Česko – USA 0:3 (kon.) | Kanada – Rusko 6:1 (kon.)
koniec
Česko
0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
USA
Nedeľa 17.05.2015, 16:15 • O2 Aréna, Praha • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
    Charlie COYLE - 0:3

    Charlie COYLE - 0:3

     
    39:11
    USA dalo gól!
    Česi už boli v plnom počte, Novotný sa však ešte ani poriadne nestihol vrátiť do pásma a Pavelec lovil puk zo siete po tretíkrát. Česká obrana znovu stála a sledovala americkú akciu v pohybe. Coyle bol voľný medzi kruhmi, ideálne mu tam prihral Bonino a CHARLIE COYLE umiestnil svoju strelu z prvej presne popod Pavelcov betón k pravej žrdi!
    Asistencia: Nick Bonino
    Trevor LEWIS - 0:2

    Trevor LEWIS - 0:2

     
    18:13
    USA dalo gól!
    Český obranný deň otvorených dverí a genialita Eichela. To boli atribúty druhého gólu, ktorý umlčal O2 Arénu a stavia USA na koňa. Eichel si vykorčuľoval z rohu klziska a manévroval s pukom na ľavom kruhu. Pozrel sa, videl pred bránou voľného Lewisa, ktorému poslal na milimeter presnú nahrávku a TREVOR LEWIS už nemohol netrafiť prázdnu bránu!
    Asistencia: Jack Eichel
    Nick BONINO - 0:1

    Nick BONINO - 0:1

     
    07:25
    USA dalo gól!
    Súvislá americká akcia, ktorá trvala snáď niečo cez minútu, končí gólom v českej sieti! Česi znovu nechali úplne voľného hráča na ľavom kruhu, Nelson si tam prebral nahrávku a vystrelil k pravej žrdi. Tento pokus Pavelec vyrazil a rovnako sa mu to zázračne podarilo pri dorážke, na ďalšiu dorážku NICKA BONINA do odkrytej brány už nemal nárok!
    Asistencie: Brock Nelson, Charlie Coyle

    Góly a asistencie: 8. Bonino (Nelson, Coyle), 19. Lewis (Eichel), 40. Coyle (Bonino)


    Česko: Pavelec (Salák) – Hejda (A), Jordán, Erat, Sobotka, Voráček (C) – Kolář, Nakládal, Klepiš, Plekanec, Jágr (A) – Krejčík, Čáslava, Červenka, Kovář, Vondrka – Němec, Novotný, Koukal, Zaťovič, Simon
    USA: Hellebuyck (Campbell) – Faulk (A), Krug, Moses, Larkin, Hendricks (C) – Jones, Reilly, Smith, Arcobello, Sexton – Murphy, Gardiner, Eichel, Lewis (A), Nelson – Redmond, Bonino, Morin, Coyle, Lee

    Rozhodca: M. Vinnerborg (Švédsko), J. Rönn (Fínsko) – J. Dahmen (Švédsko), G . Lazarev (Rusko)

    Diváci: 15 007