Barcelona – Rayo Vallecano 6:1 (kon.) | Sociedad – Espanyol 1:0 (kon.) | Villarreal – Vigo 4:1 (kon.)
Atlético Madrid – Valencia 1:1 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
1:0 (1:0)
RCD Espanyol Barcelona
Nedeľa 08.03.2015, 17:00 • Estadio Municipal de Anoeta (San Sebastián) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Rubén Pardo na súperovej polovici skolil rozohrávajúceho Vázqueza. Prieto tasí ďalšiu kartu, no španielskeho stredopoliara to už v závere mrzieť nebude.
     
    89
    Žltá karta sa ušla i argentínskemu obrancovi Diegovi Colottovi, ktorý presedel celý zápas na lavičke náhradníkov. Eduardo Prieto potrestal jeho nepretržité protesty.
     
    84
    Markel Bergara prerezal cestu rozbehnutému Motanésovi, domáci celok inkasuje vôbec prvú žltú kartu dnešného zápasu.
     
    78
    Héctor Moreno sa nejakú štvrťhodinku pred po protestoch koncom stáva len druhým potrestaným hráčom dnešného zápasu.
     
    77
    Sergio González konečne posilňuje útočnú fázu, keď namiesto Arbillu posiela na hraciu plochu tretieho útočníka Christiana Stuaniho.
     
    74
    David Moyes skutočne strieda hneď dvojnásobne, keď na trávnik posiela Bergaru s Hervíasom. Miesta im prenechala dvojica Granero a Chory Castro.
     
    65
    Sergio Gonzálet sa už na to nemôže ďalej pozerať a pripravuje prvú zmenu dnešného zápasu. Namiesto Víctora Sáncheza príde do hry Montanés.
     
    63
    Chory Castro na ľavej strane šestnástky zosmiešnil defenzívu katalánskeho mužstva, Real Sociedad mohol zdvojnásobiť svoje vedenie! Uruguajský krídelník zamotal hlavu dvojice González a Arbilla, aby si následne loptu hodil pomedzi nich. Po drobnom kontakte sa Castro porúčal na trávnik, no v jeho akcii pokračoval Agirretxe, ktorý si loptu v šestnástke naviedol na ľavačku, avšak z uhlu už na Kikeho Casillu nevyzrel. Barcelonsky brankár mu včas zmenšil strelecký uhol a aj vďaka tomu dokázal vyraziť koncovku domáceho útočníka. Pokračujeme za stavu 1:0.
     
    50
    Eduardo Prieto Iglesias päť minút po zmene strán vôbec po prvýkrát siahol do kapsy, keď ho k tomu prinútil Víctor Sánchez, ktorý na ľavej strane trafil lakťom Zaldúu.
    Sergio CANALES - 1:0
     
    38
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Na Estadio Municipal de Anoeta sa konečne niečo deje! Baskovia sa ujímajú vedenia nesmierne kurióznym spôsobom, ale inak vzhľadom na doterajšiu katastrofu gól padnúť ani nemohol. Héctor Moreno nemal komu rozohrať smerom dopredu a tak volil pomocnú prihrávku na gólmana Kikeho Casillu. Hosťujúci brankár mal na všetko dostatok času i priestoru, no loptu skratovo rozohral priamo na kopačku napadajúceho SERGIA CANALESA, ktorému už z hranice šestnástky nerobilo problém trafiť poloprázdnu bránku katalánskeho tímu. Vlaňajší debutant medzi troma žrďami španielskej reprezentácie sa červená, Real Sociedad sa ujíma vedenia!

    Erik Farkaš

    Góly: 38. Canales

    Karty:   84. Bergara (RSC), 90+3. R. Pardo (RSC) – 50. V. Sánchez (ESB), 78. H. Moreno (ESB), 89. Colotto (ESB)


    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, I. Martínez, Ansotegi, Yuri – R. Pardo, Granero – Prieto (C), Canales, Ch. Castro – Agirretxe
    Náhradníci: Zubikarai – de la Bella, Finnbogason, Hervías, Capilla, Bergara, Elustondo
    Manažér: David Moyes (SCO)

    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – Arbilla, Á. González, H. Moreno, Duarte – J. López, Abraham, V. Sánchez, L. Vázquez – Caicedo, S. García (C)
    Náhradníci: P. López – Colotto, V. Álvarez, Stuani, S. Sevilla, Montanés, Mattioni
    Manažér: Sergio González (ESP)

    Rozhodca: Eduardo Prieto Iglesias – F. García, M. Aboy – L. Collado