Ghana – Mali 0:3 (kon.) | Srbsko – Maďarsko 2:1 (po pr.) | USA – Kolumbia 1:0 (kon.)
Ukrajina – Senegal 1:1 (1:3 po pen.)
koniec po predl.
Srbsko
2:1 (0:0)
Maďarsko
cz Streda 10.06.2015, 06:00 • Otago Stadium, Dunedin • Majstrovstvá sveta U20 • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Srbsko se ve čtvrtfinále střetne z vítězem osmifinále Kolumbie-USA, které můžete sledovat na našem webu, se loučím a budu se na Vás těšit u dalších online přenosů. (08:41:44)
    Smolařem zápasu se stal Attila Talabér

     
    Hlavní rozhodčí ukončil utkání a nešťastník Attila Talabér si dává hlavu do dlaní. Bezpochyby dojde na slzy, neboť obránce Maďarska si vsítil vlastní gól ve 118. minutě, čímž zařídil postup Srbska. Když se podíváme na průběh utkání tak je to pro Maďary opravdu hodně kruté. Ti byli sice méně aktivním týmem, ale o vítězství přišli přeci jenom až v 91. minutě a v prodloužení navíc hráli proti deseti. V tom však tkví krása fotbalu a z postupu se tak po prodloužení radují mladí Srbové.
     
    120+1
    Konec zápasu.
     
    120+1
    Hraje se již nastavený čas, ale Ádam Nagy nacentroval velmi špatně a míč končí za brankovou čárou. Srbové jsou velmi blízko postupu.
     
    119
    Na tahu jsou teď samozřejmě Maďaři, ale času mají ukrutně málo. Dá se říct, že tohle je jakýsi trest za přílišnou pasivitu.
    Attila TALABÉR - 2:1
     
    118
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelná smůla Maďarska! Na pravé straně se uvolnil Saponjić, který přihrával pod sebe a ATTILA TALABÉR, který se snažil zastavit míč zasáhl tak nešťastně, že míč obloučkem zapadl do brány Maďarska.
     
    118
    V pokutovém území Maďarska se pro změnu až ke střele tlačil Saponjić, jenže ten byl v obležení dvou hráčů Maďarska a k zakončení nedošlo.
     
    116
    Solidní akcí se prezentoval Dominik Nagy. Hráč, který na hřiště přišel v 73. minutě se dostal až ke střele, avšak ta mu příliš nesedla a míč skončil v rukavicích Rajkoviće.
     
    115
    Do pokutového území před bránou Székelyho však šli jen tři Srbové a zbylých šest se soustředilo na obranu. Proti přesile Maďarů neměli tito tři mušketýři šanci.
     
    115
    Na druhé straně si Srbsko vybojovalo rohový kop, který zahraje Živković.
     
    114
    Po levé straně se snažil proniknout Forgács, který se nakonec dostal až k centru. Tento přízemní balón však byl opravdu hodně nepřesný a Rajković si vyzkouší odkop od brány.
     
    113
    Dokonce z toho byl zisk míče pro Srbsko, ale Maďaři obranu zkonsolidovali včas a u střídaček vybojovali vhazování.
     
    112
    Maďaři se snaží zdlouhavě kombinovat na útočné polovině, ale Srbům už dochází trpělivost a napadají.
     
    110
    Zatím to opravdu moc nevypadá na to, že by se mělo rozhodnout již v prodloužení. Oba týmy se spíše snaží nevyrobit jakousi fatální chybu, kterou by mohl soupeř potrestat.
     
    109
    Vinou šlapáku, který předcházel Antonovově akci, vidí žlutou kartu Attila Osváth (HUN), který si v případě postupu čtvrtfinále nezahraje.
     
    109
    Opravdu báječně se uvolnil Antonov, který Osváthovi nasadil jesle, ale poté se prezentoval tragickým centrem, který skončil daleko za bránou.
     
    107
    Prakticky neviditelný Bence Mervó se v posledních minutách ukazuje jen fauly. Stejně dopadlo i jeho momentální počínání.
     
    106
    Hned po rozehrání se do útoku nahrnuli Srbové, ale Gaćinovićův úprk byl zastaven a jeho následný centr odvrátila obrana Maďarska.

    Lukáš Podleśny

    Góly: 90+1. Saponjić, 118. Talabér (vla.) – 57. Mervó (Kalmár)

    Karty:   37. Gajić (SRB), 71. Zdjelar (SRB) – 45. Sallai (HUN), 51. Kecskés (HUN), 82. Lenzsér (HUN), 109. Osváth (HUN)   90+2. Gajić (SRB)


    Srbsko: Rajković (C) – Babić, Veljković, Zdjelar, Antonov – Janković (58.Saponjić), Maksimović, Gajić, Živković, Grujić (78.Gaćinović) – Mandić (90+3.Stevanović)
    Náhradníci: Manojlović, V.Milinković-Savić – Saponjić, Gaćinović, Milošević, Jovanović, Stevanović, Pankov, Ilić, S.Milinković-Savić

    Maďarsko: Székely – Osváth (C), Lenzsér, Kecskés (C) (54.Talabér), Tamás (73.D.Nagy) – Kalmár, Vida, Á.Nagy, Sallai (58.Forgács) – Mervó, Zsótér
    Náhradníci: Horváth, Demjén – Pongrácz, Oláh, Németh, D.Nagy, Talabér, Berecz, Popov, Forgács

    Rozhodca: Antonio Mateu Lahoz – Pau Cebrian Devis, Roberto Diaz Perez (vš. ESP)