Košice – Slovan Bratislava 2:1 (kon.) | Ružomberok – Trenčín 0:1 (kon.) | Senica – Dunajská Streda 4:0 (kon.)
Myjava – Zlaté Moravce 2:2 (kon.)
koniec
MFK Košice
2:1 (1:0)
ŠK Slovan Bratislava
Sobota 25.04.2015, 16:30 • Čermeľ, Košice (kapacita 9000 divákov) • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Oumar Diaby, prichádza Michal Horodník.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Tomáš Kubík (MFK Košice).
     
    90
    V poslednej minúte bol ešte pri postupe po strane faulovaný Simovič, je tu veľmi zaujímavá štandardka Slovana z hranice šestnástky, možno posledná šanca na vyrovnanie!
     
    81
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Samuel Štefánik, prichádza Lester Peltier.
     
    75
    Košice dali gól!
    Neskutočný okamih, Slovan si teraz možno doslova sám prehral zápas! Obrovská radosť v Čermeli, domáci znovu vyhrávajú! Pačinda zahrával štandardku z pravej strany a poslal center do stredu šestnástky, kde loptu jemne tečoval Tomáš Huk a hráč belasých NICOLAS EZEQUIEL GOROSITO loptu nešťastne umiestnil do pravého horného rohu, kde už Krnáč nemal šancu zasiahnuť!
     
    73
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Karol Mészáros, prichádza Filip Oršula.
     
    70
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza František Pavúk, prichádza Boris Gáll.
     
    68
    Košičan Haskič zahodil obrovskú šancu, domáci mohli viesť! Pačinda zo štandardky poslal na pohľad nevydarený center, možno práve vďaka tomu lopta prešla až na vzdialenejšiu žrď k Haskičovi, ktorý bol zrejme sám prekvapený a tak zblízka len trafil do brankára Krnáča!
     
    67
    Za stiahnutie prenikajúceho Pavúka vidí krajný obranca Slovana Erik Čikoš žltú kartu.
     
    65
    Milinkovič zo Slovana hrá naozaj výborný zápas! Teraz s ľahkosťou prešiel cez dvojicu brániaciach Košičanov a okamžite strieľal spoza šestnástky, jeho prudkú strelu do stredu brány výborne vyrazil Tofiloski!
     
    56
    Slovan mohol vyhrávať! Mészáros po dlhom nákope predčil v šprintérskom súboji Tótha, presadil sa cez neho na pravej strane a dával na stred Zreľákovi, jeho krížnu strelu z prvej kryl Tofiloski!
     
    54
    Slovan dal gól!
    Je vyrovnané, platonický nápor Slovana rezultuje vo vyrovnávajúci gól, ktorý však bol poriadne kuriózny! Štefánik pred šestnástkou ešte nevystrelil, priťukol však MARKOVI MILINKOVIČOVI, ktorý len tak vystrelil z hranice šestnástky, mieril to do stredu bránu a Tofiloski nezvládol na pohľad jednoduchý zákrok, lopta mu vypadla z rúk a skončila za bránkovou čiarou!
     
    44
    Mohlo to byť 2:0! Perfektný brejk domácich do rozhodenej obrany hostí, Diaby prešiel po pravej strane a ešte dal na stred Pavúkovi, ten si ešte loptu potiahol doprava, čím tak vyradil z hry padajúceho Salátu a strieľal, Krnáč skvelým zákrokom pri pravej žrdi podržal Slovan a loptu vyrazil!
     
    42
    Tofiloski podržal Košice! Soumah skvelou kolmicou vysunul na pravej strane Milinkoviča, ten sa rútil sám na bránu, loptu si trochu predkopol, čo si Tofiloski všimol a famóznym výbehom loptu zasiahol a vyrazil spod nôh Milinkoviča do bezpečia!
     
    37
    Košice dali gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia, vyslyšali priania svojich fanúšikov! Po centri z rohu najprv skákal v strede šestnástky Diaby, ten ešte loptu nezasiahol, za ním však stál absolútne nepokrytý TOMÁŠ HUK a exportnou strelou z voleja namieril presne k pravej žrde, od ktorej sa lopta odrazila do siete! Nádherný gól a obrovská radosť na tribúnach!
     
    26
    Nedáš-dostaneš, to mohlo teraz priam dokonale platiť! Po postupnej akcii domácich cez pravú stranu sa cez Čikoša uvoľnil Haskič, dostal sa až na päťku, kde zakončoval falšom a bolo len šťastím Krnáča, že lopta nabrala trajektóriu mimo pravej žrde, kde pôvodne smerovala!
     
    23
    Obrovská šanca Slovana, hostia sa mohli ujať vedenia! Dlhý center z obrany si na pravej strane fantasticky spracoval Mészáros, predral sa až do šestnástky a z uhla zakončoval proti vybiehajúcemu Tofiloskemu, trafil do bočnej siete!
     
    3
    Marko Milinkovič mohol otvoriť skóre a poslať Slovan do vedenia! Po navonok nenápadnej akcii sa k centru z pravej strany dostal Mészáros, na vzdialenejšej žrdi našiel oblúčikom Milinkoviča a ten zblízka mieril len do bočnej siete!

    Tomáš Schügerl

    Góly: 37. Huk, 75. Gorosito (vla.) – 54. Milinkovič

    Karty:   90. Kubík (KOS) – 67. Čikoš (SBA)


    MFK Košice: Tofiloski – Tóth, Huk, Žebík, Dimun – Pavúk (70. Gáll), Šinglár (C) – Pačinda, Kubík, Haskič – Diaby (90+2. Horodník).
    Náhradníci: Ružinský – Vancák, Gáll, Ndiaye, Horodník, Jonec.

    ŠK Slovan Bratislava: Krnáč – Kotula, Gorosito, Saláta (C), Čikoš – Simović, Štefánik (81. Peltier) – Mészáros (73. Oršula), Milinkovič, Soumah – Zreľák.
    Náhradníci: Valašík – Niňaj, Záhumenský, Oršula, Peltier, Gašparovič, Lásik.

    Rozhodca: Valášek – Lieskovský, Kováč

    Diváci: 5685