Philadelphia – Tampa Bay 7:3 (kon.) | Washington – Colorado 2:1 (kon.) | LA Kings – Toronto 2:0 (kon.)
koniec
Philadelphia Flyers
7:3 (2:1, 5:1, 0:1)
Tampa Bay Lightning
cz Utorok 13.01.2015, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Partner:
     
    54:03
    Bude se vylučovat na obou stranách. Domácí MacDonald (PHI) a hostující Morrow (TBL) se spolu pustili do pěstního souboje. Oba dostávají trest po pěti minutách, navíc ještě Vyloučen Wayne Simmonds (PHI) za hákování. Takže přesilovka pro Lightning.
     
    49:22
    Andrej Šustr dostal parádní přihrávku do mezikruží, z tohoto místa pálil střelou po ledě. Ale na Roba Zeppa si nepřišel v rozkleku.
     
    46:17
    Jakub Voráček nabídl krásnou nahrávku Girouxovi, ale zkušený mazák Flyers netrefil mezírku mezi betony Bena Bishopa.
    Ryan CALLAHAN - 7:3
     
    41:20
    Tampa právě vstřelila branku!
    Třetí třetina začíná ve stejném rytmu, v jakém skončila ta druhá. Tedy gólově naladěně. Druhou branku po sobě střílí hostující družina, zároveň také využívá početní výhodu. Flyers možná vstoupili do dvacetiminutovky až moc riskantně, využil toho RYAN CALLAHAN, jenž přidává třetí zásah Tampy Bay. Stále mají však domácí oranžoví bojovníci slušný náskok. Asistence: Jonathan Drouin, Valtteri Filppula.
     
    39:42
    Ještě se bude v závěru druhé části vylučovat. Dvě minuty za hákování dostává domácí hokejista Mark Streit (PHI).
    Brian BOYLE - 7:2
     
    35:23
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bolts ale necházejí rychlou odpověď na soupeřův sedmý zásah, druhou třetinu už teď můžeme klidně označit za opravdu divokou dvacetiminutovku. Jedna střela po dlouhé době stačila k tomu, aby BRIAN BOYLE poslal puk za Roba Zeppa. Rozhodčí se ještě musel o regulérnosti branky jít přesvědčit na video, ale gól nakonce potvrdil. Tampa prozatím alespoň trochu zmírňuje jednoznačný náskok domácího mančaftu. Asistence: Cedric Paquette, Anton Stralman.
    Michael RAFFL - 7:1
     
    35:01
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Zdá se vám, že už jsme čekali nějak dlouho na gól? Ten právě teď přichází. Philadelphia v klidu vystřídala celou pětici a poslala na led čerstvé síly, to se jí pořádně vyplatilo. Jsme kousek za polovinou základní hrací doby a Flyers nastříleli bělomodrým už sedm puků do sítě. MICHAEL RAFFL překvapil nejen Bena Bishopa, ale i zbytek obecenstva v aréně. Asistence: Scott Laughton, Wayne Simmonds.
    Brayden SCHENN - 6:1
     
    28:37
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Studená sprcha pro hostující celek jakoby ani nebrala konců. Zase přesilovka a zase gól pro mužstvo v oranžových dresech, pro Philadelphii zatím dnešní večer vypadá jako pořádně vydařený, protože Flyers spadne do sítě vše, na co pomyslí. BRAYDEN SCHENN trefil přesně místo, které bylo ještě z branky Tampy volné, i když její většinu měl Bishop pokrytou. Už o pět gólů vedou domácí. Asistence: Mark Streit, Jakub Voráček.
     
    27:54
    Ještě další nepříjemnosti pro tým Tampy Bay. Znovu vyloučení za vysokou hokejku v obličeji jednoho z domácích, teď šel pykat Johnson (TBL).
    Mark STREIT - 5:1
     
    27:02
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tady se nám začíná tvořit pořádný rozdíl ve výsledku jednoho a druhého týmu. Druhá přesilovka Philadelphie nejen ve druhé třetině, ale také v zápase. Také ted ji Letci využívají ve svůj prospěch, navíc vyloučený hráč Blesků ještě zůstane v boxu. Pěkným zakončením se u páté branky Flyers prezentoval MARK STREIT, který mířil naprosto přesně mezi Bishopovu výstroj. Asistence: Brayden Schenn, Wayne Simmonds.
     
    26:49
    Hosté po čtvrté inkasované brance vystřídali brankáře, do klece šel Ben Bishop.
     
    26:49
    Uvidíme komerční přestávku, ale zároveň také vyloučení. Čtyři minuty za vysokou hůl dostává znovu vyloučený Matthew Carle (TBL).
    Pierre-Edouard BELLEMARE - 4:1
     
    22:36
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Netrvalo dlouho a náskok mančaftu z Pensylvánie činí již čtyři branky. Tento gól jde trošku na svědomí gólmana Tampa Bay Lightning, jelikož měl mezeru ve výstroji, kterou přesnou, ale zároveň nečekanou střelou trefil k radosti domácího publika PIERRE-EDOUARD BELLEMARE. Možná ani on sám nečekal, že z takové pozice dopraví kotouč za brankovou čáru. Asistence: Chris VandeVelde, Michael Del Zotto.
    Jakub VORÁČEK - 3:1
     
    21:45
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Dnes poprvé vidíme vedení některého z týmů o dvě branky. A jestli Tampa Bay v první třetině zužitkovala hned první přesilovku, podobný počin vykonávají na startu druhé periody také domácí muži. JAKUB VORÁČEK výborně vypálil z pravé strany a znovu ukázal, jak si během aktuálně hrané sezóny věří. Kotouč se zastavil až v síti, Nabokov neměl moc šancí na zachycení takové pumelice. Asistence: Mark Streit, Claude Giroux.
     
    21:03
    Jakub Voráček se sám točil s pukem před bránu, byl navíc hákovaný. Jeho tým si zahraje přesilovku, dvě minuty za hákování inkasuje Carle (TBL).
    R. J. UMBERGER - 2:1
     
    16:15
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Jeden rychlý protiútok a domácí z toho těží gólové ovoce. Jak jednoduché může být dát gól, alespoň to teď tak vypadalo. Nádherná nabídka před branku, na pravou stranu, byla poslána R. J. UMBEGEROVI, který zvedl puk nádherně do bekhdendu a nedal Nabokovovi vůbec šanci, aby se pokusil o úspěšný zákrok. Pohledná branka pro oko hokejového fanouška. Asistence: Matt Read, Braydon Coburn.
    Steven STAMKOS - 1:1
     
    10:26
    Tampa právě vstřelila branku!
    Brzy máme výsledek na kostce v aréně vyrovnaný. Bolts zužitkovali hned první nabídnutou přesilovou hru utkání a mohou se také radovat ještě v první třetině. Pěknou přihrávku obdržel z pravého kruhu od spoluhráče přímo na hokejku snajpr STEVEN STAMKOS, jeho hbitá střela už jen rozvlnila síťku za brankářem Robem Zeppem. Asistence: Tyler Johnson, Anton Stralman.
     
    09:09
    První vyloučení zápasu, Bleskové si zahrají přesilovou hru. Domácí Del Zotto (PHI) odchází na trestnou lavici, protože se podle rozhodčího provinil podražením.
    Chris VANDEVELDE - 1:0
     
    06:12
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Ukázkové střídání v útočném pásmu, které předvedla domácí družina. Nejdříve se Flyers poctivě usadili v útočné třetině a párkrát si poslali kus černé gumy z hokejky na hokejku, aby pak mohli zakončovat s daleko větším klidem a sebevědomím. Střelu z dálky na sebe nepochybně vzal Luke Schenn, jehož méně tvrdý pokus proletěl z hranice útočné třetiny Letců až za záda Nabokova, tečoval jej CHRIS VANDEVELDE. Máme tu brzy úvodní zásah. Asistence: Luke Schenn, Claude Giroux.
     
    05:25
    Viktor Hedman měl kotouč za brankou, pak jej přesunul na Johnsona, jenž se vytočil až před branku a nadělal pořádné starosti Robu Zeppovi. První větší možnost.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 7. VandeVelde (L.Schenn, Giroux), 17. Umberger (Read, Coburn), 22. Voráček (Streit, Giroux), 23. Bellemare (VandeVelde, Zotto), 28. Streit (B.Schenn, Simmonds), 29. B.Schenn (Streit, Voráček), 36. Raffl (Laughton, Simmonds) – 11. Stamkos (Johnson, Stralman), 36. Boyle (Paquette, Stralman), 42. Callahan (Drouin, Filppula)


    Philadelphia Flyers: Zepp – Streit, MacDonald, Coburn, Schultz, Del Zotto, L. Schenn – Voráček, Giroux, B. Schenn – Simmonds, Laughton, Raffl – Read, Couturier, Umberger – Bellemare, Lecavalier, VandeVelde
    Tampa Bay Lightning: Nabokov (23. Bishop) – Stralman, Hedman, Šustr, Garrison, Carle, Barberio – Drouin, Stamkos, Killorn – Kučerov, Johnson, Palát – Callahan, Filppula, Paquette – Connolly, Boyle, Morrow

    Rozhodca: Hebert, Kowal – Alphonso, Nansen

    Diváci: 19 598