Česko – Washington Pride 4:1 (kon.)
koniec
Česko
4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Washington Pride
cz Sobota 14.02.2015, 15:00 • Zimní stadion Slaný • Reprezentácia žien
Partner:
     
    Třetí třetina tedy rozhodla! Jenom prvních deset minut zápasu tahal český tým za kratší konec provazu, navíc prohrával, ale od té doby byl na ledě lepším týmem a slaví zasouženou výhru. Dva góly – včetně toho vítězného – obstarala obránkyně Anna Zíková. Mladé Češky opět předvedly častou a neústupnou střelbu a kdyby zápas dopadl jinak než jejich vítězstvím, bylo by to hodně, hodně nespravedlivé.

    Ode mě je to každopádně pro dnešní valentýnské odpoledne všechno. Zítra se s vámi těším zase na počtenou, odveta ženské reprezentace proti americkému soupeři startuje ve 12:30. Hezký zbytek soboty! (17:00:09)
     
    Tedy samozřejmě kromě Bucifalové, která toužila po své první trefě v áčku. Dočká se jindy, hraje výborně.
     
    Pár desetinek po závěrečné siréně ještě dorazila puk do branky Veronika Bucifalová, ale opravdu už to bylo PO. Česká radost je teď zbytečná, ale to už nikomu nevadí.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale teď už to našim hokejistkám vyšlo. Na vlastní polovině dostala od Kosinové kotouč ANNA ZÍKOVÁ, která zkusila štěstí a vyšlo to! Neomylně trefila prázdnou klec, dneska se tak raduje ze své druhé branky a už se může těšit na rozhovor – 4:1! Asistence: Karolína Kosinová.
     
    58:35
    Dominika Forejtová mohla rozhodnout, bekhendem ale odkrytou klec netrefila.
     
    58:13
    Američanky nahodily puk do pásma a zkoušejí to v šesti bez brankářky!
     
    58:02
    Buly u modré čáry Američanek.
     
    58:02
    Washington si vybírá oddechový čas. Co hostující hokejistky vymyslí?
     
    58:02
    Debora Bartošová pronikla do pásma v těsném ofsajdu, ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:31
    Tereza Vanišová teď soupeřkám kotouč nevypíchla, a tak se nakonec prokousaly až do naší třetiny. Ale jejich zteč měla jepičí život.
     
    56:25
    Navíc se k tomu přidala forčekující druhá lajna a Nasrová musela znovu zasahovat. Abych pravdu řekl, její oponentka Kateřina Zechovská dneska měla jen málo příležitostí, jak se předvést.
     
    55:56
    Washington hraje v plném počtu. Škoda, naše reprezentace mohla definitivně potvrdit vítězství. Ale myslím, že si zbytek zápasu pohlídá.
     
    55:01
    A pak předvedla moc důležitý zákrok Dylann Nasrová. Po střele Míší Jančové čekala na dorážku Aneta Lédlová, ale gólmance puk nevypadl a její tým hraje ve čtyřech.
     
    54:41
    Teč Katky Kaplanové si to namířila jen pár čísel vedle odkryté americké tyčky.
     
    54:18
    Kaplanová zamířila z úhlu jen do boční sítě. Češky jsou kompletní a hrají pět na tři.
     
    54:07
    Zatím to ale ovoce nepřináší, Buckleyová nyní vyvezla kotouč a potom ho neúmyslně poslala mimo hrací plochu.
     
    53:32
    A už to zase není pravda. Brooke Solomonová (WAP) je vyloučena za napadení, český tým jde hrát výhodnou přesilovku čtyř proti třem!
     
    52:56
    Úvodní české oslabení trvalo přesně 38 sekund, než faulovala soupeřka. Breea Kobernicková (WAP) pyká za vysokou hůl, jde se hrát čtyři na čtyři.
     
    52:34
    Uff! Střelu odraženou od zadního mantinelu dorážela z téměř nulového úhlu McLaughlinová a puk zůstal za zády Zechovské. Ta si ho ale všimla a dostatečně rychle ho přikryla.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 19. Forejtová (Zíková, Vopravilová), 46. Zíková (Jůzková), 49. Vanišová (Bucifalová, Lédlová), 59. Zíková (Kosinová) – 9. Pellowitzová


    Česko: Zechovská (Jandová) – Zíková, Holá, Zedníková, Černá, Kosinová, Jančová, Bartošová – Vanišová, Bucifalová, Lédlová – Pátková, Forejtová, Topolská – Kaplanová "C", Jůzková, Hymlárová – Vopravilová. Trenér: Jiří Vozák.
    Washington Pride: Nasrová (Meloniová) – Pellowitzová, Kobernicková, Renbergová, Parentová, Hudsonová, Buckleyová, Solomonová "C", McNeallyová, Petteyová, Erbeová, Pekinsová, Cholishová, McLaughlinová, Fisherová, Cave-Hawkinsová, Farrandová, Shermanová, McDowellová. Trenér: Kush Sighu.

    Rozhodca: Růžičková – Dopitová, Novotná.