SP v severské kombinaci - skoky HS106, Chaux-Neuve Vítěz: J. M. RIIBER (NOR) (kon.) | Tour de Ski - 15 km muži klasicky, Val di Fiemme Vítěz: T. Tscharnke (GER) (kon.)
SP v severské kombinaci - běh 10 km, Chaux-Neuve Vítěz: Eric Frenzel (GER) (kon.) | Tour de Ski - 10 km ženy klasicky, Val di Fiemme Vítěz: T. Johaugová (NOR) (kon.)
koniec udalosti
Tour de Ski - 10 km ženy klasicky, Val di Fiemme

Vítěz: T. Johaugová (NOR)

cz Sobota 10.01.2015, 15:45Klasické lyžovanie
     
    Sice ještě dojíždí některé závodnice, ale já si dovolím shrnout dnešní závod na 10 km klasicky. Therese Johaugová se stala vítězkou, když v cíli dokázala přesprintovat Marit Björgenovou. Heidi Wengová na třetím místě ztratila přes pět sekund. Johaugová se sice snažila od začátku urvat jednu ze svých soupeřek, ale to se jí nepovedlo a v celkovém pořadí stáhla jen pár sekund. Naše Eva Vrabcová-Nývltová se po výborném výkonu umístila na osmé pozici a bude mít před zítřejším závěrem Tour de Ski dobrou pozici. (16:24:34)
     
    Stupně vítězů
    1. Therese Johaugová (NOR)
    2. Marit Björgenová (NOR)
    3. Heidi Wengová (NOR)
     
    FINISH
    Šestá dojíždí Teresa Stadloberová, sedmá Justyna Kowalczyková a na skvělém osmám místě Eva Vrabcová-Nývltová! Další výborný výkon české závodnice!
     
    FINISH
    Na čtvrtém místě dojíždí dnes skvělá Aino-Kaisa Saarinenová, která ve 35 letech najela na pátou Stephenovou 26 sekund.
     
    FINISH
    Fantastický závěr Therese Johaugové, která vítězí o 1,1 sekundy před Björgěnovou. Wengová dojíždí se ztrátou 5,5 sekundy třetí. Nutno říci, že Johaugová si toto vítězství zaslouží!
     
    Wengová odpadá a dnes na Johaugovou ztratí!
     
    Rychle pojďme do cílové pasáže, tady se schyluje k velkému souboji!
     
    9,0 km
    Justyna Kowalczyková se bohužel lehce vzdálila Vrabcové-Nývltové a ta figuruje na osmé pozici.
     
    9,0 km
    Téměř jisté je, že pro čtvrté místo si dnes dojede Aino-Kaisa Saarinenová, pátá by měla být Američanka Stephenová.
     
    8,5 km
    1,5 km do cíle si Marit Björgenová na první pozici v pohodě hlídá obě své sokyně a po dnešku bude mít stále skvělou pozici pro zítřejší výšlap na Alpe Cermis.
     
    7,5 km
    Aino-Kaisa Saarinenová vjíždí do posledního kola s náskokem 13 sekund na Stephenovou. Eva Vrabcová-Nývltová se s Kowalczykovou trhly dalším závodnicím a Češka je už šestá!
     
    7,5 km
    Je před námi poslední kolo a 2500 metrů před cílem je na čele s obrovským náskokem norské trio Björgenová, Johaugová, Wengová. Zdá se, že ani Johaugové ani Wengové se nepodaří utrhnout Marit Björgenovou a najet na ni nějaké cenné vteřiny.
     
    6,5 km
    Opravdu skvěle dnes jede Aino-Kaisa Saarinenová, která má na čtvrtém místě náskok tří sekund na Stephenovou. Kowalczyková už ztrácí a je šestá.
     
    6,0 km
    Skvělá zpráva pro české fanoušky, Eva Vrabcová-Nývltová projela na šestém kilometru na krásném osmém místě a získala 3 bonusové sekundy.
     
    6,0 km
    Marit Björgenová se vůbec nesnažila vyhrát tento bonus, který pro sebe možná překvapivě získává Therese Johaugová. ta by měla být horší sprinterkou, ale i přesto dokázala předjet Wengovou.
     
    Je tady sprint o bonusové sekundy!
     
    5,0 km
    Je až neuvěřitelné, jaký náskok si dokázalo norské trio vypracovat! Na dvou posledních kilometrech ujela první Wengová již čtvrté Saarinenové o 30 sekund! Kowalczyková už je za Finkou.
     
    4,0 km
    Elizabeth Stephenová se utrhla skupině pronásledovatelek a za chvíli dostihne Kowalczykovou.
     
    3,5 km
    Už ani Kowalczyková nestačí šílenému tempu Therese Johaugové a polská závodnice ztrácí na první místo téměř 5 sekund! Johaugová opravdu šlape do plných!
     
    2,5 km
    Eva Vrabcová-Nývltová se drží ve druhé skupince a na čelo ztrácí devět vteřin.

    Lukáš Podleśny