Běh na lyžích - Jizerská padesátka Vítěz: M. E. Pedersen (NOR) a K. Smutná (AUT) (kon.) | SP v severské kombinaci - týmový závod, skoky (zruš.)
Tour de Ski - 9 km muži volně, Val di Fiemme Vítěz: M. J. Sundby (NOR) (kon.) | SP v severské kombinaci - individuální závod, běh Vítěz: M. H. Moan (NOR) (kon.)
Tour de Ski - 9 km ženy volně, Val di Fiemme Vítěz: M. Björgenová (NOR) (kon.)
koniec udalosti
Tour de Ski - 9 km muži volně, Val di Fiemme

Vítěz: M. J. Sundby (NOR)

cz Nedeľa 11.01.2015, 12:00Klasické lyžovanie
     
    Na malou chvíli je to ode mě vše, ale dovolím si vás pozvat k on-line přenosu z poslední etapy ženské části Tour de Ski, která začne zhruba za 15 minut. (13:16:45)
     
    400 bodů a 90 000 švýcarských franků za vítězství v Tour de Ski tedy získává Martin Johnsrud Sundby, který se po Dario Colognovi stal druhým závodníkem, jenž dokázal vyhrát Tour de Ski podruhé za sebou. Na druhém místě končí po velmi kvalitním výkonu Petter Northug jr. a pro třetí místo si dojel Jevgenij Bělov, který se ukazuje ve skvělé formě.
    Nejrychlejším mužem dnešního závodu se stal Roland Clara

     
    Stupně vítězů letošního závodu a Tour de Ski
    1. Martin Johnsrud Sundby (NOR)
    2. Petter Northug jr. (NOR)
    3. Jevgenij Bělov (RUS)
     
    FINISH
    Na 33.místě dojíždí nestárnoucí legenda běžeckého lyžování Giorgio Di Centa, který tak dokončil i letošní Tour de Ski. V cíli již je i jediný československý závodník, kterým je na 45.místě Martin Bajčičák ze Slovenska.
     
    FINISH
    Postupně dojíždí další závodníci, na 21. místě končí včerejší vítěz Tim Tscharnke.
    Takto se radoval Martin Johsrud Sundby po výjezdu na sjezdovku Alpe Cermis

     
    FINISH
    Ještě doplním, že Martin Johnsrud Sundby se s časem 29:27.4 dostal zřejmě jako první pod 30 minut a vytvořil tak pomyslný rekord této trati!
     
    FINISH
    Se ztrátou přibližně minuty proťal cílovou čáru i Dario Cologna na pátém místě a šestý je po skvělém výkonu Roland Clara, který dokázal ujet sedmému Dyrhaugovi.
     
    FINISH
    Stupně vítězů ještě doplnil Jevgenij Bělov a oči pro pláč zbyly Callemu Halfvarssonovi, který si dojel pro nepopulární bramborovou medaili.
     
    FINISH
    Fantasticky ale na své poměry sjezdovku zvládl i Petter Northug jr., který je druhý a na Sundbyho ztratil jen 37 sekund.
     
    FINISH
    Martin Johnsrud Sundby dnes předvedl to, co od něj všichni očekávali a to perfektní výkon, díky kterému vítězí v Tour de Ski!
     
    Sundby vjíždí do cílové "rovinky" !!!
     
    8,5 km
    Clara s Dyrhaugem už se utrhli ze skupinky, ve které se nacházeli a jedou na šesté, resp. sedmém místě.
     
    8,5 km
    Jevgenij Bělov útočí! Rus setřásl Halfvarssona a na Northuga má ztrátu pouhých sedmi sekund!
     
    8,5 km
    Je až neuvěřitelné, že 400 metrů jel nejlepší závodník Martin Johnsrud Sundby čtyři a půl minuty! Za stejnou dobu ujel pod sjezdovkou zhruba dva kilometry.
     
    8,1 km
    Velmi dobře zatím jede Roland Clara, který je již na šesté pozici a táhne skupinu s Dyrhaugem, Poltoraninem a Vylegžaninem.
     
    8,1 km
    Pasáž, kterou zrovna projel Halfvarsson s Bělovem měla sklon 28% !!!
     
    8,1 km
    Halfvarsson s Bělovem zatím nejedou nejhůře, ale na Northuga mají manko stále 17 sekund.
     
    8,1 km
    Jelení zub! Tak se nazývá opravdu velmi prudká pasáž, ve které se nacházejí čelní závodníci. Martin Johnsrud Sundby navyšuje své vedení a Northug ztrácí už 33 sekund!

    Lukáš Podleśny