Playoff NFL: New England Patriots - Baltimore Rave 35:31 (kon.) | Playoff NFL: Seattle Seahawks - Carolina Panthers 31:17 (kon.)
Playoff NFL: Green Bay Packers - Dallas Cowboys 26:21 (kon.) | Playoff NFL: Denver Broncos - Indianapolis Colts 13:24 (kon.)
koniec udalosti
Playoff NFL: Seattle Seahawks - Carolina Panthers

31:17

(7:0, 7:10, 0:0, 17:7)

cz Nedeľa 11.01.2015, 02:15 • CenturyLink Field, 800 Occidental Ave S, Seattle, Washington • Americký futbal
     
    Vítám všechny fanoušky NFL, kteří vydrželi do pozdních nočních hodin, aby mohli sledovat druhý zápas Divisional Round mezi obhájci trofeje Seattle Seahawks a papírově nejslabším týmem v play off Carolinou Panthers.
     
    CAROLINA PANTHERS

    Hosté hrají své šesté play off ve dvacetileté historii klubu a dosud nikdy Lombardiho trofej pro vítěze nezískali. Letos je to poprvé, co hrají play off druhý rok za sebou. A můžou hrát naprosto uvolněně, nic se od nich nečeká. Mají splněno nad plán. Ještě na začátku prosince měli na svém kontě pouhá tři vítězství ve dvanácti zápasech a nikdo s nimi nepočítal. Měli však štěstí, že divize NFC South byla letos absolutně nejslabší a tak jim prosinec bez porážky vynesl vítězství v divizi s bilancí 7 výher, 1 remízy a 8 porážek. Málokdy se stane, že některou divizi ovládne tým se zápornou zápasovou bilancí. Díky tomu však hráli Wild Card Round na svém hřišti proti Arizoně Cardinals, která sice měla mnohem lepší zápasovou bilanci, avšak v závěru sezóny se jí rozsypala hra díky početné marodce a nezkušenosti quarterbacka. Carolina zvítězila díky zlepšeném výkonu ve druhém poločase 27:16, zaznamenala pátou výhru v řadě a nyní jde do zápasu absolutně bez nervů. To je největší výhoda týmu kolem quarterbacka Cama Newtona. Avšak uspět na půdě Seattlu bude obrovsky těžké.
     
    SEATTLE SEAHAWKS

    Domácí jsou obhájci titulu, vítězové základní části v konferenci NFC a v současnosti jeden z nejsilnějších týmů ligy. Přitom historie není nijak slavná, za 39 let existence klubu jsou v play off teprve počtrnácté a jejich loňský triumf byl premiérovým. Sezónu Seattle nezačal nijak slavně, v polovině října měl vyrovnanou bilanci 3-3, avšak od té doby prohrál pouze jednou a zařadil se k největším adeptům na účast v Superbowlu. Svoji divizi NFC West vyhráli Seahawks poměrně s přehledem, ač tomu pohled na tabulku příliš nenapovídá. Pouze ve dvou sezónách měli lepší zápasovou bilanci než letošních 12-4. Díky nasazení na pozici číslo 1 se vyhnuli Wild Card Round a měli víc času na přípravu a doléčení různých zranění. Tým kolem výborného quarterbacka Russela Wilsona a fenomenálního running backa Marshawna Lynche si brousí zuby na obhajobu a podle papírových předpokladů by na úvod měl mít pouze lehký předkrm. Avšak právě velká očekávání mu může svazovat nohy a ruce.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    V této sezóně si spolu již jednou zahráli, 26. října na stadionu v Charlotte. Hostující Seahawks se tam utrápenou výhrou 13:9 odrazili ke své spanilé jízdě druhou polovinou základní části.

    Celkem spolu tito soupeři v historii odehráli 8 zápasů, z toho 1 v play off. Seattle vyhrál 6x, včetně posledních 4 vzájemných střetnutí. Zvítězil také v onom jediném setkání ve vyřazovací části, před devíti lety ve finále konference na svém stadionu 34:14.
     
    EXKURZE DO PRAVIDEL

    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning), zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření a každý tým má také tři oddechové časy na poločas k zastavení času.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů, přičemž pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenziva soupeře a útočit začne z místa ztráty míče soupeře. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-50 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne do hloubi útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do endzóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, plus k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem (extra point – 1 bod) nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před endzónou a v případě úspěchu získává dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, tak i obranný, je posunut po hřišti o určitý počet yardů.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, nebo pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception) či pokud hráči vypadne či je soupeřem vyražen míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
     
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce a také o aktuální poloze hry.

    Příklad SEA, 3 & 5, CAR 42 – U míče je Seattle, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Caroliny.
     
    Na stadionu zní americká hymna a zápas zanedlouho začne.
     
    K aktuální formě domácích Seahawks je ještě dobré zmínit, že v posledních 6 zápasech inkasovali dohromady pouhé 3 touchdowny a v průměru 6,5 bodu na zápas. Neuvěřitelná bilance obrany.
     
    15:00
    Domácí kicker Steven Hauschka se ujal výkopu, míč doletěl až do end zóny a hosté budou začínat na vlastních 20 yardech.
     
    CAR, 1 & 10, CAR 20 Newton nedokázal najít svého receivera a míč opustil hřiště.
     
    13:47
    CAR, 4 & 7, CAR 23 Ani další dva pokusy nebyly příliš úspěšné a první drive Pathers končí stylem 3 a ven. Punt končí na 35 yardové linii Seahawks.
     
    13:29
    SEA, 1 & 10, SEA 35 Běhová akce po levé lajně přináší bezproblémový první down.
     
    11:14
    SEA, 4 & 1, CAR 45 Další tři pokusy však domácím dalších deset yardů nepřinesly a musí puntovat. Return se nepovedl a Panthers začínají na vlastních 11 yardech.
     
    11:04
    CAR, 1 & 10, CAR 11 Newton předal Stewartovi, který získal 4 yardy.
     
    10:32
    CAR, 2 & 6, CAR 15 Newton si tentokrát míč nechal a běžel sám, získal další 4 yardy.
     
    9:59
    CAR, 3 & 2, CAR 19 Newton se jen tak tak vyhnul sacku u vlastní endzóny a zahodil míč.
     
    9:49
    CAR, 4 & 2, CAR 19 Punt z nohy Nortmana končí na 45 yardech domácí poloviny. Ale přilétla vlajka a Seahawks se musí posunout o dalších 10 yardů zpět.
     
    9:42
    SEA, 1 & 10, SEA 29 Míč si vzal Lynch, avšak získal pouze 2 yardy.
     
    9:05
    SEA, 2 & 8, SEA 31 Wilson přehazuje svého receivera.
     
    9:02
    SEA, 3 & 13, SEA 26 Napoprvé se třetí pokus nepovedl, špatný start a pětiyardový trest. Napodruhé zisk pouhých 6 yardů a Seahawks musí puntovat.
     
    8:27
    SEA, 4 & 7, SEA 32 Při dobíhání za odkopnutým míčem se hostující Byndom dopustil faulu a po zakleknutí míče posouvá svůj tým s rozehrávkou o 5 yardů zpět.
     
    8:21
    CAR, 1 & 10, CAR 19 První pokus o běhovou hru přinesl 3 yardy.
     
    7:50
    CAR, 1 & 10, CAR 16 Napodruhé další 4 yardy.
     
    7:11
    CAR, 3 & 3, CAR 23 INTERCEPTION! Newton házel dlouhou přihrávku hluboko na polovinu domácích, avšak tu vystihl safety Johnson a vrací míč pro Seahawks.
     
    6:59
    SEA, 1 & 10, SEA 38 Wilson hrál screen play, avšak zisk je nulový.
     
    6:56
    SEA, 2 & 10, SEA 38 Napodruhé dokonce ztráta dvou yardů.
     
    6:36
    SEA, 3 & 12, SEA 36 Dlouhou přihrávku Wilsona zachytává Kearse a posouvá Seahawks na polovinu soupeře.
     
    5:30
    SEA, 1 & 10, CAR 36 První pokus o další posun neuspěl.
     
    4:41
    SEA, 3 & 12, CAR 38 Screen play opět nevyšla a Panthers se ubránili.
     
    4:34
    Navíc po odpískání hodil domácí hráč míč do obličeje soupeře a trestá tak svůj tým ztrátou 15 yardů.
     
    4:34
    SEA, 4 & 27, SEA 47 Odkop je chycen a zakleknut safetym Panthers na zhruba 15 yardech.
     
    4:20
    CAR, 1 & 10, CAR 11 Stewart během získal 2 yardy.
     
    3:52
    CAR, 2 & 8, CAR 13 Newton našel na levé straně Benjamina, posun o 4 yardy.
     
    3:07
    CAR, 3 & 4, CAR 17 První úspěšný pokus o zisk prvního downu Panthers v zápase.
     
    2:35
    CAR, 1 & 10, CAR 31 Newton přehazuje svého receivera u pravé lajny.
     
    2:27
    CAR, 2 & 10, CAR 31 Fumble running backa a míč zalehávají Seahawks! Budou začínat útok z velmi dobré pozice.
     
    2:11
    SEA, 1 & 10, CAR 28 Úspěšná přihrávka a Seattle je poprvé v soupeřově red zóně.
     
    1:42
    SEA, 1 & 10, CAR 17 Napoprvé žádný zisk.
     
    1:13
    SEA, 2 & 10, CAR 17 Screen play a zisk 2 yardů.
     
    0:56
    SEA, 3 & 8, CAR 15 TOUCHDOWN SEAHAWKS! Wilson našel ideálně naběhnutého Douga Baldwina v end zóně a domácí jdou do vedení!
     
    0:56
    Hauschka kopem přidal další bod.
     
    0:56
    Return po výkopu hosté dotáhli pouze na vlastní 21yardovou linii.
     
    0:44
    CAR, 1 & 10, CAR 21 Stewart předvedl první dobrý běh a získal 15 yardů.
     
    0:24
    CAR, 1 & 10, CAR 36 Newton krátkou přihrávkou doprava vybídl Browna k běhu a zisku dalších 14 yardů. Tento drive začali hosté velmi dobře.
     
    0:00
    První čtvrtina skončila.
     
    15:00
    CAR, 1 & 10, SEA 50 Newton si míč nechal a doběhl pro 9 yardů.
     
    14:17
    CAR, 2 & 1, SEA 41 Stewart chtěl běžet po pravé straně, ale byl zastaven a nezískal nic.
     
    13:36
    CAR, 3 & 1, SEA 41 Tentokrát běžel sám Newton a získal potřebný yard plus jeden navíc.
     
    12:56
    CAR, 1 & 10, SEA 39 Williams chycením přihrávky získává 6 yardů.
     
    12:08
    CAR, 2 & 4, SEA 33 Newton nedokázal přihrát blízko čekajícímu Brownovi.
     
    12:04
    CAR, 3 & 4, SEA 33 Newton našel Browna a ten doběhl pro deset yardů.
     
    11:29
    CAR, 1 & 10, SEA 23 Williams zachytil míč a vyběhl ze hřiště se ziskem 8 yardů.
     
    10:44
    CAR, 2 & 2, SEA 15 Stewart běžel středem, avšak byl po jednom yardu zastaven.
     
    10:02
    CAR, 3 & 1, SEA 14 Tolbert doběhl pro další tři yardy a přibližuje Panthers ke skórování.
     
    9:21
    CAR, 1 & 10, SEA 11 Carolina teď spoléhá na běhy a Stewart získává 1 yard.
     
    8:36
    CAR, 2 & 9, SEA 10 Opět Stewart a zisk 3 yardů. End zóna se blíží.
     
    8:12
    CAR, 3 & 6, SEA 7 TOUCHDOWN PANTHERS! Hosté skórují, Newton hodil míč přesně do rukou Kelvina Benjamina!
     
    8:12
    Nortman přidává kopem bod a vyrovnává na 7:7.
     
    8:12
    Kicker Gano kopl míč až do endzóny domácích, avšak Richardson se dokázal s míčem dostat až na 23yardovou linii.
     
    7:35
    SEA, 1 & 10, SEA 23 Lynchův pěkný běh po pravé straně pro 8 yardů.
     
    6:58
    SEA, 2 & 2, SEA 31 Opět Lynch, středem pro 3 yardy.
     
    5:47
    SEA, 1 & 10, SEA 34 Lynch tentokrát jako receiver zachytává přihrávku a získává 3 yardy.
     
    5:06
    SEA, 2 & 7, SEA 37 TOUCHDOWN SEAHAWKS! Wilson měl dostatek času a Jermaine Kearse byl na levé lajně skvěle rozběhnutý. Přesná přihrávka a přes snahu obránců Kearse dokázal skokem přitlačit míč na pylon a skóroval!
     
    5:06
    Hauschka bez problémů přidává bod.
     
    5:06
    Hauschka se ujmul také výkopu a kopnul míč až do end zóny Panthers. Return Bersina byl povedený a končí na vlastních 21 yardech.
     
    4:47
    CAR, 1 & 10, CAR 21 Krátká přihrávka Newtona doprava na Williamse nepřináší žádný zisk.
     
    4:08
    CAR, 2 & 10, CAR 21 Newton tentokrát přihrávku nezvládnul a dostal sám sebe pod tlak.
     
    4:02
    CAR, 3 & 10, CAR 21 Přihrávka doleva na Cotcheryho, který ukázal dobrý pohyb a získal 13 yardů.
     
    3:28
    CAR, 1 & 10, CAR 34 Opět přihrávka doleva, Wilson nachází Bersina, který se také dobře proběhl. Dalších 11 yardů.
     
    2:52
    CAR, 1 & 10, CAR 45 Stewart se snažil probít středem a urval 4 yardy.
     
    2:52
    Akce ale končí trestem pro obranu, za chycení mřížky masky dává McDaniel hostům zdarma 15 yardů a první down.
     
    2:28
    CAR, 1 & 10, SEA 36 Newton musel jít sám a došel si pro jeden yard.
     
    2:00
    Přichází two minute warning, krátká přestávka na konci poločasu.
     
    2:00
    CAR, 2 & 9, SEA 35 Newton hledal na pravé straně Benjamina, avšak přihrávka se nepovedla.
     
    1:53
    CAR, 3 & 9, SEA 35 Tentokrát přihrávka doleva na Schofielda, který získal 8 yardů, ale poté přišel fumble, který však dokázali hosté zachránit a udrželi se na míči.
     
    1:02
    Panthers si berou oddechový čas a budou se radit, zda čtvrtý down pro jeden yard hrát, nebo zda zkoušet field goal.
     
    1:02
    Domácí obraně se krátce před rozehráním něco nezdálo a tentokrát si berou time out Seahawks.
     
    1:02
    CAR, 4 & 1, SEA 27 Newton nic nevymýšlel a sám si došel pro potřebný yard. Muselo se měřit, ale bylo to potvrzeno. Risk vyšel.
     
    0:39
    CAR, 1 & 10, SEA 26 Krátká přihrávka doleva na Williamse, který získává dva yardy.
     
    0:23
    Carolina si vyžádala druhý time out.
     
    0:23
    CAR, 2 & 8, SEA 24 Hodně dlouho se zkoumá na videu, zda si Newton připíše interception, nebo ne.
     
    0:23
    Není to interception, míč se dotkl země těšně před tím, než ho Thomas zachytil. Panthers mohou hrát dál.
     
    0:23
    CAR, 3 & 8, SEA 24 Tolbert běžel středem a byl zastaven se ziskem 7 yardů.
     
    0:04
    Poslední poločasový time out Panthers.
     
    0:04
    CAR, 4 & 1, SEA 17 Hosté se rozhodli pro jistotu field goalu, avšak Scott vyrazil předčasně a posouvá svůj tým o 5 yardů dál od endzóny.
     
    0:04
    CAR, 4 & 1, SEA 22 Gano druhý pokus netrefil! Zachránil ho však domácí Chancellor, který do něj naběhl, což je trest 5 yardů pro Seahawks a field goal se napotřetí bude kopat ze stejné pozice, jako napoprvé.
     
    0:04
    CAR, 4 & 1, SEA 17 FIELD GOAL PANTHERS! Napotřetí se Gano opět trefil a tentokrát je to již konečné. Sice je tam další trest pro obranu za předčasný start, avšak ten se proměněným kopem ruší.
     
    0:00
    Konec poločasu. Seahawks vedou nad Panthers 14:10.
     
    V prvním poločase jsme sledovali bitvu s poněkud překvapivým průběhem. Ne ve skóre, ale ve stylu hry, který týmy praktikují. Panthers zatím dokážou eliminovat silnou běhovou hru Seahawks a Lynch tak svému týmu zatím téměř ničím nepřispěl. Wilson však dokázal vykouzlit 2 touchdownové přihrávky. Naopak Carolina se dokáže posouvat jak přihrávkami, tak během, avšak také více chybuje, Newton již hodil interception. Ve výsledku to znamená drobnou ztrátu hostů.
     
    15:00
    Začíná třetí čtvrtina.
     
    15:00
    Gano vykopává až do domácí end zóny. Ti zaklekávají a budou tak rozehrávat z vlastních 20 yardů.
     
    15:00
    SEA, 1 & 10, SEA 20 Lynch si doběhl pro tři yardy.
     
    14:21
    SEA, 2 & 7, SEA 23 Opět Lynch, středem, avšak Horton ho zastavil a dokonce mu vyrazil míč! Ten však dokázal zachytit Wilson a zalehl ho se ziskem 4 yardů. Seahawks mohou pokračovat.
     
    13:41
    SEA, 3 & 3, SEA 27 Výborně sehráno Wilsonem a naběhnutým Richardsonem. Výsledkem je přihrávka se ziskem 21 yardů.
     
    13:02
    SEA, 1 & 10, SEA 48 Wilson opět hledal Richardsona, tentokrát by šlo o hodně dlouhou přihrávku, avšak nepovedlo se a Richardson se navíc zranil.
     
    12:54
    SEA, 2 & 10, SEA 48 Běh, což v podání domácích znamená Lynch, zastaven po třech yardech.
     
    12:25
    SEA, 3 & 7, CAR 49 První sack zápasu! Wilson složen s míčem v ruce a ztrácí 8 yardů.
     
    11:53
    SEA, 4 & 15, SEA 43 Přichází punt a hosté budou rozehrávat z vlastních 12 yardů.
     
    11:26
    CAR, 1 & 10, CAR 12 Cotchery se na pravé straně neprosadil.
     
    10:48
    CAR, 2 & 10, CAR 12 Stewart se prodral středem pro 6 yardů.
     
    10:05
    CAR, 3 & 4, CAR 18 Newton krátkou přihrávkou doleva vybídl Benjamina k zisku 6 yardů.
     
    9:38
    CAR, 1 & 10, CAR 24 Pěkná přihrávka na střed do rukou Olsona znamená dalších 18 yardů pro hosty.
     
    8:49
    CAR, 1 & 10, CAR 42 Cotchery zachytil na levé straně přihrávku a přidal 3 yardy.
     
    8:19
    CAR, 2 & 7, CAR 45 Newton se rozházel, nyní posla míč Dicksonovi na pravou stranu a dalších 14 yardů je v kapse.
     
    7:35
    CAR, 1 & 10, SEA 41 Domácí obrana tentokrát zapracovala skvěle a také si připisuje sack! 8 yardů ztráta.
     
    6:49
    CAR, 2 & 18, SEA 49 Newton tentokrát Olsena nenachází.
     
    6:39
    CAR, 3 & 18, SEA 49 Ani Dickson přihrávku nezachytil. Bude se puntovat.
     
    6:34
    Punt return byl zastaven na 12 yardech a odtud tedy budou Seahawks rozehrávat.
     
    6:27
    SEA, 1 & 10, SEA 12 Wilson se rozhodl hrát sám a doběhl pro velmi pěkných 14 yardů.
     
    5:48
    SEA, 1 & 10, SEA 26 Helfet nezachytil přihrávku.
     
    5:39
    SEA, 2 & 10, SEA 26 Hostující Short se provinil proti pravidlům a posouvá domácí o 5 yardů v před.
     
    5:39
    SEA, 2 & 5, SEA 31 Nestačí to, jen 4 yardy a Seahawks musí zabojovat.
     
    5:00
    SEA, 3 & 1, SEA 35 Lynch to zvládl, 6 yardů pro něj.
     
    4:41
    SEA, 1 & 10, SEA 41 Vynikající běh Marshawna Lynche! Jako tank běžel podél pravé lajny a hostům se ho podařilo složit až po 29 yardech!
     
    4:00
    SEA, 1 & 10, CAR 30 Tentokrát žádný zisk.
     
    3:35
    SEA, 2 & 10, CAR 30 Wilson získává 4 yardy.
     
    2:55
    Wilson hledal touchdownovou přihrávkou Kearseho, ale ten byl faulován. 5 yardů trest proti hostům.
     
    2:49
    SEA, 3 & 2, CAR 25 Turnin získal na pravé straně 4 yardy.
     
    2:09
    SEA, 1 & 10, CAR 21 Wilson opět běžel sám a urval 7 yardů.
     
    1:25
    SEA, 2 & 3, CAR 14 Turbin uběhl další dva.
     
    0:42
    SEA, 3 & 1, CAR 12 Lynch přidal dalších 5.
     
    0:04
    Wilson sackován! Ztrácí 12 yardů a Hauschka bude muset jít kopat field goal.
     
    0:00
    Konec třetí čtvrtiny.
     
    15:00
    FIELD GOAL SEAHAWKS! Hauschka bezpečně proměnil 37yardový kop a zvyšuje náskok domácích na 17:10.
     
    14:55
    Hauschka následně kopnul míč až do end zóny hostů, kteří zaklekávají. Rozehrávka z 20 yardů.
     
    14:55
    CAR, 1 & 10, CAR 20 Remmers komplikuje hostům situaci, nepovoleně použil ruce a posouvá je o deset yardů zpět.
     
    14:28
    CAR, 1 & 20, CAR 10 Stewart uběhl 8 yardů.
     
    13:46
    CAR, 2 & 12, CAR 18 Newton musel jít sám a získal pouze yard.
     
    13:13
    CAR, 3 & 11, CAR 19 Newton nezvládá přihrávku a bude se puntovat.
     
    13:06
    CAR, 4 & 11, CAR 19 Nortman kopnul míč na polovinu Seahawks, Walters po zachycení míče zvládl uběhnout devět yardů.
     
    12:53
    SEA, 1 & 10, SEA 42 Turbin vybojoval pouze jeden yard.
     
    12:18
    SEA, 2 & 9, SEA 43 Wilson přihrál Lynchovi doprava pro tři yardy.
     
    11:46
    SEA, 3 & 6, SEA 46 Wilson nachází napravo Willsona, který poté předvedl dobrý výkon a byl zastaven po 29 yardech!
     
    11:18
    SEA, 1 & 10, CAR 25 Wilson tentokrát přihrávku nezvládl.
     
    11:11
    SEA, 2 & 10, CAR 25 Míč převzal Lynch a zkusil to středem, neúspěšně.
     
    10:33
    SEA, 3 & 10, CAR 25 TOUCHDOWN SEAHAWKS! Je pravděpodobně rozhodnuto! Wilson si zopakoval spolupráci s Willsonem, opět krátká přihrávka a 20yardový běh do end zóny!
     
    10:26
    Hauschka se nemýlil, přidal bod a upravuje na 24:10.
     
    10:26
    Hauschka následně odkopl míč až do end zóny, kde hosté zaklekávají.
     
    10:26
    CAR, 1 & 10, CAR 20 Irvin sackuje Newtona! 8 yardů ztráta.
     
    9:42
    CAR, 2 & 18, CAR 12 Běhová hra, Stewart získává po levé straně 5 yardů.
     
    9:04
    CAR, 3 & 13, CAR 17 Dickson zachytil Newtonům krátký pas, rozběhl se a byl zastaven až po 19 yardech.
     
    8:34
    CAR, 1 & 10, CAR 36 Newton musel jít sám a vybojoval 2 yardy středem.
     
    7:56
    CAR, 2 & 8, CAR 38 Newton přihál Benjaminovi, 12 yardů.
     
    7:22
    CAR, 1 & 10, SEA 50 Newton nachází Olsona a získávají 19 yardů!
     
    6:41
    CAR, 1 & 10, SEA 31 Newton opět sám pro 6 yardů.
     
    6:11
    CAR, 2 & 4, CAR 25 INTERCEPTION A TOUCHDOWN SEAHAWKS! Newton nezvládl situaci a jeho přihrávku zachytil Chancellor, který měl před sebou volnou cestu a doběhl až pro touchdown! 90 yardů interception return je rekordem play off!
     
    6:11
    Hauschka se nemýlí a přidává bod. 31:10, bude se pouze dohrávat.
     
    6:11
    Hauschka opět zakopl míč až do end zóny, avšak tentokrát hosténezaklekli a zkusili return. Byli zastaveni na 17 yardech.
     
    5:49
    CAR, 1 & 10, CAR 17 Stewart předvedl pěkný běh středem a získal 16 yardů.
     
    5:14
    CAR, 1 & 10, CAR 33
     
    2:41
    CAR, 2 & 1, SEA 15 TOUCHDOWN PANTHERS! Hosté předvedli ukázkový rychlý přechod celého hřiště bez zdržování s předem domluvenými akcemi a během tří minut se dostali na dostřel. Poslední akcí, která skončila touchdownem, byla přihrávka Newtona do end zóny Benjaminovi. Kosmetická úprava skóre.
     
    2:41
    Gano trefil extrapoint, 31:17.
     
    2:34
    A hosté hráli onside kick! Gano kopl míč, který se odkutálel 22 yardů, avšak Panthers to nevyšlo! Míč zalehl Kearse a budou hrát Seahawks.
     
    2:33
    SEA, 1 & 10, SEA 43 Turbin urval 3 yardy.
     
    2:25
    SEA, 2 & 7, SEA 46 Opět Turbin během, tentokrát středem získal 13 yardů.
     
    2:16
    Time out Caroliny.
     
    2:16
    SEA, 1 & 10, CAR 41 Turbin tentokrát ztratil 6 yardů.
     
    2:12
    Další time out Caroliny.
     
    2:12
    SEA, 2 & 16, CAR 47 Wilson tentokrát hrál vzduchem, napravo našel Kearseho, který ještě něco uběhl a celkem si připsal 33 yardů.
     
    2:00
    Two minute warning.
     
    2:00
    SEA, 1 & 10, CAR 14 Wilson zaklekl, šetří čas, dohrává se.
     
    1:19
    SEA, 2 & 11, CAR 15 Opět to samé.
     
    0:39
    SEA, 3 & 12, CAR 16 I napotřetí zakleknutí. Je konec, hráči si podávají ruce.
     
    0:00
    Utkání skončilo.
     
    Až čtvrtá čtvrtina rozhodla zápas. Hned na počátku se Seahawks proměněným field goalem dostali na rozdíl jednoho touchdownu ve skóre. Vzápětí velmi dobře bránili a ze své další akce rozhodli zápas. Panthers zkusili riskovat, avšak místo snížení přišla interception vrácená do touchdownu. Následný ukázkový přechod hřiště a snížení již na výsledku nic nezměnilo. Seattle Seahawks potvrdili roli favorita a příští týden se utkají opět na svém hřišti s vítězem zápasu Green Bay Packers – Dallas Cowboys, který se hraje dnes večer a k jehož sledování vás také zvu. Hezký zbytek noci. (05:36:16)

    Libor Štěpán