Schalke – Hoffenheim 3:1 (kon.) | Augsburg – Wolfsburg 1:0 (kon.) | Hannover – Bayern 1:3 (kon.)
Freiburg – Brémy 0:1 (kon.) | Hamburger – Dortmund 0:0 (kon.) | Mainz – Mönchengladbach 2:2 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
3:1 (2:0)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 07.03.2015, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, Schalke si dvojgólový náskok postrážilo a tak získalo všetky tri body. Domáce tribúny v druhom polčase druhý raz rozradostil Meyer a aj napriek tomu, že sa Vollandovi podarilo znížiť na 3:1, on ani jeho spoluhráči už ďalší gól nepridali.

    Po dnešnom zápase tak Schalke aspoň dočasne v tabuľke predbehne Leverkusen, to či Hoffenheim v tabuľke klesne bude zaležať od výsledku zápasu Frankfurt – Kolín.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok víkendu. (17:24:55)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    V samom závere ešte prišla poriadna delovka Barnettu, ten ale mieril vysoko nad bránu.
     
    90+2
    V nadstavenom čase sa zápas prakticky len dohráva, domácemu tímu sa darí držať loptu na súperovej polovici ihriska.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby bude nadstavovať ešte 2 extra minúty.
     
    90
    Ihrisko musí opustiť Jin-Su Kim, ktorý inkasoval poriadnu bombu do krku od jeho spoluhráča, ktorý sa snažil o prudký odkop. Hoffenheim tak navyše v závere príde o jedného z hráčov.
     
    89
    Roberto Firmino mal na kopačke gól, až príliš jednoducho sa dostal do bezprostrednej vzdialenosti brány, z blízka však iba nastrelil Wellenreuthera.
     
    88
    Loptu sa ďaleko od brány snažil podržať Matip spoločne s jeho krajanom Choupo-Motingom, čo sa im istý čas aj darilo, no teraz bude nasledovať rozohrávka Baumanna.
     
    87
    Aj táto štandardná situácia zostala nevyužitá, nasledovať bude odkop od brány Wellenreuthera. Zdá sa teda, že Schalke si už dvojgólový náskok postráži.
     
    86
    Aj sa tak stalo, no jeho prudká strela našla iba hlavu domáceho obrancu, od ktorého sa lopta odrazila za čiaru. Nasledovať bude rohový kop pre Hoffenheim.
     
    85
    Ak chce Hoffenheim pomýšľať o remíze hráči musia udrieť teraz. Získali totiž priamy kop z veľmi solídnej pozície, ktorý bude zahrávať pravdepodobne Jin-Su Kim.
     
    84
    Schalke sťahuje z ihriska Huntelaara, na posledných pár minút ho vystrieda Matip.
     
    83
    Hostia sa nevzdávajú, po rohovom kope prišla veľká príležitosť, ktorú mal Bičakčić. Zakončenie hlavou jeho spoluhráča nebolo presné, lopta sa odrazila priamo na jeho kopačky, no v tej rýchlosti sa mu nepodarilo usmerniť loptu do brány.
     
    82
    Hoffenheim strieda posledný raz zápase, Polanskeho na ihrisku vymení Amiri.
     
    81
    Meyer si trúfol proti dvojici hráčov, takmer sa mu podarilo prejsť až do pokutového územia, v poslednej chvíli mu však loptu odobral obranca a on sa dopustil faulu.
     
    80
    Roberto Firmino zahrával rohový kop na opačnej strane, na letiacu loptu si najvyššie vyskočil Strobl, Wellenreuther bol proti a výborným zákrokom zachránil svoj tím od kontaktného gólu.
     
    79
    Choupo-Moting po rohovom kope aj zakončoval, jeho hlavička ale letí tesne vedľa ľavej tyče.
     
    78
    Na opačnej strane to individuálne skúšal Choupo-Moting, jeho zakončenie bolo zrazené na ďalší rohový kop pre Schalke 04.
     
    77
    Szalai vysúval Vollanda, tomu sa trošku zamotala lopta medzi nohami a v následnom súboji proti Nastasićovi sa dopustil faulu.
     
    76
    Vollandov gól dal jeho spoluhráčom vietor do plachiet, hráči v žltom sa okamžite lepšie pohybujú, Volland to skúšal opäť tentoraz však bránu netrafil.
     
    75
    Žeby sa hostia predsa len pokúsili o vyrovnanie, uvidíme čo s hráčmi spraví strelený gól, času na dva góly majú teoreticky ešte dostatok.
    VOLLAND - 3:1
     
    73
    Hoffenheim dal gól! Rohový kop nebol nebezpečný, naopak do rýchleho protiútoku zavelil Abraham, ktorý preniesol hru na Roberta Firmina, ktorý do dobrej pozície vysunul KEVINA VOLLANDA a ten prudkou strelou znižuje na 3:1.
     
    73
    Huntelaar sa vpredu snažil o zužitkovanie Choupo-Motingovej prihrávky, jeho zakončenie z ťažkého uhla bolo zrazené na roh.
     
    72
    Meyer dostal prihrávku na ľavom krídle, pri jeho postupe mu lopta nachvíľu ušla za postrannú čiaru, čo si všimol postranný arbiter.
     
    71
    Hre chýba zvýšený pohyb, presnejšie prihrávky aj bojovnosť. Domáci tím sa do útoku neponáhľa, Hoffenheim je dnes v útoku bezzubý.
     
    70
    Útočného faulu sa dopustil aj domáci hráč, z domácej útočnej akcie takisto nič nebude.
     
    69
    Strobl založil útočnú akciu, loptu pretlačil až na striedajúceho Szalaia, ktorému sa napokon nepodarilo vystreliť, navyše Höwedesovi uštedril nepríjemného šľapáka.
     
    68
    Goretzka sa dopustil faulu, Hoffenheim zahrával priamy kop, no ten zostal nevyužitý. Naopak, domácemu tímu nevyšiel rýchly prechod vpred a po nepresnej prihrávke lopta skončila u Baumanna.
     
    67
    Beck posielal do ohňa pred bránou pozemný projektil, ten zachytil iba hráč v modro-bielom, ktorého nedôrazný odkop Polanski nespracoval a tak sa Schalke oslobodilo.
     
    66
    Domáci hráči hrajú s ľahkosťou na kopačkách, život im znepríjemňuje iba pressing trojice útočníkov v žltých dresoch, no s tým si väčšinou hráči poradia.
     
    65
    Individuálne dopredu vyštartoval Meyer, ten si to však v rozhodujúcom okamihu hodil príliš ďaleko dopredu, čo využil obranca súpera na to, aby mu loptu vzal.
     
    64
    Beck to v útoku s bojovnosťou trošku prehnal, vo vzduchu si pomohol rukami, čo si všimol rozhodca a tak je odpískaný útočný faul.
     
    63
    Dlhou prihrávkou to skúšal aj domáci celok, pred Huntelaarom dobre zasiahol Strobl, ktorý hlavičkou loptu poslal vlastnému gólmanovi.
     
    62
    Druhý raz v zápase strieda aj Hoffenheim, Zubera v poslednej polhodine na trávniku vystrieda Szalai.
     
    61
    To sa domácemu tímu teraz takmer podarilo. Meyer kolmicou vysúval Huntelaara a len výborný zákrok Schweglera zastavil sľubnú akciu Schalke.
     
    60
    Od streleného gólu tempo hry opäť výraznejšie pokleslo, domáci tím sa už toľko netlačí dopredu, skôr bude chcieť ťažiť z rýchlych protiútokov.
     
    59
    Choupo-Moting potreboval kratšie ošetrenie za postrannou čiarou, no už sa vrátil do zápasového diania, nebude to teda vážne.
     
    58
    Domáci tím sa medzitým viac sústredil na obrannú činnosť, čo hráčom Hoffenheimu znepríjemňuje snahu o strelenie gólu.
     
    57
    Vo Veltins-Arene vládne perfektná atmosféra, na tribúnach domáci priaznivci napriek tomu, že do konca zápasu zostáva viac ako polhodina predčasne oslavujú dnešné víťazstvo.
     
    56
    Hostia nevymýšľajú, skúšajú to dlhými prihrávkami až na hranicu pokutového územia domáceho tímu, no tieto passy väčšinou končia iba u Wellenreuthera.
     
    55
    Prichádza druhé striedanie na strane Schalke, ihrisko opúšťa Höger, ktorého pozíciu zaujme Goretzka.
     
    54
    Domáci hráči tak zrejme znova o čosi viac zrazili hrebienok súperovi, ktorému sa trojgólové manko bude doháňať len veľmi ťažko.
    MEYER - 3:0
     
    53
    Schalke 04 dalo gól! Choupo-Moting si výborne potiahol loptu po pravej strane, a takmer v páde presnou prihrávkou našiel MAXA MEYERA, ktorý zostal v šestnástke absolútne nepokrytý a prudkou strelou ako Fuchs v prvom polčase prekonáva Baumanna.
     
    52
    Hoffenheim znova zaútočil, tentoraz sa už lopta k bráne nedostala, je to však signál pre domáci tím, že hostia ešte určite neskladajú zbrane.
     
    51
    Volland napokon dostal prihrávku na ľavom rohu šestnástky, neotáľal, okamžite vypálil ľavačkou, Wellenreuther sa poriadne natiahol, loptu nezachytil, tá napokon ani nesmerovala do brány.
     
    50
    Ďalší pokus o nakopávanú loptu na Abrahama, ten si tentoraz nedal pozor a ocitol sa v ofsajdovej pozícii.
     
    49
    Od brány rozohrával Baumann, ten sa snažil dlhočizným odkopom nájsť nového hráča na ihrisku Abrahama, ten však jeho prihrávku nezachytil a lopta skončila u jeho brankárskeho náprotivku.
     
    48
    Uchida potiahol akciu po pravej strane, k rohovej zástavke vysúval Barnettu, jeho center bol včas zablokovaný.
     
    47
    Obidva tímy tak budú mať k dispozícii po dve striedania, keďže pre zranenie musel hru v prvom polčase opustiť Fuchs.
     
    46
    Počas prestávky došlo k jedného striedaniu, do zápasu už nezasiahne Modeste, jeho miesto zaujme Abraham.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hráči obidvoch tímov dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    Z prvej polovice zápasu je to všetko, po nej Schalke pomerne pohodlne vedie zásluhou gólov Fuchsa a Meyera. Treba povedať, že vedie zaslúžene, v podstate celý prvý polčas bolo lepším tímom. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:31.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V nadstavenom čase ešte domáceho gólmana preveril Zuber, no jeho strele chýbalo lepšie umiestnenie a tak Wellenreuther nemal väčšie problémy.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa bude nadstavovať ešte 1 minúta navyše.
     
    45
    Schalke sa ešte pokúsilo o jednu útočnú akciu, Uchida vysunul Barnettu, ten ale neprešiel cez Strobla.
     
    44
    Preštrikovať sa cez obranné rady Hoffenheimu sa Choupo-Motingovi nepodarilo, mrzieť ho to až tak nemusí, naopak Baumann po svojich spoluhráčoch poriadne nakričal.
     
    43
    Zdá sa, že domácim hráčom ešte nestačilo, tlačia sa dopredu aj naďalej, no čas na prípadný tretí gól sa im rýchlo kráti.
    MEYER - 2:0
     
    41
    Schalke 04 dalo gól! Domácemu tímu sa to napokon podarilo, Choupo-Moting si potiahol loptu na pravom krídle, odkiaľ perfektnou spätnou prihrávkou našiel pred bránou MAXA MEYERA a Baumann bol na jeho strelu z prvej prikrátky.
     
    40
    Schalke sa čoraz viac tlačí pred bránu hostí, obrancovia Hoffenheimu sa musia poriadne obracať aby všetky prihrávky a pokusy o strelu zablokovali.
     
    39
    Následne ešte do šestnástky loptu posielal Uchida, lopta ale končí iba v rukaviciach Baumanna.
     
    38
    Choupo-Moting výborne vysúval Huntelaara, po ktorom však šli hneď dvaja hráči Hofenheimu. Holandský útočník tak chcel prihrať na krídlo Barnettovi, no nepresnou prihrávkou ho celkom zbrzdil.
     
    37
    Hra uviazla zhruba v 25 metrovej vzdialenosti od brány hostí, na pravej strane si domáci hráči akosi nerozumejú, ich kombináciu navyše dobre napáda obrana Hoffenheimu, takže sledujeme jedno vhadzovanie za druhým.
     
    36
    Medzitým sa nám začala posledná desaťminútovka riadnej hracej doby prvého polčasu, Hoffenheim sa stále prevažne bráni, Schalke sa zrejme bude snažiť streliť do prestávky ešte aspoň jeden gól.
     
    35
    Prichádza prvé striedanie v zápase, zrejme pre zranenie v zápase končí Fuchs, ktorého na trávniku nahradí Uchida.
     
    34
    Huntelaarova snaha zužitkovať prihrávku Barnettu mu nevyšla, dlho si spracovával loptu, čím zbrzdil celú útočnú akciu.
     
    33
    Útokom sa snažili odpovedať aj hráči v žltých dresoch, tých ale opäť dobre pokryli domáci obrancovia, ktorí ich nepustili na dostrel brány.
     
    32
    Rýchla akcia Schalke, Meyer z ťažkej pozície dobre vypálil, Baumann sa musel poriadne natiahnuť aby jeho pokus vyrazil. Následne ešte pálil Neustädter, jeho strela sa ale medzi tri žrde nevmestila.
     
    31
    Znova Choupo-Moting, tentoraz sa mu podarilo vystreliť, nemieril však presne, rozohrávať tak znova bude Baumann.
     
    30
    Polanski sa stal obeťou nepekného zákroku, zo zeme sa zdvíha len ťažko, hráči Hoffenheimu si pýtajú žltú kartu pre hráča súpera, no tá nepríde.
     
    29
    Choupo-Moting sa takmer dostal k lopte na rohu šestnástky, okamžite však bol zdvojený a obrancovia hostí mu už nedovolili zakončiť.
     
    28
    Huntelaar si nabehol na letiacu loptu, jeho zakončeniu chýbala presnosť aj razancia a tak bude od brány odkopávať Baumann.
     
    27
    Tempo hry nám trošku pokleslo, Schalke má však aj naďalej navrch, hráči si viac držia loptu na svojich kopačkách, lepšie sa pohybujú, aj ich prihrávku sú presnejšie.
     
    26
    Volland sa dostal do súboja s Fuchsom, k zemi šiel veľmi ochotne, faul sa teda nepíska.
     
    25
    Schalke sa bez problémov oslobodilo, Ayhan dlhým odkopom posiela loptu do bezpečnej vzdialenosti od brány.
     
    24
    Beck sa okamžite zapojil do rýchleho útoku, na pravej strane dostal prihrávku a okamžite posielal loptu po zemi ped bránu kde sa do zakončenia tlačil Modeste. Pred ním však zasiahla domáca obrana, ktorá poslal loptu na roh.
     
    23
    Fuchs mal k dispozícii vhadzovanie blízko súperovej šestnástky, jeho prihrávku na Huntelaara očividne za čiaru poslal Beck, hlavný rozhodca však ukazuje, že nasledovať bude odkop od brány.
     
    22
    Volland si zbehol až do pokutového územia, tam sa však dopustil útočného faulu, čím ukončil celú útočnú akciu Hoffenheimu.
     
    21
    Letiaci center bez problémov odvrátila obrana hostí, ktorá navyše do rýchlej kontry vysúva Vollanda s Modestem.
     
    20
    Jeho zahrávanie sa ešte odkladá, pred bránou si hráči medzi sebou snažili vydiskutovať, ukľudniť ich musel prísť až hlavný rozhodca.
     
    19
    Meyer pri rohovej zástavke bojoval o loptu, dostal sa do kontaktu s Polanskim a svoj pád poriadne prifilmoval. Hlavný rozhodca mu však naletel, čo Polanskeho poriadne rozčúlilo. Nič to nemení na tom, že Schalke získava priamy kop.
     
    18
    Ten poslal na bránu niečo medzi prihrávkou a strelou, dôležité je, že Wellenreuther s letiacou loptou nemal najmenšie problémy a skryl ju vo svojich rukaviciach.
     
    17
    Hostia sa pokúšali využiť rýchly prechod vpred, Beck posielal pred bránu prudkú loptu, no obrana Schalke včas zasiahla. Napriek tomu Hoffenheim v útoku zostane, keďže si pred hranicou šestnástky faul vypýtal Zuber.
     
    16
    Veľmi zbytočný faul Fuchsa, v útoku bol obratý o loptu a zbytočne v sklze zozadu zostrelil protihráča. Aj on uvidí kartu žltej farby.
     
    15
    Ďalší faul hostí, Strobl si tentoraz vo vzduchu pomohol rukami v súboji s Neustädterom. Ukončil tak nádejne vyzerajúcu útočnú akciu Hoffenheimu.
     
    14
    Tento gól je len logické vyvrcholenie stupňujúceho sa tlaku domáceho celku, ktorý má v doterajšom priebehu jasne navrch.
    FUCHS - 1:0
     
    13
    Schalke strelilo gól! To čo sa hráčom nepodarilo dvakrát im do tretice vyšlo bez chyby. Barnetta na krídle vysunul Högera, ktorý centrom v šestnástke našiel CHRISTIANA FUCHSA, ktorý tentoraz prudkou strelou posiela svoj tím do vedenia.
     
    12
    Strobl na rozdiel od svojho spoluhráča nestihol byť ani napomínaný, za veľmi nepekný zákrok na Huntelaara okamžite vidí žltú kartu.
     
    11
    Fuchs z rohu ihriska posielal pred bránu prudkú loptu, zakončenie hlavou napokon smerovalo iba do miest, kde stál pripravený Baumann.
     
    10
    Fuchs neváhal, dlhočiznú prihrávku do behu si nespracovával, okamžite z prvej prihrával Huntelaarovi pred bránu. Pred ním ale výborne zasiahol Bičakčić, ktorý odvrátil na roh.
     
    9
    Högera v stredovom kruhu doslova zostrelil Schwegler, karta z toho nebude, no hlavný rozhodca ho dôrazne napomína.
     
    8
    Modeste sa opäť tlačil dopredu, jeho snaha bola márna, ocitol sa v postavení mimo hry, čo neušlo pozornosti postranného rozhodcu.
     
    7
    Na opačnej strane preveril Wellenreutherovej reflexy Modeste, domáci brankár nám predviedol pohotový zákrok a jeho ďalekonosný pokus vyrazil.
     
    6
    Pekná kombinácia hráčov v modro-bielom na pravej strane, lopta opäť smerovala na hranicu pokutového územia, kde na ňu čakal Fuchs. Ten si ju však spracovával príliš dlho a jeho následné strely boli zablokované.
     
    5
    Tentoraz už domáci tím vyčkáva, nehrnie sa bezhlavo dopredu a hráči si vymieňajú loptu len na svojej vlastnej polovici ihriska.
     
    4
    Schalke sa púšťalo do ďalšieho útoku, no Meyer bol v strednej časti ihriska zastavený nedovoleným zákrokom.
     
    3
    Veľká šanca aj na opačnej strane! Hostia zavelili do rýchleho útoku, Zuber preniesol hru na Modesteho, ktorý v páde zakončoval do prázdnej brány, no Wellenreuthera na bránkovej čiare výborne zastúpil spoluhráč, ktorý odkopol loptu do bezpečia.
     
    2
    Prvý raz do útoku loptu zavliekol Höger, ktorý takmer od rohovej zástavky perfektne našiel voľného Fuchsa, ten z hranice šestnástky len tesne minul ľavú tyč súperovej brány.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili hráči Schalke, ich prvý prechod vpred po ľavom krídle im nevyšiel, podobne pochodili aj ich protihráči na pravej strane.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci hráči dnes nastúpia v tradičných modro-bielych dresoch, zatiaľ čo hostia budú hrať v žltom.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: Wellenreuther – Nastasić, Ayhan, Höwedes – Fuchs, Barnetta – Meyer, Höger – Huntelaar, Choupo-Moting
    Náhradníci: Wetklo – Goretzka, Boateng, Sam, Sané, Uchida, Matip

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Jin-Su Kim, Bičakčić, Strobl, Beck – Polanski, Schwegler – Zuber, Roberto Firmino, Volland – Modeste
    Náhradníci: Grahl – Schipplock, Toljan, Abraham, Salihović, Szalai, Amiri

    Rozhodca: Dankert – Hacker, Rohde.
     
    História vzájomných zápasov:

    Hoffenheim 2-1 Schalke
    Schalke 4-0 Hoffenheim
    Schalke 1-3 Hoffenheim
    Hoffenheim 3-3 Schalke
    Schalke 3-0 Hoffenheim
     
    Pekné sobotné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 24. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom súboji si sily zmerajú FC Schalke 04 a TSG 1899 Hoffenheim.

    FC Schalke 04

    Schalke momentálne v tabuľke patrí 5. miesto so ziskom 35 bodov. Rovnaký počet bodov, no horšie skóre má Augsburg. S dvojbodovým mankom tejto dvojici dýcha dnešný tím hostí Hoffenheim. Naopak, Schalke v tabuľke dobieha Leverkusen, na ktorý stráca jediný bod. Na tretiu Borussiu Mönchengladbach je to už 5 bodov. Po výborných výsledkoch spred niekoľkých kôl sa Schalke postupne prestáva dariť, predsa len z posledných piatich zápasov získali hráči dovedna iba 5 bodov za domáce tesné víťazstvo proti Borussii Mönchengladbach a remízy proti Mníchovu a Brémam. Zvyšné dva zápasy proti Frankfurtu a Dortmundu hráči ťahali za kratší koniec, navyše sa im nepodarilo streliť ani len gól. Najmä strelecká nemohúcnosť momentálne trápi dnešný domáci tím, pretože v posledných siedmych zápasoch hráči strelili dokopy 4 góly.

    TSG 1899 Hoffenheim

    Na rozdiel od jeho dnešného súpera, Hoffenheim svoje výkony stupňuje, vďaka čomu stále zostáva v hre o účasť v niektorej z európskych súťaží. Ako bolo spomenuté vyššie, Hoffenheim stráca na dvojicu Schalke, Augsburg len dva body, naopak Frankfurt naň stráca takisto iba dva body, Brémy tri. V posledných troch zápasoch Hoffenheim vždy bodoval, bola to príjemná zmena po sérii troch zápasoch bez bodu. Z posledných piatich zápasov tak hráči získali dohromady 7 bodov za víťazstvá proti Stuttgartu a Mainzu a remízu proti Freiburgu. Naopak v zápasoch proti Brémam a Wolfsburgu hráči na svojich súperov nestačili a prehrali 1-2, resp. 0-3.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Andrej Marienka

    Góly: 13. Fuchs, 41. Meyer, 53. Meyer – 73. Volland

    Karty:   16. Fuchsa (SCH) – 12. Strobl (HOF)


    FC Schalke 04: Wellenreuther – Nastasić, Ayhan, Höwedes – Fuchs, Barnetta – Meyer, Höger – Huntelaar, Choupo-Moting
    Náhradníci: Wetklo – Goretzka, Boateng, Sam, Sané, Uchida, Matip

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Jin-Su Kim, Bičakčić, Strobl, Beck – Polanski, Schwegler – Zuber, Roberto Firmino, Volland – Modeste
    Náhradníci: Grahl – Schipplock, Toljan, Abraham, Salihović, Szalai, Amiri

    Rozhodca: Dankert – Hacker, Rohde