Česko – USA 0:3 (kon.) | Kanada – Rusko 6:1 (kon.)
koniec
Česko
0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
USA
Nedeľa 17.05.2015, 16:15 • O2 Aréna, Praha • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:40
    Novotný zakončoval sám spomedzi kruhov, z otočky mieril len do sklepnutých betónov Hellebuycka!
     
    57:18
    Česi tak budú hrať 24 sekúnd presilovku 5 na 3, potom 6 na 4, ak ju nevyužijú! Pavelec na striedačke a prázdna brána českého tímu.
     
    57:18
    V závere je tu presilovka Česka 4 na 3! Za podrazenie je vylúčený Brock Nelson! Ešte predtým oddychový čas Česka, Pavelec zostáva na striedačke.
     
    55:42
    Z predchádzajúcej roztržky pramení vzájomné vylúčenie. Na trestnú lavicu si za krosček sadá na českej strane Sobotka, na americkej strane za hrubosť Jones. Hrá sa 4 na 4.
     
    51:30
    Jordán dvakrát po sebe zaváhal v rozohrávke a v druhom prípade ponúkol samostatný únik Eichelovi, ktorého vychytal Pavelec!
     
    46:10
    Zaťovič prešiel medzi kruhmi cez troch protihráčov, fantasticky sa cez nich prekľučkoval a už bol pred ním Hellebuyck, ktorý zastavil jeho strelu po ľade!
     
    40:16
    Po predchádzajúcej situácii došlo k roztržke, menší trest za hrubosť inkasuje Američan Coyle, Česi v presilovke!
     
    40:16
    Voráček prihrával pred bránu Plekancovi, ktorý sa tam snažil dotlačiť puk za Hellebuycka, ten ostal pevne na čiare a odolal aj českým nájazdom.
     
    39:56
    Koukal mohol ešte znížiť v závere tretiny, keď mu pekne pred bránu nahral Zaťovič a Koukal len tak nastavil hokejku a zmenil smer puku, Hellebuyck chytá skvele a vyrazil pravým betónom!
    Charlie COYLE - 0:3

    Charlie COYLE - 0:3

     
    39:11
    USA dalo gól!
    Česi už boli v plnom počte, Novotný sa však ešte ani poriadne nestihol vrátiť do pásma a Pavelec lovil puk zo siete po tretíkrát. Česká obrana znovu stála a sledovala americkú akciu v pohybe. Coyle bol voľný medzi kruhmi, ideálne mu tam prihral Bonino a CHARLIE COYLE umiestnil svoju strelu z prvej presne popod Pavelcov betón k pravej žrdi!
    Asistencia: Nick Bonino
     
    38:35
    Lee sa uvoľnil pri pravej žrdi a krížnou prihrávkou vyzval na ľavom kruhu na strelu Kruga, ten bol sám pred Pavelcom a bránu len tesne prestrelil!
     
    37:01
    Teraz navyše bude hrať český tím v oslabení! Na trestnú lavicu si za sekanie sadá Jiří Novotný.
     
    34:46
    Červenka nahral ideálne pred bránu Sobotkovi, ten sa natlačil k žrdi a skúšal zavesiť do horného rohu brány, Hellebuyck tam zasiahol ľavým ramenom!
     
    32:17
    Česi majú k dispozícii výhodu presilovej hry! Vylúčený je Nick Bonino za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou, dostáva dva menšie tresty, keďže pri údere zranil protihráča. Česi majú k dispozícii 4-minútovú presilovku.
     
    28:40
    Na opačnej strane ďalšia česká tutovka, už si to naozaj pýta ten kontaktný gól. Klepiš načasovanou krížnou prihrávkou našiel pri pravej žrdi voľného Novotného, ten puk zblízka cez Hellebuycka za čiaru neprepasíroval!
     
    27:42
    České šance pokračujú! Plekanec v ďalšom prečíslení nabil cez celé pásmo Sobotkovi a jeho zrazenú strelu dorážal do brány z bezprostrednej blízkosti Voráček, Hellebuyck už bol mimo postoja, skvele sa však roztiahol na ľade a zasiahol ľavým betónom!
     
    27:10
    Z vyloženej pozície strieľal spomedzi kruhov aj Erat, Hellebuyck zakročil ľavým betónom!
     
    26:29
    Nádherná akcia Čechov, boli v pásme štyria proti trom, Vondrka od ľavého mantinelu našiel presnou prihrávkou medzi obrancov na pravom kruhu Kolářa, ktorý trafil spojnicu brvna a žrde!
     
    24:32
    Krásny hokejový moment, Kolář nádherne vystrelil z vrcholu pravého kruhu a Hellebuyck predviedol ešte krajší zákrok lapačkou, išlo o klasický semafor!
     
    22:27
    Jordánovi puk prepadol na modrej čiare, vďaka čomu mohol sám na bránu ísť Lee a len Pavelcov ľavý betón zabránil v ďalšom góle v českej sieti! Lewis sa zblízka k dorážke nedostal.
     
    21:22
    Po peknej krížnej prihrávke Jágra zakončoval pri pravej žrdi Voráček, bol už v ťažkom uhle a tak mieril do bočnej konštrukcie brány!
     
    19:57
    Česi začnú druhú tretinu presilovkou! Na trestnú lavicu si sadá Američan Charlie Coyle za sekanie.
    Trevor LEWIS - 0:2

    Trevor LEWIS - 0:2

     
    18:13
    USA dalo gól!
    Český obranný deň otvorených dverí a genialita Eichela. To boli atribúty druhého gólu, ktorý umlčal O2 Arénu a stavia USA na koňa. Eichel si vykorčuľoval z rohu klziska a manévroval s pukom na ľavom kruhu. Pozrel sa, videl pred bránou voľného Lewisa, ktorému poslal na milimeter presnú nahrávku a TREVOR LEWIS už nemohol netrafiť prázdnu bránu!
    Asistencia: Jack Eichel
     
    14:17
    Česi sa k puku relatívne rýchlo znovu dostali, na vrchole pravého kruhu mal priestor Hejda a prudko vystrelil do ľavého horného rohu, Hellebuyck puk lapačkou vytlačil tesne vedľa svojej brány!
     
    08:56
    Američania si zahrajú presilovú hru! Na trestnú lavicu smeruje za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou Jiří Novotný. Atmosféra v Aréne momentálne na bode mrazu.
    Nick BONINO - 0:1

    Nick BONINO - 0:1

     
    07:25
    USA dalo gól!
    Súvislá americká akcia, ktorá trvala snáď niečo cez minútu, končí gólom v českej sieti! Česi znovu nechali úplne voľného hráča na ľavom kruhu, Nelson si tam prebral nahrávku a vystrelil k pravej žrdi. Tento pokus Pavelec vyrazil a rovnako sa mu to zázračne podarilo pri dorážke, na ďalšiu dorážku NICKA BONINA do odkrytej brány už nemal nárok!
    Asistencie: Brock Nelson, Charlie Coyle
     
    05:52
    Česi predviedli peknú priamočiaru akciu a na jej konci bola strela Kolářa od modrej čiary, Hellebuyck len vyrazil k Eratovi, ktorý už dorážal do odkrytej časti brány, tam sa však stihol Hellebuyck presunúť a zlikvidoval aj dorážku!
     
    04:01
    Jack Eichel prešiel krásnou sťahovačkou cez Krejčíka a zrazu sa rútil sám na Pavelca, skúsil to strelou po ľade, ktorú Pavelec reflexívne vykopol ľavým betónom, k dorážke sa už Lewis nedostal!
     
    03:46
    Plekanec prenechal na pravom kruhu puk Jágrovi a sám si nakorčuľoval pred bránu, kde ho Jágr úspešne našiel strieľanou prihrávkou, Plekancov teč skvele na čiare zastavil Hellebuyck!
     
    00:55
    Plekanec našiel parádnou zadovkou pri pravej žrdi voľného Klepiša, ten miesto strely ešte vracal za seba na Kolářa, ktorý prestrelil bránu!

    Góly a asistencie: 8. Bonino (Nelson, Coyle), 19. Lewis (Eichel), 40. Coyle (Bonino)


    Česko: Pavelec (Salák) – Hejda (A), Jordán, Erat, Sobotka, Voráček (C) – Kolář, Nakládal, Klepiš, Plekanec, Jágr (A) – Krejčík, Čáslava, Červenka, Kovář, Vondrka – Němec, Novotný, Koukal, Zaťovič, Simon
    USA: Hellebuyck (Campbell) – Faulk (A), Krug, Moses, Larkin, Hendricks (C) – Jones, Reilly, Smith, Arcobello, Sexton – Murphy, Gardiner, Eichel, Lewis (A), Nelson – Redmond, Bonino, Morin, Coyle, Lee

    Rozhodca: M. Vinnerborg (Švédsko), J. Rönn (Fínsko) – J. Dahmen (Švédsko), G . Lazarev (Rusko)

    Diváci: 15 007