Hellas Verona – Bergamo 1:0 (kon.) | Parma – Cesena 1:2 (kon.) | Sampdoria – Palermo 1:1 (kon.)
Juventus – Chievo 2:0 (kon.) | Inter – Turín 0:1 (kon.) | Fiorentina – AS Rím 1:1 (kon.)
koniec
ACF Fiorentina
1:1 (1:0)
AS Rím
Nedeľa 25.01.2015, 20:45 • Stadio Artemio Franchi (Florencia) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Niekoľkokrát provokujúci Juan Cuadrado sa v úvode trojminútového nadstavenia dočkal po zásahu lakťom žltej karty. Aj tento štatistický ukazovateľ už ponúka remízu.
     
    90
    Nenad Tomovič dnes hrá jeden zo svojich najlepších zápasov v kariére! Pri pravej postrannej čiare teraz vykúpal Josého Holebasa. Následne si loptu hodil do voľného priestoru, aby sa z pravej strany šestnástky pokúsil prestreliť Morgana De Sanctisa na bližšej žrdi. Srbský obranca mieril razantne, no gólman Rimanov dokázal zavrieť odkrytý priestor svojej bránky. Skúsený brankár vykopáva loptu nohou na rohový kop. Prípadná remíza bude dnešnému duelu dvoch polčasov svedčať.
     
    87
    Brazílčan Maicon sa skutočne dostáva na trávnik, no miesto mu neprepúšťa Florenzi, ale strelec vyrovnávajúceho gólu Adem Ljajič.
     
    79
    Krátko po ňom schádza i kapitán hosťujúceho výberu a síce Francesco Totti, ktorý dnes nezarmútil svojho o dva roky staršieho bývalého spoluhráča z AS Vincenza Montellu. Rímskeho cisára nahrádza Destro.
     
    78
    Zmeniť sa ho pokúsi Khouma Babacar, ktorý nejakú štvrťhodinu pred koncom hry nahrádza strelca otváracieho gólu Maria Gómeza.
     
    70
    Ako druhý domáci náhradník sa na trávnik pozrie Marcos Alonso, ktorý na hracej ploche nahradí kapitána Fiorentiny Manuela Pasquala.
     
    64
    Z dnešného príspevku Matiho Fernándeza to navyše bolo všetko. Lúči sa takouto nepodarenou strelou nad. Po vyše hodine hry ho nahrádza Jasmin Kurtič.
     
    57
    David Pizzaro na poliacej čiare podrazil nohy predierajúceho sa Radju Nainggolana a stáva sa tak prvým potrestaným hráčom Florencie v zápase.
     
    57
    Polčasová prestávka a predovšetký dohovor od Rudiho Garciu ale hosťom sakramentsky prospel a Rimania čoraz viacej dominujú. Po necelej hodine už mohli dokonca viesť! Výborne hrajúci Francesco Totti na pravej strane znovu zapojil do hry rýchlonohého Iturbeho. Ten sa z krídelného priestoru dostal až pred gólmana Cipriana Tatarusana, no skraja malého vápna ho nedokázal prehodiť. Lopta ho trafila do ramena. Dobré a včasné vybehnutie rumunského gólmana drží Fialky v nerozhodnej situácii.
     
    49
    AS Rím dal gól!
    Ani som však nestihol vychváliť nesmierne organizovanú hru Fialiek a razom sa Rimanom podarilo vyrovnať! Francesco Totti lahodným pasom z polovice ihriska naštartoval na pravej strane Juana Iturbeho. Ten sa pretlačil cez hrozne brániaceho Basantu, aby následne prihrával pod seba na ADEMA LJAJIČA. Srbský krídelník sa v okolí pokutového bodu zorientoval na výbornú a umiestnenou koncovkou do pravého dolného rohu vyrovnal na momentálnych 1:1. Ciprian Tatarusanu zostal bez šance, na Stadio Artemio Franchi začíname odznova!
    - 1:1
     
    38
    Netradičný strelec Nenad Tomovič mohol teraz navýšiť jednogólový náskok zverencov Vincenza Montellu! Borja Valero dostal na ľavom okraji veľkého vápna spätnú prihrávku od výborne hrajúceho Manuela Pasquala. Španielsky playmaker následne posadil ľahunký center na hlavu srbského obrancu. Tomovič najskôr trafil chrbát Yanga-Mbiwu, aby následne z otočky napálil odrazenú loptu tesne mimo pravej žrde Morgana De Sanctisa. Ten sa po jeho strele zo siedmich metrov len obzeral. Fiorentina hrá výborné stretnutie!
     
    34
    Tak toto je nepríjemné, Kevin Strootman musí nútene odstúpiť pre problémy s kolenom. Verme, že sa jedná len o preventívne striedanie. Nahrádza ho Miralem Pjanič.
     
    32
    Konečne si niečo vypracovali i Rimania, ktorí sa hneď na dvakrát mohli presadiť po štandardnej situácii. Rohový kop z pravej strany v oboch prípadoch rozohrával Adem Ljajič. Jeho prvý center našiel na bližšej žrdi Nainggolana, ktorý hlavičkoval presne pod brvno. Rumunský gólman Ciprian Tatarusanu ale stačil zakročiť, keď loptu efektne vytlačil nad hornú konštrukciu svojej bránky. Po opakovanom Ljajičovom rohu sa k lopte dostal skúsený De Rossi, ktorý hlavičkoval tesne mimo pravej žrde domácej svätyne. Rimania konečne zamestnali rumunského brankára.
     
    25
    Aj druhý kartový trest patrí hosťujúcim hráčom. Na ľavej strane hral nedovolene Mapou Yanga-Mbiwa. Banti sa snaží nastoliť poriadok.
     
    24
    Fialky sa krátko po úvodnom presnom zásahu mohli ujať hneď dvojgólového vedenia! Po Holebasovom faule za žltú nasledoval priamy kop z pravej strany. Pasqualov center priletel k Mariovi Gómezovi, ktorý trafil dobre postaveného Strootmana. Zrazením skončila i Joaquínova dorážka, až sa guľatého nezmyslu zmocnil José María Basanta, ktorý zo siedmich metrov takmer poslal Florenciu do dvojgólového vedenia. Jeho pokusu chýbalo azda pol metra. Lopta sa tiahla mimo pravej žrde De Sanctisovej svätyne.
     
    23
    Rímskym hosťom začínajú tiecť nervy. José Holebas teraz zasiahol lakťom uvoľňujúceho sa Joaquína a Banti po prvýkrát siahol do kapsy.
     
    19
    Florencia dala gól!
    MARIO GÓMEZ ukázal svoju extratriedu v pozičnej orientácii v šestnástke a ambiciózna Fiorentina sa po dvadsiatich minútach ujíma vedenia! Rimanom sa ešte podarilo odvrátiť center z krídelného priestoru. Lopta sa ale následne dostala na kopačku Davida Pizzara, ktorý napriahol z dvadsiatich metrov. Jeho prudká, prízemná bomba našla na hranici siedmich metrov Maria Gómeza, ktorý ľahkým tečom presne do protipohybu brankára nedal De Sanctisovi najmenšiu šancu na zákrok. Gómez sa šikovne vyhol postaveniu mimo hry, keď ofsajdovú pascu neuzavrel Kostas Manolas.
    GOMEZ - 1:0

    Erik Farkaš

    Góly: 19. M. Gómez – 49. Ljajič

    Karty:   57. D. Pizzaro (FIO), 90+1. Cuadrado (FIO) – 23. Holebas (ASR), 25. Yanga-Mbiwa (ASR)


    ACF Fiorentina: Tatarusanu – Tomovič, G. Rodríguez, Basanta – Joaquín, M. Fernández, D. Pizarro, B. Valero, M. Pasqual (C) – Cuadrado, M. Gómez
    Náhradníci: Lezzerini, Rosati – Richards, J. Vargas, Kurtič, Diamanti, M. Alonso, K. Babacar, Hegazi, Iličič
    Manažér: Vincenzo Montella (ITA)

    AS Rím: M. De Sanctis – Florenzi, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas – Nainggolan, De Rossi, Strootman – Ljajič, Totti (C), Iturbe
    Náhradníci: Skorupski – A. Cole, Borriello, Maicon, Pjanič, Destro, Astori, Paredes, Ucan, Somma, Verde, Calabresi
    Manažér: Rudi García (FRA)

    Rozhodca: Luca Banti – R. Faverani, M. Passeri – A. Costanzo