QPR – Arsenal 1:2 (kon.) | West Ham – Chelsea 0:1 (kon.) | Manchester City – Leicester 2:0 (kon.)
Newcastle – Manchester United 0:1 (kon.) | Stoke City – Everton 2:0 (kon.) | Tottenham – Swansea 3:2 (kon.)
Liverpool – Burnley 2:0 (kon.)
koniec
Newcastle United
0:1 (0:0)
Manchester United
Streda 04.03.2015, 20:45 • St James' Park, Newcastle upon Tyne, Anglicko • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vítam Vás pri sledovaní zápasu 28.kola Premier League medzi Newcastlom United a Manchestrom United. Z tohto zápasu vám prinesieme v textovej forme akcie, štatistiky, zaujímavosti a v grafickej forme GIF obrázky.
    __________________________________________

    Newcastle United
    Zverenci Johna Carvera nie sú na tom práve najlepšie, no zdá sa, že najhoršie už prežili. Po výmene manažéra sa znovu dostávajú do starých koľají a aj fanúšikom sa hra ich miláčikov páči. Po 27 kolách sa nachádzajú na jedenástom mieste, keď získali 35 bodov za deväť výhier, osem remíz a desať prehier. Naposledy sa predstavili na domácej pôde, kde pricestovala Aston Villa. Skóre zápasu otvoril v 37.minúte Cisse, ktorý poslal domácich do vedenia. Zápas bol veľmi vyrovnaný, no nakoniec to lepšie dopadlo pre Straky. Keďže už gól do konca stretnutia nepadol, tak si domáci pripísali na svoje konto tri body.

    Posledné zápasy
    28.02.2015 Newcastle – Aston Villa 1:0
    21.02.2015 Manchester City – Newcastle 5:0
    11.02.2015 Crystal Palace – Newcastle 1:1
    08.02.2015 Newcastle – Stoke 1:1
    31.01.2015 Hull – Newcastle 0:3

    Predpokladaná zostava: Krul – Janmaat, Williamson, Coloccini, Haidara – Abeid, Sissoko – Gouffran, Pérez, Ameobi – Cissé
    Absencie: de Jong, Aarons, Taylor, Elliot, Dummett, Tioté, Cabella, Colback, Haidara (neisté)
    Najlepší strelec: Papiss Cissé – 11 gólov
    __________________________________________

    Manchester United
    Tím okolo Louisa van Gaala sa každým zápasom zlepšuje, ale stále to nie sú tí starí Červení diabli. Po 27 odohraných stretnutiach okupujú štvrtú priečku, keď majú na svojom konte 50 bodov za štrnásť víťazstiev, osem remíz a päť prehier. V poslednom zápase sa predstavili na domácom trávniku, kde privítali Sunderland. Domáci mali od úvodu obrovský tlak, no cez celý prvý polčas nevedeli nájsť recept na gólmana hostí Pantilimona. Po zmene strán bol domáci Falcao v pokutovom území poslaný k zemi O'Sheaom, no červenú kartu prekvapujúco dostal Brown. Kapitán Rooney sa z penalty nemýlil a navyše v 84.minúte spečatil víťazstvo domácich druhým presným zásahom. Manchester United tak nezaváhal a tri body ostali na Old Trafforde.

    Posledné zápasy
    28.02.2015 Manchester United – Sunderland 2:0
    21.02.2015 Swansea – Manchester United 2:1
    16.02.2015 Preston – Manchester United 1:3 (Pohár)
    11.02.2015 Manchester United – Burnley 3:1
    08.02.2015 West Ham – Manchester United 1:1

    Predpokladaná zostava: De Gea – Valencia, Smalling, Rojo, Shaw – Blind, Herrera – Di María, Rooney, Young – Falcao
    Absencie: Carrick, van Persie, Shaw (neisté), Valdés (neisté), Jones (neisté)
    Najlepší strelec: Wayne Rooney/Robin van Persie – 10 gólov
    __________________________________________

    Vzájomné zápasy
    26.12.2014 Manchester United – Newcastle 3:1
    05.04.2014 Newcastle – Manchester United 0:4
    07.12.2013 Manchester United – Newcastle 0:1
    26.12.2012 Manchester United – Newcastle 4:3
    07.10.2012 Newcastle – Manchester United 0:3

    Postavenie v tabuľke
    4. Manchester United 14-8-5 46:26 50
    11. Newcastle 9-8-10 32:42 35

    Stávkové kancelárie
    Na víťazstvo domácich sa kurz pohybuje na hranici 4,20, na remízu okolo 3,50 a na výhru hostí približne 2,00.

    Rozhodcovia
    Dnešné stretnutie bude viesť Anglický rozhodca Anthony Taylor, ktorému na čiarach budú asistovať krajania Stephen Child a Peter Kirkup.

    Zhodnotenie
    V dnešnom zápase je favoritom hosťujúci Manchester United, no nebude to mať jednoduché. Môj tip na výsledok dnešného stretnutia je 1:1.
     
    -45
    Úvodné zostavy:

    Newcastle United: Krul – Janmaat, Williamson, Coloccini, Taylor – Obertan, Abeid, Sissoko, Ameobi – Cisse, Riviére
    Náhradníci: Anita, Armstrong, Gouffran, Gutierrez, Perez, Šatka, Woodman
    Manažér: John Carver

    Manchester United: De Gea – Valencia, Smalling, Evans, Rojo – Herrera, Blind – Di Maria, Fellaini, Young – Rooney
    Náhradníci: Lindegaard, Jones, McNair, Carrick, Mata, Januzaj, Falcao
    Manažér: Louis van Gaal

    Rozhodca: Anthony Taylor – Stephen Child, Peter Kirkup.
     
    -30
    Na lavičke náhradníkov Strák sa ocitol Slovák – Ľubomír Šatka! Náš mládežnícky reprezentant bol aj na Old Trafforde, kde však do stretnutia nezasiahol. Doteraz nemá žiadny štart v Premier League, no ak dnes príde na hraciu plochu, stane sa pätnástym Slovákom, ktorý okúsi najvyššiu anglickú súťaž.

     
    -5
    Hráči už prichádzajú na hraciu plochu. Domáci sa predstavia v čierno-bielej kombinácii dresov, hostia v červeno-bielych farbách.
     
    -1
    O výkop sa postarajú domáci. Prajem Vám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Od úvodu majú loptu v moci domáci. Tí si ju aktuálne prihrávajú v strede poľa a pomaly sa posúvajú dopredu.
     
    3
    Pološanca Manchestru United! Tak toto sa určite dalo lepšie urobiť. Herrera výborne vybojoval loptu na polovici ihriska, následne ju posunul kapitánovi Rooneymu. Ten poslal prihrávku do behu na Di Máriu, ktorý si veľmi dobre nabiehal, lenže Argentínčan zmeškal správny okamih na strelu, či prihrávku a dobrých sklzom ho o loptu pripravil stopér Coloccini.
     
    4
    Di Mária bol hľadaný dlhým centrom od Evansa, lenže dobre pred ním zakročil Taylor, ktorý hlavičkou poslal loptu za postrannú čiaru. Červení diabli budú mať výhodu vhadzovania na útočnej polovici ihriska.
     
    5
    Newcastle sa po dlhšom čase zmocnil lopty, a keď už sa zdalo, že sa rodí nejaká zaujímavá akcia, tak prišla nepresnosť v rozohrávke. United vyrážajú dopredu a vymýšľajú ďalšiu útočnú akciu.
     
    6
    Domáci Sissoko sa predieral dopredu cez ľavú stranu a chcel poslať nebezpečný center pred hosťujúcu bránu, lenže stopér Smalling zblokoval túto prihrávku na úvodný rohový kop stretnutia.
     
    7
    Na pravej strane dobre zakombinovali hosťujúci Valencia a Di Mária. Prvý menovaný hľadal Rooneyho v pokutovom území domácich, ale jeho center nenašiel príjemcu. Manchester United ostáva pri lopte a bude pokračovať vo svojom tlaku.
     
    8
    Herrera bol na polovici ihriska nedovoleným spôsobom poslaný k zemi. Voľný kop pre hostí.
     
    9
    Červení diabli kombinujú v strede poľa a dominujú zatiaľ v držaní lopty. Dosiaľ sme nevideli žiaden strelecký pokus, no verme, že sa to časom zlepší.
     
    10
    Hosťujúci Fellaini vybojoval loptu na útočnej polovici ihriska, dostal sa s ňou až pred pokutové územie svojho súpera, kde sa snažil o narážačku s Rooneym, ale spätnú prihrávku už nedostal, pretože bola vystihnutá domácou obranou.
     
    11
    Domáci Riviére sa dostal do pokutového územia cez Blinda a následne si loptu predkopol. Tento moment bol rozhodujúci, pretože hneď potom ho k zemi poslal stopér Smalling a mala sa kopať penalta! Hlavný rozhodca Anthony Taylor ukazuje domácemu hráčovi, aby vstal zo zeme. Manažér Strán John Carver neverí tomu, čo sa teraz udialo na hracej ploche. Každopádne, nič sa nezmení na tom, že penalta sa kopať nebude.


     
    12
    Straky cítia krivdu a sú teraz pri chuti. Obertan sa predral dopredu cez pravú stranu, kde ho mal strážiť Evans. Obranca hostí jeho následný center tečoval a lopta skončila iba v rukaviciach brankára De Geu.
     
    13
    Hosťujúci Fellaini sa ocitol približne v metrovom ofsajde a asistent rozhodcu Stephan Child videl správne. Lopta pre domácich.
     
    15
    Držanie lopty: 31% – 69%
    Obrovská územná prevaha hostí vyjadrená v číslach.
     
    16
    Rooney podržal loptu v pokutovom území svojho súpera. Následne našiel Roja, ktorý ju iba priťukol spoluhráčovi Herrerovi. Ten vystrelil spoza vápna, ale jeho pokus minul ľavú tyč domácej brány. Nasledovať bude kop od Krulovej svätyne.
     
    17
    Young si pridržal svojho súpera, ktorý sa okolo neho obtáčal na polovici ihriska. Domáci budú mať výhodu voľného kopu.
     
    18
    Červení diabli začínajú stupňovať svoj tlak, no dosiaľ sa nedostali k zakončeniu medzi tri žrde domácej brány. Pred ňou stojí gólman Krul, ktorý je bez práce.
     
    19
    Strely celkom: 1-2
    Strely na bránu: 0-0
    Streleckým pokusom chýba presnosť.
     
    20
    Hosťujúci Rooney hrozil na hrote, lenže prihrávka na neho bola pridlhá a ako prvý bol pri lopte brankár Krul, ktorý ju chytil. Dobrú prácu tam odviedol aj stopér Coloccini, ktorý odtlačil Anglického reprezentanta.
     
    21
    Herrera sa prezentoval faulom v strede poľa. Voľný kop pre Straky.
     
    22
    Domáci Sissoko neúmyselne v zápale hry trafil Younga lakťom do tváre, konkrétne do pery a hráč hostí je otrasený. Zrejme to bude bez ošetrenia a bude môcť ďalej pokračovať v hre.
     
    23
    Fellaini bol poslaný k zemi, no Červení diabli rozohrali tento voľný kop rýchlo. Dlhým centrom bol a pravej strane hľadaný Di Mária, ktorému loptu spod nôh vypichol Taylor. Nasledovať bude rohový kop.
     
    24
    Manchester United pokračuje vo svojom tlaku, no mal by zlepšiť finálnu fázu, pretože bez striel góly neprídu. Je treba priznať, že Newcastle vytvoril na vlastnej polovici ihriska hustý obranný blok, ktorý je veľmi pozorný a koncentrovaný.
     
    25
    Valencia poslal jemný center do ohňa, lenže nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov a všetko riešil domáci stopér Coloccini razantným odkopom.
     
    26
    Aktívny Di Mária hľadal Fellainiho v pokutovom území, no tento center bol privysoký aj na tohto vysokého Belgického reprezentanta. Lopta prešla mimo brány za bránkovú čiaru a nasledovať bude kop od Krulovej svätyne.
     
    27
    Obrovská šanca Manchestru United! Di Mária našiel tesne za pokutovým územím Younga, ktorý loptu do vápna len posunul spoluhráčovi Rooneymu. Ten si ju spracoval na prsia, položil na zem a pozrel sa, kde je brankár Krul. Domáci gólman sa však už hádzal po jeho nohy a Anglický útočník následne vystrelil. Jeho pokus však skončil tesne vedľa pravej tyče! Veľká šanca hostí, ktorá nebola premenená môže ovplyvniť ďalší priebeh zápasu.
     
    28
    United stále kombinujú na útočnej polovici ihriska, ale dosiaľ sme boli neboli svedkami priamej strely na domácu bránu.
     
    30
    Po polhodine hry je stav nerozhodný. Od úvodu sú aktívnejší a nebezpečnejší hostia, lenže musia zlepšiť presnosť streľby.
     
    31
    Šanca Manchestru United! Stopér domácich Coloccini urobil obrovskú chybu, keď stratil loptu vo vlastnom pokutovom území. Di Mária následne našiel Rooneyho, ktorý si ju predkopol ďaleko od nôh, no a výborne vybehol brankár Krul, ktorý ju včas chytil.
     
    32
    Manažér hostí Louis van Gaal vstal z lavičky a začal pokrikovať na svojich zverencov. Veľmi nezvyčajné, pretože tento Holanďan nemá takéto praktiky vo zvyku.

     
    33
    Hosťujúci Blind bol v strede poľa nedovolene poslaný k zemi. Voľný kop pre United.
     
    34
    Herrera hľadal kolmou prihrávkou kapitána Rooneyho, lenže jeho prihrávka bola pridlhá a ako prvý bol pri lopte brankár Krul, ktorý ju bez problémov chytil.
     
    35
    Domáci Riviére sa odhodlal k strele zo strednej vzdialenosti, lenže jeho pokus nebol presný. Kop od brány.
     
    36
    Straky sa po dlhom čase dostali k lopte a úspešne kombinujú na útočnej polovici ihriska. Lenže teraz prichádza strata a už sa musia vracať späť do defenzívy, kde trávia väčšinu času.
     
    37
    Červení diabli sú teraz veľmi statickí na útočnej polovici ihriska a teraz sa im to aj vypomstilo, keď Valencia stratil loptu pri postrannej čiare na pravej strane.
     
    38
    Young hľadal Di Máriu prudkým centrom na zadnej tyči. Argentínčan bol už z veľkého uhla, a tak vracal loptu pred domácu bránu. Tam sa však už nenachádzal žiaden z jeho spoluhráčov, a je tak po šanci.
     
    39
    Hosťujúci stopér Evans poriadne pookopával na polovici ihriska Cisseho. Nakoniec sa obidvaja opľuli a odišli od miesta činu. Hlavný rozhodca nič nevidel, a tak ani kartu neťahal.
     
    40
    Rojo fauloval na vlastnej polovici ihriska. Straky budú mať výhodu priameho kopu zo zaujímavej pozície. Zrejme z toho bude center do ohňa.
     
    41
    Nakoniec bol z toho rohový kop. Ten už bol aj rozohraný, lenže brankár De Gea výborne vyboxoval loptu mimo pokutového územia a zažehnal nebezpečenstvo.
     
    42
    Do konca prvého polčasu už neostáva príliš veľa času. Podarí sa niektorému z tímov streliť klasický gól do šatne alebo sa úvodného presného zásahu v prvom dejstve nedočkáme?
     
    44
    Prvý polčas sa už iba dohráva. Som zvedavý koľko minút, a či vôbec nadstaví hlavný rozhodca.
     
    45
    Obrovská šanca Manchestru United! Fellaini bol nájdený jemným centrom v pokutovom území hostí, nakoniec využil svoju výšku a dostal sa k hlavičke. Poslal ju do protipohybu domáceho brankára, lenže Krul výborným zákrokom loptu vyrazil! Fantastický zákrok!
     
    45+1
    Nadstavený čas v 1.polčase je 1 minúta!
     
    45+1
    Veľká šanca Newcastlu! Riviére dostal výbornú prihrávku za obranu hostí, nakoniec sa aj dostal k strele, lenže skvele zasiahol brankár De Gea, ktorý vyrazil tento strelecký pokus!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Tak máme za sebou prvý polčas. V ňom si lepšie viedli hráči Manchestru United, boli aktívnejší, nebezpečejší, no streleckých pokusom bolo veľmi málo. Stretnutie určite ovplyvnila situácia z 11.minúty, keď Smalling poslal v pokutovom území k zemi Riviéreho a mala nasledovať penalta. Hlavný rozhodca mlčal, no zrejme to bola chyba. Podarí sa niektorému z tímov strhnúť vedenie na svoju stranu alebo budeme svedkami bezgólovej remízy? Na túto otázku nám odpovie druhé dejstvo.

    2.polčas sa začne približne o 21:47.
     
    ŠTATISTIKY PRVÉHO POLČASU

    Držanie lopty: 31% – 69%
    Strely (celkom): 3-5
    Strely (na bránu): 0-1
    Rohové kopy: 2-1
    Fauly: 3-7
    Žlté karty: 0-0
    Červené karty: 0-0

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Manchester United pokračuje vo svojom tlaku a rozbieha kolotoč na útočnej polovici ihriska. Uvidíme, či sa im podarí streliť gól, keďže doteraz vystrelili na Krula iba raz.
     
    48
    Červení diabli úspešne kombinujú na útočnej polovici ihriska, ale nevedia sa dostať k zakončeniu. Straky bránia veľmi pozorne.
     
    49
    Nebezpečná strela hostí! Stopér Rojo sa odhodlal k strele zo strednej vzdialenosti a jeho pokus skončil tesne vedľa domácej brány! Tak toto bolo veru veľmi tesné. Keby lopta letela o pár centimetrov nižšie, zrejme by boli diváci v St. James' Parku svedkami úvodného presného zápasu.
     
    50
    Obrovská šanca Newcastlu! Bol tam center do pokutového územia, k hlavičke sa dostal Coloccini. Následne sa k lopte dostal Riviére, ktorý sa ocitol zoči-voči brankárovi De Geovi. Gólman hostí predviedol po Riviéreho strele fantastický reflexívny zákrok, keď nepustil loptu za svoj chrbát! Španiel teraz podržal svoje mužstvo a ďakovať mu musia všetci hráči. Nasledovať bude rohový kop.
     
    51
    Hosťujúci brankár nejako zle dopadol. Síce je už hra na druhej strane, no Španielsky gólman sa mračí a zrejme nie je všetko zdravotne v poriadku.
     
    52
    Na ľavej strane sa domáci predierali dopredu, lenže dobre zakročil Rojo, ktorý dokonca vybojoval pre svoje mužstvo vhadzovanie.
     
    53
    Straky v druhom polčase otvorili hru a už nie sú tak stiahnuté ako v prvom dejstve. Je možné, že tam budú väčšie okienka v defenzíve, ktoré budú chcieť hostia využiť.
     
    54
    Domáci Riviére nedovolene poslal k zemi Evansa, voľný kop pre Červených diablov.
     
    55
    Zatiaľ sa hrá veľmi čisto. Hlavný arbiter Anthony Taylor do týchto chvíľ neukázal žiadnu kartu, aj keď niekedy mohol.
     
    56
    Obrovská šanca Manchestru United! Dá sa toto vôbec aj zahodiť? Fellaini dostal výbornú prihrávku za obranu hostí. Spracoval si loptu na prsia a vystrelil na domácu bránu. Brankár Krul jeho pokus vyrazil iba k úplne voľného Youngovi, ktorý bol mierne z uhla. Anglický hráč sa prekvapivo neodhodlal k strele z prvej do odkrytej časti brány, ale loptu si zasekol a až potom vystrelil. Domáci gólman Krul fantasticky vybehol proti nemu a výborný zákrokom opäť zasiahol! Diváci sú vo vytržení, pretože hostia teraz zahodili nemožné. Young mohol hostí poslať do vedenia, ležne zaváhal v najnevhodnejšej chvíli.
     
    57
    Manažér hostí chystá prvú zmenu. Do hry príde Januzaj, no ešte si nejakú chvíľu bude musieť počkať.
     
    58
    Hosťujúci Rooney sa ocitol mimo hry, loptu do hry pošle brankár Krul.
     
    59
    Striedanie v tíme Manchestru United: ihrisko opúšťa Di Mária, jeho miesto zaujíma Januzaj.
     
    60
    Rojo (Manchester United) nedovolene zastavil Obertana na ľavej strane a zaslúžene videl žltú kartu.
     
    61
    Striedanie v tíme Newcastlu United: ihrisko opúšťa Riviére, jeho miesto zaujíma Perez.
     
    62
    Nakoniec z hracej plochy odišiel prekvapujúco Di Mária, ktorého nahradil Januzaj. Zaujímavý ťah Holandského manažéra. Som zvedavý, ako sa to odzrkadlí na hre Manchestru United.
     
    63
    Už máme za sebou hodinu hry. K úvodnému presnému zásahu mali hostia, no Young nevyužil superšancu. Len, aby ho to ešte dlho nemrzelo.
     
    65
    Hosťujúci Rooney sa znovu ocitol mimo hry. Toto je už snáď tretí ofsajd tohto hráča v celom stretnutí.
     
    66
    Striedanie v tíme Newcastlu United: ihrisko opúšťa Taylor, jeho miesto zaujíma Gutierrez.
     
    67
    Je to možné? Anglický reprezentant Rooney bol nachytaný v ďalšom ofsajde.
     
    68
    Domáci Gutierrez sa vrátil na futbalové trávniky po rakovine, ktorú prekonal! Diváci tlieskajú v stoji, pretože prekonanie tejto nebezpečnej choroby si zaslúži veľké uznanie.
     
    69
    Tempo a kvalita hry sa začína zvyšovať. Na pravej strane zastavil Gutierrez (Newcastle) hosťujúceho mladíka Januzaja za cenu žltej karty. Obecenstvo je nespokojné, no nič už nezmôžu.
     
    70
    Obrovská šanca Newcastlu! Toto bola veľmi veľká šanca na otvorenie skóre. Herrera bol čisto o loptu pripravený a Perez sa spolu s Cissem rútili na osemoteného Evansa. Ako sa dalo predpokladať, Perez prihral Cissemu, pred ktorým sa ocitol už iba De Gea, lenže namieril tesne vedľa pravej tyče hosťujúcej brány! Zlyhanie v najnevhodnejšej chvíli!
     
    72
    Hrá sa zo strany na stranu, a to sa musí páčiť každému. Nezaujatí ľudia, ktorí sledujú toto stretnutie síce dosiaľ nevideli žiaden gól, no ten už visí na vlásku.
     
    73
    Mimo hracej plochy sa už rozcvičuje Falcao, ktorý je ospevovaný fanúšikmi hostí. Uvidíme, keď Louis van Gaal vykoná druhú zmenu.
     
    74
    Šanca Manchestru United! Young našiel jemným centrom v pokutovom území spoluhráča Rooneyho, ktorého hlavička smerovala presne k ľavej tyčke, lenže znova zasiahol výborný brankár Krul!
     
    75
    Straky urobili chybu v rozohrávke v strede poľa a musia sa opäť vrátiť do defenzívneho postavenia. Hrá sa už vo vyššom tempe, ako v prvom polčase, no chce to vyšperkovať nejakým zásahom do čierneho.
     
    76
    Červení diabli úspešne kombinujú na útočnej polovici ihriska. Čaká sa na finálnu prihrávku, tá však zatiaľ neprichádza.
     
    77
    Young poslal nebezpečný center do vápna, lenže trafil iba domáceho hráča, ktorý loptu odkopol do bezpečnej vzdialenosti od vlastnej brány.
     
    78
    Do konca riadneho hracieho času ostáva 10 minút. Tak padne nejaký ten gól alebo sa toto stretnutie skončí bezgólovou remízou?
     
    80
    Znova sa k centru odhodlal Angličan Young, lenže jeho strieľaná prihrávka skončila iba v rukaviciach brankára Krula, ktorý bez problémov loptu chytil.
     
    81
    Striedanie v tíme Newcastlu United: ihrisko opúšťa Ameobi, jeho miesto zaujíma Gouffran.
     
    82
    Striedanie v tíme Manchestru United: ihrisko opúšťa Fellaini, jeho miesto zaujíma Mata.
     
    83
    Rooney sa dobre zorientoval v pokutovom území, spätnou prihrávkou hľadal Roja, lenže bola vystihnutá a Straky vyrážajú do rýchleho protiútoku.
     
    84
    Valencia (Manchester United) poslal k zemi Gouffrana, ktorý nie je na hracej ploche veľmi dlho. Žltá karta.

     
    85
    Červení diabli sa ešte snažia rozhodnúť toto stretnutie, lenže viazne im finálna prihrávka, ktorá je doslova katastrofálna.
     
    86
    Newcastle drží loptu na svojich kopačkách ďaleko od vlastnej brány a zbiera cenné sekundy. Do hry čoskoro príde Carrick, ktorý sa už oblieka do dresu.
     
    87
    Falcao už si sadol na lavičku náhradníkov a dnes do hry nezasiahne. Obraz hry sa stále nemení, keďže Straky stále zbierajú sekundy na útočnej polovici ihriska.
     
    89
    Striedanie v tíme Manchestru United: ihrisko opúšťa Rojo, jeho miesto zaujíma Carrick.
     
    89
    Manchester United dal gól!
    Tak predsa sa to hosťom podarilo, keď strieľajú zrejme víťazný gól v 89.minúte! Rooney sa predral cez pravú stranu dopredu, keď využil slabú chvíľku domácich stopérov. Tí poslali malú domov brankárovi Krulovi, ktorý odkopával loptu, no trafil iba ASHLEYHO YOUNGA. Ten si znovu loptu spracoval, ako už predtým v zápase, no tentoraz sa nemýlil a trafil odkrytú časť domácej brány a napol sieť! Červení diabli sa dostávajú do jednogólového vedenia.
    YOUNG - 0:1
     
    90
    Obrovská šanca Newcastlu! Sissoko našiel krásnym centrom v pokutovom území spoluhráča Cisseho, ktorý sa dostal k hlavičke. Umiestnil ju presne k pravej tyči hosťujúcej brány, lenže fantasticky zakročil hosťujúci brankár De Gea, ktorý zachránil svoje mužstvo od pohromy! Tak toto je infarktový záver stretnutia!
     
    90+1
    Nadstavený čas v 2.polčase sú 4 minúty!
     
    90+2
    Dnešné stretnutie sleduje 49801 divákov!
     
    90+3
    Straky rozbiehajú jednu z posledných útočných akcií a ešte sa pokúsia o vyrovnanie. Lenže prichádza strata lopty od Janmaata a hostia sa oslobodzujú dlhým odkopom.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Tak a je dobojované. Z víťazstva sa napokon tešia hráči Manchestru United, ktorí vyhrali najtesnejším rozdielom 1:0. O jediný presný zásah sa v 89.minúte postaral Young, ktorý trafil odkrytú časť domácej brány. Straky sa po zápase nachádzajú na 11.mieste, Červení diabli na 4.priečke.

    To je odo mňa všetko. Prajem Vám ešte príjemný večer. (22:37:14)

    Marek Farkaš

    Góly: 89. Young

    Karty:   60. Rojo (NEW), 69. Gutierrez (NEW) – 84. Valencia (MAN)


    Newcastle United: Krul – Janmaat, Williamson, Coloccini, Taylor – Obertan, Abeid, Sissoko, Ameobi (81.Gouffran) – Cisse, Riviére (61.Perez)
    Náhradníci: Anita, Armstrong, Gouffran, Gutierrez, Perez, Šatka, Woodman
    Manažér: John Carver

    Manchester United: De Gea – Valencia, Smalling, Evans, Rojo (89.Carrick) – Herrera, Blind – Di Maria (61.Januzaj), Fellaini (82.Mata), Young – Rooney
    Náhradníci: Lindegaard, Jones, McNair, Carrick, Mata, Januzaj, Falcao
    Manažér: Louis van Gaal

    Rozhodca: Anthony Taylor – Stephen Child, Peter Kirkup

    Diváci: 49801