Nominační TK k MS 2015 v házené (kon.)
koniec udalosti
Nominační tisková konference České reprezentace k mistrovství světa v házené 2015

cz Sobota 10.01.2015, 18:40Tlačové konferencie
     
    Čeští hráči teď směřují do Kataru, kde už za šest dní odehrají první utkání proti favorizované Francii. Přejeme klukům hodně štěstí! Z Mannheimu je to ode mě vše, díky za pozornost. (18:59:58)
     
    Jako úplnou tečku připojuji ještě jednou konečnou nominaci České republiky na mistrovství světa v Kataru (16.ledna až 1. února 2015).

    Brankáři: Martin Galia (St. Otmar St. Gallen, Švýcarsko), Petr Štochl (Füchse Berlín, Německo).

    Spojky: Tomáš Babák, Jakub Szymanski (oba St. Otmar St. Gallen, Švýcarsko), Roman Bečvář (Empor Rostock, Německo), Pavel Horák (Füsche Berlín, Německo), Filip Jícha (THW Kiel, Německo), Michal Kasal (Celje Pivovarna Laško, Slovinsko), Petr Linhart, (Talent M.A.T. Plzeň), Ondřej Zdráhala (Hamm-Westfalen, Německo).

    Křídla: Jakub Hrstka (Tatran Prešov, Slovensko), Miroslav Jurka (St. Raphael VAR HB, Francie), Jiří Motl (A.S.A. Lovosice), Jan Sobol (Azoty Pulawy, Polsko).

    Pivoti: Jakub Šindelář, Leoš Petrovský (oba Talent M.A.T. Plzeň).

    Realizační tým

    Trenéři: Jan Filip, Daniel Kubeš; Karel Nocar – manažer, Petr Holub – lékař, Petr Tahovský – fyzioterapeut, Richard Bönisch – masér, Lukáš Pelikán – technický vedoucí, Jiří Tkadlec – video analytik.


    Zápasy českého týmu v základní skupině MS

    16. ledna: Česko – Francie
    18. ledna: Česko – Švédsko
    20. ledna: Česko – Egypt
    22. ledna: Česko – Island
    24. ledna: Česko – Alžírsko
     
    19:00
    Oficiální část tiskové konference končí.
     
    Milan Škvařil, který byl vyřazen z nominace: Samozřejmě to mrzí. Tušil jsem, že to tak dopadne, protože bylo jasné, že tým se čtyřmi levými spojkami na mistrovství světa nepojede. Nevydařil se mi povánoční turnaj v Polsku, takže to k tomu, že do Kataru nepojedu, směřovalo. To k tomu patří. Jsem mladý a věřím, že takovou šanci ještě dostanu.
     
    Filip Jícha: Buďme pokorní a odhodlaní. Chtějme potrápit házenkářské velmoci srdíčkem a hrdostí. Prohráli jsme sice dvě generálky na mistrovství světa, ale nebylo to úplně s nejlehčím soupeřem. Kdybychom si chtěli zvednout sebevědomí, tak si půjdeme strčit třeba s Bohemkou, jestli tam ještě teda hrají házenou.
     
    Daniel Kubeš: Filip Jícha a Pavel Horák jsou naši klíčoví hráči, na kterých bychom chtěli stavět. Filip je o trochu lepší v tom, že dokáže pozvednout tým, když se nedaří, jako jsme odpadli třeba dneska.
     
    Filip Jícha: Jsem spokojený s tím, že vůbec házenou hraju. Fyzicky se cítím skvěle, ale herně musím hodně přidat, abych splnil ambice, které do mě ostatní vkládají. Dal jsem sice včera sedm branek, ale pro mě je důležitější herní projev, o kterém statistiky nevypovídají. Řekl jsem trenérům, že pokud bude potřeba hrát na pivotu, budu tam, jak nejlépe umím. Jsem zvyklý hrát spojku a není pro mě lehké přehodit se na post pivota. Budu se ale na mistrovství plnit černou práci a pomáhat klukům co nejvíce. I kdybych měl dát jednu branku za zápas, tak budu rád, když to bude fungovat.
     
    Filip Jícha: Naše ambice jsou takové, že se chceme postavit sportovnímu osudu a ukázat na hřišti herní drzost, provokaci, a převýšit tak herní kvalitu soupeřů. Budeme stavět na naší hrdosti.
     
    Filip Jícha: Buďme rádi za možnost hrát mistrovství světa. Máme obrovsky mladý a nezkušený tým. Nová generace není příliš silná, buďme upřímní. Poslední dva zápasy s Německem nám ukázaly, že ještě nedosahujeme evropské úrovně.
     
    Jan Filip: Potřebujeme další čas k práci. Musíme se soustředit na více herních stylů. je to běh na delší trať.
     
    Daniel Kubeš oznamuje nominaci českého týmu na MS:

    Brankáři: Martin Galia (St. Otmar St. Gallen, Švýcarsko), Petr Štochl (Füchse Berlín, Německo).

    Spojky: Tomáš Babák, Jakub Szymanski (oba St. Otmar St. Gallen, Švýcarsko), Roman Bečvář (Empor Rostock, Německo), Pavel Horák (Füsche Berlín, Německo), Filip Jícha (THW Kiel, Německo), Michal Kasal (Celje Pivovarna Laško, Slovinsko), Petr Linhart (Talent M.A.T. Plzeň), Ondřej Zdráhala (Hamm-Westfalen, Německo).

    Křídla: Jakub Hrstka (Tatran Prešov, Slovensko), Miroslav Jurka (St. Raphael VAR HB, Francie), Jan Sobol (Azoty Pulawy, Polsko).

    Pivoti: Jakub Šindelář, Leoš Petrovský (oba Talent M.A.T. Plzeň).
     
    Daniel Kubeš: Německo nám ukázalo, kde je naše výkonnost. Odpadli jsme fyzicky a my se s tím musíme nějak srovnat. Není pro nás novinka, že je Německo někde jinde. Každý zápas s takovým kvalitním soupeřem nás posouvá dál.
     
    Jan Filip: Variantu se třemi brankáři jsme zvažovali, ale věříme dvojici Štochl–Galia, a rozhodli jsme se tak, že pojedeme pouze se dvěma brankáři.
     
    Daniel Kubeš: Museli jsme vyřadit tři hráče a nebylo to pro nás lehké. Máme zdravotní problémy a není to pro nás jednoduchá situace. Ale stojíme za tím, jak jsme se rozhodli.
     
    Jan Filip: Hráčů, kteří mají zdravotní komplikace, je víc, ale my věříme, že budou do prvního zápasu v pořádku.
     
    18:40
    Začíná nominační tisková konference české házenkářské reprezentace k MS 2015 v Kataru.
     
    O nominaci bojuje celkem 18 hráčů, kteří se dostali do výběrů trenérů Daniela Kubeše a Jana Filip na dva přípravné zápasy do Německa proti místnímu národnímu týmu. Včerejší dobře rozehraný duel Češi proti favorizovaným Němcům ztratili 32:24. Mimo zápasy s Německem zůstane lehce zraněný Jiří Motl. Podle dřívějších vyjádření by ale měla být opora Lovosic na mistrovství světa zdravotně připravená. Nominace Motla však přesto zůstává otazníkem, na který dnes uslyšíme odpověď.
     
    V německém Mannheimu předstoupí před novináře po přípravném zápase s Německem trenéři a zástupci české reprezentace. Na programu bude oznámení konečné šestnáctičlenné nominace na mistrovství světa v Kataru. To startuje už za pět dní a Češi narazí v prvním zápase na Francii.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:00.

    Jakub Slunečko