Philadelphia – Tampa Bay 7:3 (kon.) | Washington – Colorado 2:1 (kon.) | LA Kings – Toronto 2:0 (kon.)
koniec
Philadelphia Flyers
7:3 (2:1, 5:1, 0:1)
Tampa Bay Lightning
cz Utorok 13.01.2015, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Mark Streit (PHI) (1 + 2)
    2. Jakub Voráček (PHI) (1 + 1)
    3. Chris VandeVelde (PHI) (1 + 1) (03:43:03)
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Voráček (PHI) (1 + 1, čas na ledě 13:54, 1 střela)
    Andrej Šustr (TBL) (0 + 0, čas na ledě 19:18, 3 střely)
    Ondřej Palát (TBL) (0 + 0, čas na ledě 17:56, 0 střel)
     
    Máme za sebou utkání, které bylo bezpochyby ze všeho nejzajímavější ve druhé třetině. Flyers v prostřední části nasázeli soupeři z Tampy Bay hned pět gólů, nakonec se jejich vstřelené počiny zastavily na sedmi trefách. Bolts dokázali odpovědět jen třikrát, takže dnes máme poměrně jasného vítěze. Kanadské body si navíc opět přičetl Jakub Voráček. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Stralman zkusil ještě dostat puk do útočného pásma. Ale jeho mančaft dobře tuší, že dnes z Philadelphie nebude odjíždět s příliš pozitivním výsledkem.
     
    58:43
    Dvojice domácích obránců dlouho zvažovala, jestli poslat puk rychlou rozehrávkou na Couturiera, ale nakonec raději Flyers zvolili pomalejší přechod.
     
    58:03
    Rozběhly se poslední dvě minuty třetí třetiny, zároveň už můžeme tvrdit, že to jsou také poslední dvě minuty zápasu. Hrají hosté v útočném pásmu.
     
    56:45
    I nadále ale Tampa Bay zůstává v blízkosti branky Philadelphie, Jakub Voráček se snažil přičinit o to, aby domácí vykázali kotouš do střední třetiny.
     
    55:57
    Znovu talentovaný finský hokejista v zakončení, nyní ale branku netrefil. Simmonds se za pár vteřinek vrátí na ledovou plochu a jeho tým bude v plném počtu.
     
    55:19
    Už začala druhá minuta hostující přesilovky, Valtteru Filppula zkoušel u pravé tyčky překvapit Roba Zeppa, ale marně.
     
    54:54
    Odpískán ofsajd Antonu Stralmanovi. Obránce Bolts sice jen těsně vyjel s pukem z pásma, ale vše bylo posouzeno podle pravidel naprosto správně.
     
    54:23
    Na začátku početní výhody hosté dobře kombinují a drží puk v pásmu, ale ke střele se zatím dostat nemohou. Dobrou práci odvedl při pomoci obraně Claude Giroux.
     
    54:03
    Bude se vylučovat na obou stranách. Domácí MacDonald (PHI) a hostující Morrow (TBL) se spolu pustili do pěstního souboje. Oba dostávají trest po pěti minutách, navíc ještě Vyloučen Wayne Simmonds (PHI) za hákování. Takže přesilovka pro Lightning.
     
    53:42
    Dvojice hráčů v oranžovém dresu pouze zavezla kus černé pryže za útočnou modru čáru, tam ale akce končí. Tampa nyní důsledná.
     
    52:51
    Couturier pozdě zpracoval přihrávku dozadu k pravému mantinelu, nahrávka zpátky už mu nevyšla. A tak Flyers přišli o další z možností.
     
    52:15
    Connollyho dobrá předávka před branku, kde ale nikdo nestál ještě ke kličce do bekhendu nebo dorážce. Vhazování před Robem Zeppem.
     
    51:45
    Brian Boyle mířil úplně sám do roje čtyř hráčů v oranžovém dresu, takovou situaci pochopitelně snad ani zvládnout nemohl. Flyers nahazují puk.
     
    51:06
    Teď už ale Bolts za svatyní Flyers a Killorn dlouho držel puk na hokejce. Před branku se s ním ale vytočil a nezakončil.
     
    50:29
    Tampa opět poznala, jak moc těžké je dnes se dostat před soupeřova brankáře. Její akce skončila na modré čáře.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 7. VandeVelde (L.Schenn, Giroux), 17. Umberger (Read, Coburn), 22. Voráček (Streit, Giroux), 23. Bellemare (VandeVelde, Zotto), 28. Streit (B.Schenn, Simmonds), 29. B.Schenn (Streit, Voráček), 36. Raffl (Laughton, Simmonds) – 11. Stamkos (Johnson, Stralman), 36. Boyle (Paquette, Stralman), 42. Callahan (Drouin, Filppula)


    Philadelphia Flyers: Zepp – Streit, MacDonald, Coburn, Schultz, Del Zotto, L. Schenn – Voráček, Giroux, B. Schenn – Simmonds, Laughton, Raffl – Read, Couturier, Umberger – Bellemare, Lecavalier, VandeVelde
    Tampa Bay Lightning: Nabokov (23. Bishop) – Stralman, Hedman, Šustr, Garrison, Carle, Barberio – Drouin, Stamkos, Killorn – Kučerov, Johnson, Palát – Callahan, Filppula, Paquette – Connolly, Boyle, Morrow

    Rozhodca: Hebert, Kowal – Alphonso, Nansen

    Diváci: 19 598