Ghana – Mali 0:3 (kon.) | Srbsko – Maďarsko 2:1 (po pr.) | USA – Kolumbia 1:0 (kon.)
Ukrajina – Senegal 1:1 (1:3 po pen.)
koniec
Ghana
0:3 (0:1)
Mali
cz Streda 10.06.2015, 06:00 • Westpac Stadium, Wellington • Majstrovstvá sveta U20 • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! Favorizovaná Ghana svou roli nepotvrdila a prohrála s Mali jasným poměrem 0:3!

    První poločas na Westpac Stadium nabídl hodně zajímavou podívanou. Do utkání vstoupili lépe hosté a jejich aktivita se vylatila již ve 20. minutě, kdy Traoré ve středu hřiště narazil Diadie Samasekouovi, a ten se trefil přesně k tyči! Další velkou šanci mělo opět Mali, Diarrovu střelu však vytáhl Ati. Ve 37. minutě se konečně předvedla také Ghana. Hodně nebezpečnou střelu vyslal Yeboah, jenže Diarra udržel Mali ve vedení!

    Hned v úvodu druhého poločasu měl velkou příležitost Boateng, jenže ani ta v brance neskončila! Čtyři minuty na to už Mali udeřilo podruhé. Krásnou střelou z dobrých 25 metrů z hranice vápna se prezentoval Dieudonne Gbakle, který přiblížil hosty postupu! Fotbalisté Mali zvládli závěr výborně a svého soupeře prakticky do ničeho nepustili. V 83. minutě dal ještě třetí branku Aboubacar Doumbia, která tak pečetil postup Mali do čtvrtfinále!

    Soupeřem Mali ve čtvrtfinále šamopnátu bude vítěz souboje Německo/Nigérie, který je na programu zítra od 9:30!

    To je z mé strany vše a u dalšího fotbalového přenosu se těším brzy nashledanou! (07:54:53)
    Vítězná radost hráčů Mali, kteří překvapili Ghanu a postupují do čtvrtfinále!

     
    90+3
    Konec zápasu.
    Výborný zákrok Atiho na závěr!
     
    90+2
    Souleymane Diarra teď na hranici vápna krásně narazil míč střídajícímu Hamidou Traorému, který se opřel do míče z první. Lawrence Ati si připsal na závěr výborný zákrok!
     
    90+1
    Fotbalisté Mali si již však závěr utkání hládají a nenechávají nic náhodě! Na útočné polovině momentálě operuje s míčem Falye Sacko!
     
    90
    Hlavní arbitr nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Mali střídá také potřetí! Diadie Samassekou si přivodil nějaké zranění a trenér Fanyeri jej raději stahuje ze hry! Na jeho místo nastupuje Malick Touré!
     
    89
    Po delší době se Ghana dostala také ke střele! Na hranici vápna se ideálně uvolnil Attobrah a prudce vystřelil. Jeho rána však mířila mimo!
     
    87
    Střídající David Atanga se pokoušel najít na hrotu Yawa Yeboaha, který však svůj náběh špatně načasoval a neměl šanci míč stihnout na hrací ploše.
     
    86
    Dopředu do ještě dostal Attobrah, který obešel jednoho protihráče, avšak na toho druhého byl již krátký a míč skončil v zámezí. Ghana bude alespoň vhazovat aut!
     
    85
    Fotbalisté Mali kontrolují hru a kombinují na útočné polovině. Musím říci, že afický tým dnes podal opravdu výborný taktický výkon a postupuje zaslouženě!
     
    84
    Ghana střídá naposledy v tomto zápase! Svůj pobyt na tráníku ukončil Emmanuel Boateng, kterého nahrazuje na posledních pár minut David Atanga.
     
    83
    Ve středu hřiště inkasoval nepříjemný zákrok loktem domácí Donsah. Provinil se Hamidou Traoré, Ghana tak zůstane u míče a může se pokusit vstřelit alespoň česný zásah!
    Aboubacar DOUMBIA - 0:3
     
    81
    Mali právě vstřelilo branku!
    A Mali se prosazuje potřetí a o postupujícím je rozhodnuto! Adama Traoré se dostal k míči na hranici vápna a poslal krásnou přihrávku na ABOUBACARA DOUMBIU, který se dostal za obranu a poslal krásný "lobík" přes bezmocného Atiho!
     
    80
    Rozehrávky se ujal sám postižený Aboubacar Doumbia. Jeho rána však mířila hodně mimo a brankář Lawrence Ati zasahovat nemusel!
     
    79
    Na levé straně se prezentoval dobrým pohybem Aboubacar Doumbia, kterého následně poslal k zemi Donsah a Mali bude zahrávat volný přímý kop!
     
    78
    Mali je výborně takticky připraveno a závěr zápasu zvládá na jedničku! Svého soupeře zatím do žádné vážnější šance nepustilo!
    Velká šance Gbakleho

    Jan Havlovic

    Góly: 20. Samassekou (Traoré), 53. Gbakle, 81. Doumbia (Traoré)

    Karty:   66. Donsah (GHA) – 44. Maïga (MLI)


    Ghana: Ati – Kpozo, Ntim, Aidoo, Fobi – Yeboah, Donsah – Boateng, Abogaye, Osei (56.Attobrah) – Tetteh
    Náhradníci: Bempah, Yeboah, Attaobrah, Baah, Atanga, Adjei, Seidu, Tetteh, Prosper

    Mali: Diarra – Koné, Coulibaly, Maïga, Sacko – Diarra, Samssekou – Gbakle, Traoré, Doumbia – Diallo
    Náhradníci: Baye, Konaté, Guindo, Traoré, Touré, Sissoko, Diabate, S.Traore

    Rozhodca: Grisha – Ahmed Ali, O´Micheael