Chodov – Vítkovice 2:4 (kon.)
koniec
FAT PIPE Florbal Chodov
2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
1. SC TEMPISH Vítkovice
cz Nedeľa 05.04.2015, 16:00 • SH Jižní Město • Play- off Extraligy žen CZ
     
    To je ode mě pro dnešek z tohoto zápasu s konstatováním výhry Vítkovic vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dnešního dne, například sledováním některého z textových online přenosů na portálu Onlajny.com. Těším se na Vás zase u nějakého dalšího (nejen florbalového) Onlajnu, na počtenou! (18:02:08)
     
    Nejlepší hráčky utkání:

    TJ JM FAT PIPE Chodov – Zuzana Tučková (0+0)
    1. SC Vítkovice Oxdog – Hana Sládečková (3+1)
     
    Střely na bránu ve třetí třetině: Chodov – 8, Vítkovice 3.

    Střely na bránu celkem: Chodov – 21, Vítkovice – 19.
     
    Závěrečná siréna ohlásila konec dnešního čtvrtého zápasu semifinálové série mezi Chodovem a Vítkovicemi. Ve třetí třetině se především přiostřilo při osobních soubojích, ale hlavně domácí hráčky začaly ohrožovat bránu soupeřek jako tomu bylo ve včerejším zápase. Přeci jen ale byly prvními skórujícími v závěrečné dvacetiminutovce Vítkovičanky. To se přesně "do černého" trefila potřetí v zápase Sládečková, která zařídila svému týmu tříbrankové vedené a navíc zkompletovala hattrick. Už to vypadalo, že Chodovanky dnes vstřeli pouze jednu branku, proti ale byla v 58. minutě Anet Jarolímová, která dorazila úspěšně za záda Ranochové střelu Urbánkové. Více už ale domácí hráčky nestihly i přes poslední půl minutu ve hře bez brankářky.

    Vítkovice tedy srovnaly sérii zpět na nerozhodný stav, aktuální stav série – 2:2.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Domácí hráčky se pokoušejí o hru bez brankářky!
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta dnešního zápasu.
     
    58:26
    Provázková čelila osamocenému úniku v podání Halfarové. Domácí brankářka však zachovala klidnou hlavu a s kličkou soupeřky si dokázala poradit, míček vyrazila mimo ohrožení brány.
     
    57:02
    Chodov právě vstřelil branku!
    Necelé tři minuty před koncem zápasu se domácí hráčky nadechují k malému zdramatizování zápasu. Ranochová si pohlídala střelu Urbánkové, poté se k dorážce dostala ANET JAROLÍMOVÁ, která už brankářku Vítkovic překonat dokázala. Asistence: Tereza Urbánková.
     
    55:33
    Chodov hraje v plném počtu.
     
    54:35
    Minuta z přesilové hry Vítkovic je tu tam. Navíc Paulovičová byla v souboji s Enenkelovou úspěšnější a domácí hráčky se tak na malou chvíli dostávají k držení míčku.
     
    53:33
    Tentokrát už se ale vylučuje. Další souboj u mantinelu už nebyl v dovolené míře. Nikola Kuchařová (CHD) směřuje na trestnou lavici, kde si odsedí dvě minuty za nedovolené vrážení.
     
    52:40
    Šupáková se po osobním souboji za bránou podívala mimo hrací plochu.
     
    51:54
    Ranochová byla včas u své levé tyče, Jarolímová ji tak nemohla překonat střelou na bližší tyč.
     
    51:11
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Nedáš, dostaneš. Asi tak by se dala popsat situace při čtvrté brance Vítkovic. HANA SLÁDEČKOVÁ vystřelila celkem dvakrát na bránu Chodova, první střelu ještě zblokovala Paulovičová. Druhá už ale prolétla směrem do brány, míček se ještě otřel o tyč, aby následně zapadl do sítě domácích. Sládečková tak přeci jen zkompletovává hattrick. Bez asistence.
     
    50:39
    Paulovičová zkoušela střelu z půlící čáry, ta doputovala pouze do těla Tučkové, která střelu zblokovala.
     
    48:57
    Hráčky s přibývajícím časem začínají hrát agresivněji a agresivněji.
     
    Dnešní utkání sleduje 162 diváků.
     
    46:23
    Laitinenová po osobním souboji s Tučkovou skončila za mantinelem, na vlastní střídačce.
     
    45:37
    K Jarolímové se po přihrávce od Urbánkové dostal míček, na prvně zmiňovanou zívala zcela osamocená brána, jenže útočnice domácího celku nastřelila pouze tyč!
     
    45:08
    Laitinenová napálila míček celkem dost vysoko ve vzduchu, bránu Chodova ale tímto spíše baseballovým úderem přestřelila.
     
    43:19
    Ani střela Tožičkové nenadělala Ranochové příliš problémů.
     
    42:07
    Ranochová měla plné ruce i nohy práce. Nakonec přeci jen dokázala bránu Vítkovic ubránit a nepustit za svá záda ani jednu z dorážek.
     
    41:47
    Ranochová mohla zůstat v klidu po střele Křížové, neboť její střela letěla příliš vysoko.
     
    40:49
    Trenérka Chodova změnila složení jednotlivých formací, což je hodně evidentní.
     
    40:01
    Úvodní buly třetí třetiny vyhrály hráčky Vítkovic.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na bránu ve druhé třetině: Chodov – 7, Vítkovice – 6.

    Střely na bránu celkem: Chodov – 13, Vítkovice – 17.
     
    Máme za sebou dvě třetiny dnešního semifinálového souboje mezi Chodovem a Vítkovicemi. Mnohem více radosti mohou míč z prostřední periody hráčky Vítkovic. Ty se dokázaly ve 21. minutě prosadit potřetí v zápase, když zaplula střela Sládečkové do brány domácích. I nadále bylo k vidění hodně šancí, ale míček už se ani jednou za brankovou čáru nepodíval. Do třetí třetiny tak budou vstupovat hráčky Vítkovic s dvoubrankovým vedením.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Jedna šance střídá druhou, šance jsou na skórování si tvoří oba celky.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    35:15
    Paulovičová si z dnešního utkání odnese červený flíček na těle. V tuto chvíli totiž zblokovala prudkou střelu Vobořilové.
     
    34:35
    Další nepřesná střela domácích hráček. Křížová se pokusila překvapit Ranochovou střelou z otočky, míček letěl jen těsně vedle tyče hostující brány.
     
    33:37
    Ale také Ferenčíková se dostala do zajímavé situace. Provázková si však se štěstím poradila s její střelou a tak zůstává skóre nezměněno i nadále.
     
    33:05
    Jarolímová se po nejistém zákroku hostující brankářky dostala k dorážce z bezprostřední blízkosti. Jenže ani ona netrefila prostor tří tyčí, který hájí v bráně Vítkovic Ranochová.
     
    32:29
    Vítkovické hráčky nepřesně rozehrály, míčku se ujala Kuchařová a namířila své kroky vstříc hostující bráně. V poslední možné chvíli obrala Sládečková soupeřku o míček.
     
    30:25
    Po střele Tučkové se míček ocitl v malém brankovišti. Nikdo z domácích hráček v tomto prostoru na dorážku nestál a tak se mohou pokusit o útok hráčky Vítkovic.
     
    29:19
    Vojáčková trefila míček poskakující ve vzduchu. Svojí střelou ale poslala míček pouze do Laitinenové.
     
    27:40
    Vítkovice hrají v plném počtu.
     
    27:24
    Paloncyová byla včas na správném místě, zblokovala střelu Urbánkové.
     
    26:48
    Nevybíravý faul na Jarolímovou se odehrál ve velkém brankovišti. Po rozehrávce standardní situace ale neměla pořádně seřízené mířidla Paulovičová, která poslala míček vedle brány.
     
    25:53
    Halfarová se zmocnila míčku a co nejrychleji si to namířila do rohu útočné poloviny, aby mohla pošetřit sekundy ze zbývajícího trestu své spoluhráčky.
     
    25:40
    Denisa Ferenčíková (VIT) si v osobním souboji s Bachmaierovou počínala za hranicí pravidel. Obdržela dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    24:39
    Na druhé straně si připisuje zákrok Provázková, která včas zamezila zakončení Laitinenové.
     
    23:43
    Urbánková měla hned dvakrát možnost snížit stav utkání z pohledu Chodova. Jenže pokaždé byla proti Ranochová, která za svá záda nepropustila ani střelecký pokus.
     
    22:50
    Dnešnímu utkání rozhodně nechybí časté přerušování hry z důvodu faulů. Nikterak oslnivé nejsou ani přihrávky obou celků, které bývají v hojném počtu nepřesné.
     
    20:36
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Rychlý protiútok hostí zakončovala HANA SLÁDEČKOVÁ střelou do pravého horního rohu. Provázková nedokázala na její střelu dosáhnout a síť její brány se tak rozvlnila. Asistence: Ivana Šupáková.
     
    20:01
    Úvodní buly druhé třetiny vyhrály hráčky Chodova.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na bránu po první třetině: Chodov – 6, Vítkovice – 10.
     
    První třetina nezačala pro hráčky Vítkovic dobře. V páté minutě totiž Šupáková vytvořila neuvěřitelnou minelu, kterou potrestala Vojáčková brankou. Jenže poté už úřadovaly pouze Vítkovičanky. Domácí hráčky se mohly radovat z vedení pouze 22 sekund, na malém brankovišti jako první našla míček Sládečková, ta neváhala a poslala ho za záda Provázkové. Následovalo několik dalších slibných šancí na obou stranách a navíc měli hostující hráčky k dispozici přesilovou hru, ta ale nebyla přetavena v branku. A tak si celou situaci vynahradily svěřenkyně Jiřího Veleckého v 19. minutě. Ratajová zkusila od půlící čáry vystřelit směrem na bránu Chodova, Provázková si v tu chvíli vybrala slabší chvilku a míček ji propadl až do brány. Více už se ale v první třetině nestalo a tak do šatny odcházejí s lepší náladou hráčky z Moravy.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:27
    Beránková včas zaklekla do střely Hašové. Domácí tak budou moci ještě založit jeden útok.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    18:31
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Po předchozím skvělém zákroku si vybrala tentokráte Provázková slabší chvíli. Střela DENISY RATAJOVÉ z půlící čáry ji propadla překvapivě do sítě. Asistence: Hana Sládečková.
     
    17:03
    Naopak nyní se předvedla ve výborném světle Provázková. Ta dokázala skvělým způsobem vyrazit střelu Ferenčíkové z bezprostřední blízkosti.
     
    16:26
    Jen co se Bachmaierová dostala zpět do hry, dostala se k míčku. Svojí tvrdou střelou vybídla Ranochovou k zákroku, který hostující brankářka také předvedla.
     
    16:21
    Chodovanky ubránily oslabení. V tuto chvíli už hrají v plném počtu.
     
    14:42
    Ohrožení prostoru tří tyčí Provázkové zatím nepřišlo. Domácí Tučková drží míček na své holi a snaží se ušetřit drahocenné vteřinky z trestu své spoluhráčky.
     
    14:21
    Budeme svědky první přesilové hry v zápase. Kristýna Bachmaierová (CHD) je vyloučena na dvě minuty za hrubost.
     
    12:38
    Šupáková dnes podruhé obrovsky zaváhala. Tučková ji čistě obrala o míček a běžela osamocena na Ranochovou. Jen včasné napravení předchozí chyby Šupákové, kdy ještě stačila doběhnout Tučkovou a odebrat ji míček zpět, zachránil Vítkovice od obdržené branky.
     
    12:14
    Po střetu Řepkové s Laitinenovou je přerušena hra. Mantinely nezůstaly na svém místě a navíc byl vidět v souboji evidentní faul.
     
    10:55
    Vítkovičanky kontrolují míček na vlastní polovině, kde se snaží rozhýbat soupeřky pro případnou přihrávku do otevřené obrany soupeřek.
     
    08:41
    Hráčky Chodova se znovu pokusily o zakončení po křižné přihrávce. Tentokrát se v roli zakončovatelky objevila Klímová. Té ale střela nesedla a míček tak bez větších obtíží doputoval do náruče Ranochové.
     
    08:22
    V těchto chvílích už to jsou ale chodovské hráčky, které se nastěhovaly před bránu Ranochové. Obrana Vítkovic dokázala včas zasáhnout do akce Řepkové s Křížovou.
     
    06:51
    Hostující hráčky nenechávají svým soupeřkám ani centimetr volného prostoru. Ke střele se však dostávají jen zřídka.
     
    04:50
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Na vývoj situace zareagovaly hráčky Vítkovic velmi rychle. Na malém brankovišti se objevila HANA SLÁDEČKOVÁ, která jako první dokázala zasáhnout míček, který následně skončil za zády domácí brankářky. Chodovanky se tak mohly radovat z vedení pouze dvaadvacet sekund. Bez asistence.
     
    04:28
    Chodov právě vstřelil branku!
    Domácím hráčkám z Chodova vyšel přechod do protiútoku. Křižná přihrávka z hole Křížové našla osamocenou JANU VOJÁČKOVOU, která v tváří tvář Ranochové byla úspěšná. Asistence: Eliška Křížová.
     
    03:42
    Enenkelová se skácela k zemi po zásahu holí do obličeje od Klímové ve chvíli, kdy byla hra přerušena. Hostující hráčka odchází na střídačku za asistence lékaře.
     
    02:54
    První zákrok si do statistik připisuje také Ranochová, po střele Tučkové.
     
    01:45
    Střela od půlící čáry z hole Pastuškové nadělal Provázkové problémy, ta ho ale přeci jen zkrotila do svých rukavic.
     
    01:13
    Sládečková se dostala jako první hráčka do zakončení. Provázková připravena.
     
    00:01
    Úvodní buly zápasu vyhrály hráčky Chodova.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Zahajovací sestavy

    TJ JM FAT PIPE Chodov: Kristýna Provázková – Jana Vojáčková, Martina Řepková, Nikola Kuchařová, Magdaléna Plášková, Eliška Křížová

    1. SC Vítkovice Oxdog: Hana Ranochová – Mirva Laitinenová, Ivana Šupáková, Denisa Ratajová, Hana Sládečková, Tamara Hašová
     
    Úvodní sestavy:

    TJ JM FAT PIPE Chodov: Provázková (Klabanová) – Jarolímová, Tučková, Matušková, Dvořáková, Lacková, Klímová, Křížová, Urbánková, Tožičková, Plášková, Kuchařová, Řepková, Vojáčková, Paulovičová, Beránková, Hofmanová, Bachmaierová
    Trenér: Michaela Marešová

    1. SC Vítkovice Oxdog: Ranochová (Kubíčková) – Šponiarová, Šupáková, Šrotová, Halfarová, Hašová, Ferenčíková, Niemcová, Klapitová, Mandátová, Pastušková, Sládečková, Enenkelová, Léblová, Kociánová, Ratajová, Vobořilová, Paloncyová, Laitinenová
    Trenér: Jiří Velecký
    Asistent trenéra: Dušan Dudešek

    Rozhodčí: Zdeněk Cholek, Jana Matulíková.
     
    Rozhodčími dnešního zápasu je dvojice Zdeněk Cholek a Jana Matulíková.
     
    1. SC Vítkovice Oxdog

    Nejproduktivnější hráčky:
    1. Sládečková Hana – 15 bodů (9+6)
    2. Ratajová Denisa – 12 bodů (5+7)
    3. Ferenčíková Denisa – 10 bodů (5+5)
    4. Laitinenová Mirva – 5 bodů (5+0)
    4. Šupáková Ivana – 5 bodů (1+4)

    Procentuální úspěšnost brankářek:
    1. Ranochová Hana – 93,33% (60 minut, 14 zákroků)
    2. Kubíčková Lenka – 83,33% (309 minut, 55 zákroků)
     
    Minulý týden se naplno rozjelo semifinále play-off nejvyšší ženské tuzemské soutěže. Jedno ze dvou semifinále tvoří Chodov s Vítkovicemi, respektive třetí a druhý tým po základní části. Celá série začala na vítkovické půdě a oba zápasy byly shodně rozhodnuty až v prodloužení.

    Vítkovice – Chodov 4:3 po prodl.
    Poprvé se sešli hráčky obou celků 28.3. od 18:00 a už před zápasem bylo jasné, že půjde o vyrovnaný zápas. Do zápasu sice vstoupily lépe hráčky Vítkovic, které po první třetině vedly 1:0 a i nadále navyšovaly své skóre. Za stavu 2:0 se ale v rozmezí více jak čtyř minut trefili také Chodovanky a stav utkání byl nerozhodný 2:2. O další necelou minutu vedly znovu vítkovické florbalistky. Jenže ani toto vedení nedokázali udržet a za stavu 3:3 přišlo na řadu prodloužení. Když v páté minutě prodloužení přišel dvouminutový trest pro Bachmaierovou, cítili domácí šanci na vítězství. Nakonec se vítězného konce opravdu domácí Vítkovice dočkali, vítěznou branku v čase 64:43 vstřelila Hana Sládečková.

    Vítkovice – Chodov 5:6 po prodl.
    Druhý den se hráčky obou celků sešly na stejném místě, aby odehrály druhý zápas semifinálové série. Tento zápas už byl na branky mnohem bohatší, což nasvědčovala první třetina, která skončila o jednu branku lépe pro Chodov. Druhá část naopak končila už vyrovnaným skóre (3:3) a do poslední třetiny tak ani jedny hráčky nenastupovaly s mírnějším klidem na holích. Ve třetí třetině padly tři branky v rozmezí jedné minuty, z toho hned dvě do sítě Vítkovic, Chodovanky tak byly najednou blíže k vítězství. Tuto radost jim však překazila pět minut před koncem třetiny Klapitová, pro kterou to byla již druhá branka v zápase. Více branek ve třetí třetině nepadlo a tak i tentokrát o osudu zápasu rozhodovalo prodloužení. V něm sice vítkovické florbalistky nenabídly soupeřkám početní výhodu, i tak ale dokázaly Pražanky vstřelit ve 4. minutě prodloužení zásluhou Elišky Křížové rozhodující branku a vyrovnat touto výhrou stav série.

    Chodov – Vítkovice 5:1
    O týden později se celá série přestěhovala do Prahy, aby mohlo dojít ke třetímu a čtvrtému semifinále. Sobotní zápas se proměnil v jasnou režii domácích hráček. Vítkovičanky se sice snažily vstřelit branku seč mohly, ale jako první rozvlnila síť Magdalena Klímová z týmu Chodova, ke které se po necelých třech minutách přidala také Anet Jarolímová. I ve druhé třetině se hostující hráčky trápily v zakončení, přičemž jejich soupeřky postupně navyšovaly vedení, které se zastavilo po čtyřiceti minutách na hodnotě s řadovou číslovkou 4. Čekalo se, zda některá hráčka z Vítkovic přeci jen překoná ve třetím semifinálovém duelu Provázkovou v bráně Chodova. Vítkovické hráčky se přeci jen dočkaly! V čase 52:35 se stala jedinou úspěšnou střelkyní Vítkovic Veronika Enenkelová, které asistovala Denisa Ferenčíková. To bylo ale z vítkovické strany vše, i když se očekávalo po předchozích dvou zápasech větší drama. Ale ani domácí hráčky ještě nesložily zbraně a pět minut před koncem zasadily soupeřkám z Moravy konečný hřebík do rakve. Přesně "do černého" pálila Eliška Křížová a skóre se tedy zastavovalo za stavu 5:1. Zásluhou tohoto vítězství se hráčky z Chodova dostaly do vedení 2:1 v sérii.

    A jak dopadne nedělní zápas tohoto semifinále? To se dozvíme po šedesáti minutách hry, popřípadě prodloužení či nájezdech, a vy u toho můžete být také zásluhou textové online reportáže.
     
    TJ JM FAT PIPE Chodov

    Nejproduktivnější hráčky:
    1. Jarolímová Anet – 16 bodů (5+11)
    2. Urbánková Tereza – 15 bodů (7+8)
    3. Křížová Eliška – 13 bodů (6+7)
    4. Vojáčková Jana – 10 bodů (6+4)
    4. Tučková Zuzana – 10 bodů (5+5)

    Procentuální úspěšnost brankářek:
    1. Provázková Kristýna – 83,78% (243 minut, 62 zákroků)
    2. Klabanová Kristýna – 83.33% (120 minut, 15 zákroků)
     
    Přeji příjemné odpoledne všem florbalovým nadšencům! Dnes je na programu 4. zápas semifinále extraligy žen, ve kterém se utká celek TJ JM FAT PIPE Chodov proti celku 1. SC Vítkovoce Oxdog. Zápas se odehraje od 16:00 ve sportovní hale Jižní Město.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Josef Cestr

    Góly a asistencie: 5. Vojáčková (Křížová), 58. Jarolímová (Urbánková) – 5. Sládečková, 19. Ratajová (Sládečková), 21. Sládečková (Šupáková), 52. Sládečková


    FAT PIPE Florbal Chodov: Provázková (Klabanová) – Jarolímová, Tučková, Matušková, Dvořáková, Lacková, Klímová, Křížová, Urbánková, Tožičková, Plášková, Kuchařová, Řepková, Vojáčková, Paulovičová, Beránková, Hofmanová, Bachmaierová
    Trenér: Michaela Marešová

    1. SC TEMPISH Vítkovice: Ranochová (Kubíčková) – Šponiarová, Šupáková, Šrotová, Halfarová, Hašová, Ferenčíková, Niemcová, Klapitová, Mandátová, Pastušková, Sládečková, Enenkelová, Léblová, Kociánová, Ratajová, Vobořilová, Paloncyová, Laitinenová
    Trenér: Jiří Velecký
    Asistent trenéra: Dušan Dudešek

    Rozhodca: Zdeněk Cholek, Jana Matulíková

    Diváci: 162