Česko – USA 0:3 (kon.) | Kanada – Rusko 6:1 (kon.)
koniec
Česko
0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
USA
Nedeľa 17.05.2015, 16:15 • O2 Aréna, Praha • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že americkí hokejisti získali na MS 2015 po výhre 3:0 nad Českom bronz, sa s vami lúčim a teším sa na stretnutie pri finále Kanada – Rusko, ktoré začína od 20:45! (19:19:27)
    Tlačová konferencia
     
    Hodnotenie trénera Česka Vladimíra Růžičku: ,,Chcem pogratulovať Američanom k zisku bronzu. My sme do zápasu nevstúpili dobre, chýbal nám pohyb, dostali sme dva góly po dvoch hrubých chybách. Ten zápas bol pre nás potom už ťažší, potom sme zlepšili pohyb, nevyužili sme však šance, Američanov podržal brankár. Hráči bojovali, zase sme nedali gól a ťažko potom myslieť na výhru, keď nedáme gól."

    Hodnotenie trénera USA Todda Richardsa: ,,Bolo šťastie, že sme dali prvý gól. Česi totiž hrali skvelý zápas, skláňam pred nimi klobúk. Nás podržal brankár, to zrejme rozhodlo o zisku bronzových medailí pre náš tím. Tento úspech znamená veľa pre nás, i pre celý americký hokej. 3 týždne sme tvrdo pracovali, pripravovali sa, bronz je pre nás odmenou. Už mi prišli aj SMS z Ameriky, ľudia tam zápas sledovali a držali nám palce."
    Jaromír Jágr
     
    Hodnotenie Jaromíra Jágra: ,,Po tomto zápase definitívne končím s reprezentáciou. Chcem sa ešte rok sústrediť na NHL a Floridu, potom kariéru ukončím v Kladne. Už na tento turnaj ma museli presvedčiť otec, tréner i fanúšikovia, prišiel som hlavne preto, že sa hralo doma. Verím, že sa začnú drať do popredia mladí hráči, Palát, Pastrňák a podobne. A že hlavne budú títo hráči chodiť z NHL, veď je jedno, či majú zmluvy alebo nie, toto je národný tím. Nebol to zlý turnaj, mladí hráči aspoň získali skúsenosti a budú neskôr oporami tímu. Zrejme sme si mysleli, že sme lepší, než naozaj sme. Aj tá eufória po štvrťfinále nám možno trochu uškodila."
     
    Hodnotenie Jeremyho Morina: ,,Sme veľmi šťastní, že sme získali bronzové medaily. Vedeli sme, že Česi majú výborný tím. Preto sme sa na nich aj takticky pripravili a vyrážali do rýchlych protiútokov. Skvele chytal náš brankár Hellebuyck, pred ním skladám absolutórium. Doma nám ľudia fandili, zaujímalo ich, ako tento zápas dopadne. Nie je to môj najväčší úspech v kariére, ale veľmi si ho cením."
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 39:16
    Vylúčenia (2 min.): 3:6
    Presilové hry: 0:0
    Úspešnosť brankárov: 81,25 % – 100 %
    Američania už s medailami
     
    Bronzovú medailu na MS 2015 získavajú Američania!

    Tí v tomto súboji zaslúžene porazili Česko rozdielom triedy 3:0. Na ľade to až taký výrazný rozdiel nebol, Česi súpera výrazne prestrieľali a mali viacero gólových šancí. Američania však hrali rozumne, zvolili lepšiu taktiku a predovšetkým nerobili zbytočné chyby v obrane. Na celom turnaji predvádzali kvalitné výkony, ich sympatický tím sa z bronzu určite bude veľmi tešiť. Čechom ostávajú oči pre plač, druhý rok po sebe končia na nepopulárnom 4.mieste bez medaily, teraz to bolí o to viac, že sa tak stalo v domácom prostredí. V semifinále i zápase o 3.miesto však ani raz neskórovali a stará pravda vraví, že bez gólu sa vyhrať nedá. Nasleduje dekorácia medailistov, vy ešte ostaňte s nami, prinesieme vám dojmy hráčov i trénerov.

    Najlepší hráč Česka: Tomáš Plekanec
    Najlepší hráč USA: Nick Bonino
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Novotný zakončoval sám spomedzi kruhov, z otočky mieril len do sklepnutých betónov Hellebuycka!
     
    59:33
    Hellebuyck si ešte pripísal jeden úspešný zákrok, keď pokryl do výstroje strelu Krejčíka od modrej čiary.
     
    59:26
    USA už v plnom počte, Česi tak bez Pavelca hrajú šiesti proti piatim Američanom. Nechcem ich predčasne odpisovať, ale tri góly za 34 sekúnd už strelia len veľmi ťažko.
     
    58:54
    Nakládal po ďalšej kombinácii strieľal z vrcholu kruhu, jeho príklep zablokovali obrancovia.
     
    58:34
    Vondrka s pukom v rohu klziska nič nevymyslel, jeho prihrávka k bližšej žrdi bola zablokovaná.
     
    57:41
    Nakládal strieľal len do padajúceho obrancu, Česi teraz v plnom počte, USA so štyrmi hráčmi, Pavelec na striedačke.
     
    57:18
    Česi tak budú hrať 24 sekúnd presilovku 5 na 3, potom 6 na 4, ak ju nevyužijú! Pavelec na striedačke a prázdna brána českého tímu.
     
    57:18
    V závere je tu presilovka Česka 4 na 3! Za podrazenie je vylúčený Brock Nelson! Ešte predtým oddychový čas Česka, Pavelec zostáva na striedačke.
     
    56:58
    Jordán v útočnom pásme vymýšľal prihrávku na spoluhráčov poza bránu, nenahral však presne a k puku sa dostal Američania, český tlak zatiaľ neprichádza.
     
    56:19
    Puk po zrazenej strele Nakládala skončil až na ochrannej sieti, nasleduje vhadzovanie pred americkou bránou.
     
    55:42
    Z predchádzajúcej roztržky pramení vzájomné vylúčenie. Na trestnú lavicu si za krosček sadá na českej strane Sobotka, na americkej strane za hrubosť Jones. Hrá sa 4 na 4.
     
    55:29
    Podarilo sa im to až teraz, Sobotka si však puk pred seba hodil príliš odvážne a v akcii tak už nemohol pokračovať. Na ľade potom zbytočné pästné súboje, u Čechov už zrejme prevažuje aj frustrácia.
     
    54:48
    Američania držia puk na zadnom mantineli pri českej bráne, získavajú takto najmä cenný čas, Česi sa dlho nevedia dostať k puku.
     
    54:07
    Klepiš prihrával na ľavý roh bránkoviska Eratovi, ten sa tiesnený bekhendovou strelou nepresadil, Hellebuyck puk bez problémov vyrazil.
     
    53:56
    Na ľade stále nič nové, česká snaha už vyzerá byť bezzubá a na hokejky sa vkráda nervozita. Nasleduje posledná komerčná prestávka, po nej českých šesť minút nádejí na zázrak.
     
    52:58
    Sobotka strieľal z dobrej pozície spomedzi kruhov do protipohybu Hellebuycka, okrem neho však minul aj pravú žrď americkej brány.
     
    51:58
    Potom ešte USA v akcii pokračovali a po krížnej prihrávke strieľal sám z ľavého kruhu Nelson, Pavelec lapačkou vytlačil puk vedľa brány.
     
    51:30
    Jordán dvakrát po sebe zaváhal v rozohrávke a v druhom prípade ponúkol samostatný únik Eichelovi, ktorého vychytal Pavelec!
     
    Dnešné stretnutie sleduje 15 007 divákov.
     
    51:10
    Voráček postupoval stredom pásma, Erat tam bol však na pravej strane priskoro a preto rozhodca píska postavenie mimo hry.
     
    50:15
    Zaťovič sa prehnal cez ľavú stranu a nechal puk za seba Simonovi, ktorého strelu do stredu brány vyrazil Hellebuyck.
     
    49:50
    Sobotka si urobil priestor na ľavom kruhu a príliš neváhal, strieľal na bránu, Hellebuyck je stále neprekonateľný a podržal puk vo svojej výstroji!
     
    49:21
    Vondrka našliapol do pásma a skúsil to strelou z ostrého uhla, trafil bočnú sieťku z vonkajšej strany.
     
    48:24
    Česi zvierali USA v útočnom pásme, všetko však bolo najmä v rohoch, bez priamych striel na bránu. Následne puk získali Američania, Česi sa musia znovu prácne dostať k puku i do útočnej tretiny.
     
    47:18
    Nakládal si urobil útočný výlet, prešiel poza bránu a prihral na modrú čiaru Hejdovi, jeho strela preletela tesne vedľa pravej žrde!
     
    46:47
    Nelson predviedol protiútok na opačnej strane, kde jeho strela spoza obrancu skončila až na ochrannej sieti, teraz nasleduje reklamná prestávka.
     
    46:10
    Zaťovič prešiel medzi kruhmi cez troch protihráčov, fantasticky sa cez nich prekľučkoval a už bol pred ním Hellebuyck, ktorý zastavil jeho strelu po ľade!
     
    45:48
    Koukal sa sám vyhnal zo streleckej pozície na kruhu, miesto toho zakončoval z ostrého uhla a jeho zrazená strela skončila na ochrannej sieti.
     
    45:01
    Vondrka to mal proti obrancovi USA náročné, nakoniec sa dostal do zakončenia z ostrého uhla, jeho strelu vyslanú z posledných síl Hellebuyck bez problémov vyrazil.
     
    44:55
    Americká prihrávka rukou, hra sa presťahuje do strednej tretiny a bude pokračovať vhadzovaním.
     
    44:17
    Kolář v páde vystrelil od mantinelu a paradoxne tým možno zmiatol Hellebuycka, ten vyzeral prekvapene a strelu len vyrazil pred seba, nedorážal tam však nikto z Čechov.
     
    43:59
    Hejda prihrával do útočného pásma Jágrovi, ani ten sa dnes ale nedokáže presadiť, Američania si naňho dávajú veľmi dobrý pozor.
     
    43:36
    Voráček si potiahol puk na pravý kruh a spoza obrancu krížne vystrelil, Hellebuyck puk zbadal až v poslednej chvíli, napokon ho na dvakrát pokryl.
     
    43:24
    Českú akciu zastavuje postavenie mimo hry. Český tím sa snaží, obraz hry sa však výrazne nezmenil, USA hrajú stále svoju hru.
     
    42:46
    Po prihrávke Nelsona sa chcel pred bránkoviskom presadiť Eichel, aj puk zasiahol, avšak tiesnený len nedôrazne a tak zasiahol Pavelec.
     
    42:16
    Američania prežili dôležité oslabenie, už hrajú v plnom počte a so stále komfortným trojgólovým náskokom.
     
    42:02
    Američania vyhadzujú cez všetky čiary, Pavelec musí zakladať ďalšiu útočnú akciu českého tímu.
     
    41:39
    Krejčík si vymenil puk na modrej s Jordánom a potom z príklepu strieľal, Hellebuyck na puk videl a zasiahol ľavým betónom.
     
    40:54
    Vondrka si nakorčuľoval z ľavej strany a mieril medzi betóny brankára, Hellebuyck včas zareagoval a nepustil puk za čiaru.
     
    40:16
    Po predchádzajúcej situácii došlo k roztržke, menší trest za hrubosť inkasuje Američan Coyle, Česi v presilovke!
     
    40:16
    Voráček prihrával pred bránu Plekancovi, ktorý sa tam snažil dotlačiť puk za Hellebuycka, ten ostal pevne na čiare a odolal aj českým nájazdom.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
    O2 Aréna je zmrazená nečakaným vývojom zápasu
     
    Štatistiky po 2.tretine:

    Strely na bránu: 23:15
    Vylúčenia (2 min.): 2:3
    Presilové hry: 0:0
    Úspešnosť brankárov: 80 % – 100 %
     
    V O2 Aréne nastalo takmer hrobové ticho. České nádeje na bronz ešte viac zbledli po treťom inkasovanom góle z hokejky Coylea. Česi mali dobrý vstup do tretiny, keď mohli znížiť, Američanov podržal skvelý Hellebuyck. Český tím potom nevyužil 4-minútovú presilovku, čo v závere tretiny Američania potrestali tretím gólom. S Čechmi to vôbec nevyzerá dobre, stále však nie je nič rozhodnuté, tri góly sa v hokeji za tretinu rozhodne dohnať dajú. Pri začiatku tretej tretiny sa na vás teším od 17:48.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:56
    Koukal mohol ešte znížiť v závere tretiny, keď mu pekne pred bránu nahral Zaťovič a Koukal len tak nastavil hokejku a zmenil smer puku, Hellebuyck chytá skvele a vyrazil pravým betónom!
    Charlie COYLE - 0:3

    Charlie COYLE - 0:3

     
    39:11
    USA dalo gól!
    Česi už boli v plnom počte, Novotný sa však ešte ani poriadne nestihol vrátiť do pásma a Pavelec lovil puk zo siete po tretíkrát. Česká obrana znovu stála a sledovala americkú akciu v pohybe. Coyle bol voľný medzi kruhmi, ideálne mu tam prihral Bonino a CHARLIE COYLE umiestnil svoju strelu z prvej presne popod Pavelcov betón k pravej žrdi!
    Asistencia: Nick Bonino
     
    38:35
    Lee sa uvoľnil pri pravej žrdi a krížnou prihrávkou vyzval na ľavom kruhu na strelu Kruga, ten bol sám pred Pavelcom a bránu len tesne prestrelil!
     
    38:00
    Teraz dokonca zakázané uvoľnenie USA. Do konca zatiaľ veľmi nevydarenej presilovky zostáva minúta.
     
    37:49
    Reillymu puk preskočil hokejku na modrej čiare, Američania sa sami vyháňajú z pásma a začínajú až od vlastnej brány.
     
    37:23
    Zaťovič získal puk vo vlastnom pásme a vyviezol ho až do rohu klziska, Česi tak získali cenné sekundy, pri puku už však USA.
     
    37:01
    Teraz navyše bude hrať český tím v oslabení! Na trestnú lavicu si za sekanie sadá Jiří Novotný.
     
    36:18
    Bonino na ľade, Čechom nevyšiel hlavne záver presilovky a nevyužili tak veľkú šancu na kontaktný gól. Američania v plnom počte.
     
    35:25
    Česi strácajú puk, musia začínať od vlastnej brány, ostáva im 40 sekúnd presilovky.
     
    34:46
    Červenka nahral ideálne pred bránu Sobotkovi, ten sa natlačil k žrdi a skúšal zavesiť do horného rohu brány, Hellebuyck tam zasiahol ľavým ramenom!
     
    34:01
    Jordán prešiel cez ľavý kruh a skúšal to nahrávkou na zadnú žrď, tam z Čechov nikto nebol a puk skončil v rohu klziska.
     
    33:35
    Sobotka to po dlhom obliehaní brány skúsil strelou z ľavého kruhu, brankárovi však nikto neclonil a tak Hellebuyck bez väčších problémov puk vyrazil.
     
    32:55
    Američania druhýkrát po sebe vyhadzujú cez všetky čiary, zatiaľ sa bránia dobre, naopak, Čechom ich kombinácie nevychádzajú.
     
    32:21
    Okamžite po buly strieľal spomedzi kruhov Sobotka, vo výbornej pozícii mieril pomerne výrazne nad bránu!
     
    32:17
    Česi majú k dispozícii výhodu presilovej hry! Vylúčený je Nick Bonino za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, dostáva dva menšie tresty, keďže pri údere zranil protihráča. Česi majú k dispozícii 4-minútovú presilovku.
     
    31:33
    Česi okamžite v trojici vyrazili dopredu, Klepišovu strelu ,,na teč" od modrej čiary vyrazil Hellebuyck.
     
    31:03
    Pavelec zle rozohrával za bránou a takmer to tam vystihol Lewis, ten sa však nestihol zorientovať a nevydal sa s pukom pred prázdnu bránu.
     
    30:22
    Nakládal nahadzoval pred bránu, kde clonili a tečovali Plekanec s Eratom, puk sa zo spleti tiel vynoril tesne vedľa pravej žrde!
     
    30:00
    Sobotkova strela zrazená až na ochrannú sieť, vhadzovať sa bude pred americkou bránou. Česi sú oproti prvej tretine aktívnejší, na gól to však stále nestačí.
     
    28:40
    Na opačnej strane ďalšia česká tutovka, už si to naozaj pýta ten kontaktný gól. Klepiš načasovanou krížnou prihrávkou našiel pri pravej žrdi voľného Novotného, ten puk zblízka cez Hellebuycka za čiaru neprepasíroval!
     
    28:11
    Faulkova strela bola na opačnej strane zrazená a puk skončil medzi kruhmi u Eichela, jeho pokus z výbornej pozície zablokoval pred Pavelcom obranca.
     
    27:42
    České šance pokračujú! Plekanec v ďalšom prečíslení nabil cez celé pásmo Sobotkovi a jeho zrazenú strelu dorážal do brány z bezprostrednej blízkosti Voráček, Hellebuyck už bol mimo postoja, skvele sa však roztiahol na ľade a zasiahol ľavým betónom!
     
    27:10
    Z vyloženej pozície strieľal spomedzi kruhov aj Erat, Hellebuyck zakročil ľavým betónom!
     
    26:29
    Nádherná akcia Čechov, boli v pásme štyria proti trom, Vondrka od ľavého mantinelu našiel presnou prihrávkou medzi obrancov na pravom kruhu Kolářa, ktorý trafil spojnicu brvna a žrde!
     
    25:18
    Američania zle striedali a Česi mali voľný priestor v pásme, Koukal hľadal krížnou prihrávkou pred odkrytú bránu Simona, ten vo výbornej pozícii puk nezasiahol!
     
    24:32
    Krásny hokejový moment, Kolář nádherne vystrelil z vrcholu pravého kruhu a Hellebuyck predviedol ešte krajší zákrok lapačkou, išlo o klasický semafor!
     
    24:05
    Už sa začínajú prebúdzať aj tribúny, ženú Čechov dopredu. Teraz budú môcť pokračovať v aktivite, po americkom zakázanom uvoľnení sa bude vhadzovať pred americkou bránou.
     
    23:21
    Vondrka na opačnej strane zatiahol puk za bránu a zadovkou našiel pred bránkoviskom Sobotku, po jeho tečovanej strele puk skončil na hornej sieťke!
     
    22:27
    Jordánovi puk prepadol na modrej čiare, vďaka čomu mohol sám na bránu ísť Lee a len Pavelcov ľavý betón zabránil v ďalšom góle v českej sieti! Lewis sa zblízka k dorážke nedostal.
     
    21:59
    Američania prežili oslabenie, už hrajú v plnom počte hráčov na ľadovej ploche.
     
    21:22
    Po peknej krížnej prihrávke Jágra zakončoval pri pravej žrdi Voráček, bol už v ťažkom uhle a tak mieril do bočnej konštrukcie brány!
     
    21:01
    Voráček sa stiahol na modrú čiaru a vyslal odtiaľ tvrdú strelu, mieril tesne vedľa.
     
    20:39
    Voráček hľadal pred bránou Erata, ten v dobrej pozícii už nedokázal puk umiestniť do siete.
     
    20:07
    Česi začínajú druhú tretinu v presilovke, majú k dispozícii takmer dve minúty hry v početnej prevahe.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Štatistiky po 1.tretine:

    Strely na bránu: 11:11
    Vylúčenia (2 min.): 1:1
    Presilové hry: 0:0
    Úspešnosť brankárov: 81,82 % – 100 %
     
    Prvá tretina sa niesla v réžii USA, i keď Česi mali podobne ako včera vydarený úvod, boli aktívnejší. Ich aktivita však upadla ešte rýchlejšie než proti Kanade, postupne prebrali taktovku do rúk Američania a dvomi peknými gólmi umlčali O2 Arénu. Uvidíme, ako sa s tým Česi popasujú, už 4 tretiny neskórovali a stále robia zbytočné chyby v obrane. Pri začiatku druhej tretiny sa na vás teším od 17:01.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:59
    Po vyhranom buly ešte strieľal Voráček a chcel expresne využiť presilovku, mieril ale mimo brány!
     
    19:57
    Česi začnú druhú tretinu presilovkou! Na trestnú lavicu si sadá Američan Charlie Coyle za sekanie.
     
    19:43
    Traja Američania proti dvom Čechom v pásme, Lee sa obtočil okolo obrancu a z otočky strieľal, Pavelec puk mieriaci do stredu brány vyrazil.
     
    19:07
    Po ďalšej českej akcii všetko rieši pokojný Hellebuyck, ešte tam v rohu nastala trochu zbytočná potýčka, rozhodcovia hráčov oddelili bez ďalších následkov.
     
    18:47
    Jordán sa po vyhranom buly pokúsil prepáliť americký obranný val strelou od modrej čiary, obrancovia puk až k brankárovi nepustili.
    Trevor LEWIS - 0:2

    Trevor LEWIS - 0:2

     
    18:13
    USA dalo gól!
    Český obranný deň otvorených dverí a genialita Eichela. To boli atribúty druhého gólu, ktorý umlčal O2 Arénu a stavia USA na koňa. Eichel si vykorčuľoval z rohu klziska a manévroval s pukom na ľavom kruhu. Pozrel sa, videl pred bránou voľného Lewisa, ktorému poslal na milimeter presnú nahrávku a TREVOR LEWIS už nemohol netrafiť prázdnu bránu!
    Asistencia: Jack Eichel
     
    17:57
    Jágr už nedokorčuľoval puk na zadnom mantineli, rozhodcovia teda signalizujú české zakázané uvoľnenie. Hre teraz trochu chýba tempo, Česi sa po inkasovanom góle nevedia v ofenzíve zaktivizovať.
     
    16:03
    Po strele od modrej čiary pokryl Pavelec puk pod svojou vyrážačkou, nasleduje komerčná prestávka, po nej pokračujeme buly v útočnom pásme USA.
     
    15:33
    Američania nie sú tak často pri bráne, vždy je to však nebezpečné. Morin teraz tečoval puk pred bránou a takmer sa mu ho podarilo umiestniť k žrdi, v poslednej chvíli zasiahol Pavelec.
     
    14:17
    Česi sa k puku relatívne rýchlo znovu dostali, na vrchole pravého kruhu mal priestor Hejda a prudko vystrelil do ľavého horného rohu, Hellebuyck puk lapačkou vytlačil tesne vedľa svojej brány!
     
    13:51
    Zaťovič a Plekanec si nerozumeli v útočnom pásme, nevyšla im tam jednoduchá prihrávka a tak pri puku Američania.
     
    13:15
    Červenka vysúval dopredu po ľavej strane Kovářa, tomu puk ušiel až do rohu klziska, Kovář tam bol prvý a zabránil zakázanému uvoľneniu, v akcii však už potom nepokračoval.
     
    12:15
    USA vyhrali buly v pásme a od modrej čiary to skúšal Krug, polovysokou strelou k pravej žrdi nemieril vôbec zle, puk po teči obrancu letel tesne mimo brány.
     
    11:37
    Američania pokračujú v aktivite, Sexton strieľal z pravej strany a Pavelec mal čo robiť, napokon vyrazil puk ľavým betónom.
     
    10:56
    Novotný už späť na ľadovej ploche, Česi hrajú v plnom počte.
     
    10:33
    Zaťovič si mladíckou dravosťou vybojoval puk na ľavej strane a v oslabení sa vydal dopredu, natlačil sa pred bránkovisko a zakončil bekhendom, Hellebuyck úspešne zasiahol.
     
    10:01
    Bonino perfektne prihral spoza brány Coyleovi a ten načechral na modrú čiaru Faulkovi, ktorý delovkou tesne minul pravú žrď.
     
    09:17
    Plekanec vyhadzuje puk cez všetky čiary, česká brániaca štvorica tak môže vystriedať.
     
    09:06
    Lee mohol okamžite po buly využiť presilovku, jeho bekhendovú strelu z bezprostrednej blízkosti zastavil Pavelec betónmi.
     
    08:56
    Američania si zahrajú presilovú hru! Na trestnú lavicu smeruje za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Jiří Novotný. Atmosféra v Aréne momentálne na bode mrazu.
     
    08:32
    Bezprostredne po vyhranom buly strieľal z pravého kruhu Novotný, cez spleť tiel pred sebou puk až k bráne nedostal.
     
    08:10
    Česi sa po góle snažili odpovedať, krížnu prihrávku Klepiša však vystihol Hellebuyck a ešte pred dorážajúcimi Čechmi puk vyrazil do bezpečia. Nasleduje komerčná prestávka.
    Nick BONINO - 0:1

    Nick BONINO - 0:1

     
    07:25
    USA dalo gól!
    Súvislá americká akcia, ktorá trvala snáď niečo cez minútu, končí gólom v českej sieti! Česi znovu nechali úplne voľného hráča na ľavom kruhu, Nelson si tam prebral nahrávku a vystrelil k pravej žrdi. Tento pokus Pavelec vyrazil a rovnako sa mu to zázračne podarilo pri dorážke, na ďalšiu dorážku NICKA BONINA do odkrytej brány už nemal nárok!
    Asistencie: Brock Nelson, Charlie Coyle
     
    06:51
    Američania držia puk za českou bránou, zatiaľ sa však v útoku okrem šance Eichela vôbec nepresadili. Česi sa teraz márne snažia dostať k puku.
     
    05:52
    Česi predviedli peknú priamočiaru akciu a na jej konci bola strela Kolářa od modrej čiary, Hellebuyck len vyrazil k Eratovi, ktorý už dorážal do odkrytej časti brány, tam sa však stihol Hellebuyck presunúť a zlikvidoval aj dorážku!
     
    04:01
    Jack Eichel prešiel krásnou sťahovačkou cez Krejčíka a zrazu sa rútil sám na Pavelca, skúsil to strelou po ľade, ktorú Pavelec reflexívne vykopol ľavým betónom, k dorážke sa už Lewis nedostal!
     
    03:46
    Plekanec prenechal na pravom kruhu puk Jágrovi a sám si nakorčuľoval pred bránu, kde ho Jágr úspešne našiel strieľanou prihrávkou, Plekancov teč skvele na čiare zastavil Hellebuyck!
     
    02:50
    Kolář prihral pozdĺž modrej čiary Nakládalovi, ktorý okamžite strieľal po ľade, tesne však minul pravú žrď.
     
    02:27
    Novotný miešal puk na pravom kruhu, napokon si ho potiahol do stredu a strieľal spoza obrancu, od ktorého sa jeho strela odrazila na ochrannú sieť. Prvý raz sa prerušovalo.
     
    01:39
    Vondrka sa perfektne presadil pri pravom mantineli, zabavil sa obrancu a prihrávkou vyzval do úniku Kovářa, ktorého strelu zrazil Hellebuyck.
     
    00:55
    Plekanec našiel parádnou zadovkou pri pravej žrdi voľného Klepiša, ten miesto strely ešte vracal za seba na Kolářa, ktorý prestrelil bránu!
     
    00:19
    Česi okamžite v pásme a z pravého kruhu strieľal Jordán, jeho strelu po ľade vykopol Hellebuyck pravým betónom.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na tribúnach ostalo na všeobecné prekvapenie stále viacero voľných miest, vyzerá to tak, že vypredané nebude. Cena lístkov bola veľmi vysoká, na finále približne 9 000 českých korún, na zápas o bronz o niečo menej.
     
    Na ľade ako prví hokejisti USA, tí nastupujú v tmavomodrých dresoch, víta ich mierny piskot fanúšikov. Teraz už na ľade aj hokejisti Českej republiky, tí nastupujú v bielo-červenej farebnej kombinácii.
     
    Aréna sa postupne zapĺňa, malo by byť vypredané, i keď ešte popoludní bolo voľných pár stoviek lístkov. Aréna znovu búrlivo zaburácala pri predstavení mena Jaromíra Jágra, ten je pre Čechov naozaj veľkou osobnosťou.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, vítam vás pri vyvrcholení MS 2015 v hokeji! Od piatka 1.5. sa vám prihovárame s priamymi prenosmi zo všetkých zápasov. Dnes turnaj zakončia zápasy č. 63 a č. 64. Oba zápasy vzbudzujú veľké očakávania, program začíname duelom o bronz, kde si sily zmerajú domáci Česi a Američania!

    Česi včera prehrali s Kanadou 0:2, Američania s Rusmi 0:4. Pri včerajšej slabej streleckej potencii bude teda pre úspech kľúčové skórovať a prekonať obranu protivníka. Oba tímy sa stretli v tejto hale aj v roku 2004, vtedy Česi vyhrávali 2:0, Američania sa však dotiahli a napokon vo štvrťfinále šokujúco zvíťazili po nájazdoch. Pred rokom v Minsku sa tieto tímy takisto stretli vo štvrťfinále, vtedy uspeli Česi po výsledku 4:3.

    Vy si zatiaľ môžete pozrieť jednotlivé zostavy tímov, v nich nastali oproti včerajšku viaceré zmeny. Priamo z O2 Arény sa vám znovu prihlásim tesne pred začiatkom zápasu, zatiaľ vám prajem príjemný športový zážitok.
    Rozcvička tímov
     
    Úvodné zostavy:

    Česko: Pavelec (Salák) – Hejda (A), Jordán, Erat, Sobotka, Voráček (C) – Kolář, Nakládal, Klepiš, Plekanec, Jágr (A) – Krejčík, Čáslava, Červenka, Kovář, Vondrka – Němec, Novotný, Koukal, Zaťovič, Simon

    USA: Hellebuyck (Campbell) – Faulk (A), Krug, Moses, Larkin, Hendricks (C) – Jones, Reilly, Smith, Arcobello, Sexton – Murphy, Gardiner, Eichel, Lewis (A), Nelson – Redmond, Bonino, Morin, Coyle, Lee

    Rozhodca: M. Vinnerborg (Švédsko), R. Jyri (Fínsko) – J. Dahmen (Švédsko), G . Lazarev (Rusko).
     
    Boj o bronzové medaily je prestížny pre domácich Čechov i mladý americký tím, ani jedna krajina nechce odísť z týchto MS bez cenného kovu! Môžeme sa tešiť na ďalší dramatický a zaujímavý zápas MS 2015 v hokeji.

    Česi na turnaji predvádzajú pred vypredaným hľadiskom svoje maximum, vpred ich ťahajú skúsenosti a skvelé výkony skúseného Jaromíra Jágra. V bráne výborne chytá Ondřej Pavelec a od piatka je novou posilou tímu Tomáš Plekanec. V krajine verili, že hokejisti porazia Kanadu a zopakujú triumf z domácich MS v roku 1985. Nestane sa tak, avšak aj bronz bude pre nich určite veľkou motiváciou.

    Výsledky Česka na turnaji:
    Česko – Švédsko 5:6 sn.
    Česko – Lotyšsko 4:2
    Česko – Kanada 3:6
    Česko – Francúzsko 5:1
    Česko – Rakúsko 4:0
    Česko – Nemecko 4:2
    Česko – Švajčiarsko 2:1 po sn.
    Česko – Fínsko 5:3 (štvrťfinále)
    Česko – Kanada 0:2 (semifinále)

    Američania v ostravskej B-skupine zdolali v úvode Rusko aj Fínsko, potom ale ich výkony s postupujúcim časom nabrali zostupnú tendenciu. Trápili sa s outsidermi, herne im nevyšlo štvrťfinále, i keď napokon postúpili cez Švajčiarsko. V semifinále herne veľmi dobre vzdorovali Rusom, o ich prehre rozhodla až posledná tretina. Veľmi dobre chytá brankár Hellbuyck, v útoku hviezdi talentovaný Eichel.

    Výsledky USA na turnaji:
    USA – Fínsko 5:1
    USA – Nórsko 2:1
    USA – Rusko 4:2
    USA – Bielorusko 2:5
    USA – Dánsko 1:0
    USA – Slovinsko 3:1
    USA – Slovensko 5:4 po pp.
    USA – Švajčiarsko 3:1 (štvrťfinále)
    USA – Rusko 0:4 (semifinále)

    Bude silnejšia motivácia Čechov pred vlastným publikom, alebo túžba USA po zavŕšení vydareného turnaja bronzom? Môžeme sa tešiť na veľký zápas, priamo z Prahy vám priamy prenos prinesie Tomáš Schügerl.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

    Góly a asistencie: 8. Bonino (Nelson, Coyle), 19. Lewis (Eichel), 40. Coyle (Bonino)


    Česko: Pavelec (Salák) – Hejda (A), Jordán, Erat, Sobotka, Voráček (C) – Kolář, Nakládal, Klepiš, Plekanec, Jágr (A) – Krejčík, Čáslava, Červenka, Kovář, Vondrka – Němec, Novotný, Koukal, Zaťovič, Simon
    USA: Hellebuyck (Campbell) – Faulk (A), Krug, Moses, Larkin, Hendricks (C) – Jones, Reilly, Smith, Arcobello, Sexton – Murphy, Gardiner, Eichel, Lewis (A), Nelson – Redmond, Bonino, Morin, Coyle, Lee

    Rozhodca: M. Vinnerborg (Švédsko), J. Rönn (Fínsko) – J. Dahmen (Švédsko), G . Lazarev (Rusko)

    Diváci: 15 007