Tampa Bay – Dallas 5:4 (kon.) | Florida – NY Islanders 4:3 (1:0 po s.n.) | Columbus – Colorado 0:4 (kon.)
Nashville – Winnipeg 1:3 (kon.) | Arizona – Montreal 0:2 (kon.) | Washington – Buffalo 6:1 (kon.)
Toronto – St. Louis 1:6 (kon.) | LA Kings – Pittsburgh 0:1 (po pr.) | San Jose – Vancouver 2:3 (kon.)
Boston – Detroit 5:3 (kon.) | Carolina – Edmonton 7:4 (kon.) | NJ Devils – Philadelphia 5:2 (kon.)
Minnesota – Colorado 2:3 (kon.)
koniec
Boston Bruins
5:3 (2:1, 2:0, 1:2)
Detroit Red Wings
Nedeľa 08.03.2015, 17:30 • TD Garden, Boston • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V treťej tretine sme videli tri presné zásahy, keď najskôr v jej úvode znižoval na rozdiel dvoch gólov hosťujúci Glendening, ale následne Detroit kapituloval aj piatykrát v dnešnom stretnutí, keď Howarda prekonal Eriksson. Gólovú bodku tomuto stretnutiu dal v 47.minúte Marek Židlický, ktorý znižoval svojou delovkou na 3:5 z pohľadu Red Wings.

    Tri hviezdy zápasu:

    1. Daniel Paille (Bos) – 2+0,+2
    2. Carl Soderberg (Bos) – 0+0, 0
    3. Maxime Talbot (Bos) – 0+1,+2


    S konštatovaním, že Boston Bruins si na vlastnom ľade poradil s Detroitom Red Wings v pomere 5:3, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok nedeľného večera. (20:14:57)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Bostonu sa podarilo dostať puk do stredného pásma, ale do zakončenia na prázdnu bránu sa už Bruins nedostali. Následná akcia Detroitu skončila prudkou strelou z pravej strany z hokejky Nyquista, po ktorej Svedberg prerušuje svojím zákrokom hru.
     
    59:28
    Oddychový čas hostí z Detroitu.
     
    59:28
    Pod obrovskou paľbou detroitských striel sa teraz ocitla domáca defenzíva, ale žiadny z pokusov hostí neskončil za chrbtom Niklasa Svedberga! Hra sa prerušovala po Kronwallovej delovke od modrej čiary.
     
    58:30
    Detroti skúša power-play s opustenou bránou!
     
    57:53
    Oslabenie Detroitu sa skončilo, Shehahan sa už vrátil na ľadovú plochu.
     
    56:33
    Do brejku sa dostal zadák hostí Brendan Smith, ktorý svoj útočný výlet zakončil peknou strelou, ale Svedberga neprekvapil. Získal však cenné sekundičky pre svoj tím a ako bonus aj buly v útočnom pásme.
     
    56:17
    Domáci sa v úvode početnej výhody usadili v útočnom pásme a k tvrdej strele sa odhodlal pobranca Dougie Hamilton, ktorý už raz v tomto stretnutí z podobnej pozície trafil konštrukciu súperovej brány.
     
    55:53
    Riley Sheahan hľadal svojím pasom Nyquista, ale neprihrával presne a krátko na to hosťujúci center fauloval Chrisa Kellyho, takže dostáva dvojminútový trest za hákovanie.
     
    55:19
    V strednom pásme sa hra prerušovala, zrejme z toho dôvodu, že puk opustil ľadovú plochu.
     
    55:12
    Strelou z ľavého kruhu sa prezentoval center hostí, Riley Sheahan, ktorý ale svojím streleckým pokusom Svedberga neprekvapil a švédsky gólman úspešne drží puk vo svojej lapačke. Hra sa prerušila a nasleduje reklamná pauza, zrejme posledná v dnešnom stretnutí, ktoré vstúpilo do svojej poslednej päťminútovky.
     
    54:44
    Detroit húževnato bojoval o puk v útočnom pásme, ale Bruins nepustili svojho súpera k ohrozeniu Svedbergovej brány a následne sa ubránili vďaka vyhodeniu puku cez všetky čiary, čo znamenalo prerušenie hry – zakázané uvoľnenie.
     
    53:27
    Detroit niekoľkokrát ohrozil gólmana domáceho celku, ale žiadna zo striel nemala prívlastok gólová a následne sa domácej defenzíve podarilo vyhodiť puk z vlastnej tretiny, takže Red Wings musia zakladať ďalšiu akciu až spoza vlastnej brány.
     
    52:15
    Svedberg opäť musel čeli nebezpečnému streleckému pokusu svojho krajana v službách Detroitu, ktorým bol tentokrát krídelník a autor prvého gólu hostí, Gustav Nyquist
     
    52:03
    Veľmi tvrdej delovke z hokejky Kronwalla teraz čelil domáci brankár, Niklas Svedberg, ale švédsky gólman si s krajanovou strelou poradil a prerušil hru svojím úspešným zákrokom.
     
    51:23
    Detroit skúšal prekvapiť domácu obranu dlhým pasom na útočnú modrú, ale hosťom tento úmysel nevyšiel. Defenzíva Bostonu sa dostala k puku, ale mala problémy s jeho vyvezením do stredného pásma, pretože hráči Red Wings veľmi vysoko napádali.
     
    50:41
    Zápas sa prehupol do svojej poslednej desaťminútovky a hrá sa menej atraktívny hokej ako v predchádzajúcich dvoch tretinách, pretože Boston sa viac zameral na defenzívu a sťažovanie práce hosťujúcich útočníkov. Nasleduje reklamná pauza.
     
    49:33
    Po nepresnej rozohrávke Bostonu sa domácim píska zakázané uvoľnenie.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 5. Marchand, 10. Pastrňák (Lucic, Smith), 32. Paille, 39. Paille (Talbot, Campbell), 45. Eriksson (Bergeron, Spooner) – 8. Nyquist (Quincey), 42. Glendening (Dacjuk), 47. Židlický (Tatar, Dacjuk)


    Boston Bruins: Svedberg (Rask) – Chára, Hamilton, Krug, McQuaid, Seidenberg, Bartkowski – Marchand, Bergeron, Smith – Lucic, Spooner, Pastrňák – Kelly, Soderberg, Eriksson – Paille, Campbell, Talbot
    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – Ericsson, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Smith, Židlický – Glendening, Dacjuk, Tatar – Abdelkader, Zetterberg, Cole – Nyquist, Sheahan, Pulkkinen – Miller, Andersson, Weiss

    Rozhodca: Kimmerly, Kozari – Heyer, Novak