Hellas Verona – Bergamo 1:0 (kon.) | Parma – Cesena 1:2 (kon.) | Sampdoria – Palermo 1:1 (kon.)
Juventus – Chievo 2:0 (kon.) | Inter – Turín 0:1 (kon.) | Fiorentina – AS Rím 1:1 (kon.)
koniec
ACF Fiorentina
1:1 (1:0)
AS Rím
Nedeľa 25.01.2015, 20:45 • Stadio Artemio Franchi (Florencia) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Rímske AS v lige po tretíkrát v rade zaváhalo a strata na turínsky Juventus sa tak čoraz väčšmi prehlbuje. Tri nerozhodné výsledky v rade znamenajú aktuálnu sedembodovú stratu na úradujúceho lídra i šampióna. Dnes o tom rozhodlo predovšetkým prvé dejstvo, kedy Fiorentina mierneho favorita jasne prehrávala. Po zmene strán sa obraz hry na okamih zmenil, no Rimanom to stačilo len na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Juve si tak i pod Allegriho vedením zrejme ide po scudetto.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim a želám vám úspešný štart do nového týždňa. Dobrú noc. (22:50:41)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Rimania mohli ešte raz zmeniť gólový stav, no Florenziho center z voľného kopu z ľavej strany bol odvrátený už na bližšej žrdi.
     
    90+1
    Niekoľkokrát provokujúci Juan Cuadrado sa v úvode trojminútového nadstavenia dočkal po zásahu lakťom žltej karty. Aj tento štatistický ukazovateľ už ponúka remízu.
     
    90
    Nenad Tomovič dnes hrá jeden zo svojich najlepších zápasov v kariére! Pri pravej postrannej čiare teraz vykúpal Josého Holebasa. Následne si loptu hodil do voľného priestoru, aby sa z pravej strany šestnástky pokúsil prestreliť Morgana De Sanctisa na bližšej žrdi. Srbský obranca mieril razantne, no gólman Rimanov dokázal zavrieť odkrytý priestor svojej bránky. Skúsený brankár vykopáva loptu nohou na rohový kop. Prípadná remíza bude dnešnému duelu dvoch polčasov svedčať.
     
    89
    Marcos Alonso zahral hlúpo a netakticky, no po jeho mynele na ľavej strane dokázal všetko vyžehliť dobre hrajúci stopér Rodríguez.
     
    88
    Opäť sa zopakovala situácia, kedy po faule rímskeho hráča dohrával Cuadrado súpera na zemi. Kolumbijský krídelník by si mal dať na to pozor.
     
    87
    Brazílčan Maicon sa skutočne dostáva na trávnik, no miesto mu neprepúšťa Florenzi, ale strelec vyrovnávajúceho gólu Adem Ljajič.
     
    86
    De Rossi zozadu naložil Pizzarovi, ktorý padol ako podťatý. Rimanom sa i z tohoto dôvodu povážlivo kráti čas na obrat.
     
    85
    Zrejme na jeho miesto sa na lavičke pripravuje brazílsky pravý obranca Maicon. Spolu s Ashleym Coleom najskúsenejší náhradík Rudiho Garciu.
     
    84
    Opäť však po ľavej strane naštartoval Cuadrado, ktorého až vďaka drobnému pridržaniu zbrzdil univerzál Alessandro Florenzi.
     
    83
    Juan Cudrado následne lapený v postavení mimo hru. Fialky sa znovu musia vrátiť na vlastnú polovicu. AS má desať minút na obrat.
     
    82
    Cuadrado je už zvyknutý na rolu boxovacieho vreca. Nedovoleným zákrokom ho teraz povalil Bosniak Miralem Pjanič.
     
    81
    Fialky po dlhšom čase opäť zrýchlili svoju kombináciu. Bola z toho krásna akcia, s katastrofálnym centrom Alonsa na konci.
     
    80
    Radja Nainggolan už s tretím či štvrtým zákrokom, po ktorom sa mohlo žltiť. Luca Banti však belgického reprezentanta ponecháva bez úhony.
     
    79
    Krátko po ňom schádza i kapitán hosťujúceho výberu a síce Francesco Totti, ktorý dnes nezarmútil svojho o dva roky staršieho bývalého spoluhráča z AS Vincenza Montellu. Rímskeho cisára nahrádza Destro.
     
    78
    Zmeniť sa ho pokúsi Khouma Babacar, ktorý nejakú štvrťhodinu pred koncom hry nahrádza strelca otváracieho gólu Maria Gómeza.
     
    77
    Následná štandardka Fialiek ale pre De Sanctisa neznamenala nebezpečie. Pokračujem za nerozhodného stavu s dvoma gólmi.
     
    76
    Francesco Totti v kontroverzii s Cuadradom, ktorý sa tam po ňom na zemi ohnal. Luca Banti ale žiadnu kartu netasil, naopak píska nedovolený zákrok dôrazného cisára.

    Erik Farkaš

    Góly: 19. M. Gómez – 49. Ljajič

    Karty:   57. D. Pizzaro (FIO), 90+1. Cuadrado (FIO) – 23. Holebas (ASR), 25. Yanga-Mbiwa (ASR)


    ACF Fiorentina: Tatarusanu – Tomovič, G. Rodríguez, Basanta – Joaquín, M. Fernández, D. Pizarro, B. Valero, M. Pasqual (C) – Cuadrado, M. Gómez
    Náhradníci: Lezzerini, Rosati – Richards, J. Vargas, Kurtič, Diamanti, M. Alonso, K. Babacar, Hegazi, Iličič
    Manažér: Vincenzo Montella (ITA)

    AS Rím: M. De Sanctis – Florenzi, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas – Nainggolan, De Rossi, Strootman – Ljajič, Totti (C), Iturbe
    Náhradníci: Skorupski – A. Cole, Borriello, Maicon, Pjanič, Destro, Astori, Paredes, Ucan, Somma, Verde, Calabresi
    Manažér: Rudi García (FRA)

    Rozhodca: Luca Banti – R. Faverani, M. Passeri – A. Costanzo