Česko – Washington Pride 4:1 (kon.)
koniec
Česko
4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Washington Pride
cz Sobota 14.02.2015, 15:00 • Zimní stadion Slaný • Reprezentácia žien
Partner:
     
    Třetí třetina tedy rozhodla! Jenom prvních deset minut zápasu tahal český tým za kratší konec provazu, navíc prohrával, ale od té doby byl na ledě lepším týmem a slaví zasouženou výhru. Dva góly – včetně toho vítězného – obstarala obránkyně Anna Zíková. Mladé Češky opět předvedly častou a neústupnou střelbu a kdyby zápas dopadl jinak než jejich vítězstvím, bylo by to hodně, hodně nespravedlivé.

    Ode mě je to každopádně pro dnešní valentýnské odpoledne všechno. Zítra se s vámi těším zase na počtenou, odveta ženské reprezentace proti americkému soupeři startuje ve 12:30. Hezký zbytek soboty! (17:00:09)
     
    Tedy samozřejmě kromě Bucifalové, která toužila po své první trefě v áčku. Dočká se jindy, hraje výborně.
     
    Pár desetinek po závěrečné siréně ještě dorazila puk do branky Veronika Bucifalová, ale opravdu už to bylo PO. Česká radost je teď zbytečná, ale to už nikomu nevadí.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    58:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale teď už to našim hokejistkám vyšlo. Na vlastní polovině dostala od Kosinové kotouč ANNA ZÍKOVÁ, která zkusila štěstí a vyšlo to! Neomylně trefila prázdnou klec, dneska se tak raduje ze své druhé branky a už se může těšit na rozhovor – 4:1! Asistence: Karolína Kosinová.
     
    58:35
    Dominika Forejtová mohla rozhodnout, bekhendem ale odkrytou klec netrefila.
     
    58:13
    Američanky nahodily puk do pásma a zkoušejí to v šesti bez brankářky!
     
    58:02
    Buly u modré čáry Američanek.
     
    58:02
    Washington si vybírá oddechový čas. Co hostující hokejistky vymyslí?
     
    58:02
    Debora Bartošová pronikla do pásma v těsném ofsajdu, ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:31
    Tereza Vanišová teď soupeřkám kotouč nevypíchla, a tak se nakonec prokousaly až do naší třetiny. Ale jejich zteč měla jepičí život.
     
    56:25
    Navíc se k tomu přidala forčekující druhá lajna a Nasrová musela znovu zasahovat. Abych pravdu řekl, její oponentka Kateřina Zechovská dneska měla jen málo příležitostí, jak se předvést.
     
    55:56
    Washington hraje v plném počtu. Škoda, naše reprezentace mohla definitivně potvrdit vítězství. Ale myslím, že si zbytek zápasu pohlídá.
     
    55:01
    A pak předvedla moc důležitý zákrok Dylann Nasrová. Po střele Míší Jančové čekala na dorážku Aneta Lédlová, ale gólmance puk nevypadl a její tým hraje ve čtyřech.
     
    54:41
    Teč Katky Kaplanové si to namířila jen pár čísel vedle odkryté americké tyčky.
     
    54:18
    Kaplanová zamířila z úhlu jen do boční sítě. Češky jsou kompletní a hrají pět na tři.
     
    54:07
    Zatím to ale ovoce nepřináší, Buckleyová nyní vyvezla kotouč a potom ho neúmyslně poslala mimo hrací plochu.
     
    53:32
    A už to zase není pravda. Brooke Solomonová (WAP) je vyloučena za napadení, český tým jde hrát výhodnou přesilovku čtyř proti třem!
     
    52:56
    Úvodní české oslabení trvalo přesně 38 sekund, než faulovala soupeřka. Breea Kobernicková (WAP) pyká za vysokou hůl, jde se hrát čtyři na čtyři.
     
    52:34
    Uff! Střelu odraženou od zadního mantinelu dorážela z téměř nulového úhlu McLaughlinová a puk zůstal za zády Zechovské. Ta si ho ale všimla a dostatečně rychle ho přikryla.
     
    52:18
    Národní tým předvedl velmi dobrou přesilovku s provozem před brankou, teď ale následuje jeho vůbec první trest v zápase. Kristýna Pátková (CZE) – 2 minuty za krosček.
     
    50:57
    Štouraly, šťouraly, ale nevyšťouraly. Vanišová s Lédlovou dlouhé sekundy bojovaly o puk těsně před brankovištěm, jenže soupeřky se rukama nohama ubránily.
     
    49:42
    Český pohyb rezultuje v pátou početní výhodu v dnešním zápase. Holly Erbeová (WAP) – 2 minuty za faul kolenem.
     
    48:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla nádhera. Nechat si rozjet TEREZU VANIŠOVOU je od soupeře vždycky chyba, teď se k tomu navíc přidaly i trochu zbytečně ustupující obránkyně Washingtonu a nemohlo to dopadnout jinak. Naší blonďaté dračici nechaly dostatek prostoru, aby z mezkruží poslala ideální švihovku do horního koutu americké klece – 3:1! Asistence: Veronika Bucifalová, Aneta Lédlová.
     
    48:23
    Soupeřka doslova srolovala Katku Kaplanovou k mantinelu, ale naše kapitánka to naštěstí přežila bez úhony.
     
    47:06
    Další možnost. Obrana Washingtonu se rozestoupila při útoku Dominiky Vopravilové, její pokus na růžek ale skončil v lapačce Dylann Nasrové.
     
    45:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    A máme tady zasloužený český obrat! Stejně tak byl tenhle gól zasloužený i pro ANNU ZÍKOVOU. Nejdřív na poslední chvíli napravila vlastní zaváhání a překazila americký protiútok, vzápětí se k ní vrátil puk na modrou. Když neuspěla z první střely a ani dorážející Jůzková si nepřišla na své, Zíková si sjela až do mezikruží, odkud s velkou porcí štěstí přetavila náš tlak ve vedoucí branku – 2:1! Asistence: Adéla Jůzková.
     
    44:55
    Pellowitzové s Buckleyovou byl odpískán těsný ofsajd, byť se to druhé jmenované příliš nelíbilo.
     
    44:05
    Kotouč propadl za americkou obranu k obránkyni Martině Zedníkové. Ta zkusila překvapit Nasrovou u druhé tyčky, brankářka tam ale nechala špičku betonu!
     
    43:11
    První pokus o založení útoku českému týmu nevyšel, teď už se v pásmu usadil. Chytrý pas Bucifalové šel bohužel o kousek dál, než by najetá Lédlová potřebovala.
     
    42:17
    Po zakázaném uvolnění potřebovaly české hokejistky dostřídat, tak to Tereza Topolská udělala nejlíp, jak mohla – nahodila puk na Nasrovou a vybojovala buly.
     
    41:44
    Veronika Pettreyová se protlačila mezi trojicí českých hráček, které ji alespoň zpomalily a kotouč zlikvidovala Zechovská.
     
    41:02
    Zbytek dohrávané přesilovky českému týmu nevyšel, až těsně po jeho konci střílela z pravého kruhu Vanišová. Puk jí ovšem trochu sjel z hole.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední část pokračovala v nastoleném duchu, tedy převaze našich hokejistek. Znovu bych vypíchl častou střelbu, dobrý pohyb v útočném pásmu i časté zapojování obránkyň do ofenzivních pokusů. Na žádný gól to ale bohužel nestačilo, a tak je zápas za vyrovnaného stavu ještě naprosto otevřený.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:23.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    Klára Hymlárová chtěla využít moment překvapení a rychlou kličkou výborně obkroužila branku. Na zakončení k tyčce ale neměla dostatek prostoru, soupeřka ji zpacifikovala.
     
    38:48
    Čtvrtá přesilová hra pro náš výběr. Brea Kobernicková (WAP) – 2 minuty za hákování.
     
    38:21
    Omlouvám se za drobné zmatky ohledně brankářek Washingtonu, od začátku stojí v kleci Dylanna Nasrová.
     
    37:56
    Bránící se Američanky sebraly puk a spěchaly dopředu. V poslední možné chvíli ho unikající hráčce vypíchla z hokejky Anna Zíková.
     
    36:38
    Dvě rychlé střely hned po buly, ve druhém případě dorážela Kristýna Pátková. Gólmanka ale už měla kotouč ve své moci a Pátkové byla "odměnou" hrazdička od dojíždějící americké obránkyně. Vylučovat každopádně není důvod.
     
    35:53
    Napravila to až Dominika Vopravilová. Brankářce puk vypadl, jenže Lédlová byla zablokovaná! K dorážce se tak nedostala.
     
    35:28
    Češky napadají, seč jim síly stačí, jenže delší dobu si už nepřipsaly na konto střelecký pokus.
     
    34:20
    Velmi dobře to teď provedla Veronika Petterová. Šikovně se protlačila s pukem na bekhendu až před branku, s jejím pokusem si ale Zechovská poradila.
     
    33:31
    Zasahující Zechovská si trochu neporozuměla s obranou a volný puk poslala McDowellová před prázdnou branku. Tam ale naštěstí neměla žádnou spoluhráčku.
     
    32:51
    Washington v posledních minutách přece jenom trochu přidal a náš tým spíš jen rozráží jeho pokusy. Daří se mu to hned u modré čáry.
     
    31:50
    Libuše Holá před brankovištěm zastavila tlačící se soupeřku, které jsme předtím nechali trochu prostoru.
     
    30:14
    Marně se po rychlém sólu Kaplanové natahovala po puku Hymlárová, náznak přečíslení nakonec reprezentace nevyužila.
     
    29:38
    Ofsajd Američanek. České hokejistky jsou od začátku druhé třetiny výrazně lepším týmem.
     
    29:02
    Až do brankoviště dovezla puk Forejtová, Tereze Topolské chyběly milimetry, aby ho ztečovala do prázdné brány!
     
    28:45
    Pokus Michaely Jančové zastavila hokejka protihráčky. Když už kotouč ke gólmance doputoval, díky čistému výhledu si poradila Washington je kompletní.
     
    28:05
    Aneta Lédlová si způsobem sobě vlastním vyjela zprava před branku, jenže střelu z úhlu poslala bez teče do ochranné sítě.
     
    27:51
    Až po minutě se hokejistky kloudně dostaly k přesilovkové kombinaci. Tu zakončovala Anna Zíková s vírou, že brankářka puk vyrazí, ale nestalo se tak.
     
    26:41
    Nebezpečný americký protiútok skončil střelou mimo, pak Washington chyboval při střídání a český tým má třetí přesilovku. Menší trest za hru v šesti odpyká Maggie McLaughlinová (WAP).
     
    26:17
    Národní výběr točí kompletní desítku útočnic, o největší počet akcí se stará elitní útok.
     
    25:02
    To je škoda! Dominika Vopravilová nakopla vrtuli a protáhla se po levém mantinelu, před brankou čekala na přihrávku úplně volná Adéla Jůzková. Kotouč šel ale přesně mezi její hokejku a beton gólmanky, takže projel do rohu pásma.
     
    23:42
    Nejmladší z českého týmu Veronika Bucifalová si pěkně najela do pásma a vypálila, nebyl důvod si komplikovat život.
     
    22:31
    Střelu Martinu Zedníkové jemně lízla Katka Kaplanová, pro betony americké brankařky to ale neznamenalo potíže.
     
    21:58
    Američanky se usadily v pásmu, jenže k žádnému střeleckému pokusu jim to nestačilo a český tým obrací.
     
    20:29
    Po vítězném turnaji ve Švýcarsku si trenéři pochvalovali častější střelbu svých svěřěnkyň, teď jako by to chtěla Tereza Vanišová potvrdit. Hned po vyhraném buly otestovala pozornost Nasrové.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Jak jsem byl z první desetiminutovky oboustranně trochu na rozpacích, tak druhá polovina úvodní části nabídla fanouškům tady ve Slaném jednoznačně zlepšený herní projev českého týmu. Washington se po vstřelené brance stáhl do obrany a česká aktivita vedla k naprosto zaslouženému vyrovnání Dominiky Forejtové z přesilovky. Jen tak dál!

    Druhá třetina začne přibližně v 15:43.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:32
    No a národní výběr mohl jít do kabin ještě spokojenější. Jako lasička se americkou obranou protáhla Tereza Vanišová, vypálila po zemi, ale Nasrovou nepřekonala!
     
    18:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Podobný recept vyzkoušely naše hráčky podruhé a teď už je z toho vyrovnání! Od modré vypálila Anna Zíková a brankářka puk jen vyrazila před sebe, kde prokázala střelecký instinkt DOMINIKA FOREJTOVÁ. Bleskurychle dorazila puk do odkryté branky a jedeme od nuly – 1:1! Asistence: Anna Zíková, Dominika Vopravilová.
     
    18:23
    Výborně to teď Češky sehrály a na brankovišti mocně dorážely Lédlová s Bucifalovou. Moc jim nechybělo, ale ležící Nasrová si přece jen poradila.
     
    17:55
    Farrandová vystihla rozehrávku a uháněla dopředu v přečíslení. Střelu z úhlu si však Zechovská pohlídala.
     
    17:33
    Úplně zbytečný zákrok Holly Erbeové (WAP) poslal k ledu Kláru Hymlárovou, která pílila za kotoučem. Dvě minuty za podražení a druhá přesilovka pro český tým.
     
    16:48
    Na útočné modré se o puk rvala Dominika Forejtová, do útoku se s ním však neprotlačila a černá pryž skončila na americké střídačce.
     
    16:24
    Holky si teď s pukem zbytečně hrály v rohu vlastní třetiny. Soupeřkám pak naštěstí nevyšla přihrávka zpoza branky.
     
    15:52
    Zaváhání české defenzívy následně nabídlo možnost McNeallyové, s jejím pokusem doprostřed branky si ale Zechovská poradila.
     
    15:30
    Kobernicková poslala puk od modré do ohně, nepříjemná teč naštěstí směřovala mimo branku.
     
    15:04
    Washington se jen krátce dostal do naší třetiny a Zechovská Musela zasahovat. Teď už ale zase pokračuje česká aktivita, která po inkasovaném gólu razantně stoupla.
     
    14:01
    A stejně neústupnou akcí se blýskla Katka Kaplanová. Forčeking jí přinesl ovoce, z pravé strany to zkusila na druhou tyč, tam ale měla gólmanka beton.
     
    13:23
    Aneta Lédlová nehledala spoluhráčky, místo toho z rohu výborně vykroužila až před branku. Možná mohla ještě popojet, každopádně zvolila rychlou střelu a Nasrová nepropustila puk mezi betony.
     
    12:17
    Reprezentace nepředvedla špatnou přesilovku, snažila se tlačit do brány. Američanky jsou kompletní.
     
    10:58
    Z levého kruhu střílela Kristýna Pátková a kotouč byl podle všeho tečovaný, Nasrová ho se štěstím vytáhla do boční konstrukce.
     
    09:37
    Protiútok vede k první přesilovce pro české barvy. Maggie McLaughlinová (WAP) je vyloučena za nedovolené bránění.
     
    08:41
    Washington Pride právě vstřelil branku!
    Aktivnější Američanky se v deváté minutě ujímají vedení. Mezi kruhy vznikla nepřehledná situace, v níž české hokejistky nedokázaly kotouč vyškrábnout. To se naopak povedlo ZOEY PELLOWITZOVÉ, která následně zvolila střelu na druhou tyč a Zechovská se zakrytým výhledem poprvé kapituluje – 0:1. Bez asistence.
     
    07:49
    Další přesný puk letěl z hokejky McLaughlinové, která to tentokrát zkusila z pravé strany. Zechovská zasahuje lapačkou.
     
    06:31
    Zatím sledujeme bojovnou partii plnou nepřesností. Washington nachází na českou defenzívu recept lépe než my na tu jeho.
     
    05:36
    První velkou šanci zápasu měla Maggie McLaughlinová, která se dostala za českou obranu do sóla. Svou střelou ale na Zechovskou nevyzrála!
     
    04:13
    Nyní naopak rozestavily takřka přesilovkový pětiúhelník naše soupeřky. Byla z toho však jen slabá střela, kterou zblokovala Kristýna Pátková.
     
    02:43
    Třetí útok se udržel v pásmu a Češky zvládly vystřídat, poté zkusila štěstí Tereza Vanišová. Bližší růžek ovšem minula.
     
    01:14
    Nyní si první zásah připsala také Kateřina Zechovská, ke které doletěla navštívenka Cave-Hawkinsové.
     
    00:40
    Elitní česká formace si hned vytvořila tlak a z mezikruží střílela Aneta Lédlová, pro americkou brankářku to ale nebylo tak složité.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Zechovská (Jandová) – Zíková, Holá, Zedníková, Černá, Kosinová, Jančová, Bartošová – Vanišová, Bucifalová, Lédlová – Pátková, Forejtová, Topolská – Kaplanová "C", Jůzková, Hymlárová – Vopravilová. Trenér: Jiří Vozák.

    Washington Pride: Nasrová (Meloniová) – Pellowitzová, Kobernicková, Renbergová, Parentová, Hudsonová, Buckleyová, Solomonová "C", McNeallyová, Petteyová, Erbeová, Pekinsová, Cholishová, McLaughlinová, Fisherová, Cave-Hawkinsová, Farrandová, Shermanová, McDowellová. Trenér: Kush Sighu.

    Rozhodčí: Růžičková – Dopitová, Novotná.
    Před samotným utkáním je na programu ještě modelový trénink pro všechna děvčata mezi 6 a 14 lety. První akce se konala před Vánoci ve Zlíně a setkala se s úspěchem, dnes do Slaného jistě dorazí hlavně rodiny ze západní poloviny republiky. Přijít si zabruslit mohou opravdu všechny dívky – bez ohledu na předchozí hokejové zkušenosti.


     
    Národní tým si minulý týden připsal cenné prvenství na turnaji ve Švýcarsku, kde zdolal i domácí bronzový tým ze Soči. Zatímco tam mu chybělo "pouze" několik hráček, tady ve Slaném už jde prakticky o juniorský výběr. Hokejistky ze zahraničí si zase plní svoje povinnosti v klubech a čeští trenéři povolali výhradně hráčky z domácích soutěží. Věkový průměr našeho týmu činí 17 let.

    „Mladé holky se na kempech jeví velmi dobře, navíc mají srovnání a další motivaci. Je to pro ně dobrá škola,“ říká hlavní kouč Jiří Vozák. Pro něj i pro jeho svěřenkyně je otazníkem, co je vlastně čeká. Jedno je ale jasné – konfrontace se zámořským protivníkem bude rozhodně znamenat zajímavou podívanou.
     
    Pokud jste dneska zatím nedostali žádné valentýnské přání, pak věřím, že se spokojíte aspoň s mým přáním pěkné soboty u ženského hokeje. Na zimním stadionu ve Slaném nás o víkendu čekají dva interesantní zápasy české reprezentace s americkým středoškolským týmem Washington Pride U19, první z nich je na programu právě dnes odpoledne!

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 19. Forejtová (Zíková, Vopravilová), 46. Zíková (Jůzková), 49. Vanišová (Bucifalová, Lédlová), 59. Zíková (Kosinová) – 9. Pellowitzová


    Česko: Zechovská (Jandová) – Zíková, Holá, Zedníková, Černá, Kosinová, Jančová, Bartošová – Vanišová, Bucifalová, Lédlová – Pátková, Forejtová, Topolská – Kaplanová "C", Jůzková, Hymlárová – Vopravilová. Trenér: Jiří Vozák.
    Washington Pride: Nasrová (Meloniová) – Pellowitzová, Kobernicková, Renbergová, Parentová, Hudsonová, Buckleyová, Solomonová "C", McNeallyová, Petteyová, Erbeová, Pekinsová, Cholishová, McLaughlinová, Fisherová, Cave-Hawkinsová, Farrandová, Shermanová, McDowellová. Trenér: Kush Sighu.

    Rozhodca: Růžičková – Dopitová, Novotná.