SP v severské kombinaci - skoky HS106, Chaux-Neuve Vítěz: J. M. RIIBER (NOR) (kon.) | Tour de Ski - 15 km muži klasicky, Val di Fiemme Vítěz: T. Tscharnke (GER) (kon.)
SP v severské kombinaci - běh 10 km, Chaux-Neuve Vítěz: Eric Frenzel (GER) (kon.) | Tour de Ski - 10 km ženy klasicky, Val di Fiemme Vítěz: T. Johaugová (NOR) (kon.)
koniec udalosti
SP v severské kombinaci - běh 10 km, Chaux-Neuve

Vítěz: Eric Frenzel (GER)

cz Sobota 10.01.2015, 13:30Klasické lyžovanie
     
    Cíl
    Eric Frenzel z Německa vyhrává dnešní závod o 6,4 vteřiny před krajanem Fabianem Riesslem, který tak udrží vedení ve Světovém poháru. Třetí pak je po naprosto famózním běhu Magnus Hovdal Moan, který se posunul z šestatčicátého místa na startu na třetí pozici. Těsně za ním dojíždí další skvělý běžec Mikko Kokslien, který startoval z pětatřicátého místa!
     
    8,2
    Eric Frenzel se utrhává a jde do vedení! Závod se láme, Němec dnes možná vyhraje!
     
    8,0
    Pojďme na poslední kolo, do kterého vbíhá jako první LUkas Klapfer, který se posunul z osmého místa do vedení! Půlsekundu zpět je Akito Watabe, devět desetin ztrácí Eric Frenzel. To bude obrovský boj!
     
    4,8
    Je tady téměř polovina závodu a Jarl Magnus Riiber je dojet Erikem Frenzelem, Akito Watebem a Yoshito Watabem. Uvidíme, jak dlouho se Riiber v téhle skupině udrží.
     
    2,8
    A Jarl Magnus Riiber začíná dle předpokladů ztrácet. Za dalších osm set metrů jej vláček Akito Watabe, Eric Frenzel a Jošito Watabe stáhli o deset vteřin. Dávám Riiberovi tak polovinu závodu a bude dojet.

    Tomáš Lysý