Chicago – Nashville 4:2 (kon.) | Ottawa – Montreal 1:2 (po pr.) | Calgary – Vancouver 4:2 (kon.)
koniec
Calgary Flames
4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
Vancouver Canucks
cz Pondelok 20.04.2015, 04:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • Play-off NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    V tomto utkání se už nic nestane. Teda až na další šarvátku, do které se zapojilo asi osm hráčů. A tresty? Luca Sbisa od rozhodčích dostal pět minut za bitku, Deryk Engelland jen dvě minuty za hrubost.
     
    58:54
    Kromě dvou rohovníku, kteří dostali pětiminutové tresty, inkasoval trest do konce zápasu i Joe Colborne.
     
    58:54
    Stejně jako ve druhém zápase rozhodčí budou muset nadělovat vyšší tresty. Kevin Bieksa se v rohu obranného pásma pustil do šarvátky s Ferlandem, který v dnešním duelu rozdal pořádnou dávku hitů.
     
    58:35
    Rozhodčí nakonec nadělili Burrowsovi další dvě minuty za vražení a další trest za vyvolání šarvátky, takže Flames budou až do konce hrát přesilovku.
     
    58:35
    Alexandre Burrows se pustil do pěstního souboje s mladíkem Krisem Russellem, který stejně jako hostující útočník dostává pětiminutový trest a odchází do kabiny.
    Jannik HANSEN - 4:2
     
    57:41
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak přece jenom ještě jeden puk za zády Hillera, který za sebe propustil střelu JANNIKA HANSENA, jenž vypálil z levého kruhu přesně k bližší tyči. Asistence: Bo Horvat, Ronalds Kenins.
    Sean MONAHAN - 4:1
     
    54:36
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácí nabídnutou výhodu rychle zužitkovali a o vítězství v zápase už je zřejmě nic nepřipraví. Gaudreau po Russellově přihrávce od modré čáry z první posunul puk k SEANU MONAHANOVI, jenž mezi třemi hráči poslal puk pod horní tyč. Asistence: Johnny Gaudreau, Kris Russell.
     
    54:28
    Dalším potrestaným hráčem je Dan Hamhuis, který vedle branky loktem udeřil Bennetta.
     
    53:52
    Hiller byl atakován Yannickem Weberem, který zaslouženě míří na trestnou lavici.
     
    44:34
    Do Backlunda po bekhendové střele vlétl frustrovaný Kevin Bieksa, který zbytečně oslabuje Vancouver.
    Sam BENNETT - 3:1
     
    42:14
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames odskakují do vedení o dva góly a výrazně se přibližují druhému vítězství v sérii! Joe Colborne vyjel zpoza branky a z úhlu vystřelil na dezorientovaného Lacka, který nevěděl o tom, že je puk v brankovišti, odkud ho do branky doklepl SAM BENNETT, který se raduje ze svého prvního gólu v NHL. Asistence: Joe Colborne.
     
    35:39
    Po odpískání se do sebe pustilo několik hráčů, o žádnou větší bitku jako ve druhém zápase se nejednalo, ale sudí i tak vyloučil za hrubost Burrowse s Russellem.
     
    28:15
    Přesilovka Vancouveru trvala jen několik málo vteřin, za nedovolené bránění míří za katr také Alexander Edler.
     
    27:58
    Krátce po skončení oslabení jdou Flames znovu do čtyř, Backlund zezadu atakoval Hamhuise a zaslouženě dostal trest za vražení na hrazení.
     
    25:35
    Raymondovu střelu Lack neudržel i proto, že byl faulován Joshem Joorisem, jenž dostává menší trest za nedovolené bránění brankáře.
     
    16:58
    Jako první si přesilovou hru zahraje Vancouver. Za krosček na Richardsona je vyloučen Brandon Bollig.
    T. J. BRODIE - 2:1
     
    15:02
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Plameny se opět radují z vedení! Schlemko z levé strany nabil na střelu TJ BRODIEMU, jehož dělovka nedala hostujícímu brankáři žádnou šanci. Lack navíc nemohl nic vidět přes dvojici hráčů před brankovištěm. Asistence: David Schlemko, Mikael Backlund.
    Shawn MATTHIAS - 1:1
     
    09:09
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté po nepřehledné situaci před Hillerovou brankou vyrovnávají. Střela Hamhuise byla obráncem sražená, kotouč pak skákal před brankovištěm tak dlouho, až ho do branky zametl SHAWN MATTHIAS. Asistence: Radim Vrbata, Nick Bonino.
    Brandon BOLLIG - 1:0
     
    06:35
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames jdou v polovině sedmé minuty do vedení! Autorem branky je BRANDON BOLLIG, který se prosadil střelou z pravého kruhu, odkud vystřelil přesně k vzdálenější tyči. Asistence: Mason Raymond, TJ Brodie.

    Petr Kašpárek

    Góly a asistencie: 7. Bollig (Raymond, Brodie), 16. Brodie (Schlemko, Backlund), 43. Bennett (Colborne), 55. Monahan (Gaudreau, Russell) – 10. Matthias (Vrbata, Bonino), 58. Hansen (Horvat, Ronalds)


    Calgary Flames: Hiller (Ramo) – Wideman, Russell, Engelland, Brodie, Wotherspoon, Schlemko – Hudler, Monahan, Gaudreau – Colborne, Backlund, Bennett – Jones, Stajan, Ferland – Jooris, Raymond, Bollig.
    Vancouver Canucks: Lack (Miller) – Tanev, Edler, Weber, Hamhuis, Sbisa, Bieksa – Burrows, H. Sedin, D. Sedin – Vrbata, Bonino, Higgins – Dorsett, Richardson, Matthias – Hansen, Horvat, Kenins.

    Rozhodca: Dwyer, Furlatt – Galloway, Miller