo Moskva 1:1 (kon.) | Sparta Praha – Razgrad 1:0 (kon.) | Košice – Slovácko 1:3 (kon.)
Malmö – Liberec 1:0 (kon.)
koniec
FK Poprad
2:1 (2:0)
MFK Zemplín Michalovce
Utorok 07.07.2015, 17:00Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní zápasu FK Poprad – MFK Zemplín Michalovce. Prípravné stretnutie sa v NTC v Poprade začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    FK Poprad
    Popradskí futbalisti majú za sebou zatiaľ jeden prípravný zápas, ktorý odohrali 28. júna a v ňom zdolali FK Pohronie tesne 2:1. Medzitým sa už udialo aj rozlosovanie DOXXbet ligy, a tak vás môžem informovať o prvom zápase Popradu. FK Poprad odohrá prvé stretnutie 1. augusta na trávniku Partizánu Bardejov. Doma bude hrať v ďalšom kole, 8. augusta, kedy doma privíta FC VSS Košice.

    MFK Zemplín Michalovce
    Michalovčania pokračujú vo svojom sústredení vo Vysokých Tatrách a čaká ich druhý súper. V sobotu podľahli prvoligovému poľskému klubu Cracovii Krakow 1:2. Michalovce majú o jeden prípravný zápas viac než Poprad, keďže sa ešte 1. júla stretli s Lokomotívou Košice, ktorú zdolali jasne 6:1. Zemplín bude v čoraz viac blížiacej sa novej sezóne súťažiť vo Fortuna lige a hneď v prvom zápase privíta na svojom štadióne úradujúceho majstra AS Trenčín.

    To by mali byť azda tie najpodstatnejšie informácie, preto vás pozývam spoločne s nami na sledovanie prípravného zápasu spod Tatier. Želám vám pekný športový zážitok!
     
    Oba tímy už sú na trávniku v plnom nasadení. Žiaľ, súpisky mužstiev neboli novinárom k dispozícii. Výkop už o pár sekúnd.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodného výkopu sa zmocnili futbalisti Michaloviec. Tí budú hrať dnešné stretnutie v žltých dresoch. Porpadčania, útočiaci sprava doľava sa predvedú v bielych.
     
    1
    Hneď v úvodnej minúte stretnutia otestoval pozornosť brankára Popradu hráč Michaloviec s číslom 12, ale domáci gólman bol pozorný a loptu zachytil.
     
    3
    Poprad dal gól!
    Popradčania prekvapivo otvárajú skóre stretnutia! Domáce mužstvo si vybojovalo štandardku, ktorú strelou priamo na bránu odohral Tomáš Sedlák. Brankár Michaloviec mal s loptou problémy, čo využil popradský futbalista s číslom 3, ktorý nezaváhal a chladnokrvne loptu poslal do brány!
     
    4
    Michalovčania sa snažili ohroziť domácu svätyňu hlavičkou po rohovom kope, lopta však mierila mimo.
     
    5
    René Durkot už chcel zaútočiť na bránu, ale v tej chvíli hlavný rozhodca odpískal faul na Michalovčana s číslom 7. Popradská akcia tak bola prerušená.
     
    6
    Michalovský futbalista s číslom 23 pohotovo pálil spoza pokutového územia. Domáci brankár loptu vyrazil tesne pred seba a už sa tam do dorážky hrnul hráč s číslom 21 na drese, ale gólman Popradu bol rýchlejší a loptu šikovne priľahol.
     
    8
    Domáci hráči sa šikovne dokázali v trojici Durkot, Ferenc a Ujčík presunúť až pred šestnástku, odtiaľ Durkot prihrával na opačnú stranu, ale tam si už hostia priestor postrážili.
     
    9
    Popradčan s číslom 13 sa snažil predrať do zakončenia po pravej strane, obranca Michaloviec ho však ďaleko nepustil. Loptu mu vykopol spred kopačky za postrannú čiaru.
     
    10
    Nebezpečenstvo pred bránou Michaloviec! Ferenc poslal do pokutového územia nepríjemný center z rohového kopu, ktorý bol asi dvakrát tečovaný v malom vápne, ale napokon do brány nesmeroval.
     
    12
    Hostia si prihrávali pred šestnástkou súpera, finálny pas však napokon prišiel skoro, pretože čiarový rozhodca odmával ofsajd.
     
    13
    Poprad dal gól!
    Domáci futbalisti zaskakujú súpera po druhýkrát, a to je za nami len 13 minút zápasu! RENÉ DURKOT si spracoval loptu na pravej strane, šikovne sa dostal cez dvoch protihráčov a potom prízemnou strelou ku ľavej žrdi dokonal svoju akciu!
     
    14
    Michalovčania zahrali rohový kop nakrátko, zďaleka centroval hráč s číslom 2, popradský brankár loptu pre istotu reflexívne vyrazil a ponúkol súperovi ďalší rohový kop.
     
    15
    René Durkot mohol ísť do ďalšieho dobrého zakončenia, ale podľa pohľadu hlavného rozhodcu si v súboji dopomohol nedovoleným zákrokom.
     
    16
    Jozef Tropp nepustil protihráča s číslom 21 už do šestnástky, loptu mu stihol spred kopačiek vykopnúť za bránkovú čiaru.
     
    17
    Ujčík najprv šikovne a poľahky prekvapil kľučkou protihráča v strede ihriska a následne sa snažil vysúvať dopredu Durkota, ale jemu lopta odskočila od kopačky ku brankárovi Zemplína.
     
    19
    Sedlák skúsene podržal loptu na obrannej polovici a potom ju rozumne posunul do voľného priestora, kde bol Jurčo.
     
    20
    Tropp reagoval na prihrávku od protihráča do šestnástky možno trochu zbrklo, keďže nemal okolo seba nikoho a aj tak loptu odkopol od seba ako keby ju už nechcel nikdy v živote vidieť.
     
    22
    Michalovčania si pekne vykombinovali priestor pred šestnástkou približne piatimi prihrávkami, potom ich ale do zakončenia nepustil Bendík.
     
    25
    Michalovský hráč s číslom 2 hľadal z ľavej strany pred šestnástkou jedného zo svojich spoluhráčov, ale brankár Popradu loptu vo výskoku bezpečne zachytil.
     
    27
    Michalovčania opäť otestovali pozornosť popradského brankára, hosťujúci hráč s číslom 12 však pálil priamo do stredu brány, kde loptu zachytil popradský brankár.
     
    29
    Matúš Bendík si spracoval aut od svojho spoluhráča Ferenca a následne ho bez risku poslal až na súperovu polovicu.
     
    31
    Michalovský hráč s číslom 7 poslal do šestnástky nebezpečný center, ktorý musela uhasiť dvojica popradských futbalistov a nakoniec lopta skončila bezpečne v rukách brankára.
     
    32
    Bendík šikovne potiahol akciu po ľavej strane, následne našiel v pokutovom území voľného Róberta Ujčíka, ktorý pálil z blízkej vzdialenosti, ale mieril vedľa.
     
    33
    Popradský futbalista s číslom 13 vybojoval loptu na pravej strane ihriska, následne ju ale kopol priamo do protihráča. Domáci budú zahrávať rohový kop.
     
    35
    Popradskí hráči urobili miernu chybu v defenzíve počas rozohrávky, ale napokon nepykali, keďže brankár dokázal loptu urýchlene zachytiť.
     
    38
    Michalovčan s číslom 12 hľadal v medzere svojho spoluhráča s číslom 27, ale napokon situáciu vyriešil popradský hráč Jozef Tropp.
     
    40
    Sedlák sa snažil sklzom zastaviť protihráča s číslom 12, ale nepodarilo sa mu to. Michalovčan si šikovne poradil s popradským futbalistom.
     
    42
    Matúš Bendík si prevzal loptu na ľavej strane a následne šikovným centrom do šestnástky našiel spoluhráča s číslom 13, lenže jeho zakončenie bravúrne zneškodnil michalovský brankár!
     
    43
    Na to, že je to prípravné stretnutie, prevláda na štadióne celkom príjemná atmosféra. Fanklub Popradu v nízkom počte ženie svojich chlapcov dopredu k dobrým výkonom. Ostatní diváci sa taktiež pridávajú potleskom.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom polčase sme videli celkom zaujímavý futbal s množstvom šancí na oboch stranách. V dvoch sa však domáci jasne nemýlili a strelili góly. V tretej a trinástej minúte.
    Druhý polčas sa začne približne o 17:58.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Tropp vyslal z obranných radov dopredu na Ferenca dlhú loptu, ktorú napokon popradský záložník nedokázal spracovať.
     
    47
    Michalovskí futbalisti začínajú druhý polčas v pokojnom tempe, majú síce loptu v moci na útočnej polovici, ale snažia sa založiť útok veľmi dôkladne.
     
    48
    Popradský futbalista s číslom 5 na drese šprintoval, čo mu len sily stačili, ale napokon sa do zakončenia neprebojoval.
     
    50
    Marián Ferenc zahrával štandardku z väčšej vzdialenosti, v šestnástke pár hráčov popadalo, a tak nebola príležitosť na koncovku.
     
    51
    Michalovčan s číslom 24 sa dostal do zakončenia z hranice pokutového územia, loptu poslal mimo bránky, ale nakoniec sa ukázalo, že strieľal z ofsajdu.
     
    52
    Michalovský hráč s číslom 20 sa opäť snažil zakončovať, ale znovu nedokázal vystihnúť ten správny moment, keďže sa ocitol v ofsajde.
     
    54
    Ľubomír Jurčo vhadzoval z obrannej polovice aut, Popradčania sa následne tromi rýchlymi prihrávkami snažili dostať k útočnému ťaženiu, ale nepodarilo sa im to proti dobre brániacim Michalovciam.
     
    57
    Ferenc zahrával center z rohového kopu na vzdialenejšiu žrď, ale na jeho úmysel bol jeho spoluhráč prikrátky, Michalovce teda môžu v pokoji rozohrať.
     
    59
    V druhom polčase sú zatiaľ aktívnejší hostia, ktorí sa predsa len musia usilovať o vyrovnanie, prehrávajú o dva góly. Domáci sú ale pokojní a nesnažia sa urobiť chyby, ktoré by ich stáli stratu vedenia.
     
    63
    Popradčania v trojici šikovne zakombinovali, napokon aj hráč s číslom 9 strelil gól, ale ešte predtým sa dopustil nedovoleného zákroku.
     
    65
    Hráči majú v týchto chvíľach k dispozícii pauzu na osvieženie sa a oddýchnutie. Potrebujú to rovnako obidve mužstvá, ale Michalovčania potrebujú mať k dispozícii viac síl, aby dorovnali alebo ešte aj otočili tento zápas.
     
    67
    Poprad rozohrával štandardku hneď pár centimetrov za šestnástkovým oblúkom. Priamo na bránu strieľal Sedlák, ale s jeho miernym zakončením nemal brankár Zemplína problémy.
     
    68
    Michalovčania to skúšali centrom z pravej strany, defenzíva FK Poprad situáciu však bezpečne vyriešila odkopnutím lopty do bezpečia.
     
    69
    Gólman Popradu Róbert Huszárik bezpečne zachytil loptu vo svojom náručí a následne odhodil na kopačky svojich spoluhráčov.
     
    71
    Bendík krátkou priamočiarou prihrávkou vysunul spoluhráča na pravú stranu, ten následne však už do pokutového územia loptu nedokázal presunúť.
     
    72
    Hráč MFK Zemplín sa ocitol v možnosti na zakončenie, loptu odkopol však nezmyselne na ochrannú sieť.
     
    74
    Gólman Huszárik sa tentokrát musel poriadne natiahnuť ku pravej žrdi, keďže na neho spoza šestnástky pálil protihráč s číslom 16, ale napokon lopta letela tesne vedľa bránky.
     
    76
    Hosťujúci hráč sa tentokrát šikovnou pätičkou vo vnútri pokutového územia pokúsil prekvapiť domáceho brankára, ale Huszárik pozorne zakročil na bránkovej čiare.
     
    78
    Hosťujúci hráč s číslom 24 teraz nepríjemne nohami vybehol proti súperovi v jeho šestnástke, ale napokon hlavný rozhodca faul nepískal.
     
    80
    Michalovce dali gól!
    Hostia 10 minút pred koncom zápasu znižujú vedenie domáceho mužstva! Hosťujúci hráč s číslom 14 šikovne potiahol akciu po ľavej strane ihriska a do šestnástky pekne nahral svojmu spoluhráčovi s 24-kou. Ten z prvej prízemnou strelou namieril ku ľavej žrdi.
     
    82
    Domáci Erik Maliňák poslal pekný center z pravej strany do vnútra pokutového územia, kde hlavičkou zakončoval hráč s číslom 9, ale mieril tesne nad hornú žrď!
     
    85
    Necelých päť minút do skončenia zápasu sú už hráči dosť vyčerpaní. Pochopiteľne, najmä kvôli vysokým teplotám, pri ktorých sa ťažko hrá stopercentne dobrý futbal.
     
    86
    Róbert Huszárik si všímal akciu súpera hneď počiatku, a preto nemal s letiacim centrom najmenšie problémy. Bez ťažkostí ho zachytil v rukách a nedovolil Michalovčanom hlavičkovať.
     
    88
    Michalovský hráč s číslom 14 posúval center krížom cez šestnástku na opačnú stranu, kde však nebol nikto z hráčov v žltých dresoch. Brankár Huszárik bude rozohrávať od bránky.
     
    89
    Filip Palutka sa po ľavej strane vyrútil do zakončenia, nakoniec strieľal, ale rukavice michalovského brankára boli pozorné.
     
    90
    Zápas sa už chýli ku koncu, domáci sú s loptou usadení na útočnej polovici a už sa nesnažia o nejaký útok.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    Napriek tomu, že Michalovce v priebehu 80. minúty znížili vedenie, domácemu celku sa podarilo jednogólový náskok udržať a zvíťaziť tak nad budúcim prvoligistom 2:1.

    Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme pekný zvyšok horúceho letného dňa. (18:44:47)

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Zemplín Michalovce. Viac informácií tu.

    Góly: 3. 3, 13. Durkot – 80. 24


    FK Poprad:
    MFK Zemplín Michalovce: