SP v alpském lyžování - slalom mužů, 1. kolo Vítěz: Fritz Dopfer (kon.) | SP v alpském lyžování - Super-G žen, Bad Kleinkirc (zruš.)
SP v alpském lyžování - slalom mužů, 2. kolo Vítěz: S. Gross (ITA) (kon.)
koniec udalosti
SP v alpském lyžování - slalom mužů, 2. kolo, Adelboden

Vítěz: S. Gross (ITA)

cz Nedeľa 11.01.2015, 13:15Zjazdové lyžovanie
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (14:06:47)
     
    Konečné pořadí

    1. Stefano Gross (ITA) 1:56,70
    2. Fritz Dopfer (GER) +0,02
    3. Marcel Hirscher (AUT) +0,03
    4. Giuliano Razzoli (ITA) +0,55
    5. Henrik Kristoffersen (NOR) +0,56
    6. Jean-Baptiste Grange (FRA) +0,57
    7. Markus Larsson (SWE) +0,67
    8. Andre Myhrer (SWE) +0,80
    9. Julien Lizeroux (FRA) +0,86
    10. Alexander Chorošilov (RUS) +0,89
    11. David Chodounsky (USA) +0,96
    12. Steve Missillier (FRA) +1,05
    13. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +1,07
    14. Mattias Hargin (SWE) +1,17
    15. Reinfried Herbst (AUT) +1,36
    ---
    23. Adam Žampa (SVK) +2,03
    Někteří fanoušci alpského lyžování nemůžou uvěřit tomu, že Stefano Gross vyhrál dnešní slalom v Adelbodenu. Podařilo se mu totiž porazit letos dominantního Marcela Hirschera, jenž dnes skončil až třetí:

     
    Stefano Gross vstupoval do druhého kola z páté pozice z kola prvního, ale i přesto se mu podařilo stanout na první pozici před takovými esy jako je Dopfer nebo Hirscher. Je ale pravda, že je porazil opravdu nepatrně, konkrétněji o 2, respektive 3 desetiny sekundy.
     
    Závod skončil.
     
    30
    Fritz Dopfer (GER) si držel pohodlný náskok, jenže prudký svah nakonec nezvládl ideálně. Dnes zkrátka rozhodovaly setinky. A o pouhé dvě nakonec skončil druhý za vítězem slalomu Grossem!
     
    29
    Tak to je dost mizerná zpráva pro Itala! Patrick Thaler (ITA) se letos ještě nepodíval na stupně vítězů a smůlu neprolomil ani dnes, i když byl hodně blízko. jednu z branek nezvládl, upadl a 2. jízdu nedokončil.
     
    28
    Marcel Hirscher (AUT) chtěl možná až moc. Jindy klidný slalomář tentokráte často chyboval. A tyhle drobnosti ho nakonec stály první místo, které získal nedávno v Záhřebu. Za vedoucím Grossem zaostal o 3 setiny sekundy.
     
    27
    Jean-Baptiste Grange (FRA) na stupně vítězů nedosáhne. Rozhodně nepředvedl tak dobrou jízdu jako Ital Gross. Se ztrátou 0,57 sekundy se zařadil až na průběžnou čtvrtou pozici.
     
    26
    Stefano Gross (ITA) atakuje rozhodně stupně vítězů! Tenhle slalom mu vyšel velmi dobře. Všechny těžké pasáže, kde chybovali ostatní, zvládl skvěle. A je v čele o 55 setin sekundy!
     
    25
    Mattias Hargin (SWE) na slalom opravdu dost hranil a bylo to poznat i na čase. Druhé kolo mu nevyšlo podle představ. Se ztrátou 62 setin je až desátý.
     
    24
    Jens Byggmark (SWE) jednu z branek špatně projel a do té další už se jednoduše nevešel. Body do světového poháru se ho tak týkat nebudou.
     
    23
    Henrik Kristoffersen (NOR) ve druhé polovině trati famózně zabral. Na druhém úseku ztrácel 11 setin, ale do toho posledního vstupoval s náskokem čtyř desetin. Nakonec ho jedna drobná chybička u jedné z poslední branek stála vedoucí pozici smolně o jednu setinu sekundy.
     
    Průběžné pořadí:

    1. Giuliano Razzoli (ITA) 1:57,25
    2. Markus Larsson (SWE) +0,12
    3. Andre Myhrer (SWE) +0,25
     
    22
    Giuliano Razzoli (ITA) už překonal čas Larssona, konkrétněji o 12 setin. Před další reklamní pauzou tedy máme nového lídra, který překonal oba Švédy, jež se drží na stupních vítězů.
     
    21
    Alexis Pinturault (FRA) chyboval a na trať už se vrátit nestačil. Je tedy druhým závodníkem, u jehož kolonky bude svítit výsledek DNF.
     
    20
    Andre Myhrer (SWE) trošku ztratil v poslední části trati, takže se o kousek nedostal na první místo. Přitom po dvou úsecích byl lepší. Nakonec na svého kolegu Larssona nestačil o 13 setin.
     
    19
    Alexander Chorošilov (RUS) jel na své poměry trochu netradičně nesmírně agresivně. Zřejmě vyzkoušel jinou taktiku. Ale chyb se nevyvaroval. Je se ztrátou 22 setin až třetí.
     
    18
    Anton Lahdenperä (SWE) nejel technicky vyloženě špatně, ale jeho jízdě prostě něco chybělo. Jakýsi faktor x. I proto dojel se ztrátou 0,75 sekundy.
     
    17
    Ted Ligety (USA) nepůsobil v posledních několika slalomech vůbec špatně. Ale ten v Adelbodenu nebude hodnotit úplně pozitivně. Teď je až dvanáctý se ztrátou 1,35 sekundy.

    Patrik Sandev