CSKA Moskva – Soči 3:0 (kon.) | D. Moskva – Jaroslavľ 3:1 (kon.) | Helsinki – Dinamo Minsk 2:3 (po pr.)
Petrohrad – Novgorod 6:3 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Lokomotiv Jaroslavľ
Piatok 27.02.2015, 17:30 • Lužniki Palace of Sports • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví priaznivci, vítam vás pri play-off zápase KHL medzi Dinamo Moskva a Lokomotiv Jaroslavľ. Moskovský celok doň postúpil z tretieho miesta skupiny "Západ", zatiaľ čo Jaroslavľ obsadil v tejto skupine 6. priečku tabuľky. Miernym favoritom sú teda domáci hokejisti, hostia však môžu len prekvapiť.
     
    Úvodné zostavy:

    Dinamo Moskva: Lazušin (Šaryčenkov) – Robinson, D. Višnevskij, Jalasvaara, Solovjov, Osipov, Mironov, Novák – Tereščenko, Kokarev, Mosaljov – Cvetkov, Volkov, Karsums – Gorovikov, Daugavins, Bryjukvin – Glazačev, Sojin, Sopin – Majorov

    Lokomotiv Jaroslavľ: Kolesnik (Sanford) – Kronwall, Jakovlev, Holos, Vasiljev, Ljubuškin, Gorochov, Gavrikov, V. Višnevskij – Plotnikov, Novotný, Averin – Kontiola, Loktjonov, Thörnberg – Platt, Apalkov, Kapustin – Konkov, Galimov, Kartajev

    Rozhodca: Ronn, Naumov – Goljak, Dedjulja.
     
    Hráči oboch celkov už prichádzajú na ľad v Lužniki Palace of Sports. Vypočujeme si ešte hymnu Ruskej federácie, po ktorej už začiatku stretnutia nebude nič brániť.
     
    A jej slová práve dozneli. Dámy a páni, prajem vám príjemný športový zážitok! .
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Úvodné buly bolo vhodené a z tejto situácie vyťažili viac hosťujúci hokejisti. Tí sa s pukom okamžite vydali na prvý útočný výpad zápasu, po ktorom sa aj dostali k strele z pravého kruhu, tento pokus však dokázal Lazušin pokryť.
     
    00:32
    Svedkami zaujímavej situácie sme boli aj na opačnej strane ihriska, kde prišla po rýchlej výmene puku strela príklepom, našťastie pre hostí sa po puku stihol hodiť jeden z brániacich hráčov, ktorý ho zrazil na ochrannú sieť.
     
    01:06
    Lokomotiv Jaroslavľ dal gól!
    A pozrime sa na to! Lokomotiv ide rýchlo do vedenia po tom, čo MARTIN THORNBERG dorazil puk po strele Loktjonova za chrbát Lazušina. Asistencie: Andrei Loktionov
    THORNBERG - 0:1
     
    02:00
    Tak toto je pre Lokomotiv úvod ako z najlepšieho sna. Naopak, domáci opantaní akousi magickou silou súperových hráčov chybujú v rozohrávke, našťastie pre nich však len vo vlastnom obrannom pásme.
     
    02:44
    Hostia sa teraz tlačili do zakončenia, jeden z ich hráčov to už ale skúšal z priveľkého uhla.
     
    03:55
    Loktjonovi sa črtala zaujímavá šanca a keby zachytil puk na modrej čiare, mohol ísť sám proti Lazušinovi a po asistencii si pripísať aj gól.
     
    04:12
    Domácim teraz nevychádza absolútne nič. Nahodením to skúšal Robinson, ten ale trafil len pred sebou stojacého hráča.
     
    05:22
    Ale pozrime sa na to, to bol zrejme opäť Robinson, ktorý sa dostal k puku a vypálil spoza obrancu od modrej čiary, našťastie pre hostí len tesne minul priestor troch žrdí.
     
    05:47
    Hostia sa dokázali oslobodiť, Moskva sa teraz trochu unáhlila a dopustila za icingu.
     
    06:15
    Český legionár Novotný sa teraz postaral o zaujímavý moment, keď si dokorčuľoval po puk k mantinelu, kde si dokázal obhodiť obrancu a následne aj vypáliť. Puk sa ku gólmanovi ale cez spleť tiel nedostal.
     
    07:00
    Nuž, zatiaľ to rozhodne nevyzerá tak jednoznačne, ako si možno mnohí mysleli. Hoci získalo Dinamo v základnej časti až o 26 bodov viac, ako jeho dnenšý súper, Lokomotiv má veľmi húževnatý tím, ktorý ešte môže uhrať zaujímavé výsledky. A dokazuje to aj dnes.
     
    07:24
    Videli sme dva zúfalé pokusy domácich o strelu, v prvom prípade to vyzeralo nádejne, no puk bol zrazený, v tom druhom letel sotva meter. Dinamo sa zatiaľ očividne trápi.
     
    08:04
    Novák si hodil puk na bekend, ktorým Kolesnika neprekvapil.
     
    08:35
    Po ňom pálil aj Kokarev – a to omnoho nebezpečnejšie. Kolesnik mal mierne zakrytý výhľad, napokon si však pred svojou bránkou dokázal upratať a puk ukryl v lapačke.
     
    09:55
    Osipov si zrejme ešte musí nacentrovať hokejku, inak si jeho veľmi nepresný pokus vysvetliť nemožno.
     
    10:00
    Za sebou máme 10 minút hry. Hostia sú, možno prekvapujúco, stále vo vedení.
     
    11:02
    To sa však mohlo zmeniť. Po strele od modrej čiary teraz nastal pred Kolesnikom boj o puk, ktorý mal gólman hostí ukrytý pod svojou korčuľou. Jeden z jeho spoluhráčov ho napokon pred dotieravým Robinsonom dokázal upratať pod betóny svojho brankára.
     
    11:15
    Domáci sa vzdávajú puku a odchádzajú striedať, Lokomotiv založí akciou spoza vlastnej bránky.
     
    12:20
    A mohlo byť veselo! Jeden z hostí si na seba naviazal dvoch obrancov a vyslal do brejku Holosa, ktorý strelou príklepom Lazušina prekonať nedokázal!
     
    12:55
    Čas nám teraz ubieha veľmi pomaly, videli sme viacero nepresných striel z oboch strán. Hra akosi začína strácať na tempe, veríme, že je to len krátkodobý efekt.
     
    13:04
    A dlho to veru netrvalo. Galimov (DMS) a Višnevskij (JAR) sa teraz zahrali na dvoch kohútov a za hrubosť si odpykajú zhodné, dvojminútové tresty.
     
    13:56
    Viac priestoru zatiaľ vyhovuje rozhodne hosťom, ktorí si aj napriek peknej kombinačnej akcii gólovú príležitosť ale nevypracovali.
     
    14:15
    Na druhej strane poriadne šťastie Kolesnika! Bombu z hokejky súpera ešte dokázal gólman hostí sklepnúť betónmi, medzi ktorými sa mu ale puk prešmykol a zastavil na konštrukcii bránky!
     
    14:50
    Tak teraz vidíme krásny hokej. Domáci s rozohrávkou počkali na ten správny moment, a síce na čas, keď si Novák nakorčuľoval medzi kruhy, odkiaľ osamotený pálil na Kolesnika. Ten za svoj chrbát nepustí ani tento puk.
     
    15:04
    Obom hráčom už vypršali zhodné tresty.
     
    16:07
    A práve hosťujúci Višnejvskij bol teraz zrejme tým hráčom, ktorý unikal po ľavej strane klziska odkiaľ následne aj vypálil. Jeho strela bola ale zrazená.
     
    17:00
    Prvá tretina sa pomaly blíži k svojmu koncu. Na hokejkách majú puk domáci hokejisti, ktorí hútajú, čo s ním.
     
    17:08
    A vyhútali zaujímavú akciu so zakončením Bryjukvina, ktoré si ale prívlastok gólové nezaslúži ani náhodou.
     
    18:09
    Hostia zaviezli puk do útočného pásma a odišli striedať. Zdá sa, že už ani jeden z tímov sa do zbytočné riskantných útočných akcií púšťať nechce.
     
    18:35
    Platt vyslal nenápadnú strelu, ktorá opečiatkovala plexisklo za Lazušinovou bránkou. Puk sa ale nepríjemne odrazil späť do hry a tak ho gólman Dinama pre istotu prikryl.
     
    19:47
    Domáci s pukom na hokejkách, už sa nič neudeje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Máme za sebou zaujímavú prvú tretinu plnú gólových šancí na oboch stranách, trochu šťastnejším tímom sú hráči Lokomotivu. Tí sa dokázali presadiť už v 2. minúte zásluhou Thornberga, následne im po nepríjemnom pokuse súpera pomohla žrď Kolesnikovej bránky.

    Druhá tretina začne približne o 18:18.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:05
    Začala sa nám prostredná časť hry. Uvidíme, ako si v nej dnešní súperi budú počínať.
     
    20:10
    Dinamo začalo aktívne, pre ofsajd ale pokračovať vo svojom útočnom snažení nemohlo.
     
    20:25
    Oba tímy striedajú, relatívne dosť rýchlo. Nuž, zrejme si plánujú pošetriť sily na záver tretiny.
     
    21:05
    Jalasvaara sa teraz zjavil v pásme s pukom na hokejke ako blesk z jasného neba, moment prekvapenia ale nevyužil a priestor bránky netrafil.
     
    22:12
    Lazušin teraz kontroloval trajektóriu tejto strely a hoci sa v okolí nenachádzali napádajúci hráči súpera, domáci gólman radšej puk prikryl.
     
    23:22
    Dinamo Moskva dalo gól!
    A máme tu vyrovnávajúci gól! Jeho autorom je DENIS MOSALJOV. Asistencie: Bez asitencií.
    MOSALJOV - 1:1
     
    23:54
    Dinamo Moskva dalo gól!
    A pozrime sa na to, domáci rýchlo otáčajú stav stretnutia vo svoj prospech a dostávajú sa do vedenia! VLADIMIR BRYJUKVIN teraz poriadne šokoval priaznivcov Lokomotivu, ktorí smutne sedia na sedadlách. Asistencie: Kaspars Daugavins.
    BRYJUKVIN - 2:1
     
    24:16
    Len 32 sekúnd tak domácim stačilo na to, aby zápas uchopili pevne do svojich rúk. A z ich aktivitou ešte nie je ani zďaleka koniec, dočkáme sa aj tretieho gólu v sieti Kolesnika?
     
    25:07
    Na ľade je teraz prakticky len jeden tím – a to Dinamo Moskva. Tá si teraz robí so súperom čo chce.
     
    26:15
    Aj napriek tomu sa ale hostia prezentujú obetavou obrannou hrou a veria v možný zvrat, bojovnosť im tak uprieť rozhodne nemožno.
     
    26:25
    Aké je to jednoduché. Prihrávka na modrú, pripravený Daugavins, ktorý páli z prvej. Nanešťastie pre domácich len do rýchleho Kolesnika.
     
    28:00
    Do tejto chvíle vidíme krásne hokejové zápolenie, ktorému nechýba bojovnosť. Zaujímavým je rozhodne aj pohľad záver základnej časti KHL pre tieto dva tímy. Ako domáci, tak aj hostia totiž získali v 5 stretnutiach zhodne po 11 bodov za 3 výhry v riadnej hracej dobe, 1 výhru po predĺžení a 1 prehru.
     
    28:29
    Plotnikov overil kvalitu lapačky domáceho brankára. Tá je, zdá sa, ušitá skvostne.
     
    29:07
    Pri puku hostia, tí dlho váhali, čo s ním, a tak to skúsili nahodením na Lazušina. Takto však zrejme neuspejú.
     
    30:00
    Polovica riadnej hracej doby ubehla poriadne rýchlo. A v tejto chvíli za zdá, že to bude zároveň aj polovica celého zápasu.
     
    30:01
    Thörnberg sa mohol stať hrdinom dnešného zápasu! Svoj druhý gól po tom, čo z ideálnej pozície nedokázal trafiť bránku, ale nepridal.
     
    31:16
    Hostia teraz vystrkujú rožky, smerom dopredu sú ale prakticky bezzubí. Hoci sa ich hra javí ako opticky dobrá, na konci každej akcie príde zaváhanie a následná chyba. Z tých môžu profitovať domáci.
     
    31:56
    Ani tí si ale teraz v útočnom pásme nerozumeli. Sledujeme akúsi "hluchú" časť, kedy príliš veľa hokejových momentov nevidíme. Snáď to nebude mať dlhodobé trvanie.
     
    31:56
    Averin (JAR) si teraz pomohol držaním a na 2 minúty oslabí svoj tím.
     
    32:47
    Domácim ale presilová hra zatiaľ veľmi nevychádza. Lokomotiv sa oslobodzuje až príliš často.
     
    33:05
    Až teraz sa Dinamo usadilo s pukom v útočnom pásme, nie však na dlho. Ten im totiž opäť vypichla brániaca sa štvorica.
     
    33:55
    Averin už nervóze prešľapuje na lavičke.
     
    33:56
    Hostia v plnom počte.
     
    34:06
    Hostia kombinujú s pukom za bránkou súpera, avšak len v dvojici. Ostatní spoluhráči odišli striedať, a tak tak zrejme urobia aj Holos s Jakovlevom.
     
    35:30
    Zaujímavá strela Plotnikova švihom spoza brániaceho hráča mala rozhodne gólové parametre, nanešťastie pre strelca Lokomotivu ale puk zastal na spleti tiel pred Lazušinom.
     
    36:18
    Domáci sa snažili zakombinovať v strednom pásme, tam ale o puk prišli.
     
    38:33
    To ale nevyužívajú ani hráči Jaroslavľu, ktorým sa stalo prakticky to isté. Narozdiel od svojho súpera, hostia sa aspoň pozreli za útočnú modrú čiaru.
     
    38:42
    Bryjukvin mohol pridať svoj druhý gól v stretnutí, osamotenému pred Kolesnikom mu ale pukl preskočil hokejku a domáci útočník tak nedokázal zakončiť.
     
    39:00
    Už len minúte nás delí od záverečnej sirény, ktorá nám ukončí prostrednú časť hry.
     
    39:43
    Zdá sa, že už sa nič neudeje.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina nám priniesla opäť zaujímavý hokej, tentokrát majú dôvod na úsmev domáci hokejisti. Tí zásluhou Mosajlova a Bryjukvina za 22 sekúnd otočili stav stretnutia vo svoj prospech. Hosťujúci Thörnberg mohol 10 minút pred koncom vyrovnať, bránku ale netrafil.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:07
    Začala sa nám 3. tretina. Bude zároveň aj záverečnou časťou stretnutia, alebo sa ešte hosťom podarí vyrovnať a zdramatizovať dnešný zápas?
     
    40:57
    Domáci fanklub je dnes skvelý a už od začiatku povzbudzuje svoj tím, práve on je tým 6. hráčom, vďaka ktorému je Moskva vo vedení. Spomenúť tiež treba skupinku fanúšikov hostí, ktorí si taktiež hanbu nerobia.
     
    41:30
    Vráťme sa ale k dianiu na ľade. Tam kombinovali v strednom pásem hostia, ktorí nahodili puk na zadný mantinel, dokorčuľovať ho už ale nestihli.
     
    42:03
    Cvetkov (DMS) si previnil nedovoleným bránením a svojim spoluhráčom teraz vôbec nepomáha.
     
    42:05
    Hostia majú teraz ideálnu šancu na vyrovnanie, podarí sa im to? Moskva svoju presilovku nevyužila, no vytvorila si aspoň akýsi minitlak. Či naň naviažu aj súperovi hráči prezradia najbližšie sekundy.
     
    42:50
    A bolo tomu tak. Po peknej kombinačnej akcii sa do puku oprel Platt, ktorý pálil nad bránku. Pri zadnom mantineli nezahral dôrazne Holos a domáci sa oslobodzujú.
     
    43:16
    Rýchly návrat do pásma a ešte rýchlejšie vyhodenie puku. Oba celky striedajú.
     
    43:45
    A neuspel ani Novotný. Hostia vysielajú za túto presilovku žalostne málo striel, takto sa im vyrovnať nepodarí.
     
    44:03
    Domáci v plnom počte.
     
    44:19
    A pozície sa vymenia. Na trestnú usadne tentokrát hráč hostí, dve minúty za podrazenie odpyká Kartajev (JAR).
     
    44:31
    Strela z hokejky Nováka priame ohrozenie Kolesnika nepriniesla, domáci si ale útočné pásmo postrážili.
     
    44:50
    Závar pred Kolesnikom, v dnešnom zápase druhý vznikol po tom, čo jeden z obrancov Dinama vyslal nízku strelu, ktorá zastala na spleti tiel. Hostia sa dobre zorientovali a vyhodili.
     
    45:12
    Domáci to teraz skúšali nahodením na zadný mantinel , kam šprintoval Mironov, puk ale nestihol.
     
    45:30
    Tak ani Moskva nezahráva túto presilovku tak, ako by si priala.
     
    46:19
    Hostia v plnom počte.
     
    47:00
    Po dlhom čase sa hrá opäť v rovnovážnom stave. To by mohlo, respektíve malo mierne vyhovovať hosťom, ktorým sa rýchlo kráti čas na vyrovnanie.
     
    47:28
    Lokomotiv zakladal útočnú akciu spoza vlastnej bránky, zdalo sa, že tam prišla "sekera" na jedného z hosťujúcich útočníkov, Ronn ale ukazuje hrajte ďalej.
     
    48:43
    Dinamo Moskva dalo gól!
    A domáci zrejme predčasne rozhodujú dnešné stretnutie. Tretí gól do siete Kolesnika pridáva strelou z pravého kruhu priamo do šibenice KONSTANTIN GOROVIKOV. Asistencie: Mat Robinson, Denis Mosaljov
    GOROVIKOV - 3:1
     
    49:00
    Dnešné stretnutie sleduje priamo v Lužniki Palace of Sports 6662 platiacich divákov.
     
    50:00
    Začala sa nám posledná desaťminútovka riadnej hracej doby. Hostia ešte zbrane rozhodne neskladajú, ale proti pozornej obrane Dinama to už budú mať len veľmi ťažké.
     
    50:00
    Sojin (DMS) však dáva súperovi šancu, odsedí si 2 minúty – vrazenie na mantinel.
     
    50:20
    Hostia od začiatku presilovky aktívni, bránku ale zatiaľ netrafili.
     
    50:40
    Holosov pokus už potrebný smer mal, opäť tam ale nastal zmätok a strkanica viacerých hráčov, ktorí puk napokon zastavili.
     
    51:05
    Domácim sa podarilo oslobodiť, čo využijú na prestriedanie brániacej sa štvorice.
     
    51:40
    Hosťom sa teraz pri avizovanom ofsajde nechcelo von s pásma, preto tu máme úmyselné postavenie mimo hru. Jaroslavľ si teraz sám komplikuje situáciu.
     
    52:00
    Domáci v plnom počte.
     
    53:19
    Domáci s pukom vo vlastnom pásme, hostia sú čoraz nervóznejší, no stále bezzubí.
     
    54:15
    Nepríjemný zákrok na Sojina na zadnom mantineli vyplynul z hry, domáci útočník bude našťastie v poriadku.
     
    54:37
    Čas na vyrovnanie sa Lokomotivu poriadne kráti. Ak je niekedy správny čas na otvorenie obrany, tak je to práve teraz.
     
    55:28
    Averin však bol prirýchly a zapríčinil ofsajd.
     
    56:32
    Kapustin teraz zvádzal dlhý súboj so súperom, čo pochopiteľne vyhovuje viac domácemu hráčovi. Ten si od tribún vyslúžil potlesk.
     
    57:08
    Hostia sa tlačili do zakončenia, s hokejkou v jednej ruke proti trojici obrancov ale Gorochov nemal šancu uspieť.
     
    57:40
    Pískaná je prihrávka rukou, zrejme teraz siahnu hostia po oddychovom čase.
     
    58:03
    Tak nie, zdá sa, že Lokomotiv už kapituloval. Tretia formácia na ľade, prehrané buly a žiadna enormná snaha získať puk do svojej moci.
     
    58:16
    Na druhej strane veselí hráči Dinama môžu začať pomaly oslavovať prvé štvrťfinálové víťazstvo.
     
    58:22
    Domáci ešte mali viacero šancí na skórovanie, zdalo sa, že tam po strele Kokareva zvonila aj žrď, prípadný gól v sieti Kolesnika by však už nič neriešil. Napokon, gólman hostí by si ho za predvedený výkon ani nezaslúžil.
     
    58:23
    Kolesnik na striedačke, hostia siahli po power-play!
     
    59:00
    Minúta do konca tretej tretiny.
     
    59:06
    Oddychový čas hostí.
     
    59:22
    Diváci v Lužniki Palace of Sports sú na nohách, hráči Dinama sa držia okolo pliec, tak aj takýto malý krôčik dokáže domácich veľmi potešiť. Krásne hokejové obrázky.
     
    59:55
    Už sa nič neudeje.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Máme za sebou úvodný zápas štvrťfinálovej série medzi Dinamo Moskva a Lokomotiv Jaroslavľ, v ktorom dokázali domáci zvíťaziť pomerom 3:1. Po prvej tretine však viedli hostia, ktorí boli Dinamu vyrovnaným súperom prakticky po celých 60 minút zápasu. S konštatovaním, že druhý zápas série je naplánovaný už na zajtra sa s vami lúčim a prejem ešte pekný zvyšok večera.
    Dnešným stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:44:42)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 24. Mosaljov, 24. Bryjukvin (Daugavins), 49. Gorovikov (Robinson, Mosaljov) – 2. Thörnberg (Loktjonov)


    Dynamo Moskva: Lazušin (Šaryčenkov) – Robinson, D. Višnevskij, Jalasvaara, Solovjov, Osipov, Mironov, Novák – Tereščenko, Kokarev, Mosaljov – Cvetkov, Volkov, Karsums – Gorovikov, Daugavins, Bryjukvin – Glazačev, Sojin, Sopin – Majorov
    Lokomotiv Jaroslavľ: Kolesnik (Sanford) – Kronwall, Jakovlev, Holos, Vasiljev, Ljubuškin, Gorochov, Gavrikov, V. Višnevskij – Plotnikov, Novotný, Averin – Kontiola, Loktjonov, Thörnberg – Platt, Apalkov, Kapustin – Konkov, Galimov, Kartajev

    Rozhodca: Ronn, Naumov – Goljak, Dedjulja