Česko – Washington Pride 4:1 (kon.)
koniec
Česko
4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Washington Pride
cz Sobota 14.02.2015, 15:00 • Zimní stadion Slaný • Reprezentácia žien
Partner:
     
    Pár desetinek po závěrečné siréně ještě dorazila puk do branky Veronika Bucifalová, ale opravdu už to bylo PO. Česká radost je teď zbytečná, ale to už nikomu nevadí.
     
    58:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale teď už to našim hokejistkám vyšlo. Na vlastní polovině dostala od Kosinové kotouč ANNA ZÍKOVÁ, která zkusila štěstí a vyšlo to! Neomylně trefila prázdnou klec, dneska se tak raduje ze své druhé branky a už se může těšit na rozhovor – 4:1! Asistence: Karolína Kosinová.
     
    58:35
    Dominika Forejtová mohla rozhodnout, bekhendem ale odkrytou klec netrefila.
     
    58:13
    Američanky nahodily puk do pásma a zkoušejí to v šesti bez brankářky!
     
    58:02
    Washington si vybírá oddechový čas. Co hostující hokejistky vymyslí?
     
    54:41
    Teč Katky Kaplanové si to namířila jen pár čísel vedle odkryté americké tyčky.
     
    54:18
    Kaplanová zamířila z úhlu jen do boční sítě. Češky jsou kompletní a hrají pět na tři.
     
    53:32
    A už to zase není pravda. Brooke Solomonová (WAP) je vyloučena za napadení, český tým jde hrát výhodnou přesilovku čtyř proti třem!
     
    52:56
    Úvodní české oslabení trvalo přesně 38 sekund, než faulovala soupeřka. Breea Kobernicková (WAP) pyká za vysokou hůl, jde se hrát čtyři na čtyři.
     
    52:34
    Uff! Střelu odraženou od zadního mantinelu dorážela z téměř nulového úhlu McLaughlinová a puk zůstal za zády Zechovské. Ta si ho ale všimla a dostatečně rychle ho přikryla.
     
    52:18
    Národní tým předvedl velmi dobrou přesilovku s provozem před brankou, teď ale následuje jeho vůbec první trest v zápase. Kristýna Pátková (CZE) – 2 minuty za krosček.
     
    50:57
    Štouraly, šťouraly, ale nevyšťouraly. Vanišová s Lédlovou dlouhé sekundy bojovaly o puk těsně před brankovištěm, jenže soupeřky se rukama nohama ubránily.
     
    49:42
    Český pohyb rezultuje v pátou početní výhodu v dnešním zápase. Holly Erbeová (WAP) – 2 minuty za faul kolenem.
     
    48:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla nádhera. Nechat si rozjet TEREZU VANIŠOVOU je od soupeře vždycky chyba, teď se k tomu navíc přidaly i trochu zbytečně ustupující obránkyně Washingtonu a nemohlo to dopadnout jinak. Naší blonďaté dračici nechaly dostatek prostoru, aby z mezkruží poslala ideální švihovku do horního koutu americké klece – 3:1! Asistence: Veronika Bucifalová, Aneta Lédlová.
     
    47:06
    Další možnost. Obrana Washingtonu se rozestoupila při útoku Dominiky Vopravilové, její pokus na růžek ale skončil v lapačce Dylann Nasrové.
     
    45:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    A máme tady zasloužený český obrat! Stejně tak byl tenhle gól zasloužený i pro ANNU ZÍKOVOU. Nejdřív na poslední chvíli napravila vlastní zaváhání a překazila americký protiútok, vzápětí se k ní vrátil puk na modrou. Když neuspěla z první střely a ani dorážející Jůzková si nepřišla na své, Zíková si sjela až do mezikruží, odkud s velkou porcí štěstí přetavila náš tlak ve vedoucí branku – 2:1! Asistence: Adéla Jůzková.
     
    44:05
    Kotouč propadl za americkou obranu k obránkyni Martině Zedníkové. Ta zkusila překvapit Nasrovou u druhé tyčky, brankářka tam ale nechala špičku betonu!
     
    39:32
    Klára Hymlárová chtěla využít moment překvapení a rychlou kličkou výborně obkroužila branku. Na zakončení k tyčce ale neměla dostatek prostoru, soupeřka ji zpacifikovala.
     
    38:48
    Čtvrtá přesilová hra pro náš výběr. Brea Kobernicková (WAP) – 2 minuty za hákování.
     
    37:56
    Bránící se Američanky sebraly puk a spěchaly dopředu. V poslední možné chvíli ho unikající hráčce vypíchla z hokejky Anna Zíková.
     
    35:53
    Napravila to až Dominika Vopravilová. Brankářce puk vypadl, jenže Lédlová byla zablokovaná! K dorážce se tak nedostala.
     
    29:02
    Až do brankoviště dovezla puk Forejtová, Tereze Topolské chyběly milimetry, aby ho ztečovala do prázdné brány!
     
    26:41
    Nebezpečný americký protiútok skončil střelou mimo, pak Washington chyboval při střídání a český tým má třetí přesilovku. Menší trest za hru v šesti odpyká Maggie McLaughlinová (WAP).
     
    25:02
    To je škoda! Dominika Vopravilová nakopla vrtuli a protáhla se po levém mantinelu, před brankou čekala na přihrávku úplně volná Adéla Jůzková. Kotouč šel ale přesně mezi její hokejku a beton gólmanky, takže projel do rohu pásma.
     
    19:32
    No a národní výběr mohl jít do kabin ještě spokojenější. Jako lasička se americkou obranou protáhla Tereza Vanišová, vypálila po zemi, ale Nasrovou nepřekonala!
     
    18:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Podobný recept vyzkoušely naše hráčky podruhé a teď už je z toho vyrovnání! Od modré vypálila Anna Zíková a brankářka puk jen vyrazila před sebe, kde prokázala střelecký instinkt DOMINIKA FOREJTOVÁ. Bleskurychle dorazila puk do odkryté branky a jedeme od nuly – 1:1! Asistence: Anna Zíková, Dominika Vopravilová.
     
    18:23
    Výborně to teď Češky sehrály a na brankovišti mocně dorážely Lédlová s Bucifalovou. Moc jim nechybělo, ale ležící Nasrová si přece jen poradila.
     
    17:33
    Úplně zbytečný zákrok Holly Erbeové (WAP) poslal k ledu Kláru Hymlárovou, která pílila za kotoučem. Dvě minuty za podražení a druhá přesilovka pro český tým.
     
    13:23
    Aneta Lédlová nehledala spoluhráčky, místo toho z rohu výborně vykroužila až před branku. Možná mohla ještě popojet, každopádně zvolila rychlou střelu a Nasrová nepropustila puk mezi betony.
     
    10:58
    Z levého kruhu střílela Kristýna Pátková a kotouč byl podle všeho tečovaný, Nasrová ho se štěstím vytáhla do boční konstrukce.
     
    09:37
    Protiútok vede k první přesilovce pro české barvy. Maggie McLaughlinová (WAP) je vyloučena za nedovolené bránění.
     
    08:41
    Washington Pride právě vstřelil branku!
    Aktivnější Američanky se v deváté minutě ujímají vedení. Mezi kruhy vznikla nepřehledná situace, v níž české hokejistky nedokázaly kotouč vyškrábnout. To se naopak povedlo ZOEY PELLOWITZOVÉ, která následně zvolila střelu na druhou tyč a Zechovská se zakrytým výhledem poprvé kapituluje – 0:1. Bez asistence.
     
    05:36
    První velkou šanci zápasu měla Maggie McLaughlinová, která se dostala za českou obranu do sóla. Svou střelou ale na Zechovskou nevyzrála!

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 19. Forejtová (Zíková, Vopravilová), 46. Zíková (Jůzková), 49. Vanišová (Bucifalová, Lédlová), 59. Zíková (Kosinová) – 9. Pellowitzová


    Česko: Zechovská (Jandová) – Zíková, Holá, Zedníková, Černá, Kosinová, Jančová, Bartošová – Vanišová, Bucifalová, Lédlová – Pátková, Forejtová, Topolská – Kaplanová "C", Jůzková, Hymlárová – Vopravilová. Trenér: Jiří Vozák.
    Washington Pride: Nasrová (Meloniová) – Pellowitzová, Kobernicková, Renbergová, Parentová, Hudsonová, Buckleyová, Solomonová "C", McNeallyová, Petteyová, Erbeová, Pekinsová, Cholishová, McLaughlinová, Fisherová, Cave-Hawkinsová, Farrandová, Shermanová, McDowellová. Trenér: Kush Sighu.

    Rozhodca: Růžičková – Dopitová, Novotná.