Ghana – Mali 0:3 (kon.) | Srbsko – Maďarsko 2:1 (po pr.) | USA – Kolumbia 1:0 (kon.)
Ukrajina – Senegal 1:1 (1:3 po pen.)
koniec po predl.
Srbsko
2:1 (0:0)
Maďarsko
cz Streda 10.06.2015, 06:00 • Otago Stadium, Dunedin • Majstrovstvá sveta U20 • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 06:00.
     
    Mistrovství světa do 20 let dospělo do vyřazovací fáze a my se od šesté hodiny ranní zaměříme na zápas, ve kterém se střetne Srbsko s Maďarskem.
     
    Srbsko

    Srbští mladíci se v základní skupině potkali s stejně starými hráči Uruguaye, Mali a Mexika. V úvodním zápase s jihoamerickým celkem si sice i přes střeleckou převahu Srbové připsali porážku 1:0, avšak poté dokázali shodně 2:0 porazit Mali i Mexiko a do osmifinále postoupili z první příčky. Srbsko zde nemá nějakého superstřelce, který by se postaral o většinu branek týmu a góly si tak zatím podělila čtveřice Maksimović, Mandić, Milinković-Savić, Živković, což jistě svědčí o vyrovnanosti hráčů.

    Zápasy na MS

    31.5.2015 Uruguay U20 – Srbsko U20 1:0 (56' Pereiro)

    3.6.2015 Srbsko U20 – Mali U20 2:0 (27' Milinković-Savić, 76' Mandić)

    6.6.2015 Srbsko U20 – Mexiko U20 2:0 (2' Maksimović, 43' Živković)
     
    Maďarsko

    Maďarská fotbalová reprezentace do 20 let měla v základní skupině opravdu těžký los. V prvním zápase si sice Maďaři poradili s KLDR, ale se utkali se silnou Brázílií, kterou sice dlouho trápili, avšak nakonec si připsali porážku. Třetí utkání znamenalo druhou porážku Maďarska, tentokrát od Nigérie a evropská země tak musela čekat na vývoj na třetích místech. V tabulce těchto týmů nakonec Maďaři získali čtvrté, poslední postupové, místo a prokousali se do osmifinále. Co se týče střelců, tak hned o čtyři góly Maďaska se postaral Bence Mervo. Po gólu pak vsítila dvojice Forgács, Kalmar.

    Zápasy na MS

    1.6.2015 KLDR U20 – Maďarsko U20 1:5 (32' Choe – 17', 49' a 82' Mervo, 33' Kalmar, 60' Forgacs)

    4.6.2015 Maďarsko U20 – Brazílie U20 1:2 (8' Mervo – 50' Danilo, 86' A. Pereira – penalta)

    7.6.2015 Maďarsko U20 – Nigérie U20 0:2 (33' a 54' Awoniyi)
     
    Poslední vzájemné zápasy těchto soupeřů se odehrály v roce 2012. První, březnové utkání skončilo vítězstvím Srbska 2:1, v zářijovém se týmy rozešly s remízou 3:3.
    Všechny osmifinálové dvojice

     
    Ještě jednou vítejte u online přenosu z osmifinále MS do 20 let. Zhruba za deset minut začne utkání mezi Srbskem a Maďarskem. Přeji příjemné a ničím nerušené sledování.
     
    Úvodní sestavy:

    Srbsko: Rajković (C) – Babić, Veljković, Zdjelar, Antonov – Janković, Maksimović, Gajić, Živković, Grujić – Mandić
    Náhradníci: Manojlović, V.Milinković-Savić – Saponjić, Gaćinović, Milošević, Jovanović, Stevanović, Pankov, Ilić, S.Milinković-Savić

    Maďarsko: Székely – Osváth, Lenzsér, Kecskés (C), Tamás – Kalmár, Vida, Á.Nagy, Sallai – Mervó, Zsótér
    Náhradníci: Horváth, Demjén – Pongrácz, Oláh, Németh, D.Nagy, Talabér, Berecz, Popov, Forgács

    Rozhodčí: Antonio Mateu Lahoz – Pau Cebrian Devis, Roberto Diaz Perez (vš. ESP).
     
    Hráči již jsou nastoupeni na hrací ploše, následují hymny obou zemí.
     
    Zazněla srbská i maďarská hymna, utkání každou chvíli začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Okamžitý maďarský nákop sice doletěl na hlavu jednoho z ofenzivních hráčů Maďarska, avšak poté míč zamířil za čáru a následovat bude odkop od brány. Akci tak mohou rozjet Srbové.
     
    2
    Gajić dostal míč za obranu a už už se řítil na Székelyho. Ten měl sice blíže k míči, ale Gajić mu ještě způsobil nemalé problémy a Székely musel míč krotiti až napodruhé.
     
    3
    Srbové napoprvé neprošli přes Tamásovu stranu a i když se jim to napodruhé povedlo, přiletěl do pokutového území nepovedený míč, který skončil v rukavicích Székelyho.
     
    4
    Zatím mají rozhodně více ze hry Srbové. Ti se snaží kombinovat na útočné polovině a nepouští Maďary k postupnému útoku.
     
    5
    Snaha zapojit Zsótéra do hry se nesetkala s úspěchem a Srbové budou po chvíli vhazovat. Rozhodčí se ještě uchýlil k domluvě mezi Mandićem a Lenzsérem, kteří spolu měli menší konflikt.
     
    7
    Ani jednomu celku se v útoku zatím příliš nedaří. Další maďarský i následný srbský pokus byl zastaven přesnou obranou soupeře.
     
    8
    Teď se na pravé straně Maďaři snažili vykombinovat akci vzduchem, ale ani tento pokus nebyl úspěšný. Maďarští reprezentanti však u míče zůstanou.
     
    10
    První trochu zajímavější akci obstarali Maďaři. Špatnou rozehrávku Srbska zastavil na půli hřiště Ádam Nagy a jeho tým se záhy dostal až do blízkosti pokutového území. Kalmárův centr však neprošel a střela zpoza vápna byla sražena tak akorát pro Rajkoviće.
     
    11
    Do poměrně otevřené obrany Srbska se nyní opět řítili maďarští hráči. Tamás se na levé straně propracoval až k centru, ale ten byl přizvednut jedním ze soupeřů a poté proletěl nad hlavami všech hráčů až k levému obránci Srbska.
     
    13
    Po autovém vhazování z dobré pozice se sice Srbsko do šance nedostalo, avšak v pokračující akci došlo ke zpětné přihrávce na Mandiće a ten mohl pálit z první. Rána srbskému útočníkovi sice nesedla, ale i tak je to první trochu větší varování maďarské obraně.
     
    14
    Osváthova vzdušná přihrávka na jednoho z útočníků Maďarska neměla šanci na úspěch, ale Srbové svému soupeři záhy vrátili míč.
     
    15
    Jenže Maďaři se dopustili další chyby a k dlouhému nákopu se může odhodlat Rajković.
    Tribuny Otago Stadium moc zaplněné nejsou

     
    17
    Maďaři se dostali k zřejmě prvnímu rychlému protiútoku zápasu, avšak poté, co se na pravé straně dobře uvolnil Vida, přiletěl do pokutového území špatný centr, který shrábl Rajković.
     
    18
    Na druhé straně to však vypadalo mnohem zajímavěji. Mandić centroval do míst, kde stál připravený Maksimović a ten z trochu krkolomné pozice pro zakončení hlavou minul.
     
    19
    Další srbská útočná akce skončila pádem na hranici pokutového území, který nebyl zaviněný nikým jiným než samotným hráčem Srbska. Po následném útoku Maďarska má míč opět a zase brankář Predrag Rajković.
     
    21
    Pro Zsóteŕův pokus o vysunutí Mervó neměl pochopení Rajković, který rázným vyběhnutím zastavil akci Maďarska. Srbové se z dalšího útoku až k zakončení nedostali.
     
    22
    Marko Grujić se za velkým vápnem prodíral ke střele, Máté Vida ho poslal k zemi, avšak hlavní rozhodčí faul nepíská.
     
    24
    Po srbské ztrátě na půli hřiště se do rychlého protiútoku natlačili Maďaři. Jejich akci táhl na pravé straně Attila Osváth, který si nachystal míč na střelu a poté ho nepovedeným a navíc sraženým pokusem poslal k rukavicím Rajkoviće.
     
    25
    Srbové nyní vůbec nevěděli kudy projít a vrací tak míč až ke svému brankáři. Probíhá 25. minuta a žádná větší šance zatím k vidění nebyla.
     
    27
    Týmu z jižní části Evropy se nyní povedlo sevřít Maďary a hned z toho byla první větší šance. Po centru z levé strany se míč odrazil ke Zdjelarovi, který si sice nejprve předkopl míč, ale poté velmi pěknou ranou protáhl Székelyho. Ten se opravdu vyznamenal a vytáhl míč na roh.
    Povedená střela Zdjelara a ještě povedenější zákrok Székelyho
     
    28
    Při rohovém kopu sice Székely podběhnutím míčem zaváhal, ale naštěstí pro něj se Srbové k zakončení nedostali.
     
    29
    Velmi aktivní Mandić při napadání fauloval a je mu odpískán faul. Srbský útočník však chodí dobře do balónů a dělá Maďarsku problémy.
     
    31
    Na levé straně vyhrál souboj mezi Jankovićem a Osváthem právě druhý jmenovaný, který následně nákopem trefil do hlavy Maksimoviće. Ten zůstává otřesený na trávníku.
     
    33
    Teď už je ale Maksimović zpět na hřišti a může se zapojit do útoku Srbska.
     
    34
    Snaha Srbů však byla zastavena a Maďaři měli k dispozici dvě autové vhazování. Po tom druhém míč špatně zasáhl Rajković a srbský brankář měl velké štěstí, že se pohotové zakončení maďarského hráče nevešlo mezi tři tyče.
     
    35
    Centr zleva zastavila ruka jednoho z Maďarů, avšak hlavní rozhodčí nařizuje jen rohový kop.
     
    36
    Rohový kop Srbska byl velmi nebezpečný. Míč se dostal až k Mandićovi, který se snažil přehodit Székelyho, ale tímto pokusem trefil jen ruku maďarského brankáře.
    Mandićova šance
     
    37
    Milan Gajić (SRB) zastavil míč rukou a po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    38
    Na levé straně výborně nacentroval Kalmár, míč propadl až k Zsóterovi, avšak ten obránce Srbska neprostřelil a následně mže být Tamás rád, že za vzteklou reakci neviděl žlutou kartu.
     
    40
    Srbové se provinili faulem a do pokutového území tak mohl přiletět nepříjemný centr. Z nepřesné střely Maďarska se nakonec vyklubal rohový kop.
     
    41
    Jedovatý míč do blízkosti branky trochu krkolomně vytáhl Rajković a poté byl jednomu z Maďarů zapískán ofsajd.
     
    43
    Andrija Živković měl před sebou velké množství volného prostoru, jenže se zpracováním přihrávky si neporadil a míč skončil v zámezí. zdá se, že v první půli branku neuvidíme.
     
    44
    Kecskés sice dlouhým balónem našel Mervá, ale ten byl v obležení Srbů a přišel o míč, který skončil u srbského brankáře.
     
    45
    Zatím největší šanci zápasu teď spálil Mandić. Toho výborně našel jeden z jeho spoluhráčů a srbský útočník pálil z gólové pozice pouze do Székelyho, který opět výborně vyběhl a zakročil.
    Mandić pálil jen do Székelyho
     
    45
    V souboji s Živkovićem si rukama pomáhal Roland Sallai (HUN) a maďarský záložník se stává druhým potrestaným hráčem.
     
    45+1
    Poslední srbský centr byl pro Szákelyho chuťovkou a po následné maďarské akci píská hlavní rozhodčí konec poločasu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První půle tohoto evropského souboje je tedy za námi a stav utkání je bohužel zatím bezbrankový. Více ze hry a také větší šance měli Srbové, ale výborně chytající Székely se překonat nenechal a Maďarsko tak půjde do druhé půle za vyrovnaného stavu.
    Srbové budou na Székelyho potřebovat něco speciálního

     
    Nezměněné jedenáctky obou týmů jsou zpět na hřišti, začátek druhého poločasu je velmi blízko.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Maďarská kombinace nebyla příliš úspěšná a Zsótér posílá míč do autu. Velmi záhy na začátku poločasu se tak k míči dostávají Srbové.
     
    47
    Jedovatý centr Maksimoviće doletěl až k nabíhajícímu Živkovićovi, ale tomu k zakončení nohou chybělo pár centimetrů.
     
    48
    Další nebezpečný centr Maksimoviće tentokrát celkem v pohodě ze vzduchu stáhl Székely. Poté se v pokutovém území odehrál souboj mezi Kecskésem a Mandićem, ve kterém maďarský kapitán kopl srbského útočníka a může být rád, že se hlavní rozhodčí nedíval.
     
    49
    Maďaři se zatím v druhé půli příliš nechytají a jejich útočné akce končí hned v zárodku.
     
    50
    Nyní si navíc sami Maďaři zavařili. hrát pod velkým tlakem musel Székely, který s míčem vyběhl až za hranici pokutového území, nepřesnou rozehrávkou našel jen Jankoviće, ale ten míč naštěstí pro Maďarsko trefil špatně a až k prázdné bráně se kulatý nesmysl nedostal.
     
    51
    Maďarský kapitán Ákos Kecskés (HUN) v souboji zasáhl loktem Mandiće a dostává žlutou kartu.
     
    52
    Po rozehrání volného kopu ani po následné ztrátě Maďarska se k přesnému zakončení Srbové nedostali. Střely jsou zatím pokaždé buď zablokovány nebo končí vedle Székelyho svatyně.
     
    53
    Antonov v souboji zasáhl Zsóltéra a standardku bude zahrávat Kalmár.
     
    53
    Centrovaný míč tohoto maďarského zrzka proletěl nad hlavami všech hráčů až za brankovou čáru. Od brány tak bude odkopávat Rajković.
     
    54
    Dochází k prvnímu střídání. Z maďarského týmu je stažen kapitán Ákos Kecskés a na jeho místo přichází Attila Talabér.
     
    56
    Velmi nepovedený centr Jankoviće se z levé strany poklidně snesl do rukavic Székelyho. Srbové jsou však stále aktivnějším celkem.
     
    57
    Po parádní práci Antonova měl před sebou obrovský prostor Janković, ale ten špatně trefil míč a Székely zasahovat nemusel.
    Janković míč v parádní pozici netrefil dobře
     
    57
    Maďarsko právě vstřelilo branku!
    Maďaři trestají předchozí akci Srbska! Zsolt Kalmár si poradil s obráncem srbské reprezentace, přihrál přesně před BENCE MERVÁ a ten neměl problém trefit odkrytou bránu Srbska.
    Bence MERVÓ - 0:1
     
    58
    Oba týmy na gól reagují střídáním. Srbsko posílá na hřiště Ivana Saponjiće, který vystřídal Filipa Jankoviće. Jejich soupeř stáhl Sallaie, místo něhož nastupuje Forgács.
     
    60
    S příchodem Ivana Saponjće můžeme očekávat více útočné snahy Srbska, které před utkáním bylo favoritem na postup.
     
    62
    Úplně sám nyní před bránou byl Mandić, avšak přízemní centr z pravé strany ho nenašel a Osváth míč odpravil na roh.
     
    63
    Z rohového kopu si srbové nic nevypracovali a následně se faulu dopustil Mandić, který atakoval Osvátha.
     
    64
    Po dalším faulu srbské reprezentace posílal do pokutového území míč Kalmár, jenže jeho centr byl opět příliš nepřesný a Rajković bude odkopávat.
     
    67
    Tamás důrazně zastavil akci Srbska, po autovém vhazování se přes Székelyho nedostal k míči Saponjić.
     
    68
    Talabér sice přišlápl Živkovićovu nohu, který zůstává v bolesti na trávníků, avšak rozhodčí faul nepíská a Srbové budou jen vhazovat.
     
    70
    Saponjić se na pravé straně snažil uvolnit a přihrát pod sebe, což se mu nepovedlo a Maďaři míč dostávají až na půli hřiště.
     
    71
    Pronikajícího Kalmára povalil Saša Zdjelar (SRB) a na žluté karty je to tedy 2:2.
     
    72
    Srbové se snaží, to ano, ale obrana Maďarska je zatím velmi pozorná a nepouští soupeře do větších šancí. Prakticky každý míč do vápna nakonec skončí v rukách Székelyho.
     
    72
    Do velmi dobré šance se dostal Zsótér. Toho vysunul výbornou přihrávkou Kalmár, ale útočník Maďarska v již těžší pozici minul.
    Zsótér minul
     
    73
    Maďaři střídají i potřetí. Dominik Nagy nahrazuje Kisztiána Tamáse.
     
    74
    Velmi dobrou střelou zpoza velkého vápna se prezentoval Mandić, ale Székely byl včas na zemi a vyrazil míč do strany. Následně si již maďarská obrana poradila.
    Pěkná střela Mandiće
     
    75
    Již jen patnáct minut zbývá Srbům na vyrovnání. Přes pevnou obranu Maďarska to však půjde ztěžka.
     
    76
    Solidní centr do pokutového území poslali Srbové, jenže Grujić jednomu ze svých spoluhráčů sebral šanci a Székely může být v klidu.
     
    78
    Přichází druhé střídání Srbska. Hřiště opouští Marko Grujić, opačným směrem míří Mijat Gaćinović.
     
    80
    Po faulu Maďarska měli Srbové volný kop, ale ten skončil opět pouze na hlavách maďarských mladíků. Obrannou práci má, dnes papírově hostující tým, výborně propracovanou.
     
    81
    Srbové se řítili do otevřenější obrany a Lenzsér zatáhl za záchrannou brzdu.
     
    82
    Bence Lenzsér (HUN) navíc dostává žlutou kartu a Srbové budou zahrávat volný kop.
     
    83
    Z tohoto volného kopu sice Srbové nic nezískali, ale záhy se Kalmár dopustil dalšího faulu Srbsko bude mít další možnost.
     
    84
    Z volných kopů to zřejmě nepůjde. Srbsko však zůstává na útočné polovině.
     
    85
    Gaćinović si na levé straně poradil na výbornou, přízemní přihrávkou našel Mandiće, ale ten v tísni vysoko přestřelil. Tohle však byla velmi solidní šance Srbska.
    Pohledná akce Srbska
     
    86
    Do pokutového území se snažil protáhnout Zsótér, Gajić mu lehce položil ruku na rameno a maďarský hráč padl k zemi. Zsótér může být rád, že neviděl žlutou kartu za nafilmovaný pád.
     
    87
    Střídající Gaćinović dělá Maďarům problémy a již podruhé se dokázal dostat až k nebezpečné přihrávce do pokutového území. Ta šla tentokrát k nohám maďarských hráčů, ale i tak je to další varování.
     
    88
    Živković dlouhým míčem našel volného Gaćinoviće, který se pokusil zakončit z první, ale ve složité pozici minul.
     
    89
    Zsótér si šikovně zaběhl za obranu Srbska, ale bohužel pro něj si nepohlídal ofsajd a z akce není nic.
     
    90
    Srbové si vybojovali rohový kop a ten Maďaři odvrátili opět jen na další roh. Srbský tlak se stupňuje.
     
    90+1
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Skvěle kopnutý rohový kop přistál přesně na hlavě IVANA SAPONJIĆE a ten poslal míč za záda překvapeného Székelyho.
    Ivan SAPONJIĆ - 1:1
     
    90+2
    Jenže přichází nepříjemnost Srbska! Milan Gajić (SRB) zastavil pronikajícího Dominika Nagy nedovoleným způsobem a vidí druhou žlutou a následně červenou kartu!
     
    90+3
    Srbsko pochopitelně střídá. Útočníka Mandiće nahrazuje obránce Stevanović.
     
    90+4
    Centr Kalmár prošel až k Mervóvi, ale ten tím byl velmi zaskočen a k zakončení se nedostal.
     
    90+4
    Konec druhého poločasu.
     
    Řádná hrací doba tohoto utkání je za námi a následovat bude prodloužení. Do toho dnešní zápas poslal Ivan Saponjić, který vyrovnal v 91. minutě hlavou na 1:1. Srbsko je však ve složité pozici, neboť červenou kartu v samém závěru viděl Milan Gajić.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    92
    Hned v druhé minutě prodloužení byl Srbům odpískán ofsajd Maďaři tak mohou rozjet útočnou akci, kterou se budou snažit překombinovat oslabený tým Srbska.
     
    94
    Zatím se Maďarsku nedaří dostat až k zakončení. Talabér navíc fauloval Saponjiće.
     
    95
    Po nakrátko rozehraném volném kopu se k centru do pokutového území dostal Saponjić, avšak v šestnáctce před Székelym nebyl snad nikdo v červeném, srbském dresu.
     
    97
    Jediný úspěšný střele Maďarska, Bence Mervó se podle hlavního rozhodčího dopustil útočného faulu a rozehrávat tak budou Srbové.
     
    98
    Polovina prvního prodloužení je za námi, hra je zatím opravdu velmi opatrná.
     
    99
    Díky důrazu Stevanoviće budou mít Srbové výhodu rohového kopu. Forgács tuto situaci příliš dobře nevyřešil.
     
    100
    Hodně dlouho teď na trávníku leží Zsótér, ale ani jeho samotní hráči Maďarska nehodlali zakopnout míč a nakonec o něj přišli. Tohle bylo trochu nepochopitelné, ale nedá se nic dělat, hrát bude Srbsko.
     
    101
    Zsótér už se zapojuje do hry a hned se může zapojit do útoku Maďarska, které záhy získalo míč.
     
    102
    Srbský pokus o velmi rychlý útok skončil nepřesnou dlouhou přihrávkou na Živkoviće.
     
    103
    Dlouhé útočení bez střely zřejmě nebaví Kalmára, který se odhodlal k ráně zpoza vápna a bránu Rajkoviće hodně minul.
     
    105
    Poměrně dost prostoru měl před sebou Forgács, který se snažil odcentrovat, avšak přes Živkoviće míč neprošel. Maďarsko bude kopat roh.
     
    105+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu. Z rohového kopu si Maďaři nic nevypracovali.
     
    105+1
    První poločas prodloužení skončil.
     
    První část prodloužení je minulostí. Oba týmy mají k postupu i vypadnutí stále stejně blízko.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Hned po rozehrání se do útoku nahrnuli Srbové, ale Gaćinovićův úprk byl zastaven a jeho následný centr odvrátila obrana Maďarska.
     
    107
    Prakticky neviditelný Bence Mervó se v posledních minutách ukazuje jen fauly. Stejně dopadlo i jeho momentální počínání.
     
    109
    Opravdu báječně se uvolnil Antonov, který Osváthovi nasadil jesle, ale poté se prezentoval tragickým centrem, který skončil daleko za bránou.
     
    109
    Vinou šlapáku, který předcházel Antonovově akci, vidí žlutou kartu Attila Osváth (HUN), který si v případě postupu čtvrtfinále nezahraje.
     
    110
    Zatím to opravdu moc nevypadá na to, že by se mělo rozhodnout již v prodloužení. Oba týmy se spíše snaží nevyrobit jakousi fatální chybu, kterou by mohl soupeř potrestat.
     
    112
    Maďaři se snaží zdlouhavě kombinovat na útočné polovině, ale Srbům už dochází trpělivost a napadají.
     
    113
    Dokonce z toho byl zisk míče pro Srbsko, ale Maďaři obranu zkonsolidovali včas a u střídaček vybojovali vhazování.
     
    114
    Po levé straně se snažil proniknout Forgács, který se nakonec dostal až k centru. Tento přízemní balón však byl opravdu hodně nepřesný a Rajković si vyzkouší odkop od brány.
     
    115
    Na druhé straně si Srbsko vybojovalo rohový kop, který zahraje Živković.
     
    115
    Do pokutového území před bránou Székelyho však šli jen tři Srbové a zbylých šest se soustředilo na obranu. Proti přesile Maďarů neměli tito tři mušketýři šanci.
     
    116
    Solidní akcí se prezentoval Dominik Nagy. Hráč, který na hřiště přišel v 73. minutě se dostal až ke střele, avšak ta mu příliš nesedla a míč skončil v rukavicích Rajkoviće.
     
    118
    V pokutovém území Maďarska se pro změnu až ke střele tlačil Saponjić, jenže ten byl v obležení dvou hráčů Maďarska a k zakončení nedošlo.
     
    118
    Srbsko právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelná smůla Maďarska! Na pravé straně se uvolnil Saponjić, který přihrával pod sebe a ATTILA TALABÉR, který se snažil zastavit míč zasáhl tak nešťastně, že míč obloučkem zapadl do brány Maďarska.
    Attila TALABÉR - 2:1
     
    119
    Na tahu jsou teď samozřejmě Maďaři, ale času mají ukrutně málo. Dá se říct, že tohle je jakýsi trest za přílišnou pasivitu.
     
    120+1
    Hraje se již nastavený čas, ale Ádam Nagy nacentroval velmi špatně a míč končí za brankovou čárou. Srbové jsou velmi blízko postupu.
     
    120+1
    Konec zápasu.
     
    Hlavní rozhodčí ukončil utkání a nešťastník Attila Talabér si dává hlavu do dlaní. Bezpochyby dojde na slzy, neboť obránce Maďarska si vsítil vlastní gól ve 118. minutě, čímž zařídil postup Srbska. Když se podíváme na průběh utkání tak je to pro Maďary opravdu hodně kruté. Ti byli sice méně aktivním týmem, ale o vítězství přišli přeci jenom až v 91. minutě a v prodloužení navíc hráli proti deseti. V tom však tkví krása fotbalu a z postupu se tak po prodloužení radují mladí Srbové.
    Smolařem zápasu se stal Attila Talabér

     
    S konstatováním, že Srbsko se ve čtvrtfinále střetne z vítězem osmifinále Kolumbie-USA, které můžete sledovat na našem webu, se loučím a budu se na Vás těšit u dalších online přenosů. (08:41:44)

    Lukáš Podleśny

    Góly: 90+1. Saponjić, 118. Talabér (vla.) – 57. Mervó (Kalmár)

    Karty:   37. Gajić (SRB), 71. Zdjelar (SRB) – 45. Sallai (HUN), 51. Kecskés (HUN), 82. Lenzsér (HUN), 109. Osváth (HUN)   90+2. Gajić (SRB)


    Srbsko: Rajković (C) – Babić, Veljković, Zdjelar, Antonov – Janković (58.Saponjić), Maksimović, Gajić, Živković, Grujić (78.Gaćinović) – Mandić (90+3.Stevanović)
    Náhradníci: Manojlović, V.Milinković-Savić – Saponjić, Gaćinović, Milošević, Jovanović, Stevanović, Pankov, Ilić, S.Milinković-Savić

    Maďarsko: Székely – Osváth (C), Lenzsér, Kecskés (C) (54.Talabér), Tamás (73.D.Nagy) – Kalmár, Vida, Á.Nagy, Sallai (58.Forgács) – Mervó, Zsótér
    Náhradníci: Horváth, Demjén – Pongrácz, Oláh, Németh, D.Nagy, Talabér, Berecz, Popov, Forgács

    Rozhodca: Antonio Mateu Lahoz – Pau Cebrian Devis, Roberto Diaz Perez (vš. ESP)