Tampa Bay – Dallas 5:4 (kon.) | Florida – NY Islanders 4:3 (1:0 po s.n.) | Columbus – Colorado 0:4 (kon.)
Nashville – Winnipeg 1:3 (kon.) | Arizona – Montreal 0:2 (kon.) | Washington – Buffalo 6:1 (kon.)
Toronto – St. Louis 1:6 (kon.) | LA Kings – Pittsburgh 0:1 (po pr.) | San Jose – Vancouver 2:3 (kon.)
Boston – Detroit 5:3 (kon.) | Carolina – Edmonton 7:4 (kon.) | NJ Devils – Philadelphia 5:2 (kon.)
Minnesota – Colorado 2:3 (kon.)
koniec
Boston Bruins
5:3 (2:1, 2:0, 1:2)
Detroit Red Wings
Nedeľa 08.03.2015, 17:30 • TD Garden, Boston • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V treťej tretine sme videli tri presné zásahy, keď najskôr v jej úvode znižoval na rozdiel dvoch gólov hosťujúci Glendening, ale následne Detroit kapituloval aj piatykrát v dnešnom stretnutí, keď Howarda prekonal Eriksson. Gólovú bodku tomuto stretnutiu dal v 47.minúte Marek Židlický, ktorý znižoval svojou delovkou na 3:5 z pohľadu Red Wings.

    Tri hviezdy zápasu:

    1. Daniel Paille (Bos) – 2+0,+2
    2. Carl Soderberg (Bos) – 0+0, 0
    3. Maxime Talbot (Bos) – 0+1,+2


    S konštatovaním, že Boston Bruins si na vlastnom ľade poradil s Detroitom Red Wings v pomere 5:3, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok nedeľného večera. (20:14:57)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Bostonu sa podarilo dostať puk do stredného pásma, ale do zakončenia na prázdnu bránu sa už Bruins nedostali. Následná akcia Detroitu skončila prudkou strelou z pravej strany z hokejky Nyquista, po ktorej Svedberg prerušuje svojím zákrokom hru.
     
    59:28
    Oddychový čas hostí z Detroitu.
     
    59:28
    Pod obrovskou paľbou detroitských striel sa teraz ocitla domáca defenzíva, ale žiadny z pokusov hostí neskončil za chrbtom Niklasa Svedberga! Hra sa prerušovala po Kronwallovej delovke od modrej čiary.
     
    58:30
    Detroti skúša power-play s opustenou bránou!
     
    57:53
    Oslabenie Detroitu sa skončilo, Shehahan sa už vrátil na ľadovú plochu.
     
    56:33
    Do brejku sa dostal zadák hostí Brendan Smith, ktorý svoj útočný výlet zakončil peknou strelou, ale Svedberga neprekvapil. Získal však cenné sekundičky pre svoj tím a ako bonus aj buly v útočnom pásme.
     
    56:17
    Domáci sa v úvode početnej výhody usadili v útočnom pásme a k tvrdej strele sa odhodlal pobranca Dougie Hamilton, ktorý už raz v tomto stretnutí z podobnej pozície trafil konštrukciu súperovej brány.
     
    55:53
    Riley Sheahan hľadal svojím pasom Nyquista, ale neprihrával presne a krátko na to hosťujúci center fauloval Chrisa Kellyho, takže dostáva dvojminútový trest za hákovanie.
     
    55:19
    V strednom pásme sa hra prerušovala, zrejme z toho dôvodu, že puk opustil ľadovú plochu.
     
    55:12
    Strelou z ľavého kruhu sa prezentoval center hostí, Riley Sheahan, ktorý ale svojím streleckým pokusom Svedberga neprekvapil a švédsky gólman úspešne drží puk vo svojej lapačke. Hra sa prerušila a nasleduje reklamná pauza, zrejme posledná v dnešnom stretnutí, ktoré vstúpilo do svojej poslednej päťminútovky.
     
    54:44
    Detroit húževnato bojoval o puk v útočnom pásme, ale Bruins nepustili svojho súpera k ohrozeniu Svedbergovej brány a následne sa ubránili vďaka vyhodeniu puku cez všetky čiary, čo znamenalo prerušenie hry – zakázané uvoľnenie.
     
    53:27
    Detroit niekoľkokrát ohrozil gólmana domáceho celku, ale žiadna zo striel nemala prívlastok gólová a následne sa domácej defenzíve podarilo vyhodiť puk z vlastnej tretiny, takže Red Wings musia zakladať ďalšiu akciu až spoza vlastnej brány.
     
    52:15
    Svedberg opäť musel čeli nebezpečnému streleckému pokusu svojho krajana v službách Detroitu, ktorým bol tentokrát krídelník a autor prvého gólu hostí, Gustav Nyquist
     
    52:03
    Veľmi tvrdej delovke z hokejky Kronwalla teraz čelil domáci brankár, Niklas Svedberg, ale švédsky gólman si s krajanovou strelou poradil a prerušil hru svojím úspešným zákrokom.
     
    51:23
    Detroit skúšal prekvapiť domácu obranu dlhým pasom na útočnú modrú, ale hosťom tento úmysel nevyšiel. Defenzíva Bostonu sa dostala k puku, ale mala problémy s jeho vyvezením do stredného pásma, pretože hráči Red Wings veľmi vysoko napádali.
     
    50:41
    Zápas sa prehupol do svojej poslednej desaťminútovky a hrá sa menej atraktívny hokej ako v predchádzajúcich dvoch tretinách, pretože Boston sa viac zameral na defenzívu a sťažovanie práce hosťujúcich útočníkov. Nasleduje reklamná pauza.
     
    49:33
    Po nepresnej rozohrávke Bostonu sa domácim píska zakázané uvoľnenie.
     
    49:33
    Dnešný súboj prináša jednu zaujímavosť a to v podobe bratského súboja, keď za domáci tím nastupuje Reilly Smith a za hostí jeho starší brat, obranca Brendan Smith. Spokojnejší môže byť zatiaľ mladší zo súrodencov, ktorého tím vyhráva 5:3 a navyše si pripísal na svoje konto jednu asistenciu pri druhom góle Bruins.
     
    48:56
    Detroit sa dvakrát v krátkom časovom slede dostal do útočného pásma, ale ohrozenie domácej svätyňe ich snaha nepriniesla.
     
    47:57
    Tomáš Tatar si pekne obkorčuľoval Svedbergovu bránu, poslal puk na modrú Kronwallovi, ktorý ho ešte posúval na parťáka z obrannej dvojice, Jonathana Ericssona, ktorý už neváhal a tvrdo pálil na domácu bránu. Po úspešnom Svedbergovom zákroku proti krajanovej strele sa hra prerušuje.
     
    47:23
    Hra sa po viacerích nepresnostiach na oboch stranách prerušovala v obrannopm pásme domácich Bruins, nasleduje reklamná pauza.
    Marek ŽIDLICKÝ - 5:3
     
    46:02
    Detroit Red Wings dal gól!
    Hostia potrebovali na gól v početnej výhode len o sedem sekúnd viac ako pred chvíľou ich súper a to 20. Presnou strelou od modrej čiary sa prezentoval český bek MAREK ŽIDLICKÝ, ktorý znižuje na rozdiel dvoch gólov a pripisuje si svoj šiesty gól v tomto ročníku. Židlický len nedávno prestúpil do Detroitu z New Jersey Devils a vo štvrtom zápase za Red Wings strieľa už svoj druhý gól za tento tím! Asistencie: Tomáš Tatar, Pavel Dacjuk.
     
    45:42
    Za podrazenie Brendana Smitha dostáva dve minúty domáci útočník Carl Soderberg a presilovku si zahrajú Red Wings.
    Loui ERIKSSON - 5:2
     
    44:03
    Boston dal gól!
    Len 13 sekúnd početnej výhody potrebovali hráči Bostonu Bruins na to, aby sa vrátili do trojgólového vedenia. Bergeronovu strelu spoza pravého kruhu dorážal za Howardov chrbát švédsky útočník LOUI ERIKSSON, ktorí si tak pripisuje na svoje konto už šestnásty presný zásah v sezóne. Asistencie: Patrice Bergeron, Ryan Spooner.
     
    43:50
    Uvidíme presilovku Bostonu, pretože Joakim Andersson dostáva dve minúty za zdvihnutú hokejku.
     
    43:05
    Daniel Paille veľmi nebezpečne strieľal z ľavej strany, ale v hatricku domácemu hráčovi zabránil skvelý zákrok Howarda.
    Luke GLENDENING - 4:2
     
    41:24
    Detroit Red Wings dal gól!
    V úvode treťej časti sa hosťom podarilo prekonať Svedberga v domácej bráne a znížiť stav stretnutia na 2:4 z ich pohľadu. Autorom gólu je krídelník LUKE GLENDENING, ktorý vsietil svoj ôsmy gól v tomto ročníku. Asistencia: Pavel Dacjuk.
     
    40:01
    Jonasa Gustavssona v bráne hostí strieda pred treťou tretinou jeho skúsenejší kolega, Jimmy Howard.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Po dvoch tretinách vedie Boston nad Detroitom už 4:1! V druhej tretine sa do streleckých štatistík zapísal len jeden hráč a to krídelník štvrtého domáceho útoku, Daniel Paille, ktorý tak vytvoril pre svoj tím veľmi sľubný náskok pred treťou tretinou.

    Posledné dejstvo dnešného hokejového predstavenia sa začne približne 19:22.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:10
    Bostonský krídelník Reilly Smith tvrdou strelou ohrozil Gustavssona a gólman hostí si s jeho pokusom poradil len s problémami.
    Daniel PAILLE - 4:1
     
    38:39
    Boston dal gól!
    Domáci vyhrali buly po Gustavssonovej pravici a po Talbotovej prihrávke spoza brány sa presnou strelou pomedzi betóny hosťujúceho gólmana presadzuje DANIEL PAILLE, ktorý sa tak môže tešiť z trojgólového vedenia svojho tímu a zároveň zo svojho druhého presného zásahu v tomto stretnutí. Asistencie: Max Talbot, Gregory Campbell.
     
    38:04
    Domáci center Ryan Spooner si nerozumel v útočnej spolupráci so spoluhráčom, čo je škoda pre Boston, pretože to vyzeralo na sľubné zakončenie. Následne sa v útoku nepresadil Tatar a hostia sa pri opätovnom pokuse o útočnú prihrávku dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    36:06
    Takmer sa potvrdilo staré známe hokejové pravidlo: nedáš – dostaneš! Potom, čo hostia obliehali Svedbergovu bránu bez streleckého pokusu sa dostal do brejku na druhej strane Brad Marchand, ktorý sa chcel otočkou zbaviť beka hostí, Jonathana Ericssona, čo sa mu nie celkom podarilo, ale napriek tomu dokázal autor otváracieho gólu stretnutia ohroziť Gustavssona v bráne hostí. Krátko potom sa Detroit dopustil zakázaného uvoľnenia a hra sa prerušovala.
     
    35:40
    Detroit dostal svojho súpera pod tlak, ale po dlhom obliehaní brány stratili hostia pásmo a to bez jediného streleckého pokusu na Svedbergovu svätyňu.
     
    35:09
    Po tretíkrát v krátkom časovom slede sa hra prerušuje pre icing domácich, zatiaľ čo sa druhá tretina prehupla do svojej poslednej päťminútovky.
     
    34:53
    Krátko po buly pred Svedbergom si oba celky situáciu pred domácim gólmanom zopakujú, pretože nepresná rozohrávka Bruins znamenala zakázané uvoľnenie.
     
    34:45
    Detroit už hrá v pätici, pretože Miller sa vrátil na ľad z lavice hanby. Boston sa po Chárovej rozohrávke v útoku nepresadil, naopak na druhej strane klziska musel zasahovať Niklas Svedberg proti strele svojho krajana, Henrika Zetterberga. Nasleduje reklamná pauza.
     
    34:15
    Zdeno Chára zakladá akciu spoza vlastnej brány, zatiaľ čo trest pre hosťujúceho Millera sa chýli ku koncu.
     
    33:57
    Red Wings vyhodili puk až ku Svedbergovi, po ktorého rozohrávke sa Bruins chceli vrátiť do pásma, ale Bergeron bol v postavení mimo hru a stretnutie sa prerušovalo. Po následnom buly sa Detroit bránil veľmi dobre a nepustil domácich do svojho pásma.
     
    32:44
    Po strele do jedného z domácich a následnom Gustavssonovom zákroku sa hra prerušuje a bude sa vhadzovať v obrannom pásme Detrroitu.
     
    32:27
    Za podrazenie Bergerona dostáva dve minúty hosťujúci Drew Miller a po reklamnej pauze tak uvidíme prvú presilovú hru domácich v tejto tretine.
    Daniel PAILLE - 3:1
     
    31:44
    Boston dal gól!
    To, čo domácim nevyšlo v úvode tohto oslabenia, to sa im podarilo teraz na jeho konci! Druhýkrát v dnešnom zápase sa Bruins presadzujú v početnej nevýhode, tentokrát hosťujúci gólman kapituluje po samostatnom úniku a následnej strele DANIELA PAILLEA, ktorý mieril presne pomedzi Gustavssonove betóny a vsieťuje tak svoj štvrtý gól v tejto sezóne. Bez asistencie.
     
    31:31
    Počas tejto presilovky si zatiaľ Detroit nevytvoril žiadnu vyloženú šancu ani ofenzívny tlak, Bruins sa bránia výborne.
     
    30:30
    Do brejku sa dostal Patrice Bergeron, ale druhý gól domácich v oslabení nepridal, pretože obrana hostí mu napokon zabránila v zakončení.
     
    30:02
    Marek Židlický bol faulovaný a Detroit si po reklamnej pauze zahrá presilovú hru, pretože domáci Gregory Campbell mieri na trestnú za držanie.
     
    29:27
    Po veľkej šanci Colea sa ešte k veľmi nebezpečnej strele dostal hosťujúci zadák Židlický, ktorého pokus však skončil len na pozornom betóne Svedberga. Krátko potom sa hra prerušovala pre zakázané uvoľnenie "Červených krídel".
     
    28:18
    Z ničoho nič sa jeden z hosťujúcich hráčov rútil osamotene na Svedberga, ktorého chcel blafákom prekonať, ale domáci gólman si s jeho strelou i následnou dorážkou poradil. Strieľajúcim hráčom bol Erik Cole, dorážajúcim kapitán Zetterberg.
     
    27:52
    Boston sa opäť nedokázal po kombinácii v útočnom pásme dostať k strele a Riley Sheahan tak mohol zakladať akciu hostí pasom na Nyquista.
     
    27:01
    Bruins sa nepresadili v strednom pásme, pretože puk na hokejky hostí vybojoval fínsky útočník Teemu Pulkkinen, ktorý dnes v zostave Red Wings nahradil Slováka Tomáša Jurča.
     
    25:42
    Po nepresnej prihrávke z obrannej tretiny v podaní domácich sa k puku za vlastnou bránou dostal Gustavsson, ktorý posúval puk spoluhráčom a pomáhal tak založiť útočnú akciu, po ktorej ale Glendening prišiel v útočnej tretine o puk bez toho, aby sa dostal k strele.
     
    24:57
    Po skončení Lucicovho trestu sa ani jeden z celkov nedostal do streleckej šance a hra sa prerušovala potom, čo sa hostia dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    24:00
    Detroit dostal svojho súpera pod tlak, pričom dvakrát pálil z ľavej strany ruský útočník Pavel Dacjuk. Ani jedna z jeho striel si však cestu za Svedbergov chrbát nenašla a krátko potom odpálil Patrice Bergeron puk cez všetky čiary, vďaka čomu sa Bruins aspoň na chvíľu ubránili.
     
    23:00
    Tatarova strela bola zblokovaná, ale Red Wings zostali v útočnom pásme, kde puk o puk za bránou húževnato bojoval Abdelkader, ktorý ho aj vybojoval a ťažili z toho jeho spoluhráči Tatar a Nyquist, ktorý ohrozili svojími strelami Svedberga v domácej bráne.
     
    22:02
    Detroit si opäť zahrá v početnej výhode, pretože na trestnú lavicu odchádza domáci krídelník Milan Lucic za nedovolené bránenie gólmana.
     
    21:50
    Na ľavom krídle sa predieral do zakončenia Slovák Tomáš Tatar, ale proti dvojici súperov neuspel, naopak na druhej strane klziska sa k strele dostali domáci útočníci Bergeron a Spooner.
     
    20:21
    Presilová hra Detroitu sa skončila, Eriksson sa už vracia na ľadovú plochu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Po dvadsiatich minútach vyhráva domáci Boston nad svojím súperom z Detroitu v pomere 2:1 po góloch Marchanda a Pastrňáka, zatiaľ čo za Red Wing sa trafil do čierneho Nyquist.

    Prostredná časť dnešného duelu sa začne približne 18:29.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:50
    Tvrdo pálil od modrej čiary švédsky zadák hostí, Kronwall, ktorého strelu sa ešte snažili hostia všemožne dorážať, ale čas prvej tretiny vypršal.
     
    19:10
    K strele na domáceho gólmana sa dostali Weiss i Zetterberg, ale ani jeden z nich Svedberga neprekvapil a Bostonu sa krátko potom podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary.
     
    18:21
    V závere prvej časti si ďalšiu presilovku zahrajú Red Wings, pretože na lavicu hanby odchádza na dve minúty Loui Eriksson, ktorý dostal trest za nedovolené bránenie.
     
    18:04
    Detroit sa dostal do dvoch veľkých šancí, keď najskôr veľmi nebezpečne pálil z pravej strany Tatar a krátko potom bol jeden z hostí úplne osamotený pred odkrytou bránou Bruins, ale našťastie pre domácich sa k nemu puk nedostal. Krátko na to sa hra prerušovala po Gustavssonovom zákroku na druhej strane klziska.
     
    17:04
    Boston sa dopustil zakázaného uvoľnenia, hra sa prerušuje a bude sa vhadzovať pred Svedbergom.
     
    15:59
    Autor prvého gólu domácich, Brad Marchand, sa na pravej strane útočnej tretiny nepresadil, naopak na druhej strane klziska sa dostal k strele český bek v službách Detroitu, Marek Židlický, ale domáci brankár Svedverg si s jeho strelou poradil.
     
    15:01
    Red Wings zakladali akciu po pravej strane potom, čo vyhrali buly pred Gustavssonom, ale v strednom pásme už hostia o puk prišli a museli ďalšiu akciu zakladať opäť z hĺbky vlastnej tretiny. Po dlhých súbojoch o puk v rohoch klziska sa Bostonu podarilo vyhodiť puk až k hosťujúcemu gólmanovi, Gustavssonovi.
     
    14:10
    Presilovka Bostonu sa skončila, ale domáci pokračovali v ofenzívnej snahe, ktorú prerušil úspešným zákrokom až Gustavsson, ktorý kryl strelu z hokejky Lucica. Následne pred hosťujúcou bránou vznikla menšia šarvátka, do ktorej sa zapojilo viacero hráčov. Nasleduje reklamná pauza.
     
    13:35
    Prvá polovica presilovky Bruins nepriniesla žiadne vyložené šance, ale v jej druhej časti sa už domáci dostali do ofenzívneho kolotoča a dostali Detroit pod obrovský tlak. Dvakrát sa do strely oprel aj slovenský zadák a kapitán Bruins, Zdeno Chára.
     
    12:03
    Hostia pokazili opäť rozohrávku, ale našťastie pre Detroit, Pastrňák len nahadzoval puk do útočnej tretiny. Hra sa prerušuje v obrannej tretine Red Wings a bude sa vylučovať na strane hostí, pretože Niklas Kronwall dostáva dve minúty za nedovolené bránenie. Presilovku domácich si však vychutnáme až po reklamnej pauze.
     
    11:09
    Ani jeden z tímov sa nevie na dlhšie usadiť v útočnej tretine a hra sa prelieva z jednej strany klziska na druhú.
     
    10:11
    Red Wings nepresne rozohrávali a v strednom pásme sa dostali k puku Bruins, ktorí si dokázali vytvoriť streleckú šancu z ľavej strany, ale ich ofenzívna snaha dvojgólové vedenia nepriniesla.
    David PASTRŇÁK - 2:1
     
    09:12
    Boston dal gól!
    Domáci sa dostávajú do vedenia potom, čo presilovú hru svojím ôsmym presným zásahom v sezóne využíva český útočník DAVID PASTRŇÁK, ktorý si vymenil puk s Lucicom a následne z ľavého kruhu prestrelil gólmana hostí. Asistencie: Milan Lucic, Reilly Smith.
     
    08:55
    Domáci bek Dougie Hamilton nastrelil svojou delovkou od modrej čiary tyčku hosťujúcej brány! Následne ešte Bruins operovali s pukom na hokejkách v útočnom pásme, ale k ďalšej strele sa dostali až po vyhodení puku do stredného pásma a následnom vrátení sa do útočnej tretiny. Brankár Gustavsson si však so strelou z ľavej strany poradil a hra sa prerušovala.
     
    07:42
    Bek hostí Danny DeKeyser dostáva dve minúty za hákovanie, ktorého sa dopustil za vlastnou bránou a my uvidíme prvú presilovú hru Bruins v dnešnom meraní síl.
    Gustav NYQUIST - 1:1
     
    07:01
    Detroit Red Wings dal gól!
    GUSTAV NYQUIST si pripisuje gól s poradovým číslom 22 v tejto sezóne, potom čo strelou z medzikružia vyrovnáva na 1:1. Asistencia: Kyle Quincey.
     
    06:45
    Po reklamnej pauze sa vhadzovalo v obrannom pásme Bruins, ale buly vyhrali hráči Red Wings, ktorí veľmi nebezpečne zaútočili po ľavej strane, keď najskôr na Svedberga pálil Sheahan a jeho strelu následne dorážal Nyquist.
     
    06:12
    Detroit veľmi pekne zakombinoval v útočnej tretine, ale strážca domácej svätyne si so strelou Gustava Nyquista poradil a úspešným zákrokom prerušil hru. Nasleduje reklamná pauza.
     
    05:15
    Quinceyho delovka od modrej čiary sa neujala a k puku sa dostali hráči Bruins, ktorí už hrajú v plnom počte, takže presilovka Detroitu sa skončila.
    Brad MARCHAND - 1:0
     
    04:15
    Boston dal gól!
    Domáci krídelník BRAD MARCHAND sa po chybnej rozohrávke Red Wings dostal do brejku a blafákom si vychutnal gólmana hostí, ktorého prekonal a svojím dvadsiatym druhým presným zásahom v sezóne otvoril skóre dnešného duelu. Bez asistencie.
     
    04:02
    Bostonu sa dvakrát v krátkom časovom slede podarilo oslobodiť a Detroit zakladá akciu spoza vlastnej brány.
     
    03:34
    Tuukka Rask opäť prerušuje úspešným zákrokom hru po strele z pravej strany.
     
    03:30
    Prvá presilovková akcia Detroitu sa skončila úspešným Svedbergovým zákrokom po strele z pravej strany a hra sa prerušovala.
     
    03:13
    Kapitán hostí, Henrik Zetterberg, bol faulovaný a jeden z domácich hráčov, konkrétne Reilly Smith, pôjde na trestnú lavicu za sekanie.
     
    03:00
    DeKeyser našiel presným pasom cez stredné pásmo Joakima Anderssona, ale švédsky útočník v službách Detroitu len nahadzoval puk do pásma. K puku sa dostali domáci, ktorí zaútočili, ale Bergeron mieril nepresne.
     
    02:02
    McQuaid a Gustavsson si situáciu spred pár sekúnd zopakovali a hosťujúci gólman si pripísal ďalší úspešný zákrok po strele domáceho obrancu a hra sa opäť prerušovala v obrannej tretine Red Wings.
     
    01:55
    Detroit vyhral buly pred vlastným gólmanom, ale obranná dvojica mala problém dostať puk z vlastnej tretiny. Napokon sa to dvojici švédskych bekov, Kronwallovi s Ericssonom, podarilo, ale Tomáš Tatar sa v útoku nepresadil. Krátko potom zaútočil po ľavom krídle domáci krídelník Daniel Paille, po ktorého akcii sa k strele dostal zadák Bruins Adam McQuaid, ktorého strelu, ale Gustavsson v bráne hostí zneškodnil a hra sa prerušovala.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Boston Bruins: Svedberg (Rask) – Chára, Hamilton, Krug, McQuaid, Seidenberg, Bartkowski – Marchand, Bergeron, Smith – Lucic, Spooner, Pastrňák – Kelly, Soderberg, Eriksson – Paille, Campbell, Talbot

    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Smith, Židlický – Glendening, Dacjuk, Tatar – Abdelkader, Zetterberg, Cole – Nyquist, Sheahan, Pulkkinen – Miller, Andersson, Weiss

    Rozhodca: Kimmerly, Kozari – Heyer, Novak.
     
    Príjemné skoré pondelkové ráno všetkým fanúšikom kvalitného zámorského hokeja. Dnes nás čaká súboj dvoch tímov Východnej konferencie NHL. V TD Garden Boston Bruins vedený Zdenom Chárom privíta Detroit Red Wings, za ktorých sa predstaví slovenská dvojica Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo. Začiatok stretnutia je naplánovaný na 17:30 SEČ.

    Boston Bruins

    Medvede z Bostonu stále nemajú istý postup do play-off a na Floridu majú k dobru len 4 body. Zverencom trénera Juliena patrí v tabuľke Východnej konferencie 8.miesto so ziskom 74 bodov pri skóre 171:167. Z posledných piatich zápasov sa im podarilo vyhrať tri a jeden prehrali v predĺžení. Naposledy sa Bruins predstavili doma včera proti Philadelphii a tešili sa z víťazstva 3:2 po predĺžení, v ktorom o dvoch bodoch rozhodol Brad Marchand. V tom zápase sa presadil gólovo aj Zdeno Chára. Najproduktívnejším hráčom tímu je Patrice Bergeron, ktorý nazbieral doposiaľ 46 kanadských bodov za 18 gólov a 28 asistencií.

    Detroit Red Wings

    Hostia z "hockey town" si stále držia veľmi dobrú formu a dokážu pravidelne bodovať aj proti silným súperom. Zverencom trénera Babcocka patrí v tabuľke Východnej konferencie 5.miesto so ziskom 83 bodov pri skóre 184:165 a na prvý Montreal strácajú 5 bodov. Z posledných piatich zápasov získali červené krídla tri víťazstvá. V poslednom zápase sa však Red Wings doma nedarilo a podľahli Calgary 2:5. Najproduktívnejším hráčom tímu je Henrik Zetterberg, ktorý nazbieral 53 kanadských bodov za 15 gólov a 38 asistencií.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 00:30.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 5. Marchand, 10. Pastrňák (Lucic, Smith), 32. Paille, 39. Paille (Talbot, Campbell), 45. Eriksson (Bergeron, Spooner) – 8. Nyquist (Quincey), 42. Glendening (Dacjuk), 47. Židlický (Tatar, Dacjuk)


    Boston Bruins: Svedberg (Rask) – Chára, Hamilton, Krug, McQuaid, Seidenberg, Bartkowski – Marchand, Bergeron, Smith – Lucic, Spooner, Pastrňák – Kelly, Soderberg, Eriksson – Paille, Campbell, Talbot
    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Smith, Židlický – Glendening, Dacjuk, Tatar – Abdelkader, Zetterberg, Cole – Nyquist, Sheahan, Pulkkinen – Miller, Andersson, Weiss

    Rozhodca: Kimmerly, Kozari – Heyer, Novak