SP v biatlonu - závod s hromadným startem žen Vítěz: Darja Domračevová (BLR) (kon.) | SP v biatlonu - závod s hromadným startem mužů Vítěz: Martin Fourcade (FRA) (kon.)
koniec udalosti
SP v biatlonu - závod s hromadným startem žen, 12,5 km, Oberhof

Vítěz: Darja Domračevová (BLR)

cz Nedeľa 11.01.2015, 11:15Biatlon
     
    Cíl
    Páté místo patří Janě Gerekové, která sice neudělala na střelnici jedinou chybu, ale běžecky na tom je hůře než ostatní závodnice. Desáté místo po dvou chybách na střelnici bere Gabriela Soukalová. Dvě Češky v první desítce, no to je prostě fantazie!
     
    Cíl
    Česká biatlonová pohádka nekončí! Veronika Vítková je na výborné druhé pozici a po výhře v ženské štafetě s ČR a prvenství ve sprintu je dnes znovu na bedně.
     
    12,1
    Veronika Vítková je na druhé pozici, Gabriela Soukalová stále drží desátou pozici o 9 vteřin před Franziskou Hildebrandovou.
     
    4.st.
    Gabriela Soukalová nechybovala a také se posune nahorů!
     
    9,1
    Gabriela Soukalová se stále drží na dvanácté pozici a lehce stahuje Darju Virolajnenovou před sebou.
     
    7,5
    Také Gabrielu Soukalovou uvidíme jednou na trestném kolečku.
     
    7,5
    Jana Gereková a Veronika Vítková parádně odstříleli a půjdou do vedení!
     
    6,6
    Jana Gereková se drží na šestém místě se ztrátou 5,7 vteřiny na Valj Semerenkovou, Veroniku Vítkovou máme na osmé pozici s odstupem +17,4 vteřiny. Gabriela Soukalová jede konstantním tempem na šestnácté pozici.
     
    2.st.
    Veronika Vítková zastřílela čistě a půjde nahorů, stejně jako nyní bezchybná Kaisa Mäkäräinenová!
     
    2.st.
    Gabriela Soukalová poslední ránou musí na trestné kolo, to je škoda!
     
    1.st.
    Gabriela Soukalová dává pět z pěti, stejně jako dalších čtrnáct biatlonistek.
     
    České fanoušky může samozřejmě těšit, že jednou z největších favoritek závodu je také Veronika Vítková, která má v Oberhofu brilantní formu. Ve středu totiž dotáhla českou ženskou štafetu po sedmnácti letech k výhře, když v závěrečném kole nedala šanci Anais Bescondové z Francie. V pátek pak Veronika vyhrála vůbec svůj první závod Světového poháru – sprint na 7,5 km. Na přední pozice bude chtít útočit také Gabriela Soukalová, která byla v úvodním masáku v Pokljuce na čtvrté pozici a páteční sprint dokončila na výborném šestém místě!

    Tomáš Lysý