SP v severské kombinaci - skoky HS106, Chaux-Neuve Vítěz: J. M. RIIBER (NOR) (kon.) | Tour de Ski - 15 km muži klasicky, Val di Fiemme Vítěz: T. Tscharnke (GER) (kon.)
SP v severské kombinaci - běh 10 km, Chaux-Neuve Vítěz: Eric Frenzel (GER) (kon.) | Tour de Ski - 10 km ženy klasicky, Val di Fiemme Vítěz: T. Johaugová (NOR) (kon.)
koniec udalosti
SP v severské kombinaci - běh 10 km, Chaux-Neuve

Vítěz: Eric Frenzel (GER)

cz Sobota 10.01.2015, 13:30Klasické lyžovanie
     
    Cíl
    V cíli máme i Tomáše Portyka, který dojel na pětadvacáté pozici a připíše si body do Světového poháru. O dvě místa za ním je pak Miroslav Dvořák. V cíli bude kvalifikován na posledním 43. místě Petr Kutal, který však, narozdíl od Mario Stechera a Marjana Jelenka, závod nevzdal.
     
    8,8
    Tomáš Portyk je stále čtyřiadvacátý, pětadvacátý Miroslav Dvořák na něj ztrácí patnáct vteřin.
     
    6,0
    Tomáš Portyk se výsledkovým pořadím postupně propadá, nyní se drží na 16. pozici na chvostu skupinky od devátého po osmnácté místo. Mirek Dvořák se posunul na devětadvacátou pozici.
     
    4,8
    Pojďme se podívat i na ostatní české závodníky. Miroslava Dvořáka máme na třicáté pozici, když se pohybuje ve skupince kolem posledních bodovaných pozic. Petr Kutal pak okupuje čtyřiačtyřicáté místo, na kterém jede osamocen. Před ním je o 22 vteřin napřed Samuel Costa, téměř minutu za sebou má Mario Stechera.
     
    4,8
    Bohužel Tomáš Portyk začíná lehce ztrácet, nyní se přes něj přehnal Riessle, Lacrois a Edelmann. Český závodník je ale i tak v polovině závodu na výborném desátém místě.
     
    2,0
    Miroslav Dvořák nyní jede v obrovském jedenáctičlenném vláčku od 24. do 35. místa.
     
    2,0
    Tomáš "Porto" Portyk zatím jede výborně a nyní táhne Kata a Mutrua. Český závodník stáhl Riibera od začátku o dvanáct vteřin. Pro Porta je zatím závod rozjetý skvěle!

    Tomáš Lysý