Barys – Novosibirsk 3:2 (kon.) | Kazaň – Metallurg Magnitogorsk 3:0 (kon.) | Čerepovec – Riga 3:4 (kon.)
Jaroslavľ – Jugra Chanty-Mansijsk 5:2 (kon.) | CSKA Moskva – Petrohrad 1:3 (kon.) | D. Moskva – Nižnekamsk 2:0 (kon.)
Helsinki – Novgorod 3:2 (kon.) | Viťaz – Čeljabinsk 4:2 (kon.) | Záhreb – Dinamo Minsk 4:2 (kon.)
HC Slovan – A. Mytišči 4:5 (kon.)
koniec
HC Slovan Bratislava
4:5 (1:2, 1:0, 2:3)
Atlant Mytišči
Štvrtok 22.01.2015, 19:00 • Slovnaft Aréna Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    HC Slovan vstúpil na domácom ľade do štvorzápasovej série tromi prehrami, s HK Soči a 2 x Dinamo – Moskva i Minsk. Teraz by to mohlo vyjsť s Atlant Mytišči.

    Atlant Mytišči, hokejový klub vznikol v roku 2005. Najskôr ako Chimik a od vzniku KHL v roku 2008, odkedy je klub jej účastníkom, sa premenoval na Atlant. Hokejový klub je však nástupcom klubu, ktorý vznikol ešte v roku 1953 a sídlil v meste Voskresensk pod známym názvom Chimik Voskresensk. Voskresensk aj Mytišči sú mestá v Moskovskej oblasti a Atlant si v KHL doteraz počínal veľmi dobre. V doterajšej histórii KHL sa až päťkrát hráči zúčastnili play-off súťaže. V prvých dvoch ročníkoch sa postupne umiestnili na 6. a 11. mieste. V treťom ročníku sa Atlant prebojoval do finále KHL, Gagarinov pohár napokon nezískal, keďže bol nad jeho sily Salavat Julajev Ufa, ktorý zvíťazil 4:1 na zápasy, no Atlant zaknihoval krásne 2. miesto. Vo štvrtom ročníku obsadil pekné 8. miesto a v piatej sezóne po účasti v play-off zaknihoval 16. priečku. V ostatnej, šiestej sezóne, sa klub do play-off nedostal, a bez tejto účasti to bolo doposiaľ najhoršie umiestnenie vyjadrené matematickou hodnotou 17.

    Modro-žltý dres Atlantu obliekajú hráči z Ruskej federácie, káder dopĺňajú po jednom hráčovi Fínsko, Lotyšsko, Bielorusko a USA. Domáce zápasy hráči Atlantu hrávajú v Ľadovom dvorci, réne Mytišči s kapacitou 6.434 divákov. Hlavným trénerom mužstva je Alexej Nikolajevič Kudašov.

    V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenalo Dinamo zo 48 zápasov 60 bodov, Slovan odohral o jeden zápas viac a získal celkom 57 bodov. V tabuľke formy zaznamenali domáci 4 body za 1 víťazstvo v riadnom hracom čase a 1 prehru po predĺžení, Atlant má v tabuľke formy 6 bodov za 2 víťazstvá v riadnom hracom čase.

    Najproduktívnejším hráčom v tíme domácich je Ladislav Nagy s 32 kanadskými bodmi (17+15), so sedembodovým odstupom pred 25 bodovým Rok Tičarom (9+16). V tíme hostí je doposiaľ najproduktívnejší Sergej Šmeľov s 28 kanadskými bodmi (6+22), na chrbát mu dýcha .Matthew Gilroy s 27 kanadskými bodmi (8+19). Gólman domácich Denis Godla má po dvojzápasovej premiére k dnešnému dňu 86,0% úspešnosť zásahov pri priemere 4,06 gólu na zápas, Johan Backlund disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne rovnako 91,3% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,17 gólov na zápas, Jaroslav Janus s 89,3% úspešnosťou drží priemer 2,93 gólov na zápas. Na druhej strane Atte Engren s 91,4% úspešnosťou zásahov pri priemere 2,57 gólov na zápas, Dmitrij Šikin90,1% úspešnosť zásahov s priemerom 3,29 gólov na zápas a Arťom Artemev86,7% úspešnosť zásahov s priemerom 2,64 gólov na zápas.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Slovnaft Aréna bude hostiť Atlant Mytišči a my Vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Slovan Bratislava:

    Janus (7. Baroš) – Starosta, Sersen (C), Barker, Štajnoch, Kozák, Brejčák, Mihálik, Rehák – Nagy (A), Murley, Hudáček – Jeglič, Tičar, Netík – White,Surový (A), Kudrna – Lunter, Šťastný Ölvecký

    Atlant Mytišči:

    Engren (Artemev) – Gilroy, Korobov (A), Sorokin, Novopašin, Ťuľapkin (C), Jarullin, Jekimovs, Babčuk – Šmeľov, Potapov, Sošnikov – Chlopotov, Bodrov, Černov – Levicky, Taratuchin (A), Kozlov – Junkov, Voronin, Leščenko

    Rozhodca:

    Vasiliev, Kadyrov – Parfionov, Sysujev.
     
    Príjemný podvečer zo Slovnaft Arény z Bratislavy, na ľadovej ploche už pozorujeme rozkorčuľovanie oboch tímov, v bránke domácich, ktorí nastúpia na zápas v modrých dresoch, od úvodu Jaroslav Janus, dvojku na striedačke bude dnes robiť Samuel Baroš. Hostia nastúpia na zápas v žlto-modrých farbách, v bránke Atte Engren, na striedačke bude pripravený zasiahnúť do hry Arťom Artemev.
    Dnes Róbert vo farbách domácich tipoval výsledok opäť 5:2, Ľudovít so znakom Mytišči 3:1...
    Atlant na rozkorčuľovaní
     
    V drese hostí dnes nastúpi s číslom 13 aj 43 – ročný Vjačeslav Kozlov, myslím si, že toto meno netreba nijako zvlášť predstavovať.
     
    Moderátor zápasu nám predstavuje úvodnú päťku hostí, počkáme si na celý tím Mytišči, potom privítame domáci HC Slovan. Vypočujeme si hymny oboch krajín a zakrátko bude môcť Sergej Vasiliev vhodiť úvodné buly zápasu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:33
    Ťažký puk poslali domáci Hudáčkovi do stredného pásma, Libor to nemohol spracovať, zakázané uvoľnenie belasých.
     
    01:25
    Spoza bránky pred bránkovisko poslal puk Tičar, nikoho v modrom drese tam však nenašiel.
     
    02:57
    Po prechode modrou chcel puk na bránku nahodiť Lunter, hostia ho zblokovali až na ochrannú sieť.
     
    03:36
    Spoza bránky Nagy nabil Hudáčkovi, Libor z pravej strany puk poslal popred bránku do rohu klziska.
     
    04:42
    Černov spoza bránky puk poslal pred bránkovisko, taktiež nikoho zo svojich nenašiel. Slovan pôjde do akcie.
     
    05:17
    Atlant Mytišči dál gól!
    Z rohu klziska nakorčuľoval s pukom pred bránkovisko ANDREJ TARATUCHIN a podvihol to Janusovi pod brvno. Domáca obrana bola práve v bufete. Asistencia: Albert Jarullin.
     
    06:49
    Atlant Mytišči dál gól!
    Potapov zaviezol puk do pásma, otočil sa a poslal ho dozadu za ľavý kruh na hokejku SERGEJA ŠMEĽOVA, ktorý prestrelil Janusa v bránke. Asistencia: Maxim Potapov.
     
    06:49
    Striedanie v klietke domácich, Janusa vystriedal Samuel Baroš, premiéra mladého gólmana belasých v KHL.
     
    08:21
    Tičar dostal puk pred bránkovisko, bol chrbtom otočený k Engrenovi, poslal mu ľahký puk po ľade, Engren ho cez betóny vyrazil.
     
    09:43
    Ölvecký sa dokázal presadiť v pásme a uvoľniť sa na medzikruží, no priestor na razantnejšiu strelu už nemal, puk z Peťovej hokejky Engren vyrazil späť do hry.
     
    12:03
    Kudrna sa dokázal uvoľniť na pravej strane v pásme, od kruhu nakorčuľoval na stred, zápästím vystrelil, Engren cez lapačku puk zrazil za bránku.
     
    13:29
    Až na Kudrnovu šancu hluchá pasáž zápasu, puk síce lieta z pásma do pásma, no gólmani sú bez práce.
     
    14:38
    Jeglič zachytil rozohrávku hostí v strednom pásme, potiahol puk vpred, na ľavom kruhu ho prenechal Tičarovi, Rok sa dostal z uhla a vystrelil, Engren puk ukryl pohodlne do lapačky.
     
    14:56
    Prečíslenie hostí tri na dva, po pravej strane puk do pásma potiahol Sošnikov, dostal sa až k bránkovisku, puk poslal pred bránku, nikto v žltom tam nebol, našťastie.
     
    15:25
    Odrazený puk od zadného mantinelu spracoval pri bránkovisku Netík, nemal už dostatok priestoru a času na efektívnejšie zakončenie, puk ale stihol poslať na bránku hostí, Engren ho schoval do lapačky.
     
    15:53
    Hákovanie Starostu a dve minúty trestu pre Starostu. Pred Barošom bude horúco, ale videl som tu pred zápasom hasičov na chodbe...
     
    16:12
    Spoza ľavého kruhu príklepom vypálil Babčuk, Baroš puk efektne schoval do lapačky!
     
    16:39
    Kozák vybojoval puk za bránkou, poslal ho Murleymu a Matt ho poslal až k bránke Engrena. Slovan získal nejaké tie sekundy z oslabenia.
     
    17:07
    Štajnoch z rohu klziska ponad hlavy všetkých nahodil puk na Engrena, Atte v strehu puk zastavil a rozohral svojim.
     
    17:46
    Potapov sa snažil dorážať puk pred bránkoviskom, vyšliapol si na neho Štajnoch a upratal ho do bránky, Baroš už mal puk pod kontrolou, budeme po bitke vylučovať.
    Štajnoch no vyriešil presne tak, ako sa má
     
    17:46
    Štajnoch na strane domácich a Sošnikov na strane hostí po dve minúty za hrubosť. V hre pokračujeme piati proti štyrom.
     
    17:53
    Domáci v plnom počte a hostia faulovali, Baroš už vykorčuľoval na striedačku.
     
    18:15
    Levicky sa dopustil v útočnom pásme faulu, dve minúty za podrazenie, presilová hra pre Slovan.
     
    18:40
    Z pravého kruhu vystrelil Sersen, Engren puk nemal pod kontrolou, no Murleya defenzíva hostí k dorážke nepustila.
     
    18:49
    Slovan Bratislava dal gól!
    LADISLAV NAGY dostal puk za pravý kruh, nakorčuľoval s ním na kruh a strelou zápästím zmeral Engrenovi teplotu. Asistencie: Michal Sersen a Matt Murley.
     
    19:33
    Z pravej strany prileptel puk k Barošovi, nevidel som presne, kto že to vystrelil, každopádne Baroš puk zlikvidoval.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina je minulosťou, hostia sa dvomi zlepenými gólmi dostali do brejku a vyhnali z bránky Janusa. Baroš podržal svoj tím najmä pri presilovke hostí a keďže Atlant ponuku nevyužil, Slovan bol opačného názoru a Nagy kontaktným gólom potešil prítomných divákov. Pomer striel medzi žrde 12:7.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:51.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:31
    Od ľavého kruhu z vnútornej strany vystrelil Šmeľov, Baroš puk betónom vyrazil späť do hry a Slovan ho vyviezol von z pásma.
     
    21:24
    Jeglič sa oprel do puku za ľavým kruhom, minul však bránku Engrena.
     
    21:55
    Z ľavej strany spoza kruhu a spoza obrancu švihom vystrelil Taratuchin, Baroš s chladnou hlavou puk chytil do náručia.
     
    22:16
    Atlant puk poslal von cez všetky čiary, arbitri mu pískajú zakázané uvoľnenie, vrátime sa pred Engrena.
     
    23:35
    Od ľavého kruhu vystrelil Leščenko, Šťastný puk cez hokejku poslal na ochrannú sieť a Baroš bol tak bez práce.
     
    24:24
    Barker príklepom vystrelil od modrej z ľavej strany, Engren puk cez hokejku vyrazil späť do hry a defenzíva hostí ho potom upratala do bezpečia.
     
    25:14
    S pukom si na ľavej strane robil čo chcel Ťuľapkin, od kruhu vystrelil, Baroš zrazil betóny k sebe a puk opäť vyrazil späť do hry.
     
    26:13
    Kudrna od modrej z pravej strany nahodil puk na bránku hostí, Engren ho musel pred Andrejom prikryť a Slovan vybojoval aspoň pásmo na vhadzovanie, no musí teraz vyhrať buly.
     
    26:17
    Nestalo sa, hostia vyhrali buly a puk okamžite poslali mimo svoje pásmo a zaútočili.
     
    27:49
    Starostov puk od modrej bol zblokovaný, no oblúčikom padol pred Engrena, ktorý ho vyrazil, Hudáček s ním prešiel poza bránku a prihral pred bránkovisko, Murley bol na dorážku prikrátky.
     
    28:45
    Slovan chyboval na modrej, čiarový píska ofsajd, vhadzujeme v strednom pásme.
     
    29:10
    Spoza pravého kruhu po ľade vystrelil Novopašin, Baroš mal ideálny výhľad a puk cez hokejku usmernil do rohu klziska.
     
    29:43
    Atlant opäť chyboval v rozohrávke, zakázané uvoľnenie, vhadzujeme po ľavej ruke Engrena.
     
    30:06
    Je to ale úplne zbytočné, keď Slovan nevie a nevie vyhrať vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    30:42
    Opäť zakázané uvoľnenie hostí, tak sa teraz pozrime, či domáci vyhrajú buly, puk pôjde za kruh a bek bude páliť po bránke.
     
    30:55
    Nagy spoza bránky poslal, rovnako ako v prvej tretine, puk k bránkovisku na palicu Hudáčkovi, Libor z prvej vystrelil, Engren puk v pokľaku zlikvidoval.
     
    31:12
    Za držanie si sadol na trestnú Šmeľov, amnestiu mu udelí, predpokladám, Michal Sersen.
     
    31:49
    Hudáček sa nezmyselne s pukom vybral medzi kruhy kde boli štyria hráči hostí, takýto presilovkový vzorec je v nižších ročníkoch, tak do šiestej triedy, pochopiteľne, hostia puk poslali do bezpečia.
     
    33:12
    Hostia v plnom počte, ku koncu presilovky sme zaevidovali dve nepresné strely, na každej strane.
     
    33:39
    Nagy si puk nachystal od kruhu až medzi kruhy, bekhendom pekne vystrelil, Engren vytiahol super zákrok, ležiac na ľade natiahol ruku a bez hokejky, ktorú nemal ani v druhej ruke, puk lapačkou vyrazil! Čo k tomu napísať? Pekná akcia so šťastným koncom pre Atlant.
     
    35:47
    Ölvecký nahodil puk do pásma a domáci sa rozhodli prestriedať.
     
    36:52
    Slovan Bratislava dal gól!
    Tak to teraz vyšlo, akcia ako z hokejovej učebnice, Ladislav Nagy potiahol po pravej strane puk, zbavil sa obrancu a pred bránkoviskom ho poslal popred Engrena na druhú stranu voľnému LIBOROVI HUDÁČKOVI, ktorý sa už nemohol pomýliť. Asistencie: Ladislav Nagy a Michal Sersen.
     
    38:32
    Puk opäť lieta z pásma do pásma, degfenzíva oboch tímov súperových hráčov do streleckých pozícii nepúšťa.
     
    39:02
    Tičar za seknutie odišiel na lavicu hanby, Baroš formuje defenzívu.
     
    39:13
    Babčuk efektne vystrelil od modrej, Baroš cez vyrážačku puk usmernil na pravú stranu klziska.
     
    39:51
    Za krosček vylúčený Cam Barker, Slovan ide do trojky.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Aj druhá tretina je dnes minulosťou, domácim sa po peknej hokejovej akcii podarilo vyrovnať, no v závere sa až dvaja hráči dopustili priestupkov proti pravidlám hry a Slovan bude od úvodu čeliť 62 sekundovej presilovke o dvoch hráčov. Pomer striel v druhej tretine, samozrejme, tých medzi žrde, 8:9.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 20:40.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Super práca Surového, ktorý puk poslal až k Engrenovi.
     
    40:50
    Šmeľov posielal z ľavej strany puk pred bránku, Baroš ho umne vychytal!
     
    41:02
    Slovan so štyrmi hráčmi a navyše puk poslal až k Engrenovi.
     
    41:36
    Štajnoch vyhadzoval puk von z pásma, rukou ho zachytil Babčuk, no na druhý pokus to už Martinovi vyšlo.
     
    41:51
    Domáci v plnom počte a keďže Atlant nevyužil dlhú presilovku o dvoch hráčov, nezaslúži si vyhrať, tak hovorí staré včelie príslovie.
     
    42:49
    Slovan chyboval smerom vpred, vhadzovať budeme po ľavej ruke Baroša, zakázané uvoľnenie.
     
    43:30
    Slovan Bratislava dal gól!
    Kozák vystrelil od pravého kruhu, Engren puk zrazil pred seba, lyšiacky si ho podal na hokejku LADISLAV NAGY, ktorý si vychutnal Engrena a puk zavesil do prázdnej bránky. Asistencia: Lukáš Kozák.
     
    43:58
    Atlant Mytišči dál gól!
    Leščenko zadovkou našiel pred bránkou ALEXANDRA JUNKOVA, ktorý puk poslal do siete Baroša. Asistencia: Vjačeslav Leščenko.
     
    47:03
    Sersen dostal za držanie dve minúty, trochu prísne vylúčenie.
    Hlavný ukazuje držanie Sersenovi a Michal naberá kurz na trestnú
     
    47:44
    Netík nakorčuľoval s pukom do voľného priestoru cez modrú, príklepom vypálil a po tedči opečiatkoval ochranné sklo, puk napokon skončil na sieti.
     
    48:18
    Z ľavej strany Sošnikov trafil len bočnú žrď Barošovej bránky, Slovan na kolotoči, Atlant to poriadne rozbalil.
     
    49:03
    Domáci v plnom počte, Slovan prežil oslabenie bez ujmy, odolal tlaku Atlantu.
     
    50:20
    Za hákovanie Nagya odkorčuľoval na lavicu hanby Taratuchin, podarí sa to domácim?
     
    50:51
    Slovan zatvoril Atlant v pásme a vytvoril "Veľký voz".
     
    51:34
    Slovan Bratislava dal gól!
    Z medzikružia po prihrávke Hudáčka vystrelil Barker, Engren puk vyrazil na ľavú stranu a rovno na palicu MATTA MURLEYHO, ktorý puk poslal do siete. Asistencie: Cam Barker a Libor Hudáček.
    Päť statočných v belasom drese
     
    51:41
    Atlant Mytišči dál gól!
    Opoveď hostí nenechala na seba dlho čakať, Korobov uvoľnil prihrávkou NIKITU SOŠNIKOVA a ten pohotovo vyrovnal. Asistencia: Dmitrij Korobov.
     
    54:14
    Až teraz som zaznamenal strelu do priestoru bránky, Barker len prevetral Engrenovi betón, z tohto mráčka veru nezapršalo.
     
    54:49
    Rovnaká situácia na druhej strane, aj Baroš puk cez betón vyrazil späť do hry.
     
    56:27
    Atlant Mytišči dál gól!
    Sersen nahadzoval puk do pásma, na modrej ho zachytil bek hostí, posunul na druhú modrú a sám na Baroša korčuľoval NIKITA SOŠNIKOV, ktorý z pravej strany puk zasekol do konštrukcie Barošovej bránky. Asistencia: Anton Babčuk.
     
    56:54
    Nahodený puk na bránku Baroš radšej prikryl, vhadzujeme po ľavej ruke Samuela Baroša.
     
    57:32
    Hudáček bol faulovaný v brejku a tak si pozrieme trestné strieľanie.
     
    57:32
    Libor minul bránku Engrena a Slovan to snáď skúsi na power play.
    Libor pri trestnom strieľaní neuspel
     
    58:11
    Atlant vyhodil puk von z pásma a bude sa snažiť Slovan držať na dištanc od Engrena.
     
    58:36
    Dnešné stretnutie sleduje 7.574 divákov.
     
    58:51
    Tičar poslal puk v pásme na stred Jegličovi, Žiga vystrelil, no minul bránku Engrena.
     
    59:00
    Baroš na striedačke, Slovan hrá power play.
     
    59:23
    Oddychový čas hostí po zakázanom uvoľnení, ako to napokon dopadne?
     
    59:32
    Murley síce vyhral buly, no Barker chyboval na modrej, hostia sa s pukom do šance nedostali, no Slovan stratil čas, pásmo, šancu vyrovnať, šancu získať aspoň bod.
     
    59:52
    Zakázané uvoľnenie Atlant, vhadzovať budeme pred Engrenom.
     
    59:53
    Prihrávka rukou a arbitri hru vykazujú do stredného pásma.
     
    59:57
    Sersen vystrelil od červenej čiary, Engren s tým problémy nemal.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je po zápase, Atlant dnes berie z Bratislavy všetky tri body, keď domácim dnes zlyhali najmä gólmani, ktorí svoj tím nepodržali. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: v tíme hostí Alexander Junkov, v tíme belasých Ladislav Nagy. Slovan teraz čaká sedemzápasová delená šnúra na ihriskách súperov a z Bratislavy sa Vám prihlásim 18.02., budeme hostiť Dinamo Riga. Dobrú noc všetkým želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (21:20:56)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 19. Nagy (Sersen, Murley), 37. Hudáček (Nagy, Sersen), 44. Nagy (Kozák), 52. Murley (Barker, Hudáček) – 6. Taratuchin (Jarullin), 7. Šmeľov (Potapov), 44. Junkov (Leščenko), 52. Sošnikov (Korobov), 57. Sošnikov (Babčuk)


    HC Slovan Bratislava: Janus (7. Baroš) – Starosta, Sersen (C), Barker, Štajnoch, Kozák, Brejčák, Mihálik, Rehák – Nagy (A), Murley, Hudáček – Jeglič, Tičar, Netík – White,Surový (A), Kudrna – Lunter, Šťastný Ölvecký
    Atlant Mytišči: Engren (Artemev) – Gilroy, Korobov (A), Sorokin, Novopašin, Ťuľapkin (C), Jarullin, Jekimovs, Babčuk – Šmeľov, Potapov, Sošnikov – Chlopotov, Bodrov, Černov – Levicky, Taratuchin (A), Kozlov – Junkov, Voronin, Leščenko

    Rozhodca: Vasiliev, Kadyrov – Parfionov, Sysujev

    Diváci: 7.574