Česko – USA 0:3 (kon.) | Kanada – Rusko 6:1 (kon.)
koniec
Česko
0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
USA
Nedeľa 17.05.2015, 16:15 • O2 Aréna, Praha • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konštatovaním, že americkí hokejisti získali na MS 2015 po výhre 3:0 nad Českom bronz, sa s vami lúčim a teším sa na stretnutie pri finále Kanada – Rusko, ktoré začína od 20:45! (19:19:27)
    Tlačová konferencia
     
    Hodnotenie trénera Česka Vladimíra Růžičku: ,,Chcem pogratulovať Američanom k zisku bronzu. My sme do zápasu nevstúpili dobre, chýbal nám pohyb, dostali sme dva góly po dvoch hrubých chybách. Ten zápas bol pre nás potom už ťažší, potom sme zlepšili pohyb, nevyužili sme však šance, Američanov podržal brankár. Hráči bojovali, zase sme nedali gól a ťažko potom myslieť na výhru, keď nedáme gól."

    Hodnotenie trénera USA Todda Richardsa: ,,Bolo šťastie, že sme dali prvý gól. Česi totiž hrali skvelý zápas, skláňam pred nimi klobúk. Nás podržal brankár, to zrejme rozhodlo o zisku bronzových medailí pre náš tím. Tento úspech znamená veľa pre nás, i pre celý americký hokej. 3 týždne sme tvrdo pracovali, pripravovali sa, bronz je pre nás odmenou. Už mi prišli aj SMS z Ameriky, ľudia tam zápas sledovali a držali nám palce."
    Jaromír Jágr
     
    Hodnotenie Jaromíra Jágra: ,,Po tomto zápase definitívne končím s reprezentáciou. Chcem sa ešte rok sústrediť na NHL a Floridu, potom kariéru ukončím v Kladne. Už na tento turnaj ma museli presvedčiť otec, tréner i fanúšikovia, prišiel som hlavne preto, že sa hralo doma. Verím, že sa začnú drať do popredia mladí hráči, Palát, Pastrňák a podobne. A že hlavne budú títo hráči chodiť z NHL, veď je jedno, či majú zmluvy alebo nie, toto je národný tím. Nebol to zlý turnaj, mladí hráči aspoň získali skúsenosti a budú neskôr oporami tímu. Zrejme sme si mysleli, že sme lepší, než naozaj sme. Aj tá eufória po štvrťfinále nám možno trochu uškodila."
     
    Hodnotenie Jeremyho Morina: ,,Sme veľmi šťastní, že sme získali bronzové medaily. Vedeli sme, že Česi majú výborný tím. Preto sme sa na nich aj takticky pripravili a vyrážali do rýchlych protiútokov. Skvele chytal náš brankár Hellebuyck, pred ním skladám absolutórium. Doma nám ľudia fandili, zaujímalo ich, ako tento zápas dopadne. Nie je to môj najväčší úspech v kariére, ale veľmi si ho cením."
     
    Štatistiky zo zápasu:

    Strely na bránu: 39:16
    Vylúčenia (2 min.): 3:6
    Presilové hry: 0:0
    Úspešnosť brankárov: 81,25 % – 100 %
    Američania už s medailami
     
    Bronzovú medailu na MS 2015 získavajú Američania!

    Tí v tomto súboji zaslúžene porazili Česko rozdielom triedy 3:0. Na ľade to až taký výrazný rozdiel nebol, Česi súpera výrazne prestrieľali a mali viacero gólových šancí. Američania však hrali rozumne, zvolili lepšiu taktiku a predovšetkým nerobili zbytočné chyby v obrane. Na celom turnaji predvádzali kvalitné výkony, ich sympatický tím sa z bronzu určite bude veľmi tešiť. Čechom ostávajú oči pre plač, druhý rok po sebe končia na nepopulárnom 4.mieste bez medaily, teraz to bolí o to viac, že sa tak stalo v domácom prostredí. V semifinále i zápase o 3.miesto však ani raz neskórovali a stará pravda vraví, že bez gólu sa vyhrať nedá. Nasleduje dekorácia medailistov, vy ešte ostaňte s nami, prinesieme vám dojmy hráčov i trénerov.

    Najlepší hráč Česka: Tomáš Plekanec
    Najlepší hráč USA: Nick Bonino
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Novotný zakončoval sám spomedzi kruhov, z otočky mieril len do sklepnutých betónov Hellebuycka!
     
    59:33
    Hellebuyck si ešte pripísal jeden úspešný zákrok, keď pokryl do výstroje strelu Krejčíka od modrej čiary.
     
    59:26
    USA už v plnom počte, Česi tak bez Pavelca hrajú šiesti proti piatim Američanom. Nechcem ich predčasne odpisovať, ale tri góly za 34 sekúnd už strelia len veľmi ťažko.
     
    58:54
    Nakládal po ďalšej kombinácii strieľal z vrcholu kruhu, jeho príklep zablokovali obrancovia.
     
    58:34
    Vondrka s pukom v rohu klziska nič nevymyslel, jeho prihrávka k bližšej žrdi bola zablokovaná.
     
    57:41
    Nakládal strieľal len do padajúceho obrancu, Česi teraz v plnom počte, USA so štyrmi hráčmi, Pavelec na striedačke.
     
    57:18
    Česi tak budú hrať 24 sekúnd presilovku 5 na 3, potom 6 na 4, ak ju nevyužijú! Pavelec na striedačke a prázdna brána českého tímu.
     
    57:18
    V závere je tu presilovka Česka 4 na 3! Za podrazenie je vylúčený Brock Nelson! Ešte predtým oddychový čas Česka, Pavelec zostáva na striedačke.

    Góly a asistencie: 8. Bonino (Nelson, Coyle), 19. Lewis (Eichel), 40. Coyle (Bonino)


    Česko: Pavelec (Salák) – Hejda (A), Jordán, Erat, Sobotka, Voráček (C) – Kolář, Nakládal, Klepiš, Plekanec, Jágr (A) – Krejčík, Čáslava, Červenka, Kovář, Vondrka – Němec, Novotný, Koukal, Zaťovič, Simon
    USA: Hellebuyck (Campbell) – Faulk (A), Krug, Moses, Larkin, Hendricks (C) – Jones, Reilly, Smith, Arcobello, Sexton – Murphy, Gardiner, Eichel, Lewis (A), Nelson – Redmond, Bonino, Morin, Coyle, Lee

    Rozhodca: M. Vinnerborg (Švédsko), J. Rönn (Fínsko) – J. Dahmen (Švédsko), G . Lazarev (Rusko)

    Diváci: 15 007